Şimdi Ara

Kopan Tırnak Geri Gelir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
47.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yolda terlikle eve giderken ayağımı dik şekilde betona vurdum ayağımın orta parmak kısmında inanılmaz acı hissettim. Meğerse tırnak feci şekilde yarılmış eve zor attım kendimi hemen bir oksijenli su ile pamukla sildim. Ama Allah'ım al canımı o nasıl sızlamadır. Üst tabaka gitmiş resmen arasından kanlar fışkırıyor. Şu anda rezalet pamuğa sardım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kopan Tırnak Geri Gelir mi?

Tırnakların kopması yaygın bir sorundur ve birçok insan kopan tırnaklarının geri gelip gelmeyeceğini merak eder.

Kökenine Bağlıdır

Kopan tırnak geri gelir mi sorusunun cevabı, tırnağın hangi kısmından koptuğuna bağlıdır. Tırnak iki ana katmandan oluşur:

• Tırnak Yatağı: Tırnak plağını üreten canlı doku
    • Tırnak Plakası: Tırnağın sert, dış kısmı

Kökten Koparsa

Tırnak plakası tırnak yatağından tamamen koparsa, ne yazık ki geri gelmez. Çünkü tırnak yatağı hasar gördüğünde yeni tırnak plakası üretemez.

Yarı Kökten Koparsa

Tırnak plakası kısmen tırnak yatağından koparsa, yeni bir tırnak plakası oluşabilir. Ancak, yeni tırnak yatağın hasar gördüğü noktada bir şekil bozukluğu veya renk değişikliği olabilir.

Uzama Süresi

Kopan tırnak yerine yenisinin gelmesi aylar alabilir. Yeni tırnağın büyüme hızı yaşına, genel sağlığına ve beslenmene bağlıdır.

Önlemler

Tırnakların kopmasını önlemek için bazı önlemler alabilirsin:

• Tırnaklarını çok kısa kesme
    • Tırnaklarını ısırma
    • Tırnaklarına çok fazla aseton veya sert kimyasal içeren ürünler sürme
    • Tırnaklarını nemli tut

Sonuç

Kopan tırnaklar genellikle bir sorun değildir. Ancak, tırnak kökten koparsa geri gelmez. Yarı kökenden kopan tırnaklar, yeni bir tırnak plakası oluşturma potansiyeline sahiptir, ancak bu işlem zaman alır ve şekil bozukluğuna neden olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • gelmez parmağı kes kangren olmadan çabuk
  • çıkar yenisi 3aya
  • tırnağı buzlu bir kutuya koyup çabuk acile git. yerine diksinler hücreler ölmeden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teardrops

gelmez parmağı kes kangren olmadan çabuk

Ayağımı keseyim bacağıma bir şey olmasın en mantıklısı.
    Deniz suyu iyi gelir mi ?
  • Kertenkele misin sen?

Tam anlamadım ama yakın bir sağlık kuruluşuna git
  • quote:

Orijinalden alıntı: kızıldag

tırnağı buzlu bir kutuya koyup çabuk acile git. yerine diksinler hücreler ölmeden

T-Bag sıtayla Kopan tırnak gelir bu arada kardeşim benim de başıma geldi o olay ama bir süre çok iğrenç gözükcek parmağın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ulan öyle anlatmışsın ki o acıyı hissettim parmağımda ya
  • Aynısı bana da olmuştu.Tırnağmı taşa vurdum, ortadan çatlar gibi oldu.Sonra morardı, bir kaç hafta içinde düştü.2 hafta sonra falan yenisi çıktı.Tırnak düşene kadar bayağı acır ama sabredeceksin biraz.
  • Ayrılır mı et tırnaktan?
  • quote:

tırnağı buzlu bir kutuya koyup çabuk acile git. yerine diksinler hücreler ölmeden

Sesli güldüm.......

Çıkar yenisi merak etme.. Ama dikkat et bu kırılan tırnak düşsün, yoksa yeni gelecek olan eskisinin üstüne çıkarsa kötü olur.. Kendi kendine düşmezse aldırt
  • Bir konuş bakalım geri gelirmiymiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teardrops

gelmez parmağı kes kangren olmadan çabuk

Adam haklı,
  • kopan tırnak geri gelir ama kopan kol geri gelmez
     Kopan Tırnak Geri Gelir mi ?

olmadı
  • 2 ayda çıkıyor denendi onaylandı. Şuanda çıkma aşamasında bitti bitecek
  • Yenisi çıkar ama bazen yenisi eğri çıkar onun peşindeki düzelir merak etme. Ben ne zaman top oynasam tırnağım atar artık alıştım morardığı zaman kendim çekiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asdfcizxc

quote:

T-Bag sıtayla Kopan tırnak gelir bu arada kardeşim benim de başıma geldi o olay ama bir süre çok iğrenç gözükcek parmağın.

Hahaha T-Bag ulan ne abaza adamdı ya
  • bekle belki pişman olur da geri gelir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.