Şimdi Ara

korona virüs mutasyona uğramış.. evrim diye bir şey yok.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: torlofan

Peki tesadüfen olan ne? Ben de kanıt olduğunu düşünüyorum zaten, sizin iddianız türleşmenin tesadüfen oluştuğu ise kanıtlar tesadüfe değil bir bilinçli türleşmeye götürmez mi bizi?
    Bilinçli türleşme nedir? Hayatımda duymadım öyle bir şey.
  • İrfan Galip Bey kullanıcısına yanıt
    Verdiğin linkteki yazıda da demiş zaten olasılık kentilyonda 1 diye. 7 adet ortak virüs kalıntısı da kanıttır demiş. Bence olay sadece bu yazıdaki kadar ise kanıt sayılmaz da sanırım özet geçtiği için böyle yazmış zamanında, neyse konumuz o değil.

Mutasyonlar tesadüfen oluşuyor ya işte bu tesadüfün aslında tesadüf olmaması durumu bilinçli olması durumu değil midir? Benim iddiam gen biliminin çok yeni olduğunu ve 100-300 yıl sonra evrimin işleyişinin birçok şekilde kanıtlanacağı şeklinde. Yani tesadüfen olmadığı da kanıtlanacak.

Tesadüfen olduğu iddia edilen mutasyonlar tesadüfen yeni tür oluşturur. Ancak mutasyonlar bilinçli ise bilinçli şekilde türler oluşturur.

Yani şöyle düşün. Ben afgsgadsfajfgsgha kelimesini tesadüfen yazdım klavyede parmaklarımı oynattım sadece, sana bir anlamlı kelime verdi mi? Vermedi. Benim için tesadüf işte o kelimenin anlamsızlığı kadar anlamsızdır.

Tanrı kanıtlanmayacak bu arada ben din tartışması yapmıyorum. Kanıt vs tesadüf ayrımını yapmak gerekli.

• quote:

Verdiğin linkteki yazıda da demiş zaten olasılık kentilyonda 1 diye. 7 adet ortak virüs kalıntısı da kanıttır demiş. Bence olay sadece bu yazıdaki kadar ise kanıt sayılmaz da sanırım özet geçtiği için böyle yazmış zamanında, neyse konumuz o değil.

Mutasyonlar tesadüfen oluşuyor ya işte bu tesadüfün aslında tesadüf olmaması durumu bilinçli olması durumu değil midir? Benim iddiam gen biliminin çok yeni olduğunu ve 100-300 yıl sonra evrimin işleyişinin birçok şekilde kanıtlanacağı şeklinde. Yani tesadüfen olmadığı da kanıtlanacak.

Tesadüfen olduğu iddia edilen mutasyonlar tesadüfen yeni tür oluşturur. Ancak mutasyonlar bilinçli ise bilinçli şekilde türler oluşturur.

Yani şöyle düşün. Ben afgsgadsfajfgsgha kelimesini tesadüfen yazdım klavyede parmaklarımı oynattım sadece, sana bir anlamlı kelime verdi mi? Vermedi. Benim için tesadüf işte o kelimenin anlamsızlığı kadar anlamsızdır.

Tanrı kanıtlanmayacak bu arada ben din tartışması yapmıyorum. Kanıt vs tesadüf ayrımını yapmak gerekli.
    Mutasyonların rassal olarak gerçekleştiği, herhangi bir yönlendirmeye tabi olmadığı deneylerle kanıtlanmış bilimsel bir gerçektir yalnız.

Yani kentilyon tane afafadghsrhsdfasdghrsdhgads yazıldığında illaki anlamlı bir kelime ortaya çıkar. Mantıklı tabi çıkar illaki.

Ancak canlılar kentilyon tane mutasyon denemesi yapmaya gerek duymadan evrim geçiriyorlar. Bu da tesadüf olasılığının çok çok üstünde demek evrimleşme olasılığının.
  • quote:

Yani kentilyon tane afafadghsrhsdfasdghrsdhgads yazıldığında illaki anlamlı bir kelime ortaya çıkar. Mantıklı tabi çıkar illaki.

Ancak canlılar kentilyon tane mutasyon denemesi yapmaya gerek duymadan evrim geçiriyorlar. Bu da tesadüf olasılığının çok çok üstünde demek evrimleşme olasılığının.
    Siz olasılık konusunu tam olarak anladığınızdan emin misiniz?

Rassallık doğanın bir gerçeği. Evrimin en temel kaideleri yönünün olmaması ve bir amaca göre hareket etmemesidir zaten.
    Olasılığı yalayıp yuttum ben matematik anlamında, o sebepten zaten tesadüfe itibar etmem.

