Şimdi Ara

Köşe Zımbırtısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hani şu birtakım köşe yazar tayfası var ya , böyle boşluklu, yıldızlı, hoplamali ziplamali yazan…
    Hani yazdıklarını toplasan 5 satır eder etmez. Hah bende onlara özendim şu an. Bir tanede ben yazayım dedim.
    Konuyu ise bizden olmasın diye Israil-Iran savaşı olarak seçtim hadi bakalım..

İşin mizahi boyutu bir yana neden böyle yazar bir köşe yazarı ?
    Bilgisi mi yoktur, yazma yeteneği mi yoktur , o kadar kelimeyle kendini ifade edebiliyor mudur ?
    Yüzbinler trajı olan gazetelerde koskoca bir köşeyi çöpe atmak gibi bir şey
    Neyse yazıya geçelim , bakalım becerebilecek miyim

Israil Iran arası gergin.
    Bozuk şerbet gibi,
    Hiç tat vermiyor…

**

Kendine çok yandaş buldu Iran.
    Amerika’nin çekildiği nere varsa
    Artık orada Iran var
    Buda Israili rahatsız eder tabi

Bizdeyse benzine zam
    Arkadaş güzel söyledi
    Arabani da al git diye
    Alem adam valla

Bide savaş olursa
    O zaman görün siz
    Fiyatlar superman olur uçar
    Demedi demeyin haa…

Obamada çıkmazda
    Bir tarafta şımarık çocuk
    Vurmazsan vururum diyor
    Diğer yanda verilmiş vaatler
    Koltuk orada mahzun bakıyor
    Onada yazık ne yapsın?

Yanıbaşımızda bunlar olurken
    Biz savaşta zaman aşımı olur mu diye bekliyoruz
    Valla Türkiye’de olsa beklerdimde
    Dışarda zor

Hem zaten savaşa gerek yok
    Göz yummalar torpilli işler falan
    Savaş kadar can götürdü bizden
    Başka savaşa ne hacet

Durum vahim
    Elden bir şey gelmiyor
    Gecenin karanlığı daha koyu artık…

• Sen İsrail'i, İran'ı boşver de, sınavların nasıl geçti; bana ondan bahset bir köşe yazısıyla.
  • çok yazmıssın :)
    yıldızlarıda alt alta yap, yanyana değil. o zaman daha uzun gözükür yazın.
    mevcut iktidara gönderme yapmamıssın :)
    olmamış yani :)

sordugun soruların cevabını bende bulamadım.
    almak istemiyorum gazete. yada alınca 2 farklı gazete alıyorum. yoksa kim dogru kim yanlış bilinmiyor.
    zaten çocu köse yazarı son 3 genel seçimdir, seçimden önce ve sonra farklı seyler yazıyor :)
    seçimden önce bi tarafı karalıyor, seçimden sonra diger tarafı karalıyor :))

bu köse yazarlarında en çok güldügüm mevzu, yılmaz özdillle ilgili yapılmış bir 4lü resim vardı.
    seçimden önce ve seçimden sonra diye :)) aklıma geldi birden.
  • Ülke stresli
    Hocaları şişiriyor
    Onlarda hınıcını gariban öğrenciden alıyor

Gariban her yerde ezilen
    Derste anlattığı a ise
    Sınavda sorduğu z oluyor
    Vaat veripte unutanlardan öğreniyorlar zaar

Adamlar her yönden yemiş baskıyı
    Çocuğu okuyor sistem değişecek
    Arabaya binecek benzin pahalandı
    Yemek yese her şey yapay
    Yeğeni var inşaat işçisi
    Neyse ki çadırda kalmıyordur
    Hasta olsa eczaneler isyanda
    vs...

Bu psikolojiden sağlıklı bir eğitmen çıkar mı
    Kaldı ki bizdekiler ne eğitiyorlar
    Ne de akademik kariyer yapıyorlar
    Yan gel yat Osman
    Bu arada Osman kim ?

Al sana yazı Webbie

• quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

çok yazmıssın :)
    yıldızlarıda alt alta yap, yanyana değil. o zaman daha uzun gözükür yazın.
    mevcut iktidara gönderme yapmamıssın :)
    olmamış yani :)

sordugun soruların cevabını bende bulamadım.
    almak istemiyorum gazete. yada alınca 2 farklı gazete alıyorum. yoksa kim dogru kim yanlış bilinmiyor.
    zaten çocu köse yazarı son 3 genel seçimdir, seçimden önce ve sonra farklı seyler yazıyor :)
    seçimden önce bi tarafı karalıyor, seçimden sonra diger tarafı karalıyor :))

bu köse yazarlarında en çok güldügüm mevzu, yılmaz özdillle ilgili yapılmış bir 4lü resim vardı.
    seçimden önce ve seçimden sonra diye :)) aklıma geldi birden.

