Şimdi Ara

Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU] (4885. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
98.229
Cevap
226
Favori
4.404.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
250 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 48834884488548864887
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Düzenli spor yapmaya özen gösteririm.

Arkadaşlar sizdede oldumu bacaklar özellikle halsiz sersemlik var.

Daha yeni yeni uzun mesafe yürüyebiliyorum, 30x2 kg squat a banamısın demezdim. Leg press 320 kg basan bacaklar, şuan ve 1 haftada anca kendi ağırlığımı kaldırabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU]
    Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU]www.ntv.com.tr
    Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nden müjdeli haber: Omicron'a özel olarak uyarlanan aşıların ne zaman geleceği belli oldu
    https://www.ntv.com.tr/galeri/saglik/ugur-sahin-ve-ozlem-turecinden-mujdeli-haber-omicrona-ozel-olarak-uyarlanan-asilarin-ne-zaman-gelecegi-belli-oldu,FT1yB3k6-USK_Vh5p5kh-w
  • baranel B kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun. Kaç doz aşılıydınız?

Aşım yok 2 kere covid oldum. İlki deltaydı 2021 Eylül. hafif halsizlik 4-5 gün balgam ciğerde tıkanma hissi ile geçti sonra atlattım hızla. 1 kez olsun ağır halsizlik bedenimin beni taşımaması vs hissetmedim. 2.si omicron bu şubatta nezle gibi geçirdim, haftalık zorunlu test vermeseydim pozitif olduğumu bilemezdim.

• 1- 2021 yılı omicron lansmanında 3 doz biontek aşısının omicrona karşı etkili olduğu koro halinde tüm medyada duyurulmamış mıydı?

2- Hani bu virüsler sürekli mutasyona uğruyordu, 2021 deki omicron 2022 ekim ayından sonrada mı etkinliğini devam ettirecek?

3- Uğur Şahin mrna aşılarını ilk duyurduklarında virüs mutasyonu durumunda yeni aşının da "altı hafta içinde" hazır olacağını söylemişti ama kaç altı hafta geçti aradan...

Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU]

• sreylare kullanıcısına yanıt

2 doz aşı 2. Doz olduğumda pıhtı attı 1 hafta hastahanede yattım. Dr direk nedeni aşı demişti, hatta kendisi ve eşindede pıhtı atmış aşı yüzünden.

bende tek belirti kaslarda oldu, hiç spor yapmayan hatta aşı dahi olmayan bir çok kişi benden hafif atlatmıştır.

virüs kesinlikle bende kaslara saldırdı, iştah en kötü dönemde bile açıktı.

1 haftada 3 kg den fazla verdim, beslenme olarak yağsız makarna pirinç vb yağsız et ızgara vb yarım yağ yoğurt ve mutlaka yeşillik yerim.

doğru düzgün ateş bile yapmadı, nekadar yemek yersem çokdaha fazla yattığım yerde sistem yakmaya başladı.

antremen atsam, normal beslenme yetmeyecek.

• baranel B kullanıcısına yanıt
    aynı çevrede, 3 kişide aşıdan dolayı pıhtı atmış diyorsunuz anladığım kadarı ile? pıhtı atmasını pişti atmak mı sanıyorsunuz? hangi damalarınız tıkandı. geçici veya kalıcı felç oldu mu? ölüme yaklaştınız mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt

sağ böbreğe attı, koca ankara’da bunun ameliyatını yapabilecek 2 dr var dediler. Çok şükür ameliyatsız halledildi. Narkotik verdiler ilk günler, çokkk kütüydü çokkk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 9 Ağustos 2022; 22:58:16 >
  • Hayret...

DH de BJK sayesinde haberdar olduğum müjdeli haberle! ilgili ekşide bugün açılan başlıkta 300 ün üzerinde yorum yazılmış ve dikkat çeken şey, büyük çoğunluğu aşı olmuş kişilerin yaşadıkları yan etki veya mrna aşıya olan güvenlerini yitirdiklerinden aşı olmayacaklarını açıklamaları, aralarında (kendi beyanlarına göre) doktorlarda var...

Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU]ekşi sözlük
    9 ağustos 2022 biontech yeni aşı açıklaması
    https://eksisozluk.com/9-agustos-2022-biontech-yeni-asi-aciklamasi--7368640
  • kadobay kullanıcısına yanıt
    BJK BiJonteK in kisaltmasi olsa gerek

Not: Almancada Y J ile yazilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 9 Ağustos 2022; 23:17:4 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

baranel arkadaşın pıhtı atma ve hastane sürecinde anlattıklarını siz aynı çevrede 3 kişide olduğunu anlayıp işi pişti atmaya benzeterek aşı kaynaklı yan etkilere bakış açınızı sergilemişsiniz.

arkadaşın yazdıklarından anlaşılan:

-kendisinin 2 doz aşı olduğu, -

-ikinci doz aşı sonrası pıhtı attığını ve hastanede yattığı süreçte doktor tarafından pıhtı nedeninin aşı olduğunun söylendiği, -bunu söyleyen doktor ve eşinin de aşı kaynaklı pıhtı vakası yaşadıklarını anlattığını...

2019 dan bu yana vasküler tromboz bozuklukları ve kardiyak vaka insidansındaki artışa dair araştırma sonuçları da aşı kaynaklı olduğunu ispatlıyor.

1 ağustos 2022 tarihli bir önbaskıda 2019-2020-2021 deki miyokardit ve emboli vakalarında göreceli artış olduğu hatta bu artışın genç bireylerde aşı kampanyasına denk geldiği kabul edilmiş...

25 temmuz tarihli bir önbaskıda akut miyokart enfarktüsünün aşılanmış bireylerde aşılanmamışlara göre çok daha yüksek olduğu sonucuna varılmış.

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2022.07.25.22277985v1

2021 eylül tarihli bir bilimsel dergide (ScienceDirect) ise aşılama sonrası tromboz bozukluğunun aşı kaynaklı immunolojik bir mekanizma olduğu sonucuna varılmış.

siz aşı olmayın. covid olduğunuzda , pıhtı atma şansınızı artırın. anladınız mı? en azından üstünde düşünün, anlama ihtimalinizi artırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 10 Ağustos 2022; 12:27:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Öncelikle aşı karşıtı değilim, neden 2. Doz zamanım geldiğinde gidip oldum.

sizde şunu aklınızdan çıkarmayın

Tıp dünyasının bir sözü vardır, hastalık yoktur hasta vardır.

ağrılar yerini sancı ataklarına bırakmaya başladığında, hemen eğtim araktırmaya acile gittim.

dr baktı kan vb tahlil istedi, apandist olabilir dedi.

sonuçlar çıktı dr tekrar apandisit muayenesi yaptı,.

ap.. değil taş düşürüyorsun, hemengit ilaçlı görüntüleme yaptır dedi.

bu arada bana ağrı kesiciler damardan veriliyor, ama hiç faydası yok. Olay sancı boyutunu geçti.

görüntüleme yapıldı, ben halen taş düşürüyorum sanıyorum.

görüntülemeyi yapan dr ve 1. Dr koştur koştur odaya girdi.

taş değil sağ böbrege pıhtı atmış dediler. Ellerinde cd ve rapor.

Ankara’da bunun ameliyatına girebilecek 2 dr var biri gülhane.

biz ambulas istedik uzun sürer, durumunuz kritik biran önce kendi çabanızla gidin vakit kaybetmeyin dedi dr.

gülhanede birkaç gün sonra fark ettiğim, kolumda kırmızı bir bileklik.

Ara ara kolidorda yürüdüğümde, diğer yatan hastalarda, beyaz bende kırmızı bileklik.

baktım alerji vb olan normalde bir hastaya iyi gelecek ilaca farklı tepki veren hastalara, kırmızı bileklik takılıyormuş.

koca tıp bilimi kabul etmiş, aynı hastalık farklı belirtiler.

Covid ve özellikle de mrna aşılardan sonra artan kalp krizi, felç, vücudun farklı yerlerine emboli atma hadiselerindeki artış birçok araştırmada aşıyla bağlantılı olduğu anlaşılmışken,

geçen yıl büyük amca kızımın aşı olduktan bir hafta bile geçmeden kalp krizinden vefat haberini alan ben,

bize "aşı olun oglim" diyen eşimin dayısının 2. doz biontek aşısından sonra prostat problemi ile hastaneye yatırılıp ardından yer olmadığından onkoloji bölümüne aktarıldığını bize söyleyen vefatından kısa süre önceki son görüşmemizde de pankreasda da sorun varmış araştırıyorlar dedikten haftasına varmadan vefat haberini alan ben,

2021 ağustostaki 2 yada 3.dozdan sonra solunumla ilgili sıkıntı başlayıp hastaneye gide gele en sonunda 20 yada 21 ekimde hastanede poliklinik sırasında kalp krizi geçirip yere düşen eniştemin 10 gün yoğun bakım sonrası vefatından sonra cenazesini defneden ben,

Aşı olup minik minik pıhtıcıklar atmasına izin verir miyim sizce?

Keşke siz de üstünde düşünebilseniz...

