Doğuştan kör insanlar rüya görürler mi .Netten araştırdığım kadarıyla görürler diyenler var şöyle ki ; ses olarak görürler yani ses üzerinden hayaller vs. Aklıma takılan asıl nokta şu : eğer körler rüya görüyorsa , normal insanlar gibi , uykuda ruhun bedenden ayrılıp rüyayı gerçekleştirmesi mümkün birşey oluyor . Diğer yönden düşününce , hiç birşey görmemiş bir insanın , renkler , cisimlerin neye benzediği , gökyüzü vs. vs .. , bunları rüya görmesinin başka izahı olurmu , olursa nasıl olur .. çok zamandır aklıma takılıyor sizlere bir sorayım dedim
Ses olayina katilirim.ama goruntu gormesi icin beyinde onceden nesnelerin datasi kayitli olmasi gerek.pc diline kaydı biraz
Sonradan kör olanların çoğu astral seyahati bilir , hayatı gece yaşarlar
quote:
Orijinalden alıntı: Francisco Lachowski
Sonradan kör olanların çoğu astral seyahati bilir , hayatı gece yaşarlar
O zaman körler aslında arkaplanda süper dünyada yaşıyorlar desene
Mantıken görmemesi lazım. Rüya zamanında görülen, hatırlanan, tasarlanabilen şeylerin bir düzene bağlı olmaksızın beyinde canlanması. Doğuştan görme engelli birisi öyle bir görüntü görüyorsa ortaya iki durum çıkar, birisi görme olmasa bile bir şekilde DNA'da onun şifresini açan bir şeyler var demektir yada göz görüyor fakat beyine görüntü gitmiyor, bir şekilde o görüntüler üzerinden rüya oluşuyor. Görmesi gözün yapısından dolayı bozuk olan kişilerde bu zaten mümkün olmayacağına göre 2. durum çöktü demektir. 1. durumla da ilgili bir kanıt yok bildiğim kadarıyla ve mantıklı bir durum da değil. Bu durumlar ışığında rüyalarında görüntü görmeleri imkansız. Benim merak ettiğim görme ve duyma engellileri rüyaları, sadece tat, koku ve dokunma hissiyle ilgili rüya görüyorlardır diye düşünüyorum ama aklımda canlandırmak çok zor oluyor bu durumu.
doğuştan körler rüyayı sesli görüyormuş. Sonradan körler zaman içinde görüntüsüz görüyormuş.
quote:
Orijinalden alıntı: bilgehankalkan
Mantıken görmemesi lazım. Rüya zamanında görülen, hatırlanan, tasarlanabilen şeylerin bir düzene bağlı olmaksızın beyinde canlanması. Doğuştan görme engelli birisi öyle bir görüntü görüyorsa ortaya iki durum çıkar, birisi görme olmasa bile bir şekilde DNA'da onun şifresini açan bir şeyler var demektir yada göz görüyor fakat beyine görüntü gitmiyor, bir şekilde o görüntüler üzerinden rüya oluşuyor. Görmesi gözün yapısından dolayı bozuk olan kişilerde bu zaten mümkün olmayacağına göre 2. durum çöktü demektir. 1. durumla da ilgili bir kanıt yok bildiğim kadarıyla ve mantıklı bir durum da değil. Bu durumlar ışığında rüyalarında görüntü görmeleri imkansız. Benim merak ettiğim görme ve duyma engellileri rüyaları, sadece tat, koku ve dokunma hissiyle ilgili rüya görüyorlardır diye düşünüyorum ama aklımda canlandırmak çok zor oluyor bu durumu.
Evet doğuştan kör , sağır , dilsiz olanlar daha bir merak konusu . iç dünyalarında neler yaşıyorlar , nasıl yaşıyorlar diye düşünmemek elde değil .
Ap
quote:
Orijinalden alıntı: erenqwerty
Ap
Benim gözlerim sağlam olduğu halde ben bile 40 yılda bir görüyorum Körler nasıl görsün
quote:
Orijinalden alıntı: Hümiyettin
Benim gözlerim sağlam olduğu halde ben bile 40 yılda bir görüyorum Körler nasıl görsün
beyindeki görme bölümleri çalışıyormus aslında. bi haberde okudum cyborg gözlük yapmışlar kamera var gözlükte ordan beyine gönderiyor ve Körler de artık gorebilcekmis. ama bi teknolojinin yaygınlaşması yılları alır sanırım
quote:
Orijinalden alıntı: erenqwerty
quote:
Orijinalden alıntı: Hümiyettin
beyindeki görme bölümleri çalışıyormus aslında. bi haberde okudum cyborg gözlük yapmışlar kamera var gözlükte ordan beyine gönderiyor ve Körler de artık gorebilcekmis. ama bi teknolojinin yaygınlaşması yılları alır sanırım
Alıntıları Göster
Bi' yerde doğuştan körlerin rüyalarının sadece sesten oluştuğunu okumuştum, ama eğer sonradan körlük olmuşsa yine görüntü oluyormuş rüyada.
quote:
Orijinalden alıntı: xxx.king.xxx
Bi' yerde doğuştan körlerin rüyalarının sadece sesten oluştuğunu okumuştum, ama eğer sonradan körlük olmuşsa yine görüntü oluyormuş rüyada.
Alıntıları Göster
Doğuştan kör olanların bilinç altı çok kirli olmadığı için astral seyehat vs. çok kolay yapabilirler aslında hiçbirşey düşünmeme zihni susturma konusunda çok ileride olurlar.
quote:
Orijinalden alıntı: Uchihashisui
Doğuştan kör olanların bilinç altı çok kirli olmadığı için astral seyehat vs. çok kolay yapabilirler aslında hiçbirşey düşünmeme zihni susturma konusunda çok ileride olurlar.
Alıntıları Göster
Kalp gözünün açıklığı yeterlidir. Gördüğünüz rüyalardan ancak o zaman tatmin olursunuz.
quote:
Orijinalden alıntı: Ottoman_PoweR
Kalp gözünün açıklığı yeterlidir. Gördüğünüz rüyalardan ancak o zaman tatmin olursunuz.
bu konuyu bizzat bir körle konuşmak lazım. Varsayımlar üzerinden gidiyoruz sonuç çıkmıyor
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: OrganikYazar
quote:
Alıntıları Göster
Şöyle Bir gözlerimi kapıyorum ve görme engelli kardeşlerimizin duygusunu anlamaya çalışıyorum.Sonuç Karanlıktan başka hiçbirşey değil.Allah Yardımcıları Olsun
Korde olsalar sonucta dokunma hisleri yok degil.goremeselerde cisimlere dokunarak elbet kendi dunyalarinda bi sekil yaratmislardir.
Bana kalirsa gorebilirler
quote:
Orijinalden alıntı: Beels
Şöyle Bir gözlerimi kapıyorum ve görme engelli kardeşlerimizin duygusunu anlamaya çalışıyorum.Sonuç Karanlıktan başka hiçbirşey değil.Allah Yardımcıları Olsun
Alıntıları Göster
Abi doğuştan kör sağır ve dilsiz olduğumu düşündüm bi anda ... Yani varya tüylerim diken diken oldu. Çok kötü bi durum malesef.. Allah yardımcıları olsun demekten başka bişey gelmiyor elden.