Peki insan virüs DNA'larındaki genlerin şifrelerini çözüp yeni bir virüs oluşturabilir mi? Oluşturursa madem en temel kaidesi yönünn olmaması; bu işlem evrim dışı bir şey mi olur?
  • quote:

Olasılığı yalayıp yuttum ben matematik anlamında, o sebepten zaten tesadüfe itibar etmem.

Peki insan virüs DNA'larındaki genlerin şifrelerini çözüp yeni bir virüs oluşturabilir mi? Oluşturursa madem en temel kaidesi yönünn olmaması; bu işlem evrim dışı bir şey mi olur?
    Doğal seçilim ile yapay seçilim aynı mekanizmalar mı? Evrimi insan bilinçli olarak yönlendirebilir fakat bunu uhrevi bir varlığın yapabileceğine dair en ufak kanıt yok.

Sizin mantığınıza göre sayısal loto oynamak da yanlıştır çünkü tutması mümkün değildir. Gerçek öyle mi?
    Sen matematikteki olasılığı anlamamışsın sayısal loto bilinçli olarak bir kişiye çıkartılıyorsa tesadüf değildir ancak tamamiyle rastgele sayılardan oluşturulan bir sıralama ise tesadüftür. Tesadüf ile bilinç arasındaki fark budur özetle sonuçtan ne çıkacağının belli olup olmaması.

Ben tanrı ile alakalı bir iddia sunmuyorum.

Yapay seçilim olması demek evrim yok demek mi? En temel kaidenin tesadüfen oluşması olduğunu iddia ettin. İnsan tesadüflüğü sona erdirdiğinde ortaya çıkan virüs evrim geçirmemiş mi olacak?
  • quote:

Sen matematikteki olasılığı anlamamışsın sayısal loto bilinçli olarak bir kişiye çıkartılıyorsa tesadüf değildir ancak tamamiyle rastgele sayılardan oluşturulan bir sıralama ise tesadüftür. Tesadüf ile bilinç arasındaki fark budur özetle sonuçtan ne çıkacağının belli olup olmaması.

Ben tanrı ile alakalı bir iddia sunmuyorum.

Yapay seçilim olması demek evrim yok demek mi? En temel kaidenin tesadüfen oluşması olduğunu iddia ettin. İnsan tesadüflüğü sona erdirdiğinde ortaya çıkan virüs evrim geçirmemiş mi olacak?
    Doğadaki evrimden bahsederken yapay seçilimi siz sokuşturdunuz araya. Yapay seçilim sonucu ortaya çıkan evrimin yönü tabii ki vardır çünkü biz öyle isteriz, sonucunu da başından belirleriz. Doğal seçilimle ortaya çıkan evrimde böyle bir durum yok. Ne olacağına karar veren canlının uyum yeteneği, başka bir şey değil.

Mutasyonun da sonucunda ne çıkacağı belli değildir, rassaldır. Dediğim gibi bu deneylerle kanıtlanmış bilimsel bir gerçektir. Eğer ki mutasyonun yönlendirildiğini düşünüyorsanız bunu yönlendirenin son derece beceriksiz biri olduğunu söylüyor olmalısınız. "Doğal olmayan" açıklamanıza kaynak olan şeylere atfedilen özelliklerle pek uyumlu değil sanki bu.

Sen de evrimin yapay olarak BİLİNÇLİ bir şekilde olabileceğini kabul etmiş oldun farkındaysan.

Peki evrimin bize kadarki geliş süreci milyonlarca yıl, bazen doğal seçilimli evrim bazen yapay seçilimli evrim olmuş olamaz mı? Bu sebepten deneyler rassal sonuçlar da veriyor diyemez miyiz? Belki 500000 yıl önce bilinçli evrim oldu nerden biliyoruz olmadığını?

Ben tanrıdan bahsetmiyorum, uzaylı da olabilir veya henüz bilimin çözemediği şeyler de olabilir bunu yapan; tanrı bambaşka bir tartışma konusudur. Benim iddiam gelecekte cevabın bulunacağıdır ve bu cevap tesadüf olmayacak. Çok yeni bir bilim dalı genetik ve çözülecek muazzam bir bilgi kaynağı var dünyada.
  • quote:

Sen de evrimin yapay olarak BİLİNÇLİ bir şekilde olabileceğini kabul etmiş oldun farkındaysan.

Peki evrimin bize kadarki geliş süreci milyonlarca yıl, bazen doğal seçilimli evrim bazen yapay seçilimli evrim olmuş olamaz mı? Bu sebepten deneyler rassal sonuçlar da veriyor diyemez miyiz? Belki 500000 yıl önce bilinçli evrim oldu nerden biliyoruz olmadığını?

