Qashqai - 3008 ve Sportage Hangisi ?
Arkadaşlar selamlar. 2023 model suv bakıyorum. Daha önce 2 kere sıfır Qashqai kullandım. Yeni kasa Qashqai'ler ilk çıktığından özellikle yeni farları hoşuma gitmemişti ama yolda görmeye başladıkça çok beğenmeye başladım. Bayiye gidip bulut grisine baktım, çift renk aşırı derecede yakışmış. Şu an Qashqai'ye çok yakınım. Tercihim 1.3 otomatik skypack olucak.
Ayrıca 3008'e de gidip baktım. Daha önce yeni kasa 2008 kullanmıştım açıkçası aracın direksiyon, konsol ve ön cam yapısı hoşuma gitmemişti. Sürerken görüş açısını beğenmedim ama araç tip olarak da güzel duruyor. 1.6 benzinlilerin üretimi durmuş. 1.2 benzinli prime paket var sadece.
Kia Sportage donanım olarak en fazla özelliğe sahip, tip olarak da güzel. Cool paket yani en boş paketi bile dolu cam tavan, koltuk ısıtma vs var.
Bu üç araç da hem sıfır hem ikinci el olarak aynı fiyatlarda. Sizin tercihiniz ne olurdu?
Gemini ile 10$ + 5$ Benden!
Arkadaşlar selamlar.
Gemini pasaport şartını kaldırdı.
Yapmanız gerekenleri yazıyorum.
1- Aşağıdaki referans linkinden üye oluyorsunuz.
2- Ardından normal kimlik ile kyc tamamlıyorsunuz, genelde hemen tamamlanıyor. Email ile bildirim geliyor.
3- Kullandığınız borsadan geminiye coin yolluyorsunuz. Ben Binance'dan direkt ltc yolladım.
4- 100$'lık hacim yapıyorsunuz. Örneğin; 55$ ltc yolladınız bir kere al bir kere sat yaptığınızda 110$ oluyor.
5- Hacmi tamamladıktan sonra paranızı yine geri çekebilirsiniz.
6- Ertesi gün sabah 6'da 10$ btc bana $10'lık btc size yansıyor. Bana yansıyanın yarısını yani 5$ size yolluyorum.
7- Tek şartım referansımla üye olurken video görüntüsü alıp bana telegramdan yollamanız. +10$ btc ödülü yattığında yine ekran görüntüsünü yollamanız. Aksi halde ödeme yapmayacağım çünkü gemini'de referansınızla üye olan kişileri görebileceğiniz bir yer yok.
Not: Hacim yaparken daha az fee ücreti ödemek için ayarlarda aktif trader'ı seçin. 0,40-0,50$ gibi fee ödüyorsunuz.
Refsiz ödül alınıyor mu bilmiyorum.
Referans linkim: https://www.gemini.com/share/pyavep8s9
Telegram Adresim:
Ref'siz link: www.gemini.com
Arkadaşlar selamlar. 212 klasik erkek için açık parfüm tavsiyesi arıyorum. Sansiro'dan almıştım ama leş gibi kokuyor orjinaliyle alakası yok. Orjinalini de bilip, açığını kullananlar en yakın olarak hangisini önerirler ? Malum orjinal fiyatları alınacak gibi değil.
Tibia Üst Uç Parçalı Kırığı Sonrası Yürüme
Selamlar arkadaşlar. Tam 4 ay önce bir kaza geçirdim. Tibia kemği üst uçta parçalı kırığım oldu. Ameliyatta leğen kemğinden parça konulup 2 platin 17 vida takıldı. Alçı 2 hafta kaldı. Sonrasında 3.aya yaklaşırken doktorum walker ile basabileceğimi, 3.ayın sonunda da tamamen basabileceğimi söyledi desteksiz. Tabi ki tam olarak basamadım. Şu an 4.ayım baston ile yürüyüyorum.
Bacağımda hala hissizlik ve şişlik (ödem) mevcut. Doktorum bunların normal olduğunu söylüyor. Ayrıca 2,5 aydır özel fizik tedaviye gidiyorum.
Bastonsuz olarak yürümede ise basabilsem bile yürüyemiyorum. Yürümeden kastım açıkça topallıyorum. Sakat bacağı sadece kilitleyerek basabiliyorum dolayısıyla, tam ağırlık veremeden sağlam bacağa geçiyorum aceleyle ve topallama oluyor.
Benzer sağlık sorununu yaşayan arkadaşların tedavi süreçleri nasıl oldu? Benim gibi yürümede sıkıntı yaşadılar mı acaba, moralim gün geçtikçe bozuluyor.
Selamlar.
Bebek için kamera alacağım. Kullanan bir kaç kişi ekranlı motorola kamelardan al dedi. Fiyatlar 1400'den başlıyor 4000'e kadar gidiyor, bana aşırı pahalı geldi.
Ben bunun yerine Xiaomi Smart Home 360 kameralardan alayım diyorum. Fiyat 500 TL min 4x fark var. Evde boş telefon da var, bu kamerayı de istediğin gibi çevirebiliyorsun, ses alma-gönderme özelliği var, gece görüş var, ikisini de prizde çalıştırıp şarj etmen gerekiyor vs. Sadece bu motorolalarda ninni vs gibi bir kaç ek özellik varmış sanırım, bunun dışında bir ekstrasını göremedim.
Arada çok bir fark yoksa Xiaomi seçmem mantıklı değil mi ?
Arkadaşlar iş yerine 4 kameralı DVR cihazlı güvenlik kamerası taktirdik. Ben hastalığından dolayı iş yerine gidemiyorum bir süredir, baba yaptırdı.
