Şimdi Ara

Korsan konusunda su ornegi dusunmenizi rica ediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Babanizin bi kitap cikarmak istedigini dusunelim.Babaniz konusunda otorite konumuna gelmis durumda olsun(muhendislik,bankacilik vs...) Babaniz 50 yasinda ve 25 senelik is tecrubesi var.Ve babaniz yeni mezun universite adaylarina mesleginde 25 senede yasamis oldugu tecrubeleri,olumlu olumsuz yanlari,cozum yollarini vs... iceren 200 sayfalik bi kitap yaziyor.Bunun icin 1 sene ugrasiyor.Gecesini gunduzune katiyor.Aile ve sosyal yasantisinda aksamalar olusuyor.Yayinciyla anlasiliyor ve babaniz 25 senelik emegini kaleme aldigi bu kitap icin 10 ytl fiyat biciyor ve kitap raflardaki yerini aliyor.1 hafta sonra babanizla pazara cikiyorsunuz ve babanizin kitabini 'hadi kardesim 2 milyonnnn,sudan ucuz,kos gel vatandas' diye satildigini goruyorsunuz.Ne hissedersiniz?İste emekciler bu hissettiklerinizi hissediyor.
    2. bi ornek de muzik konusunda.Muzik eseri ortaya cikmasini kolay mi zannediyorsunuz?Kuzenim 5 senedir ugrasiyor ve daha yeni yeni bateri konusunda ustalasmaya basladim diyebiliyor.Bunun gitari var,orgu var vs...Tabi ki bu adamlar 7.5-10 veya 15 milyon emek parasi isteyecekler onlarin da meslegi,kazanc kapisi bu.Ayrica bu ucret emek arti yayinci bandrol gibi masraflari da iceriyor.
    Bunlari dusunerek vicdaninizin sesini dinleyip korsandan uzaklasacaginizi dusunuyorum.
    Soranlar cikicak sen hic korsan almadin mi?Evet aldim ama kuzenimin durumunu gorunce utanmaya basladim ve vazgectim.İlk is 95 dolara windows orjinal aldim.Artik kopya kitap,muzik almiyacagim.Alamayacagim fiyattakileri de dinlemiycem.Nolcak yani hayatin anlamini mi veriyorlar.Oyun konusunu sorarsaniz da oyun oynamiyorum.Herkese saygilar...

• Ceo fikirlerine katılıyorum kendimizi o insanların yerine koyarsak ancak anlayabiliriz.
    İnşallah herkes orjinal ürün kullanacak maddi imkana sahip olurda o yollara başvurmak zorunda kalmaz.
  • babamız asgari ücretle çalışıyor diyelim.kendisi o kadar fazla okuyamamış.anneniz de öyle ve çalışmıyor.ayda 500 milyon civarı gidiyor.ev kirası 250 ytl elektrik su telefon gıda masrafıda bir o kadar.oradan buradan borç alıp kredi ile anca geçinebiliyorsunuz.
    mesela her ne kadar yukarıda ki profil benimle uyuşmasada herkesi kendimiz gibi görmemeliyiz.insanların çoğu bu şekilde yaşıyor.zaten toplum tarafından sürekli cahil oldukları gerekçesiyle aşağılanan bu insanlar nasıl orjinal ürün kullansın.türkiyedeki abidik kubidik lerzan mutlu gülben ergen davut güloğlu hummerla gezsin diye mi?ayrıca 2 milyonluk bir alternatif varken ortada kimse gidip bir kitaba 30 ytl vermez.bu noktada da devlete görev düşüyor iyi geceler.
  • Ne olursa olsun hangi açıdan bakılırsa bakılsın korsan yayına pozitif bakılacak bir yan yok yanlız birde hayatın gerçekleri var..

Asgari ücretle geçinen birisi açlık sınırının altında yaşayan birisi ülkedeki bu kadar çarpıklığa isyan etmeyip belkide deşarj olmak amaçlı korsan müzik dinliyorsa kitap okuyorsa varsın yaptığı en kötü şey bu olsun.
    Bu kişiye kalkıp paran yoksa dinleme, okuma, görme sen fakirsin hayatın hiçbir alanından zevk ve haz alman mümkün değil demek bir şekilde bunları sisteme karşı ateşlemektir..

Ultra zengin sanatçılarımız'ın tv'lere çıkıp korsan'a hayır kazanamıyoruz dedikten sonra reina ve laila gibi eğlence merkezlerinde astronomik paralara eğlenmeleri insanlara inandırıcı gelmiyor..
  • fedakarlık hep halktan beklenmemeli.heleki bu toplumda.millet zaten kıt kanaat geçiniyor.birazda sanatçılar ve yazarlar yapsın fedakarlık.ucuz satsınlar eserlerini.

