Bildirim
tenya çıktı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
Valla hocam 8 m olanları bile var düşün . Benim tavsiyem ağzınıza çiğ eti alın çiğneyin sonra o etin kokusuna gelip yukarı çıkıncada bi tarafından tutun çekin gerisi gelir ama sakın bırakmayın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim köpegim o hastalıgı geçirdi dışksında orta parmak büyüklügünde beyaz beyaz tenyalar çıktı :S makarna gibiydi la -
İlacın adı "k" ile mi başlıyo* 6 tablet var 3 ünü sabah kalan 3 ünü de 1 hafta sonra sabah çiğniyosun ? -
quote:
Orijinalden alıntı: -berkay-
Valla hocam 8 m olanları bile var düşün . Benim tavsiyem ağzınıza çiğ eti alın çiğneyin sonra o etin kokusuna gelip yukarı çıkıncada bi tarafından tutun çekin gerisi gelir ama sakın bırakmayın
korktum iyice -
quote:
Orijinalden alıntı: +18
İlacın adı "k" ile mi başlıyo* 6 tablet var 3 ünü sabah kalan 3 ünü de 1 hafta sonra sabah çiğniyosun ?
kontil -
quote:
Orijinalden alıntı: bataja
1 haftadır bağırsak kurdu döküyordum sonra hastaneye gittim baktırdım tenya varmış şok oldum ama ilaç verdi bakalım geçecek mi.
ama duyduklarıma göre ağızdan makattanda çıkıyormuş canlı canlı
dünyada daha çok çocuklarda görülen ve en çok görülen parazit olan enterobiasis vermicularis(kıl kurdu) tir sanırım.
bu parazit gece yumurtalarını bırakmak için makattan dışarı çıkıyo.
bırakırken de hafiften kaşıntı yapıyo.
ayrıca çoçuklarda (hijyene dikkat edilse dahi) çocuk kaşınan bölgeyi kaşıdıktan sonra elini ağzına götürerek kendini tekrar enfekte edebilmekte.
ağızdan aldıgı yumurtalar tekrar olgunlaşıp döngü devam etmekte.
ayrıca yetişkinlere de annenin babanın yatagı temizlemesi havalandırması vs ile havada asılı kalan yumurtalar bulaşı arttırmakta.
tedavi mebendazol türevi ilaçlarla basit bir şekilde yapılmakta.ayrıca tedavi tüm aile uygulanmakta ve kısa sürmektedir.
ayrıca çamaşırların kaynatılarak yıkanması hijyen açısından önemlidir.
*el hijyenine dikkat.
edit: imla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneme tahtasi -- 17 Nisan 2013; 22:27:17 >
-
geçmiş olsun en korktuğum şeydir. başıma gelse bayılabilirim gördüğümde ilaç ile ölüyor diye biliyorum. ölmüşleri çıkıyor sonradan ama bunların kancalıları varmış bi de bağırsağa takıyomuş kancaları bazen canlı canlıda çıkabiliyormuş. metrelerce uzun olup oradan çekmek zorunda kalabilirsin
2 gün önce kedimde çıktı:D 1 cm uzunluğunda beyaz ama tek birtaneydi tatlı bişeye benziyordu aslında:D hemen aşıya götürdüm tabii
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vicuna -- 17 Nisan 2013; 22:27:34 > -
İlaçla geçer abuk sabuk yöntemlere başvurma. İlaç içeceksin sonra 1-2 hafta sonra tekrar içeceksin bu kadar. Dert edilecek birşeyi yok. -
Tenyalar bağırsakta mı yaşar yoksa bağırmasakta mı yaşar ? -
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Hümiyettin
Tenyalar bağırsakta mı yaşar yoksa bağırmasakta mı yaşar ?
-
quote:
sen ne sallıyon lan :) bağırsaktan mideye geçecek ordan yemek borusunu tırmanacak ordan yemek borusu kapakçığını geçecek ağızdan çıkacak -
hocam ilaç olarak yomesan olması lazımdı doktor vermiştir zaten ama ailedeki bütün bireyler kullanmalı tuvaletler güzelce temizlenip dezenfekte edilmeli hijyen kurallarına özen gösterilmeli ellerden tekrar kendini dezenfekte etme 2 yada 3 hafta arayala tekrar kullanılıyordu öyle hatırlıyorum -
Abi adam ağızdan çekersin dedi ya
dünyada bir tek sende yok bu kurtlar kardeş, kim bilir kaç milyon kişi şuan tenya çıkartıyordur -
quote:
Orijinalden alıntı: pridez
quote:
sen ne sallıyon lan :) bağırsaktan mideye geçecek ordan yemek borusunu tırmanacak ordan yemek borusu kapakçığını geçecek ağızdan çıkacak
İlk başta bayağı salladım fakat az önce araştırdım ve böyle birşey varmış . 2 gün aç duruyormuşsun 2 . günün sonunda ağzına süt alıyormuşsun o kıvrıla kıvrıla çıkıyormuş miden bulandı yemin ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben canlı canlı ağızından çıkartanı gördüm , zaten alışkınım görmeye normal karşılıyorum ilk gören tiksiniyor ama olsun. -
Hamilelik idmanı gibi bune lan -
iyi resmini atan olmamış
Benzer içerikler
- sürekli dejavu yaşamak
- kızdan numara isteme
- erkek kızın ailesi ile tanışmaya giderken ne alınır
- darkorbit forum
- neden sevgilim yok
- çay emojisi
- 5g nedir zararları
- dünyanın en büyük vinci
- google çizim yap
- sodyum iyon batarya
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X