Şimdi Ara

KÖPRÜ'DE TUZAK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: forumnik

Adam metrobüs yapıcam diye trafiğin içine etti. Bir de aferin çok iyi oldu diyen bir çoğunluk var. denetleyen olsa nolur, olmasa nolur.
    En iyi ve en modern şehiriçi ulaşım aracının raylı sistem yani tren ve metro olduğunu birilerinin kafasına ray sokarak mı anlatmak lazım bilmiyorum.
    Dünya gider Mersine biz gideriz tersine. Bütün gelişmiş ülkeler trafik sorununu raylı sistemle çözmüş bir biz akıllıyız ya kocaman otobüse trilyonlar verip karayollarını daraltıyoruz. Avrupa'da her köye tren gidiyor nerdeyse, bizde ise 100 yıldır 1 km ekstra ray döşenmemiş. Derler ki ülkemiz dağlık olduğu için ray döşenemez vs. Prof hocamız vardı üniversitede "dağları oyacaksın Oyma bakanlığı kuracaksın" derdi. Delinmeyecek dağ yok, yeter ki teknolojiyi, bilimi kullan aklını kullan.

• öyle bir ülkede yaşıyoruzki dikkatli olacaksın heran heryerden bişey çıkabilir yolda bir bozukluk olabilir bunu unutmadan hareket etmek gerekir bir nevi ortama uyum sağlamak lazım
    buarada aklıma geldi bugün çevreyolunda 100-110 gibi sol şeritten seyrediyoruz iki tane .iç İzmir'in en işlek çevreyolunda karşıdan karşıya geçmeye çalışıyor! daha ne denir
  • Sanki demiryolu olan ülkeler hep ovalık mı? Ne saçma bahaneymiş dağlık arazi.
    Antalya gibi bir şehre bile demiryolu ile ulaşamadıktan sonra o ülkede medeniyetten bahsedilemez.
    Medeniyet en son çıkan icatları satın almak kullanmak değildir. Medeniyet insana olan saygıdır.
  • O demirin üstünden bi hafta önce bende geçtim.Hakikaten uçulabilir.Ama bu arkadaşın bu sacın üzerinden 100 ile geçtiğine yemin dahi edebilirim.
  • Motor 30 metre ileri fırlamış :S
  • metrobüs ün aldığı kaçıncı can bu? ne çalışmaymış ya. karayolu sıkıntısı var zaten. bide metrobüsle yolları daraltmak hakkaten akıl işi değil.

denetleme mi peeh hangi birini denetliycekler. taşeron taşerona o da taşeronun taşeronununa veriyor. bi dava aççsan suçlu demiyorum "sanığı" bulana kadar dava düşer.
  • quote:

+1
    neyse ki benim gibi düşünen birkaç kişi varmış, StreloK yazdıklarına imzamı atarım.

Sağolasın forumnik aklın yolu bir.Ama anlamadığım şu;benim yorum nereye gitti

szopen'den sonra ben yazmıştım ama uçmuş.Sayın forum yöneticileri yardımcı olabilirlermi
  • Böyle durumda arabanın motoru bırakması güzel bir olay.Bravo Seat
  • Belediyenin hatası olabilir, levha falan koymamıştır, ama o elemanın aşırı hız yaptığına eminim. Biraz yavaş gitse uçmazdı. Adam gibi araba sürmüyor bizim millet, kusura bakmasın kimse. .ok var gibi herkes hız yapıyor.
  • benim anlamadığım neden kasis şeklinde yapıyorlarda neden düz levha sermiyorlar oraya.Geçen arabalar kaydırır diye düşünüyorlarsa onunda var çözümü düz levha sermek bukadarmı zor.
  • Herkez hız demişte adam kasisten 20mt sonra durmuş yani bence cokta hızlı gitmiyormuş

Keza kopru yolu otoban değil mi ? Adamın 120km yapma hakkı yok mu o yolda ?

Ben sanmıyorumki adam oraya 120 den hızlı girsin, 120den hızlı girse araba asagı fln ucardı herhalde

Ben merak ediyorum o lehvanın altında ne war, neden yerden 25cm yukarıda yapmıslar onları merak konusu

Bence burada suclu warsa oda yol inşaatını yapan şirketten, bu lehvaya karar weren muhendisten başkası değildir

Watandaş yasak olsa dahi o yolda 300km yapma sansınz sahip, yapanlar ölsun diye yol yapılmaz boyle bir mantık yok

Bu gerzek mantık sadece turkiyede war, "Hız yapıyormus arkadaş ölsün ozaman"

Asıl olan insna hayatıdır, bu adamlar isterse alkol alıp kopru yolunda 300 le gitsin

Ginede ölmemeleri lazım, neden ölsünler ya, ha cezaları warsa ceksinlerde

Sen kıçını dogrultama, yol yapama, sonra kaza yapınca hız yapan ölsün, alkol alan yansın

