Şimdi Ara

KÖPRÜ'DE TUZAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: UrbanRacer

Ön tamponumun altını sürttüm bir defa ne biçim bişi o öyle

Sen de hızlı girmişsin ki frene basarak mı girdin naptın

İki taraf da suçlu. Şimdi bu adamın hasarının yarısını karayolları ödesin.
  • Motor başka bir arabaya isabet etse Allah korusun,araba maraba kalmaz.Bu kaza anında motorun düşmesi(Güvenlik olarak var ya hani)Tr yollarında güvensizlik oluyor demekkiİşin şakası gerçekten tehlikeli durumlar da oluşturuyor,mazallah biryerden motorun üstüne uçarsan kopup gidecek demekki..
  • vatan gazetesinde okumuştum bu sabah hemde.
    aracın hız kadranı 110da takılı kalmış vatan gazetesi alırsanız haberi görürsünüz.
  • vatan hürriyet posta haberlerine inanasım gelmiyor.

Zaten vatan ve posta (ki posta en çok satan gazete imiş) beş para etmez gazeteler...

Kazaya yola konan sac plaka mı sebep oldu bilmiyorum ama dorğdur,

Zira belediyenin çalışmalarının çoğunda güvenlik zaafiyeti var

"Sorumlu vatandaş örneği" gösterip şimdiye kadar 30 a yakın mail attım resimli şekilde

Ancak belediye "sorumlu belediyecilik anlayışı" nı hiçbir şekilde göstermedi bana

Yarın bir gün bi dalgınlıkla aynı şeyi ben de yaşarsam hiç şaşmam...

Ki zincirlikuyu avcılar metrobüs hattı yapılırken bi bir büyük kaza da ben atlatmıştım...

"Ne iş olsa yaparım abi" cileri toplayıp iş yaptırırsan, başına da üniversite bitirmiş

diplomalı çoban koyarsan böyle olur...

İlk değil son da olmaz, mok yoluna gitmeye mahkum bi milletiz!

Not: Çobanları aşağılamak için değil, yaptıkları işin benzerliğini ortaya koymak için sarfettim yukarıdaki

cümlemi

• Başka zaman olsa 110 la giden adamla dalga geçerseniz. Karayolları tabela, uyarı koymamış bu kadar basit bir olay.
  • quote:

bravo foruma ....adam deli gibi muhtemelen 100-120 ile köprüye girmiş hiç suçu yok...tüm suç karayollarında gerçekten bravo...

noldu arkadaşım sen de haketmiş cezasını bulmuş mantığınla mı bunu yazdın, 100-110 gibi hızlarla köprü geçenlerin hepsini böyle cezalandıralım mı yani? kazaya neden olan etken hızlı gitmesi değil o tümsek olmasaydı kaza da olmazdı sonuca bakmak gerek. Aynı şey amerikada olsa adam dava açar dünya kadar tazminat kazanır. Bence tüm suç karayolları veya belediye her kimse sorumlu odur. Sürücü ölseydi oh iyi olmuş zaten hızlı girmiş köprüye mi diyecektiniz. insanlık öldü mü?

Konuyu açan arkadaşı kutlarım mükemmel bir başlık "Köprüde Tuzak" bundan iyi ifade edilemezdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 4 Şubat 2009; 13:34:31 >

• valla bende bu setlerden geçerken nerdeyse sürtüyorum arabanın altını sırf o yüzden ek şerite giriyorum. hem yüksek hemde riskli benim için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: x-rayted

bravo foruma ....adam deli gibi muhtemelen 100-120 ile köprüye girmiş hiç suçu yok...tüm suç karayollarında gerçekten bravo...

Doğrudur şoför dikkatli olmalıydı , zaten iyi şoför karşıdakinin veya yol hatalarına karşı hep temkinli olmalı ama karayollarının hatası burada çok daha büyük. Kaldı ki karayolları hatası küçük bile olsa eleştiriyi kurumun alması gayet doğal çünkü karayolunun işi güvenli kaliteli yol sağlamak , insanların işini kolaylaştırmaktır , maaşımızdan kesilen onca vergi + köprü ve otoyoldan alınan paralar bunun için kullanılıyor olmalı.
    Bu memlekette insan hayatı değersiz ateş sadece düştüğü yeri yakıyor , aynen geçenlerde İstiklal caddesinde yürürken kafasına 200 kiloluk cam blok düşen kız gibi bir olay işte.