Olur mu hökümeti es geçmedim, sadece Egrgenekoncu damgası yememek için üstü kapalı yazdım

Mesela

quote:

Bizdeyse benzine zam
    Arkadaş güzel söyledi
    Arabani da al git diye
    Alem adam valla

Sonra

quote:

Hem zaten savaşa gerek yok
    Göz yummalar torpilli işler falan
    Savaş kadar can götürdü bizden
    Başka savaşa ne hacet

Yetmez mi ?

• Bence fazla kucumsuyorsunuz. Bircok insan tarafindan cok begeniliyor ve takip ediliyor bu yazilar. Hatta sadece bu yazilar yuzunden o gazeteyi alan insanlar var. Belki de trajlarla en cok katki yapan koselerden biridir.

Bunu sorgulamak, "neden gazetelerin arka sayfalarinin sag ust kosesinde yari ciplak manken resimleri var" diye sormak gibi birsey.

Gazeteye bir getirisi var ki, konuyor. Sonucta bu gazeteyi universitelerde kaynak olarak kullanmayacaksiniz, sadece halka satacaksiniz. Dolayisiyla zaman zaman hedef kitleniz olan halkin seviyesine dusmeniz gerekebilir.
  • Sizce bu normal bir şey mi neverlate ?
    Okumak noktasında o kadar üşengeciz ki , satılan gazetelerin çoğu ilkokul boyama kitapları gibi.
    Hadi o neyse, köşe yazarı var , bari ufacık tefecik içi dolu fikircik köşeler biraz yazıyla dolsun taşsın.
    Köşeye sığdıramasın ya fikirlerini
    Bari halkımız onları okusun, kafasını yorsun. Ama yok onda bile rahat kaçılıyor. Hop hemen okudum bitti mevzuu.
    Neden köşe yazarlarını eleştirdim burada ?
    Çünkü onlar binlerce insana hitap edebilecek fırsatı bulmuş insanlar. Kabileyeti yada birikimi vardır yoktur değişir.
    Ama bu insanların gelişen olaylar karşısında üzerlerine yüklenmiş bir sorumluluk bir misyon var.
    Bunun farkında olmayan şaklaban tarzı adamlara biraz kızgınım şu sıralar, ondan tiye aldım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sil sil sil sil sil sil
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kose yazarlarinin toplumu entellektuellestirme gibi bir misyonu olmak zorunda degil. Bu kose yazari da gorusleri ve uslubuyla toplumun bir kesimi tarafindan begeniliyor. Insanlar fikir ve bilgi edinmek yerine, egolarini tatmin etmeyi veya eglenmeyi takdir edebilir.

Bu tarz kisiliklerin toplumun bir aynasi oldugunu dusunuyorum. Ne zaman tekerleme soylemeyi birakip, dusunen bir toplum oluruz, o zaman bu tip insanlar ancak mizah dergilerinde kendilerine yer bulur. Ama bugunun toplumu icin son derece normal karsiliyorum. Hatta akillica bir kose yazisi yazma taktigi oldugunu dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neverlate -- 17 Mart 2012; 16:27:29 >
  • güzel yaklaşım.
  • Bence kendi stillerini oluşturmaları bu kadar garipsenecek bir olay olmamalı. Mesela sizin yazdığınız türde yazan bir yazar olarak aklıma ilk gelen Yılmaz Özdil oldu. Ama işin garip tarafı onun yazıları gerçekten kaliteli. Anlatmak istedilerini o şekilde anlatmak istiyorsa buna kim ne diyebilirki?

Mesela Shakespeare eserlerinde farklı bir anlatım tarzı görebiliriz. Bu onun yazış tarzı.

Sözün özü farklı anlatım türlerinin olmasına takılmamak gerekir önemli olan içeriğini güzel açıklayabilmesidir.
    Ayrıca bunlar benim düşüncem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mihimihi -- 17 Mart 2012; 15:42:39 >
  • engin ardıç-abdurrahman Dilipak-ahmet altan gibi adamları taklit etseydiniz keşke.
    yazdıgımı neden şikayet ettiniz anlamadım.

aklınız sıra yılmaz özdil'i tii'ye alıyorsunuz fakat o kapasite maalesef sizde yok.
    saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

Kose yazarlarinin toplumu entellektuellestirme gibi bir misyonu olmak zorunda degil. Bu kose yazari da gorusleri ve uslubuyla toplumun bir kesimi tarafindan begeniliyor. Insanlar fikir ve bilgi edinmek yerine, egolarini tatmin etmeyi veya eglenmeyi takdir edebilir.

