Şimdi Ara

Korku Kitapların Aslında Korkunç Olmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bence korku kitapları insanı hiç bir şekilde korkutmuyor. Stephen King'i bilmem -okumadım- fakat H.P Lovecraft ve Allan Poe gibi isimlerin hiçte insanı korkutan kitapları yok. Lovecraft'ı tamamen toplumun abartısı olarak görüyorum hiçte öyle korkunç değil korkudan ziyade fantastik ögeler içeriyor. Allan Poe'nun kitapları da sadece gotik tarzda olması güzel onun dışında korkunç bir tarafı yok.

Gerçekten insanı korkutan kitaplar varsa söyleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Don Atari -- 18 Aralık 2016; 22:11:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Carpediem yayınlarından uyku kaçıran var ama seni tatmin edeceğini sanmıyorum.

• işte tespit gibi tespit
  • Don Atari kullanıcısına yanıt
    Korku edebiyatından bir film izler gibi korkmayı beklememelisiniz.Edgar Allen Poe okurken mekanları kafanızda canlandırır ve öyküyü hayal ederseniz etkileneceksiniz.Bunun yanında 19. Yüzyılda yazılmış kitaplardaki korku öğeleri taktir edersiniz ki yerinde bir tabir ile biraz "Demode".Lovecraft okurken Cthulhunun insan aklının alamayacağı varlığını düşünerek okumanın etkisi elbette başkadır.Stephen King konusunda da kendisi korku hikayeleri yazmaya çok uzak.Sadece korku temaları içeren romanlar yazıyor.

• Korku filmleri de korkutmuyor Ancak okuması çok keyifli ve yer yer geriyor
  • Gece açık alanda ay ışığı altında oku bir de bakayım.

Şaka bir yana, genel olarak haklısınız. Gerilim evet ama kitap gibi durağan bir etkinlik pek korkutmuyor.
  • KolonyaAdam kullanıcısına yanıt
    Kitap okurken tabii ki kafamda canlandırıyorum zevki orada zaten.

Korku kitabı denilen 'korku kitapları' korkutmuyor Edgar Allen Poe gotik tarzda olmasını seviyorum fakat korkulacak bir şey yok açıkçası. Lovecraft'ı tamamen insanların abarttığını düşünüyorum kitapları resmen fantastik ögeler içeriyor. Stephen King hiç okumadım nedense hiç ilgimi çekmiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sadece okumayla, beklediğiniz kadar korkamazsınız.
    Film gibi bir etki beklemeyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.