AĞustosta 2 gün konyadaydım bayağı modern bir şehir olmuş Eski konyalı yeni karamanlı ( 1989 ) olarak konyayı beğendim
bende konyalıyım hemde en assağıdan taskent.var mı hee
forum sırf konyalıymıs
ben karamanlıyım ama genede konyalı sayıyorum kendimi. ya bu arada istanbulda güzel etli ekmek yapan yer varmı ?
quote:
Orjinalden alıntı: kingphin
forum sırf konyalıymıs
quote:
Orjinalden alıntı: MiNiK
ben karamanlıyım ama genede konyalı sayıyorum kendimi. ya bu arada istanbulda güzel etli ekmek yapan yer varmı ?
Etli pideyi Konya dan başka Konya gibi yapan yer varmıdır acaba Olsa bile bunlar lahmacun gibi ufacık yapıyorlar ama Konya da Hele Akşehir de bildiğim bir yer var Allah canım çekti walla şimdiden
OOO KARAMAN'LI HEMŞEHRİLERİMDE VARMIŞ BURADA YAW....
Her kesimden Maşaallah
annem konyalı babam elazığlı yarı konyalı olunabiliyorsa ben yarı konyalıyım
quote:
Orjinalden alıntı: ecom86
quote:
Orjinalden alıntı: PHI314
bu konuyu da yeniden gündeme getiriyorum
Senden sonra bende gündeme getireyim dedim Konyalılar alooooo bende Akşehir de yaşıyorum
Akşehirin neresindesin ? içindemi köyünde mi ? 2 ay önce gştmiştim 1 hafta kaldım köyde döndüm . ama hiç bi şey anlamdım , doğru düzgün çarşıya bile çıkmadım . hep evde yatıyordum ama etli ekmek yedim yani , o içimde kalmadı.
quote:
Orjinalden alıntı: metalnotdead
Bir Konya'li Daha Var Hadim'den...
vay be adam hemseri cıktı.birkaç sene evvel bende hadimden sayılırdım ama simdi taskent ayrıldı.artık taskentliyim.kardes sen kimlerdensin
bizde konyalı olmasakda yıllarca kaldık konyada kalada kalıyoz.......... clube güzelde kardeş coook dolu oluyo işten cıkınca geliyoz yer yok.. erkenden cıkıp yer kapmak lazım... son 4 senemi izmirde gecirdim ama konya gibisi yok son yıllarda acılan real, kulesite, masera konyaya ayrı bi hava kattı.. artık arayıpta bulamadıgımız hiç bir sey yok..
Senden sonra bende gündeme getireyim dedim Konyalılar alooooo bende Akşehir de yaşıyorum
Akşehirin neresindesin ? içindemi köyünde mi ? 2 ay önce gştmiştim 1 hafta kaldım köyde döndüm . ama hiç bi şey anlamdım , doğru düzgün çarşıya bile çıkmadım . hep evde yatıyordum ama etli ekmek yedim yani , o içimde kalmadı.
Afiyet olsun kardeş içinde oturuyorum
bende konya/kaza çumralıyım :)
MEKAN=34 VATAN=42 BOZKIR KONYANIN eniyi tahin üreten köyü bence konyalı olmak ayrıcalıktır birde etliekmek kafalı diyenlere
Şu an Konyada öğrenciyim. 4 Yıldır burdayım. İlk geldiğimde beğenmiştim. Şimdi bir kere artıları eksilerinden büyük diyebilirim. İnsanları biraz tutucu ve geleneklerine bağlı insanlar. Fakat bunu yobazlıkla bir tutmak çok yanlış. Yani öyle anlatıldığı gibi yobaz değil. Modern bir şehir. İnsanları da buna ayak uydurabilmiş artık. Zaten sürekli gelişiyor. İnsanları yardımseverdir. Ramazanda oruç tutmadığımı bildikleri halde sevgili komşularımız bize her akşam yemek gönderirdi. (Ramazan ayında aç kalmıyoruz hiç).
quote:
Orjinalden alıntı: kingphin
quote:
Orjinalden alıntı: metalnotdead
Bir Konya'li Daha Var Hadim'den...
vay be adam hemseri cıktı.birkaç sene evvel bende hadimden sayılırdım ama simdi taskent ayrıldı.artık taskentliyim.kardes sen kimlerdensin
ulan buraya neden uğramadım ben yahu bak adamın sorusu cevapsız kalmış :D Gaziler köyünden...Sarılar derlermiş bizimkilere
Yav forumda Konyalı'dan çok Akşehir'li var neredeyse. (Bu arada bende Akşehir'liyim ve herkese selam)
Ben 89 dan beri konyada yasıyorum gerci son 4 yıl istanbulda ogrenciyim ama olsun. Konya icin "Türkiye'de içkinin en çok tüketildiği fuhuşun gırla gittiği yer." yalanı atıldıgında ben lisedeydim galiba. Yalandır arkadaslar. matematiksel olarak zaten bunun olması imkansız. Hıyarın biri boyle bir laf attı ortaya yayıldı dilden dile. İstanbul'u, İzmir'i, akdenizi dururken Konya nası tuketcek en cok içkiyi ve en cok hayat kadınını... 4 yıldır istanbul'dayım. Artık konyaya gidince sıkıntıdan patlayacak gibi oluyorum. Arkadaslar olmasa yapcak pek fazla sey yoktur konyada.. En sinir bozucu sey Konya'nın yerli halkının ben kendimi bildim bileli 1 gram değişmemis olmasıdır. Zaferde aksamın belli saatinden sonra yuruyen her kıza okuz gibi bakar ve laf atarlar. Sokak ortasında bagırarak kufur ederler. Otobuse, tramvaya binen her dişi varlıgı bastan sona suzer tum erkekler. Kızmasın Konya'lılar ama boyleler. Herseye ragmen 16 yıl ekmegini yedigim sehirdir. Ama hakkaten sosyal kultur yoksunudur.