Bu tarz kisiliklerin toplumun bir aynasi oldugunu dusunuyorum. Ne zaman terleme soylemeyi birakip, dusunen bir toplum oluruz, o zaman bu tip insanlar ancak mizah dergilerinde kendilerine yer bulur. Ama bugunun toplumu icin son derece normal karsiliyorum. Hatta akillica bir kose yazisi yazma taktigi oldugunu dusunuyorum.

Köşe yazarlarının entellektuelleştirme gibi bir misyonu olmayabilir ama bu hiç misyonları olmadığı anlamına gelmez.
    Az çok benzer şeylerden dert yanıyoruz ama bakış açımız farklı.

Siz arz-talep meselesi gibi yaklaşıyorsunuz olaya. Yani toplum eğer istemese böyle yazılar o gazetelerde yer bulamaz.
    Aslında dediğiniz doğru fakat bizim toplumumuz bunun tavrını net ortaya koyacak bir toplum değil.
    Bağlandıklarımız uğruna, görüş ve fikirlerimiz uğruna, bazense hiçbir şey uğruna vazgeçemeyebiliyor.
    Ya arkadaş böyle gazete mi olur iyisi mi bunu bir daha almayım diye bir olay yok, büyük ihtimalle olmazda.
    Bende diyorum ki o zaman bu durumda belli bir birikimi olduğu kabul edilen kişilere iş düşüyor - düşmeli.
    Eğer ki orada yazılanlar cidden köşe yazısı olsa kaç kişi gazete almayı bırakır veya değiştirir ki ?
    Gündeme dair meselelerde zırvalamaktan daha fazlasını yapmak boyunlarının borcu. Tutuyor diye geyik yapmaya hakları yok.
    Bu da benim düşüncem

• Bazı yazarların yazıları gerçekten çok basit oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: momechikafute

Sizi ben şikayet etmedim, hakaret boyutlarına ulaşmadıkça da kolay kolay şikayet etmem.
    Mesela yazdığım mesajınızda olduğu gibi.
    Kapasitemin boyutlarına hakim olduğunuza göre sizde potansiyel olmalı. Değerlendirin.

@mihimihi,

Evet kasdettiklerimin arasında Y.Özdil de var.
    Kaliteli diyorsunuz çünkü büyük ihtimalle görüşünüze paralel şeyler yazıyor.
    Sosyal medya da paylaşımını yapanlara bakıyorum hep aynı kesim.
    Kaliteli yazısı yok demiyorum ama o kadar fırsatı size de verseler yazarsınız sizde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nasozby

@mihimihi,

Evet kasdettiklerimin arasında Y.Özdil de var.
    Kaliteli diyorsunuz çünkü büyük ihtimalle görüşünüze paralel şeyler yazıyor.
    Sosyal medya da paylaşımını yapanlara bakıyorum hep aynı kesim.
    Kaliteli yazısı yok demiyorum ama o kadar fırsatı size de verseler yazarsınız sizde.

Yok hayır kaliteli dememin nedeni görüşümle alakalı değil. Yazıyı okuduğunuzda iğnelemenin nasıl olduğunu görebiliyorsunuz. Yani yazıyı okurken anlatmaya çalıştığı şeyleri anlıyorsunuz. Bundan dolayı kaliteli dedim yani içi boş yazılar değil diye düşünüyorum.

O kadar fırsat diyorsunuz ama o fırsatları kendi yaratıp oraya kadar gelmiş olmasını kaçırıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikuşcu

Bazı yazarların yazıları gerçekten çok basit oluyor.

Ben de böyle düşünüyorum.
    Okumayı sevdiğim yazarlar var ama genellikle köşe yazılarını pek sevmem.
    Bu yüzden gazetelere pek ısınamadım. İlgilendiğim haberleri, pratik bir şekilde sadece başlıklarıyla görmek istiyorum daha çok. Belki hızlı yaşamanın ve zaman sorunu çekmenin doğal bir sonucu bu ama öyle işte. Twitter bu açıdan işime yarıyor biraz.
  • quote:

quote:

Kose yazarlarinin toplumu entellektuellestirme gibi bir misyonu olmak zorunda degil. Bu kose yazari da gorusleri ve uslubuyla toplumun bir kesimi tarafindan begeniliyor. Insanlar fikir ve bilgi edinmek yerine, egolarini tatmin etmeyi veya eglenmeyi takdir edebilir.