örneğin ben, şu çılgın Türkler kitabını okumayı çok istedim ve almaya gittim ve 22 ytl lik fiyatını görünce afalladım.ama bu değerli eserinde korsanını almaya vicdanım el vermedi.ve kitabı alan bir arkadışımdan alıp okudum.
  • katılıyorum mika muzik konusunda garibanlari pas geciyorum,ama kitaba katilmiyorum gitsin kutuphaneden alsin 15 gun okusun versin geri...
    quote:

Orjinalden alıntı: mika_hakinen

Asgari ücretle geçinen birisi açlık sınırının altında yaşayan birisi ülkedeki bu kadar çarpıklığa isyan etmeyip belkide deşarj olmak amaçlı korsan müzik dinliyorsa kitap okuyorsa varsın yaptığı en kötü şey bu olsun.
    Bu kişiye kalkıp paran yoksa dinleme, okuma, görme sen fakirsin hayatın hiçbir alanından zevk ve haz alman mümkün değil demek bir şekilde bunları sisteme karşı ateşlemektir..

• quote:

Orjinalden alıntı: CEO

katılıyorum mika muzik konusunda garibanlari pas geciyorum,ama kitaba katilmiyorum gitsin kutuphaneden alsin 15 gun okusun versin geri...
    quote:

Orjinalden alıntı: mika_hakinen

Kitap konusunda korsan'a sıcak bakmıyorum zaten , müzik kadar geniş bir yelpazesi olmadığı ve nadir alınan bir şey olduğundan belli bir para ayrılıp alınabilir..
    Hem başka bir geliri olmayan gelirini belkide bu kitaptan kazanıcak insanların emekleri ile oynanmamalı..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güzel işte ne güzel bi alternatif korsana bel bağlamama metodu,burdaki ornekte oldugu gibi 3 arkadas 3 kitabi begendiniz,herbiriniz birini orjinal alip,degis tokus edebilirsiniz,onda bi sorun yok
    quote:

Orjinalden alıntı: ozgurgokhan

örneğin ben, şu çılgın Türkler kitabını okumayı çok istedim ve almaya gittim ve 22 ytl lik fiyatını görünce afalladım.ama bu değerli eserinde korsanını almaya vicdanım el vermedi.ve kitabı alan bir arkadışımdan alıp okudum.
  • türkiyenin halkı onları seciyorsa napabilirsin ki onlarin da sucu degil ki secilmek,ben de tasvip etmiyorum ama arabesk fantazi ulkemizde seviliyor naparsin,ama adamlar zengin oldu,cok satiyor diye korsanini almak hakli gostermez kimseyi.Ben de diyim ki o zaman Koclar acayip zengin be,gidip migrosdan 3-5 bes cola,3-5 biskuvi alsam dokunmaz o zaman calabilirim,cesaret edebilir misin?zor...cunku hirsizlikla suclanma ihtimalin var,ama burda da bi hirsizlik soz konusu onu anlamak gerek...
    quote:

Orjinalden alıntı: strafer

türkiyedeki abidik kubidik lerzan mutlu gülben ergen davut güloğlu hummerla gezsin diye mi?ayrıca 2 milyonluk bir alternatif varken ortada kimse gidip bir kitaba 30 ytl vermez.bu noktada da devlete görev düşüyor iyi geceler.
  • korsan kullanmak haramdır fakat ekonomik sebebplerden mecburuz,elimdeki her yazılıma telif ödemeye kalksam 100binlerce ytl tutar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ipo_aga

korsan kullanmak haramdır fakat ekonomik sebebplerden mecburuz,elimdeki her yazılıma telif ödemeye kalksam 100binlerce ytl tutar.

Vay be baya program kullanıyon o zaman 100 binlerce ytl tuttuğuna göre , bsa bu mesajını okumasın..
  • Şimdi verilen örnekteki durumla gerçekler her zaman aynı olmuyor. Mesela korsana karşı olan bir şahıs olarak İbrahim Tatlıses'i görüyoruz ekranda. Bu adamın uçağı bile var. Hala doymuyor da doymuyor. Para babası haliyle ekrana çıkıp, yoksul vatandaşa gözyaşı dökerek korsanı şikayet ediyor.

Ben onlardan zengin değilim ki, gidip hepsinin orijinal ürününü alıp daha da para kazandırayım. Bir tane üretilen ürünü milyon defa satıyorlar ve satışları yarıya düşmesin de seneye ikinci uçaklarını kolay alsınlar, kıyıya da bir yat çeksinler diye fakir halka hakkı yenen mağdur edebiyatı yapıp bir de ahlak dersi veriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZORZORRO -- 11 Mayıs 2006; 3:54:12 >
  • quote:

.türkiyedeki abidik kubidik lerzan mutlu gülben ergen davut güloğlu hummerla gezsin diye mi?

İnsanların parası yok buna mecbur kalıyorlar. Müzik mecburi bir ihtiyaç değil ama canları çekiyor o yüzden korsan alıyorlar (çalıyorlar) deseniz yine de anlayabilirim ama yukarıdaki cümlelerinize katılmam mümkün değil. Bir kişiyi sevmeyebilirsiniz, kazandığı paraları hak etmediğini de düşünebilirsiniz ama bu ondan çalma hakkınız olduğu anlamına gelmez. Almazsınız kaseti - cd'sini sizden para kazanmaz ama buna karşılık onun korsanını da almazsınız.

