Şimdi Ara

korona virüs mutasyona uğramış.. evrim diye bir şey yok.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Tesadüfen diyen birisi bu cümleyi kurmamalı kendisiyle çelişir. Dirençli mutant tesadüfen oluşmuş diye mi iddia ediyorsun anlamadım.

Kendi içlerinde halihazırda bulunan dirençli mutantların 1. gündeki DNA yapısı ile 11. gündeki DNA yapısı aynı mıdır? Tesadüf iddiası gereği aynı olmalı, eğer farklılık varsa ve bu mutasyon antibiyotiğe direnç kazanmak üzere olmuş ise işte burda tesadüfen mutasyon oluştu diyemezsin. Bilmem anlatabildim mi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: torlofan

Tesadüfen diyen birisi bu cümleyi kurmamalı kendisiyle çelişir. Dirençli mutant tesadüfen oluşmuş diye mi iddia ediyorsun anlamadım.

Kendi içlerinde halihazırda bulunan dirençli mutantların 1. gündeki DNA yapısı ile 11. gündeki DNA yapısı aynı mıdır? Tesadüf iddiası gereği aynı olmalı, eğer farklılık varsa ve bu mutasyon antibiyotiğe direnç kazanmak üzere olmuş ise işte burda tesadüfen mutasyon oluştu diyemezsin. Bilmem anlatabildim mi.
    Anlatamadın çünkü evrimin işleyişini anlamadığın anlaşılıyor. ugarb benzeri tipler gibi anlamamakta da ısrar ediyorsun.

Mutasyonun neden rastlantısal olduğuna dair deneyin adını verdim. Bir zahmet açıp bakar mısın diye bekledim ama bakmadığın belli oluyor. Birkaç mesajdır "tesadüf" sonucunu sağlaması gereken şartı söylüyorsun, ben de o şartın gerçekleştiğini söylüyorum. Hala papağan gibi aynı şeyi tekrar edip duruyorsun.

• İrfan Galip Bey kullanıcısına yanıt
    Hmm. Soruya cevap vermek yerine küçümsemek cahillikle suçlamak.

Kaliten belli. Basit bir soru ile bile baş edemedin.

Papağanlaşan sensin ben cevap alamıyorum soruma sürekli aynı şeyi söyleyip duruyorsun. Evrim bilinçsiz diyorsun ama ne hikmetse dirençli bakteriler mutasyon ile çoğalır diye kabul ediyorsun. Dirençli nasıl oluyor bunlar? Mutasyon ile değil mi? 1. gün ile 11. gün aynı DNA yapısına mı sahipler? Sen bu sorulara neden cevap vermiyorsun?

Bakteriler antibiyotiklere karşı direnç kazandıkları mutasyonları nasıl meydana getiriyorlar?

A) Rastlantısal şekilde
    B) Bilinçli şekilde

Madem çok akıllısın ve beni bilgisizlikle suçluyorsun net cevap ver. A mı B mi? Kıvırma net ol.
  • quote:

Hmm. Soruya cevap vermek yerine küçümsemek cahillikle suçlamak.

Kaliten belli. Basit bir soru ile bile baş edemedin.

Papağanlaşan sensin ben cevap alamıyorum soruma sürekli aynı şeyi söyleyip duruyorsun. Evrim bilinçsiz diyorsun ama ne hikmetse dirençli bakteriler mutasyon ile çoğalır diye kabul ediyorsun. Dirençli nasıl oluyor bunlar? Mutasyon ile değil mi? 1. gün ile 11. gün aynı DNA yapısına mı sahipler? Sen bu sorulara neden cevap vermiyorsun?

Bakteriler antibiyotiklere karşı direnç kazandıkları mutasyonları nasıl meydana getiriyorlar?

A) Rastlantısal şekilde
    B) Bilinçli şekilde

Madem çok akıllısın ve beni bilgisizlikle suçluyorsun net cevap ver. A mı B mi? Kıvırma net ol.
    Görme probleminiz mi var, yoksa zihinsel mi?

Kaç mesajdır yazıyorum. Başlangıç şartlarında rastlantısal olarak ortaya çıkmış antibiyotiğe dirençli mutasyonlar zaten var, duruma özgü olarak gelişmiyor bunlar.

Hala hakaret.

Başlangıç şartlarında rastlantısal olarak ortaya çıkmış antibiyotiğe dirençli mutasyon.

Yani bakteriler her an zaten mutasyon geçiriyor antibiyotik bu mutasyonlara hiç bir etkide bulunmuyor öyle mi? Antibiyotik olmasa da bakteriler sürekli güçlenerek DNA yapılarını değiştirecekler öyle mi?
  • quote:

Hala hakaret.

Başlangıç şartlarında rastlantısal olarak ortaya çıkmış antibiyotiğe dirençli mutasyon.

Yani bakteriler her an zaten mutasyon geçiriyor antibiyotik bu mutasyonlara hiç bir etkide bulunmuyor öyle mi? Antibiyotik olmasa da bakteriler sürekli güçlenerek DNA yapılarını değiştirecekler öyle mi?
    Yüz kere aynı şeyleri mi yazmam gerekiyor? Evet, bakteriler sürekli mutasyona uğruyor ve rastlantısal olarak bu mutasyonlara sahip olanlar hayatta kalıyor. Antibiyotiklerin mutasyona sahip olmayan bakterileri öldürüp doğal seçilimi sürdürmek dışında sürece bir etkisi yok. Mutasyonun kaynağı falan değil yani.

Bir kere de büyük harflerle yazayım belki faydası olur: RASSAL-RASTLANTISAL. Antibiyotik olmasa da bakterilerin bazı özellikler geliştirmesi "tesadüfe" bağlı. Hiçbir organizma kendisini geliştirmek için evrime uğramaz, rastlantısal olarak gelişimine ve hayatta kalabilmesine sebep olabilecek özelliklere kavuşmuşsa seçilir ve çoğalır.

• Anlamamakta direnen kim acaba?
    Demogoji yaparak.kendi kendinizi kandırmayın.
    Evrim mekanizmasını hiç bilmeyen, ama kafası çalışan hiçbir kimse bile kabul etmez bu yaklaşımı!
    Hadi diyelim, sen-ben eksiğiz bu konuda. Koyalım buraya o çok sevdiğiniz malum kişilerin, konuyla ilgili açıklamalarını-videolarını. Onun üzerinden tartışalım!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Good dogo ! + 1000

korona virüs mutasyona uğramış.. evrim diye bir şey yok..
    İleride başta olamayacakları için problem yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.