Ben tanrıdan bahsetmiyorum, uzaylı da olabilir veya henüz bilimin çözemediği şeyler de olabilir bunu yapan; tanrı bambaşka bir tartışma konusudur. Benim iddiam gelecekte cevabın bulunacağıdır ve bu cevap tesadüf olmayacak. Çok yeni bir bilim dalı genetik ve çözülecek muazzam bir bilgi kaynağı var dünyada.
    Hayır olamaz çünkü yapay seçilimin kaynağı biziz, doğanın kendi kendine yapabildiği bir şey değil bu. Biz bunu fayda gözettiğimiz için yapıyoruz, doğanın öyle bir gereksinimi yok.

• quote:

Ve bu mutasyon denemeleri ki olasılığı akıl almaz boyuttayken, ne hikmetse oldukça başarılı olmuş gözüküyor. Nesilleri devam ediyor. Yahu biraz daha devam etsen, "rastlantının" ne olduğu dersi gelecek arkasından!
    Yeni tür oluşturan bu mutasyonların DNA kodunda değişimi nokta atışı yapmasına ne demeli? Neden durup dururken mutasyon oluyor peki? Ne tetikliyor bunu? Nasıl aktarırılıyor peki diğer nesillere? Diğer nesillerde de bu mutasyonlar neden hep olumlu sonuç veriyor?
    Bunun gerçekleşme olasılığı MATEMATİKSEL olarak ne? Mutlaka matematiksel ifade edilebilir çünkü.

Yahu bunlar zannediyorki, teoriyi tartışan herkes yaratılışçı! Kendi argümanları çelişkilerle dolu.

Teori ile içli dışlı olmasan bile, anlatılardaki boşluğu-çelişkiyi görebiliyorsun.
    Teoriyi tartışmaya asla karşı değilim, ancak "evrimi" anlatmaya çalışan malum sitenin, "nasıl oluyor da, bilinçsiz atomlar bir araya gelip, böyle canlı oluşturuyor" sorusu karşısındaki, demogoji bile sayılamayacak şekilde çaresizlik içindeki cevaplarını görünce insan sorguluyor tabi. Neden bu malum site örneğini veriyorum? Çünkü birçok kişiye ulaşıyor ve çoğu kişide zannediyorum sorgulamıyor burayı!
    İster hiçliğe inan, ister yaratıcıya. Ama kör olma!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Doğa dediğimiz şey bu hususta canlılar oluyor ve her canlının sen de kabul edersin ki bilinci var, bir yaşama hedefi var ve tesadüf bu bilinçli canlıların hiç bir bilince sahip olmadan tesadüfen mutasyonlar üretip türleştiğini açıklıyor sana göre. Gereksinimleri de yokmuş bir de ilginç bir iddia.

Yani bakteriler antibiyotiklere karşı tesadüfen bilinçsizce evrimleşerek güçlendiler hiç bir gereksinimleri yokken öyle mi? Bu maddeler beni öldürüyor bilinciyle hareket etmediler evrimleşip güçlenirken öyle mi? Tamamiyle tesadüfen oldu evrimleşmeleri öyle mi?
  • quote:

Doğa dediğimiz şey bu hususta canlılar oluyor ve her canlının sen de kabul edersin ki bilinci var, bir yaşama hedefi var ve tesadüf bu bilinçli canlıların hiç bir bilince sahip olmadan tesadüfen mutasyonlar üretip türleştiğini açıklıyor sana göre. Gereksinimleri de yokmuş bir de ilginç bir iddia.

Yani bakteriler antibiyotiklere karşı tesadüfen bilinçsizce evrimleşerek güçlendiler hiç bir gereksinimleri yokken öyle mi? Bu maddeler beni öldürüyor bilinciyle hareket etmediler evrimleşip güçlenirken öyle mi? Tamamiyle tesadüfen oldu evrimleşmeleri öyle mi?
    Evet, aynen öyle. Videosu bile var bu sürecin.

• ugarb kullanıcısına yanıt
    Matematiksel olarak zaten tesadüfen olamayacağı net bir şey mutasyonların.

Ben de o kısımdayım herhangi bir inanış gözüyle bakmadan tesadüfe karşı duruyorum gerçekten tesadüf iddiası müthiş çelişki içeriyor. Birçok canlının bilinçli şekilde mutasyona uğradığı ve kendini koruduğu açık ve net görülüyor zaten yine de bunun nasıl olabildiğini anlamamız için bilimin epey ilerlemesini beklemek zorundayız bence ki bizim görebileceğimizi pek sanmıyorum.

Malum site gerçekten iyi manipülasyon yapıyor ciddi şekilde sorgulamayan, okuduğuna inanan özellikle genç bireyleri etkisi altına alması işten bile değil.
  • quote:

Matematiksel olarak zaten tesadüfen olamayacağı net bir şey mutasyonların.

Ben de o kısımdayım herhangi bir inanış gözüyle bakmadan tesadüfe karşı duruyorum gerçekten tesadüf iddiası müthiş çelişki içeriyor. Birçok canlının bilinçli şekilde mutasyona uğradığı ve kendini koruduğu açık ve net görülüyor zaten yine de bunun nasıl olabildiğini anlamamız için bilimin epey ilerlemesini beklemek zorundayız bence ki bizim görebileceğimizi pek sanmıyorum.

Malum site gerçekten iyi manipülasyon yapıyor ciddi şekilde sorgulamayan, okuduğuna inanan özellikle genç bireyleri etkisi altına alması işten bile değil.
    Daha önce de söylediğim üzere mutasyonların rassal olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Ki bu da neredeyse 70 sene önceki haber. Bir şeyi beklemenize falan gerek yok yani.

Bu video bilinçli mutasyon geçirdiklerini kanıtlıyor işte. Tesadüf bunun neresinde? Bakteri bakıyor üreyemeyecek ölmeye başlıyor kısa sürede ölmeyecek şekilde kendini DNA'sal olarak geliştiriyor ve en güçlü antibiyotiklere bile karşı koyabilecek DNA'sal yapıya ulaşıyor.

Bu video nasıl tesadüfü kanıtlıyor anlatır mısın?
  • quote:

Bu video bilinçli mutasyon geçirdiklerini kanıtlıyor işte. Tesadüf bunun neresinde? Bakteri bakıyor üreyemeyecek ölmeye başlıyor kısa sürede ölmeyecek şekilde kendini DNA'sal olarak geliştiriyor ve en güçlü antibiyotiklere bile karşı koyabilecek DNA'sal yapıya ulaşıyor.

Bu video nasıl tesadüfü kanıtlıyor anlatır mısın?
    Kendini geliştirdiği falan yok işte. Bu 70 sene kadar önce yapılmış Lederberg Deneyi'nin bizim izleyebileceğimiz bir varyantı. Oradaki bakteriler bilinçli olarak mutasyona uğramıyor. Rastlantısal olarak gerekli mutasyonlara sahip olan mutantlar seçilerek bir sonraki nesli oluşturuyor. Sonraki nesillere geçebilen bakteriler anlık bir mutasyona uğramıyor. Daha önce antibiyotikle karşılaşmadıkları halde rastlantısal olarak üzerlerinde bulunan mutasyonlar sayesinde hayatta kalabiliyorlar. Sizin dediğiniz gibi olsaydı bütün bakteriler sona kadar ulaşırdı.

Benim dediğim gibi olsa nasıl tüm bakteriler sona ulaşsın? Öldüklerini farkettikleri için mutasyon geçiriyorlar diye iddia ediyorum ben bilinçli şekilde.

Eğer tesadüfse şu olmalı; benzer şekilde hiç bir antibiyotiğin olmadığı bir masadaki 11. gün sonundaki bakteri de antibiyotiklerin olduğu masadaki kadar 11. gün sonunda mutasyonlardan geçerek antibiyotiklere karşı güçlü olmalı.

Peki böyle bir şey olur mu? Yani 2 masadaki 11. gün sonundaki bakterilerin antibiyotik direnci aynı mıdır değil midir? Eğer aynı ise tesadüfen mutasyon farklı ise bilinçli mutasyon vardır.
  • quote:

Benim dediğim gibi olsa nasıl tüm bakteriler sona ulaşsın? Öldüklerini farkettikleri için mutasyon geçiriyorlar diye iddia ediyorum ben bilinçli şekilde.

Eğer tesadüfse şu olmalı; benzer şekilde hiç bir antibiyotiğin olmadığı bir masadaki 11. gün sonundaki bakteri de antibiyotiklerin olduğu masadaki kadar 11. gün sonunda mutasyonlardan geçerek antibiyotiklere karşı güçlü olmalı.

Peki böyle bir şey olur mu? Yani 2 masadaki 11. gün sonundaki bakterilerin antibiyotik direnci aynı mıdır değil midir? Eğer aynı ise tesadüfen mutasyon farklı ise bilinçli mutasyon vardır.
    Zaten öyle. Popülasyona dışarıdan bir müdahale yapılmıyor. Kendi içlerinde halihazırda bulunan dirençli mutantlar hayatta kalıyor ve çoğalıyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.