Denetim ve cezalar sadece kağıt üstünde kalıyor , belediye ruhsat verir kontrol etmez , inşaatlardan 20bin lira otopark parası alır otopark yapmaz , trafik polisi kurala uymayana ceza kesmez , diğer polis karısını bıçaklayan adama müdahale etmez , trafik kazasında adam öldürenler 5-6 ay sonra hapisten çıkıp tekrar direksiyon başına geçer , vergi veren keriz yerine konur vergi vermeyenler 3-5 senede bir affedilir

Sistem herkesi kural çiğnemeye teşvik ediyor artık hiç ümidim kalmadı memleketin düzeleceğinden yine dertlendim durduk yere

• quote:

Orjinalden alıntı: forumnik

quote:

noldu arkadaşım sen de haketmiş cezasını bulmuş mantığınla mı bunu yazdın, 100-110 gibi hızlarla köprü geçenlerin hepsini böyle cezalandıralım mı yani? kazaya neden olan etken hızlı gitmesi değil o tümsek olmasaydı kaza da olmazdı sonuca bakmak gerek. Aynı şey amerikada olsa adam dava açar dünya kadar tazminat kazanır. Bence tüm suç karayolları veya belediye her kimse sorumlu odur. Sürücü ölseydi oh iyi olmuş zaten hızlı girmiş köprüye mi diyecektiniz. insanlık öldü mü?

Konuyu açan arkadaşı kutlarım mükemmel bir başlık "Köprüde Tuzak" bundan iyi ifade edilemezdi.

Apaçiliğe övgü..

İşte ben bu mesajı alkışlarım. Dün akşam 2-3 haftadır ilk defa geçtim 1. köprüden o tuzakları (!) da bilmiyordum, ben niye motoru yerde bırakmadım. ben aptalım değil mi veya arabam 102 bg lik leon kadar gitmiyor mu ? Binlerce normal insan sorunsuz geçiyor oradan en fazla altını sürtüyor , bir apaçi araba pert ediyor. Karayoları-belediye tu kaka...Tüm E5 inşaat tabelası ile dolu ...

Tamam 35 yıllık E5e sonradan metrobüs yolu yapmak hepten yanlış onda hemfikiriz..

• İyi ki adamın arabası Leon, hemen apaçi yaptınız. Biraz daha serin düşünün arkadaşlar. Diyelim ki hızınız düşük ama o esnada sigara yakıyordunuz, telefonunuz çaldı vs vs yol bu her şey olur ve dikkatsizce girdiniz o kasise çok rahat bir şekilde kontrol kaybedebilirsiniz. Kaç liradır ki bir uyarı levhası? Olmadığından mı koymuyorlar sizce, yoksa insan hayatını önemsemediklerinden mi?
  • İki tarafdada suç var. Uyarı levhası konulmamış. Hız yapılmış, işte sonuç...

Neyseki ölen yok, ucuz atlatılmış....
  • Aslında yorumları okuyunca sadece neden belediye'ye ya da yol çalışması yapan ekibe yüklendim

diye sordum kendime, zira yol çalışması olan bi yerde bu hızda seyretmek, kaşınmanın belirtisidir...

Allah korumuş yine, ne kendilerine ne de karşı taraftan olayda hiç suçu olmayan masum insanların

canına malına zarar gelmiş...
  • quote:

Apaçiliğe övgü..
    İşte ben bu mesajı alkışlarım. Dün akşam 2-3 haftadır ilk defa geçtim 1. köprüden o tuzakları (!) da bilmiyordum, ben niye motoru yerde bırakmadım. ben aptalım değil mi veya arabam 102 bg lik leon kadar gitmiyor mu ? Binlerce normal insan sorunsuz geçiyor oradan en fazla altını sürtüyor , bir apaçi araba pert ediyor. Karayoları-belediye tu kaka...Tüm E5 inşaat tabelası ile dolu ...

herhalde adam ölseydi (kurtulması bir mucize bence) burada apaçi yerine rahmetliye övgü derdiniz di mi? ben de sizi alkışlıyorum. Karayolları her kazada olduğu gibi suçsuz; yavaş geçip altını sürtseydi sizin gibi. amaan bu yollar böyle işte biz koyun gibi gidiyoruz ne var bunda büyütecek di mi? Adam gibi adalet yok ki sorumluları cezalandıracak. Size göre 1 apaçi daha patladı veya yılbaşı gecesi çocuklar içmiş sızmışlar doğalgazdan da zehirlenmişler. Helal olsun yaa bu kadar vurdumduymazlığa. Ne yazık ki önlem almak için illa bir kaza ya da olay olması gerekiyor yurdumda. Sonra da bakın 1 kişi kaza yaptı ne var bunda binlerce kişi geçiyor dersiniz. Sanki köprüde hiç kaza olmuyormuş gibi. Tabela koymak mı asla öyle bir şeyden bahsetmiyorum. O abuk subuk tabelalara da birisi çarparsa şaşırmam. İnşaat nasıl yapılır biraz avrupayı örnek alsınlar. Nasıl bir çalışmaymış ki bu yolun ortasına çelik levhalar tümsekler konuyor. Kapat şeridi bitir çalışmanı bir günde; tümsekler haftalardır orda sürekli geçenler artık alışmışlar o derece yani.

• quote:

Orjinalden alıntı: forumnik

quote:

Apaçiliğe övgü..

herhalde adam ölseydi (kurtulması bir mucize bence) burada apaçi yerine rahmetliye övgü derdiniz di mi? ben de sizi alkışlıyorum. Karayolları her kazada olduğu gibi suçsuz; yavaş geçip altını sürtseydi sizin gibi. amaan bu yollar böyle işte biz koyun gibi gidiyoruz ne var bunda büyütecek di mi? Adam gibi adalet yok ki sorumluları cezalandıracak. Size göre 1 apaçi daha patladı veya yılbaşı gecesi çocuklar içmiş sızmışlar doğalgazdan da zehirlenmişler. Helal olsun yaa bu kadar vurdumduymazlığa. Ne yazık ki önlem almak için illa bir kaza ya da olay olması gerekiyor yurdumda. Sonra da bakın 1 kişi kaza yaptı ne var bunda binlerce kişi geçiyor dersiniz. Sanki köprüde hiç kaza olmuyormuş gibi. Tabela koymak mı asla öyle bir şeyden bahsetmiyorum. O abuk subuk tabelalara da birisi çarparsa şaşırmam. İnşaat nasıl yapılır biraz avrupayı örnek alsınlar. Nasıl bir çalışmaymış ki bu yolun ortasına çelik levhalar tümsekler konuyor. Kapat şeridi bitir çalışmanı bir günde; tümsekler haftalardır orda sürekli geçenler artık alışmışlar o derece yani.

bu kazayı yapan kişinin fazladan dikkatli olmasına gerek yok, eğer ş.içi hız limiti olan 50km/s ile geçmiş olsa o kasisten eminimki okadar büyük bir kazayı yapmazdı. biz ki deli gibi araç kullanıp kaşınıyoruz, sonrasında işte böyle oluyor. habere konu olan yolu vs. hiç bilmiyorum, levhada yoktur doğrudur bu bi hatadır ve sorumluların cezalandırılması gerekir, fakat oraya o hızla girmekte bir nevi intihardır. başkasına zararı dokunmayacak olsa önemli değil fakat o kopan motor birine zarar verse? ya da savrulan/parçalanan araç başka birine çarpsa?
    biz araçları adam gibi sürmeyi öğrenmedikçe daha çok kazalar olur.

• Ya sürücüye nasıl hata bulabiliyorsunuz anlamıyorum. Bi de adamı gözaltına almışlar şaka gibi. 120 ilede geçer 160 ilede geçer, hızın cezası bellidir, sen yolun ortasına uyarı levhası koymadan metal plaka koyarsan üstünden isterse 200le geçilmiş olsun, asıl suçlu önlem almayanlardır. Nasrettin hoca fıkrası gibi "hırsızın hiç mi suçu yok?" Yine her zaman olduğu gibi karayollarından kimse sorumlu tutulmaz, karşı taraf dava açsın sonuçsuz kalır vs. O metal plakanın üstünden ambülansta geçebilirdi, bunuda düşünün. Birde adam 110-120 ile gidiyormuş, 110-120 den aşağı giden var mı ? (şehir içi hariç) ayrıca 90la geçse çok birşey değişmeyecekti.. Bizim gibi değilde gelişmiş bir ülkede olsa, o metal parçayı sorumlunun bi tarafına sokarlar, arabanın değerinin yanı sıra en az 10 katıda (hatta çok daha fazla) tazminat öderler. Muhtemelen aracın kaskosu var, ama olmasaydı karayolları vericekmiydi parasını aracın?

• +1
    neyse ki benim gibi düşünen birkaç kişi varmış, StreloK yazdıklarına imzamı atarım.
  • İki tarafta suçlu...

Yeterli görsel-ışıklı uyarı işaretlerini koymayan da...
    Yüksek hızda araç kullanan arkadaşta...

neyse Allah korumuşta ölen yok... Geçmiş olsun.
  • sürücüler araç sürüş tarzlarını hava ve yol koşullarına göre ayarlamak durumundadırlar.bizim ülkemizde insanlar bilinçsizce hız yapıyor yol ve hava koşullarına göre kendilerini ayarlayamıyorlar.

özellikle bolu dağı tüneli açıldıktan sonra tünele hızlı giren ve çıkışında kaza yapan bir çok çeşit araç var.. otomobil,tır,otobüs çünkü tünel her ne kadar güvenli kabul edilse de tünel çıkışında buzlanma var ve tünel içinde hızla ilerleyen araç çıkışta kontrolü kaybetmektedir.

İstanbulun birçok yerinde zaten yol çalışması vardır her zaman şimdi yaklaşan yerel seçimler nedeniyle bu gibi çalışmalar artacak.

uzun lafın kısası günün hangi saati olursa olsun siz siz olun aracınızla gece yol müsait bile olsa hız yapmamaya özen gösterin.aracınız ne kadar iyi olsa da bu ülkede yol kalitesi araçların kalitesinin yarısı kadar değildir.ki kazanın olduğu yer de şehiriçi dikkat ederseniz.. güvenlik konusunda diyecek birşey yok bu ülkede yol çalışması yapılırken alınan önlenmler zaten göstermeliktir.. ancak avrupada veya amerikada adam gibi önlem alınır.

bu yüzden kazaya sebep olan her ne kadar çalışma yapan ekipler gibi görünse de aslında bu kazaya aracı gereğinden fazla hızlı kullanan arkadaş neden olmuştur.aracını azıcık daha yavaş sürse eminim ki bu kaza olmazdı.

hepinize kazasız sürüşler..

• Evet belki hızlı gittiği için yapmış kazayı. Ama sonuç olarak 2 kıtayı birleştiren bir yolda 1 yıldır çile çekiyoruz. Anadoludan Avrupaya geçerken birden bire şeritler değişiyor, arka arkaya S'ler çizmeye başlıyorsunuz. Kesinlikle bir disiplin yok oradaki yol çalışmasında. Bu kaçıncı kaza? Motoru uçmadıktan sonra ya da kafası kopmadıktan sonra büyük haber olmuyor ama metrobüs çalışmaları, ya da metrobüsün kendisi ve sebep oldukları yüzünden kaç kaza oldu, kaç can gitti biliyor musunuz? Metrobüse yer açmak için e-5'i kaydırdılar, e-5 daraldı millet şeridine sığmaz oldu, arabalar birbirlerine çarpı insanlar öldü, motorcuların kafası koptu, aptalca yol ayrımları yüzünden arabalar bariyerlere girdi, adamları çelik bariyerlerden kazıdılar, e-5'e katılımdan 100 metre sonra olan e-5'ten çıkış sapakları yüzünden girenle çıkanlar birbirlerine girdi.

ALLAH AŞKINA, BU BELEDİYEYİ VE YOLLARI YAPAN ŞİRKETLERİ, KARAYOLLARINI DENETLEYEN KİMSE YOK MU ŞU ÜLKEDE?

• Adam metrobüs yapıcam diye trafiğin içine etti. Bir de aferin çok iyi oldu diyen bir çoğunluk var. denetleyen olsa nolur, olmasa nolur.
    En iyi ve en modern şehiriçi ulaşım aracının raylı sistem yani tren ve metro olduğunu birilerinin kafasına ray sokarak mı anlatmak lazım bilmiyorum.
    Dünya gider Mersine biz gideriz tersine. Bütün gelişmiş ülkeler trafik sorununu raylı sistemle çözmüş bir biz akıllıyız ya kocaman otobüse trilyonlar verip karayollarını daraltıyoruz. Avrupa'da her köye tren gidiyor nerdeyse, bizde ise 100 yıldır 1 km ekstra ray döşenmemiş. Derler ki ülkemiz dağlık olduğu için ray döşenemez vs. Prof hocamız vardı üniversitede "dağları oyacaksın Oyma bakanlığı kuracaksın" derdi. Delinmeyecek dağ yok, yeter ki teknolojiyi, bilimi kullan aklını kullan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 4 Şubat 2009; 18:16:35 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.