Yapmayın gözünüzü sewim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 5 Şubat 2009; 3:43:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: suicide

quote:

quote:

Apaçiliğe övgü..
    İşte ben bu mesajı alkışlarım. Dün akşam 2-3 haftadır ilk defa geçtim 1. köprüden o tuzakları (!) da bilmiyordum, ben niye motoru yerde bırakmadım. ben aptalım değil mi veya arabam 102 bg lik leon kadar gitmiyor mu ? Binlerce normal insan sorunsuz geçiyor oradan en fazla altını sürtüyor , bir apaçi araba pert ediyor. Karayoları-belediye tu kaka...Tüm E5 inşaat tabelası ile dolu ...

herhalde adam ölseydi (kurtulması bir mucize bence) burada apaçi yerine rahmetliye övgü derdiniz di mi? ben de sizi alkışlıyorum. Karayolları her kazada olduğu gibi suçsuz; yavaş geçip altını sürtseydi sizin gibi. amaan bu yollar böyle işte biz koyun gibi gidiyoruz ne var bunda büyütecek di mi? Adam gibi adalet yok ki sorumluları cezalandıracak. Size göre 1 apaçi daha patladı veya yılbaşı gecesi çocuklar içmiş sızmışlar doğalgazdan da zehirlenmişler. Helal olsun yaa bu kadar vurdumduymazlığa. Ne yazık ki önlem almak için illa bir kaza ya da olay olması gerekiyor yurdumda. Sonra da bakın 1 kişi kaza yaptı ne var bunda binlerce kişi geçiyor dersiniz. Sanki köprüde hiç kaza olmuyormuş gibi. Tabela koymak mı asla öyle bir şeyden bahsetmiyorum. O abuk subuk tabelalara da birisi çarparsa şaşırmam. İnşaat nasıl yapılır biraz avrupayı örnek alsınlar. Nasıl bir çalışmaymış ki bu yolun ortasına çelik levhalar tümsekler konuyor. Kapat şeridi bitir çalışmanı bir günde; tümsekler haftalardır orda sürekli geçenler artık alışmışlar o derece yani.

bu kazayı yapan kişinin fazladan dikkatli olmasına gerek yok, eğer ş.içi hız limiti olan 50km/s ile geçmiş olsa o kasisten eminimki okadar büyük bir kazayı yapmazdı. biz ki deli gibi araç kullanıp kaşınıyoruz, sonrasında işte böyle oluyor. habere konu olan yolu vs. hiç bilmiyorum, levhada yoktur doğrudur bu bi hatadır ve sorumluların cezalandırılması gerekir, fakat oraya o hızla girmekte bir nevi intihardır. başkasına zararı dokunmayacak olsa önemli değil fakat o kopan motor birine zarar verse? ya da savrulan/parçalanan araç başka birine çarpsa?
    biz araçları adam gibi sürmeyi öğrenmedikçe daha çok kazalar olur.

Orada aksine bir levha yoksa köprüler otoyol sayıldığı için hız limiti 120 olsa gerek , 50 kesinlikle değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aakyuz -- 5 Şubat 2009; 8:38:38 >

• Köprüler otoyol sayılıyor mu bilmiyorum ama köprüye girmeden önce mutlaka hız sınırı levhası vardır. E5 te son hız 90km/h dir 120 değil. 120 sadece otobanların belli bölümlerinde serbest.
    Ben burda kaza yapanı suçlayanları hatta adamı veya çocuğu yaşadığı şok yetmezmiş gibi karakola götürüp ifadesini alan zihniyeti kınıyorum. Adı üstünde Kaza bu kardeşim bilerek mi yaptı. Ölseydi cesetini mi sorgulayacaktın.

quote:

Sağolasın forumnik aklın yolu bir.Ama anlamadığım şu;benim yorum nereye gitti
    szopen'den sonra ben yazmıştım ama uçmuş.Sayın forum yöneticileri yardımcı olabilirlermi

Dostum sanırım mesajın birilerine fena dokundu ve rtük tarafından engellendi

• öncelikle asıl olan insan hayatı doğrudur,hız sınırlarının koyulmasının amacıda budur zaten...insan hayatı

ne güzel dünya beee... adam alsın alkolünü çıksın yola hız yapsın sonra hiç suçu günahı olmayan birine çarpsın 4 kişilik bir aileyi yok etsin bu mudur yani ??? ha aile öldü ama cezasını çekicek mi diyiceksin ???bir akrabanın yada tanıdığının başına geldiğini düşün ve öyle yorumla...
    quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

Herkez hız demişte adam kasisten 20mt sonra durmuş yani bence cokta hızlı gitmiyormuş