Xvrview uygulamasından giriş yapıp izlemek istiyorum fakat görüntü çok çok kötü sürekli piksel halde izlemek imkansız. İnternetin türk.net 5-6 upload hızı var. Yetersiz mi sizce?
Önceden de güvenlik kameralarim vardı, internetim daha kötüydü fakat sorunsuz izliyordum bu böyle oldu. Müdahale edebilecegim bir durum var mı sizce?
Arkadaşlar selamlar.
İş yerimde bir hırsızlık durumu oldu. Daha önce 4 kameralı dvr cihazım vardı ama bozulunca yenilemek yerine Xiaomi Smart Home 360'lardan alıp önemli tek bir yere koydum.
Bir ara cihazda bağlantı koptu o günlerde ben de yeniden kurulum yapmamıştım.
2 gece önce iş yerime hırsız girdi. Muhtemelen tanıdık çünkü kapılar kilitli, camlar kilitli. Anahtarla girip, çıkarken kilitlemiş. Ufak bir miktar para ve bu kamerayı götürmüş.
Telefonumda kurulum olmadığı için izleyemedim.
Yine bu tarz uygun fiyatlara kamera almak istiyorum ama örneğin hırsız kamerayı alıp götürdüğü zaman bile uzaktan telefondan almış olduğu kayıtları izleyebileceğim bir cihaz istiyorum.
Nasıl bir kamera almalıyım ?
Bitdefender Şüpheli Bağlantı Engellendi Sorunu?
Arkadaşlar Selamlar.
Windows 10 bilgisayarımda Bitdefender Total Security kullanıyorum.
Bir kaç gündür sürekli görseldeki gibi "Şüpheli bağlantı engellendi" uyarısı alıyorum durmadan.
Bu konuyu açarken dahi 20 kere aldım, zor yazıyorum şu an. İnternette dolaşırken sürekli bu çıkıyor.
Ne yapmam gerekir bir sıkıntı mı var acaba?
Köpeğimin Agresif Hareketleri
Selamlar arkadaşlar.
7-8 aylık bir alman kurdum var. 1,5-2 aylıkken bir arkadaşımdan ücretsiz edindim.
Köpeğim 3-4 aylıkken eli ısırmaya, paçalara saldırmaya başladı oyun amaçlı. Bunu ne yaptıysam önleyemedim.
5 ayı doldurunca temel itaat eğitimine verdim. Bekle, otur, yat, gel gibi basit komutları öğrendi.
Eğitimde yaklaşık 35 gün kaldı.
Geri gelince eğitimci boğma eğitim tasması verdi, bir süre onunla devam ettik ancak köpeğim bir süre sonra eski davranışlarına geri dönmeye başladı.
Son bir haftadır 3-4 aylık olduğu dönemin 1 tık daha üstünde agresif şekilde el ve paçayı ağza almayı, üstüne zıplamaya vs başladı yine hırlayarak.
Eğitim tasmasını 2-3 haftadır takamıyorum küçük geldiği için, yurt dışından yenisini sipariş verdim (özel macaristan üretimi TR'de yok) gelmesini bekliyorum.
Ben bu durumun sadece temel itaat eğitim ile alakası olmadığını düşünüyorum. Bana karşı bu davranışları başka birine çok fazla sergilemiyor.
Köpeğim iş yerimin üstünde bahçede kalıyor gün boyunca. 20 metrelik bir tel gerip, zincirle de tele bağladım orada istediği gibi dolaşabiliyor. Günde 2 defa besliyorum, günlük ortalama 450-550 gram arasında mama yiyor. Müsait oldukça bahçede 1-2 saat tasmasız salıyorum. Müsait oldukta günde yarım saat bir saat yürüyüş yapmaya çalışıyoruz.
Benim köpeğe davranışlarımda ise kesinlikle şiddet yok, tam aksine hayvanlara karşı çok şefkatli biriyimdir. Canı acıdığında, canım acır o şekilde.
Deneyimli arkadaşlar sizce nasıl bir yaklaşım sergilemem gerekli, hata benim davranışlarımda mı? Tavsiyelerinizi bekerim.
Şehir Dışı Kargo ile Gıda Yollama?
Arkadaşlar selamlar.
Çalıştığım sektörle alakalı ekstra işler yapma düşüncesindeyim.
Özel kendi üretimimiz olan bir yöresel köfte işindeyim. 1 günlük mesafedeki şehirlerde (İstanbul, İzmir) bu köfteye oldukça talep olacağını düşünüyorum.
Ben de gerek iş yapanlara gerekse direkt müşteriye olacak şekilde şehir dışı çiğ olarak gönderim yapmak istiyorum.
Malum ürün et olduğu için uzun mesafelerde bozulma riski de yüksek. Dolayısıyla sadece 1 günde teslim edilebilecek yerlere gönderim yapmak önceliğim olacak.
Ürünleri güzelce paketleyerek, strafor köpük ile yollamayı düşünüyorum. 1 günde bozulmasını önlemek amacıyla başka ne kullanabilirim?
Normal buz kullansam gidene kadar eriyeceğine eminim. Tabi bunun yaz mevsimi de var. Piyasada kuru buz diye bir şey gördüm karbondioksitten üretiyorlar fakat ürüne bir zararı olur mu bilemedim. Bu kuru buz ile dondurma gönderenler var, youtube'da bir kaç video izledim.
Bu ve bunun gibi ürünün sağlıklı bir şekilde ulaşmasını sağlayacak önerileriniz varsa yardımlarınız beklerim.
amaç |
amaç |
amaç |
Son Giriş: 4 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 405
İkinci El Bölümü Mesajları: 12
Konularının görüntülenme sayısı: 31.990 (Bu ay: 470)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 186 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar