Selamlar arkadaşlar. 7-8 aylık bir alman kurdum var. 1,5-2 aylıkken bir arkadaşımdan ücretsiz edindim. Köpeğim 3-4 aylıkken eli ısırmaya, paçalara saldırmaya başladı oyun amaçlı. Bunu ne yaptıysam önleyemedim. 5 ayı doldurunca temel itaat eğitimine verdim. Bekle, otur, yat, gel gibi basit komutları öğrendi. Eğitimde yaklaşık 35 gün kaldı. Geri gelince eğitimci boğma eğitim tasması verdi, bir süre onunla devam ettik ancak köpeğim bir süre sonra eski davranışlarına geri dönmeye başladı. Son bir haftadır 3-4 aylık olduğu dönemin 1 tık daha üstünde agresif şekilde el ve paçayı ağza almayı, üstüne zıplamaya vs başladı yine hırlayarak. Eğitim tasmasını 2-3 haftadır takamıyorum küçük geldiği için, yurt dışından yenisini sipariş verdim (özel macaristan üretimi TR'de yok) gelmesini bekliyorum. Ben bu durumun sadece temel itaat eğitim ile alakası olmadığını düşünüyorum. Bana karşı bu davranışları başka birine çok fazla sergilemiyor. Köpeğim iş yerimin üstünde bahçede kalıyor gün boyunca. 20 metrelik bir tel gerip, zincirle de tele bağladım orada istediği gibi dolaşabiliyor. Günde 2 defa besliyorum, günlük ortalama 450-550 gram arasında mama yiyor. Müsait oldukça bahçede 1-2 saat tasmasız salıyorum. Müsait oldukta günde yarım saat bir saat yürüyüş yapmaya çalışıyoruz. Benim köpeğe davranışlarımda ise kesinlikle şiddet yok, tam aksine hayvanlara karşı çok şefkatli biriyimdir. Canı acıdığında, canım acır o şekilde. Deneyimli arkadaşlar sizce nasıl bir yaklaşım sergilemem gerekli, hata benim davranışlarımda mı? Tavsiyelerinizi bekerim. |
Bildirim