Şimdi Ara

Köpeğim tenyalanmış !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam,40 günlük American Pitbull Terrier köpeğim var,sabah akşam öğle sadece sütle besliyorduk başka bişey içmiyordu.. sabah içtiği sütün üstüne eklediğimiz için süt 1 saate ekşiyordu,hayvanda bunu içince kapmış paraziti.. Bugün öğlen bi baktım,5-6 tane tenya mıçtı. kıpır kıpırdılar bide ıyy.. Sorum şu : köpeği severek tenya bize de bulaşabilir mi ??

• Tenyalar bağırsakta yaşar bağırmasak da
  • tenya insanada bulaşıyor panpaveterinere götür..

tenyalanmıştan oneyalanmışı çıkarırsan nineyalanmış kalır.
  • 1 taşta 2 kuş işte iki canlı yaşıyor

ciddi olursak git veterinerden parazit hapı al aşı yaptırmadın mı bak bana veterinerin verdiği liste
    45 günlükken kanlı ishal
    60 günlükken karma
    81 günlükken karma tekrar
    90 günlükken kuduz

90 günden sonra 14 gün ara ile corona ,bronşin ,lyme aşıları yapılır iç parazit için 10 kg canlı ağırlığa 1 tablet verilir (yavruya yarım) 15 gün sonra tekrar edilir.sonra 3 ayda bir verilir.aşılar yılda 1 defa tekrar edilir 3 yaşından sonra karma aşı yapılmaz

• sütün ekşidiğini bile bile neden o sütü veriyorsun köpeğe? hayır 1 liralık süt için böyle cimrilik yaptığına göre o köpek çok çekicek senden, yazık hayvana
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

köpeğin kıçına ağzını daya ve tenyaları em.Ciddiyim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oRLY

Tenyalar bağırsakta yaşar bağırmasak da

Bu kadar basit bir esprinin beni bu kadar güldüreceği aklıma hiç gelmezdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: oRLY

Tenyalar bağırsakta yaşar bağırmasak da

bence hemen veterinere götür sanada bulaşmasın
  • Bakamayacağın hayvanı besleme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

sütün ekşidiğini bile bile neden o sütü veriyorsun köpeğe? hayır 1 liralık süt için böyle cimrilik yaptığına göre o köpek çok çekicek senden, yazık hayvana

bilmiyodum ki.
  • veterinere götür bi hap verecek 2 hafta sonra bitane daha, 6 aylıktan önce sütte verme bendede pit var altı yaşında............

ayrıca ne verilir verilmez(yicek) diye bi zahmet bak insan değil bunlar ...
  • doğru söylüyosun dayı. öğlen bi baktım kanlı et mıçtı solucan vardı içinde 5-6 tane öyyk :S şimdi köpek mamasını hafif sulandırıyorum mama tasını da yıkıyorum.. ilaç aldım ağzına da enjekte ediyorum 3 gün vericeksin böyle dedi veteriner.. hayırlısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darth_Vad3r

doğru söylüyosun dayı. öğlen bi baktım kanlı et mıçtı solucan vardı içinde 5-6 tane öyyk :S şimdi köpek mamasını hafif sulandırıyorum mama tasını da yıkıyorum.. ilaç aldım ağzına da enjekte ediyorum 3 gün vericeksin böyle dedi veteriner.. hayırlısı

fazla stress yapma ilaçlarla bişeyi kalmaz,ama yemeğine dikkat et hayatı kısalır hayvanın doğru bakılırsa 20 sene bile yaşar o hayvan......

bu yaz 17 yaşında bizim ihtiyarı uyuttuk(kırma terier),çok hastaydı zavallım kurtuldu sonunda.....

temelde seker bazlı ürünler ve çiğ et verme, soğan patetes felanda zararlı.........

bir aya dişleri kaşınmaya başlar bi tahta parçası felan ayarla onu kemirsin, paramparça eder etrafı manyak çene var bunlarda

doğru ve iyi bir yaklaşımla bakarsan o hayvana en iyi dostun olur,yanlış yaparsan çizer(şaka)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jakooo23 -- 22 Aralık 2010; 21:12:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -A-

1 taşta 2 kuş işte iki canlı yaşıyor

ciddi olursak git veterinerden parazit hapı al aşı yaptırmadın mı bak bana veterinerin verdiği liste
    45 günlükken kanlı ishal
    60 günlükken karma
    81 günlükken karma tekrar
    90 günlükken kuduz

90 günden sonra 14 gün ara ile corona ,bronşin ,lyme aşıları yapılır iç parazit için 10 kg canlı ağırlığa 1 tablet verilir (yavruya yarım) 15 gün sonra tekrar edilir.sonra 3 ayda bir verilir.aşılar yılda 1 defa tekrar edilir 3 yaşından sonra karma aşı yapılmaz

Bunların masrafı ortalama ne kadar?
  • eczaneye giderken pet shopa girdim adam yavru köpeklerde olur o dedi,harbiden olur mu ? veterinere aşı sorsan zaten doğar doğmaz aşı lazım der. (para kazanacak ya adam :D) pet shopa sorayım bide dedim,böyle dedi. tecrübe edinen var mı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.