Bu tarz kisiliklerin toplumun bir aynasi oldugunu dusunuyorum. Ne zaman terleme soylemeyi birakip, dusunen bir toplum oluruz, o zaman bu tip insanlar ancak mizah dergilerinde kendilerine yer bulur. Ama bugunun toplumu icin son derece normal karsiliyorum. Hatta akillica bir kose yazisi yazma taktigi oldugunu dusunuyorum.

Köşe yazarlarının entellektuelleştirme gibi bir misyonu olmayabilir ama bu hiç misyonları olmadığı anlamına gelmez.

Siz arz-talep meselesi gibi yaklaşıyorsunuz olaya. Yani toplum eğer istemese böyle yazılar o gazetelerde yer bulamaz.
    Aslında dediğiniz doğru fakat bizim toplumumuz bunun tavrını net ortaya koyacak bir toplum değil.
    Bağlandıklarımız uğruna, görüş ve fikirlerimiz uğruna, bazense hiçbir şey uğruna vazgeçemeyebiliyor.
    Ya arkadaş böyle gazete mi olur iyisi mi bunu bir daha almayım diye bir olay yok, büyük ihtimalle olmazda.

Bende diyorum ki o zaman bu durumda belli bir birikimi olduğu kabul edilen kişilere iş düşüyor - düşmeli.
    Eğer ki orada yazılanlar cidden köşe yazısı olsa kaç kişi gazete almayı bırakır veya değiştirir ki ?
    Gündeme dair meselelerde zırvalamaktan daha fazlasını yapmak boyunlarının borcu. Tutuyor diye geyik yapmaya hakları yok.
    Bu da benim düşüncem

mesela, yukarda bi mesajda sırf bu bahsettiginiz sebebten dolayı
    adamın biri hayatı boyunca hiç görmedigi veya hiç tanımadıgı birinin kapatesini sorgulamaya başladı.

• bugün okuduğum köşe yazısından bir parça
    üstad a. turan alkan dan

"Dâr-ı dünya imtihan yeridir ağalar; bu zorlu imtihanda yiğide başını dik tutturacak şey de üst değerlerdir; nedir üst değerler? Bugün de, yarın da, yevm'il-mahşerde mizan terazisinin kurulup sorguya çekileceğimiz anda da hikmetinden, anlamından, ağırlığından bir şey kaybetmeyecek kıstaslardır onlar. Kim ki onlara ittibâ ederse boynu asla bükülmez, âkıbeti hüsrân olmaz. Şairin, "Gözü dünyâ mı görür âşık-ı didâr olanın... Ayağı yer mi basar zülfüne berdâr olanın" derken merâd ettiği nükte odur. Ukbâyı kazanmak için dünyâyı berbâd etmek gerekmez ama nihai tahlilde dünya nimetleri de 'ukbâ'ya tercih olunur metâ değildir. Üst değerlerin ne olduğu kadar, onlara sadâkatten de hesaba çekileceğiz. Hedef, evet mühim, fakat yolculuk daha mühim. Hedefin sahibi var, yolculuk ise bizim imtihan konumuz."

burayı gazeteden kestim cüzdana koydum
    presletip saklayacağım ayrıca odamdaki panoya astığım köşe yazılarıda vardır
    fukişimadan sonra yazdığı br yazı
    http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=1109588&keyfield=61C49F61C3A7

• quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

quote:

quote:

Bu da benim düşüncem

mesela, yukarda bi mesajda sırf bu bahsettiginiz sebebten dolayı
    adamın biri hayatı boyunca hiç görmedigi veya hiç tanımadıgı birinin kapatesini sorgulamaya başladı.

yine aynı arkadaşın "yandaş oldugu icin koruyor" düşüncesini görmezden geliyorsun ama..
    hayatı boyunca ulaşamayacagı bilgi ve birikime sahip olmayan insanların belirli köşe yazarlarını ti'ye almalarını mübah sayamam.
    tamamen subjektir bir konu.Bunu anlamak icin bebek beynine bile gerek yok.

• bahtiyar hocam;
    sözlük alsaydım keşke :))
    kış geliyor ört üstüne yorgan yorgan üstüne :)

bebek beynime not;
    bold yazı tipinde yazman önemli değil.
    önemli olan okuyanın onu bold görmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 17 Mart 2012; 22:14:16 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.