Dipnot:

Aşı sonrası çeşitli nedenlerle vefat eden her üç yakınım da 60 yaş üzeri idi. Diyeceksin ki e onların komorbiti varmıştır, e demiyor mu doktorlar özellikle bağışıklığı baskılanmış/zayıf olanlar aşı olsun, olsunlar öldüklerinde de komorbiti varmış deriz öyle mi? O zaman bağışıklığı baskılanmamış olanlara ne diye bu "aşı olun" zorlaması?

İlave edit:

Aşı konusunda U dönüşü bekliyorum senden de, bak örnekler çoğalıyor... Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 10 Ağustos 2022; 19:6:30 >

• İlk mesajda 26 temmuz yazıyor. 6 ay önce aşılarımı oldum diyen kişi yurt dışında mı yaşıyor? Biontech’ler ilk olarak 2021 haziran ayında vurulmaya başlandı. Nasıl 6 ay oluyor? Eğer sinovac vurulduysa, sinovac’tan bahsediyor o zaman diyeceğim ama gençlere aşı tanımlaması yine haziran ayında verilmişti?

• burakay27 kullanıcısına yanıt

Tebrik ederim, yazılanlara körü körüne inanmak yerine sorgulama ve doğrulama peşindesiniz.Sizin olasılık dahilinde dediğiniz gibi kişi yurtdışında olmuş aşısını. Bunu da kişinin kullanıcı adı üzerinden basit twitter araması ile buldum.

eklemeyi unuttum, o tarihlerde yurtdışında olduğunun ve yaz tatilinde Türkiye'ye geleceğini yazdığı twiti de şuraya koyayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 10 Ağustos 2022; 22:19:5 >

• 5 doz bio aşısı oldugunu gururla heryerde söyleyen 66 yasindaki ve asilardan once genclerden bile saglikli neseli olan adamın 2 hafta önce bobrek yetmezliği başlamış. Kalan hayatini diyalize baglanarak yasayacak

Senin bu şeyleri yaşadığını bilmiyordum. Başın sağ olsun hocam çok üzüldüm adınıza.

• Nature dergisinde 28 Nisan 2022 tarihinde yayınlanan 6978 nolu makalede (biontekin en etkili uygulandığı) İsrail'de 2021 Ocak-Mayıs tarihleri arasında 16-39 yaşındaki popülasyonda kalp krizi ve miyokart enfarktüsüyle ilgili acil çağrılarda %25 in üzerinde artış tespit edildiği ve negatif binom regresyon modellerini kullanarak yapılan analizde acil çağrı sayılarının bu yaş grubuna uygulanan 1. ve 2. aşı dozlarının oranları ile anlamlı derecede ilişkili olduğu ancak covid-19 enfeksiyon oranlarıyla ilişkili olmadığı tespit edilmiş.

Bulgular, aşının neden olduğu tespit edilmemiş ciddi kardiyovasküler yan etkilerle ilgili endişeleri artırdığını ve genç bireylerde sık görülen bir beklenmedik kalp durması nedeni olan aşılar ile miyokardit arasında halihazırda kurulmuş nedensel ilişkinin altını çiziyor.

Çalışma, İsrail Ulusal EMS (IEMS) veri sisteminden yararlanılarak 1 Ocak 2019'dan 20 Haziran 2021'e kadar iki buçuk yıl boyunca yapılan çağrılar üzerinden analiz edilmiş.

https://www.nature.com/articles/s41598-022-10928-z?error=cookies_not_supported&code=bb2621d5-c6b2-4679-8e88-fa206e770e0a

• sreylare kullanıcısına yanıt

Eyvallah kardeşim, 2021 ekim ayında eniştemin vefat olayından bahsetmiştim forumda.Bahsettiklerim dışında eski yıllarda beraber görev yaptığımız arkadaşlarımdan da pandeminin en azılı! en zulüm döneminde hasbelkader covid teşhisi ile hastaneye yatışı yapılıp yanlış tedaviler deneysel ilaçlarla/yöntemlerle vefat edenler oldu.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/150912472

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 11 Ağustos 2022; 0:26:22 >
    Bu tip yazılar, aşı olanlar için anksiyete sebebidir. Ben de çevremden çok duydum, aşı olmayın diye akıl verenlere maruz kalmış birkaç arkadaşım, annesini babasını aşılatmamış ve covid olduklarında 1’er hafta arayla ölmüşler. Şimdi o kişilere beddua ediyor. Hani bu sadece 1 örnek değil 3-4 tane bu tip olay yaşandı çevremde.

• 
Sayfa: önceki 48834884488548864887
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.