Keza kopru yolu otoban değil mi ? Adamın 120km yapma hakkı yok mu o yolda ?
    Ben sanmıyorumki adam oraya 120 den hızlı girsin, 120den hızlı girse araba asagı fln ucardı herhalde
    Ben merak ediyorum o lehvanın altında ne war, neden yerden 25cm yukarıda yapmıslar onları merak konusu
    Bence burada suclu warsa oda yol inşaatını yapan şirketten, bu lehvaya karar weren muhendisten başkası değildir
    Watandaş yasak olsa dahi o yolda 300km yapma sansınz sahip, yapanlar ölsun diye yol yapılmaz boyle bir mantık yok
    Bu gerzek mantık sadece turkiyede war, "Hız yapıyormus arkadaş ölsün ozaman"
    Asıl olan insna hayatıdır, bu adamlar isterse alkol alıp kopru yolunda 300 le gitsin
    Ginede ölmemeleri lazım, neden ölsünler ya, ha cezaları warsa ceksinlerde

Sen kıçını dogrultama, yol yapama, sonra kaza yapınca hız yapan ölsün, alkol alan yansın
    Yapmayın gözünüzü sewim

• arkadaş insanlar ölmesin demiş lafı tersinden anlayıp 4 kişilik aileyi öldürmüşsün. yani. Alkol alsın önüne gelene çarpsın mı demiş tabi ki de yasalara aykırı davranmasın ama farzedelim suç işledi ve alkol aldı hatta o kafayla sürat yaptı ve kaza yaptı sonuna kadar da suçlu ama illa birileri ölsün mü yani
  • ben aşırı hız yapıp ölene acımam, alkollü kaza yapana da acımam. Sadece üniversite öğrencileri aşırı hızdan ölünce üzülüyorum, ilerde olgunlaşınca belki adam gibi bir sürücü olacaklardı. Bazı şeyleri tam tartamıyorlar kafalarında o yaşlarda. Oyun gibi geliyor.
  • ben yanlış anlamadım...Alkol ve Hız ikisi birleştiği zaman ölüm kaçınılmazdır!!!! o şekilde trafiğe çıkıp aracıyla kaza yapana acımam ama başkasasının canına zarar verirse ona üzülürüm...yukardaki arkadaşın söylediği yağmurda şemsiyesiz gezmek istiyorum ama ıslanmak istemiyoruma çıkıyor.
    quote:

arkadaş insanlar ölmesin demiş lafı tersinden anlayıp 4 kişilik aileyi öldürmüşsün. yani. Alkol alsın önüne gelene çarpsın mı demiş tabi ki de yasalara aykırı davranmasın ama farzedelim suç işledi ve alkol aldı hatta o kafayla sürat yaptı ve kaza yaptı sonuna kadar da suçlu ama illa birileri ölsün mü yani

• quote:

ben aşırı hız yapıp ölene acımam, alkollü kaza yapana da acımam. Sadece üniversite öğrencileri aşırı hızdan ölünce üzülüyorum, ilerde olgunlaşınca belki adam gibi bir sürücü olacaklardı. Bazı şeyleri tam tartamıyorlar kafalarında o yaşlarda. Oyun gibi geliyor.

bu kadar acımasız konuşmamak lazım. ilerde sizin de çocuğunuz böyle bir şey yapabilir. Neyse benim için konu kapanmıştır fazla bile yazdım banane der geçerim.
  • ordan okadar uçması için hakkaten çok hızlı gidiyo olması lazım. Sabah 4te yollar bomboştu tabi

bide o levhalara bende sinir oluyorum. 24 saat trafik oluyo onlar yüzünden. Dün onlar yüzünden aniden fren yapan birine arkadan giriyodum az daha

Gerçi onlardan geçerken çok yavaşlayan hatta duranlarada sinir oluyorum. Normal seyit hızında geçilebilir onların üzerinde sanki altında feraari varmış gibi durmaya gerek yok bence...
  • ben dikkatsizlik yapıp 70le astrayla uzun kasislerden geçtim(kısa lastikler değil,eski tip asvalttan yapılan kasisler) tekerlekler yerden uçacak kadar kesilmedi.

zaten kasise düz girerseniz uçsanız bile sağa sola savrulmazsınız,bu adam savrulmuş.resme göre kasis sağ şeridi kaplıyor,demekki adam yolu ortalayıp gitmiş allah ne verdiyse. bırak yerden kesilmeyi bu adam motoru yola bırakmış,allah bilir kaçla girdi buraya 110 bile az bence.

devlet sana sınır koymuş,üretici tavsiye etmiş bu hızla git yoksa olacaklardan ben sorumlu değilim diye,bizim vatandaşta ben giderim demiş görmüş sonra ebebsinin hörekesini.o sınırlar boşuna konmuyor.düşünelimki adam 90la giderken bu engeli farketi ve hızı ani bir frenle 60kmye düştü.bu durumda hiç bu çapta bir kaza olmazdı.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.