Zaten sesini sevmiyorsanız korsan da olsa almazsınız, yok seviyorsanız sesini o zaman sırf o yeterince zengin bilmem ne jeep ile geziyor mantığı ile gidip korsan alırsanız ben buna kıskançlık derim - çekememezlik derim.

Bu mantıkla yola çıkarsak, koç grubu yeterince zengin. Migros'dan alışveriş yaparken çalmak bizim hakkımız diye düşünebiliriz.

EDIT: Bu mesajımı tüm mesajları okumadan yazmıştım. CEO ile aynı şeyi yazmışız. Verdiğimiz örnek bile aynı, ilginç. CEO benden telif istemez inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 11 Mayıs 2006; 10:31:15 >

• Bir kitabı saman kağıdına içindeki bilgilerin değeri azalıyor mu?Ya da kuşe kağıda basınca içindeki bilgiler daha bir doğru mu oluyor? Yaldızlı,1.sınıf karton kapak yapmanın anlamı ne?

Kimse kusura bakmasın 25 lira bir kitaba veremem.Vermem de...
    Eğer çok kaliteli malzeme kullanmaktan vazgeçmeyeceklerse her şeyin iki çeşidini üretsinler.Ço parası olanlar için 1.sınıf malzeme,korsana mecburiyetten para verenler için saman kağıdı,vs.
    Şimdi ayrımcılık yapıyorsun demeyin.Ne kadar ekmek o kadar köfte.Param yoksa bir şeyin pahalısını alamam.Parası olmayanlar da düşünülmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881 -- 11 Mayıs 2006; 10:34:30 >
  • quote:

babamız asgari ücretle çalışıyor diyelim.kendisi o kadar fazla okuyamamış.anneniz de öyle ve çalışmıyor.ayda 500 milyon civarı gidiyor.ev kirası 250 ytl elektrik su telefon gıda masrafıda bir o kadar.oradan buradan borç alıp kredi ile anca geçinebiliyorsunuz.
    mesela her ne kadar yukarıda ki profil benimle uyuşmasada herkesi kendimiz gibi görmemeliyiz.insanların çoğu bu şekilde yaşıyor.zaten toplum tarafından sürekli cahil oldukları gerekçesiyle aşağılanan bu insanlar nasıl orjinal ürün kullansın.türkiyedeki abidik kubidik lerzan mutlu gülben ergen davut güloğlu hummerla gezsin diye mi?ayrıca 2 milyonluk bir alternatif varken ortada kimse gidip bir kitaba 30 ytl vermez.bu noktada da devlete görev düşüyor iyi geceler.

• quote:

Orjinalden alıntı: recep41

quote:

babamız asgari ücretle çalışıyor diyelim.kendisi o kadar fazla okuyamamış.anneniz de öyle ve çalışmıyor.ayda 500 milyon civarı gidiyor.ev kirası 250 ytl elektrik su telefon gıda masrafıda bir o kadar.oradan buradan borç alıp kredi ile anca geçinebiliyorsunuz.

+1 ama korsana bende karsıyım

yazılım şirketleri dandik yazılımlardan bile milyonlarca dolar kar ediyorlar zaten

kitap müzik gibi kültürel objeleri de süsleyip püsleyip 40 50 ytl ye satacaklarına biraz maliyeti düsürüp herkesin alabilecegi seviyeye indirseler daha iyi olacak ki zaten bunları yapanlarda ayrıca korsan üretimde yapıyorlar
    herkes bir yolunu tutturmus para kazanmak için bu kadar acımasız bakmayın korsan alanlara

• Parası olupta korsan ürün alanlara
  • Orijinal ürünler toplumun geliriyle orantısız biçimde pahalı. Sanatçılar çıkıp da korsan almayın diyeceklerine, benim kitabım 2YTL, çıkardığım CD'nin fiyatı 2YTL derlerse, korsanın önünü ekonomik önlemlerle kesmiş olurlar. Satışları da patlama yapar ve sürüm nedeniyle yine karlarını yaparlar.
  • 5 ytl ye de üretilip satılan bir kitaba 22 ytl vermem. telif ve vergiler konusunda da bişiler yapıpı fiyatları aşağı çekmezlerse vereceğede benzemiyorum
  • Icınde 10,11 tane parca olan cd ler 8,10 ytl olurmu hic ,boyle ac gozlu olurlarsa korsanda
    eskiyada olur ayrıca korsanlıgı kendileri, yapıyor cogu barda surda burda gece sarkı soyler hangisi sadece kendi sarkısını soyler surekli sorarım size o gece parasınıda alır ama baskasının sarkısını soylemesine ragman ne soz yazarına nede muzigini yapana para vermez bu asıl korsanık degilmi? sen gariban vatanadasın sırtından voliyi vur kendine gelince emekten bahset gulerim buna!+
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.