Merhaba arkadaşlar ailem koşu bandı almayı düşünüyor yalnız hiçbir fiktim olmayan bir konu koşu bandı alırken nelere dikkat etmeli hangi özellikler en gerekli olanlar, alırken fazla özellik olmasına mı dikkat edilmesi gerekir? yarın kampanyası bitecek bir ürün varhttp://www.carrefour.com.tr/urunler.asp?Cat=42 bu linkte dunlop reform ürünü fiyat 1079 sizce kaçırılmayacak bir fırsat mı yoksa daha uygun ve muadil özelliklere sahip başka bir ürün önerebilir misiniz acil cevap verirseniz sevinirim yarın almayı düşünüyorlar bekleteyim mi yoksa almalarına olur vereyim mi? yardımlarınız çok önemli...
Bahar geliyor. Bir sorunun yoksa çıkıp dışarıda spor yapmanı öneririm. Tabi kilo vermek için ya da kondisyonunu geliştirmek için istiyorsan. Onun dışında dışarda yapabilme imkanın yoksa bir şey diyemem.
quote:
Orijinalden alıntı: Mince49
Bahar geliyor. Bir sorunun yoksa çıkıp dışarıda spor yapmanı öneririm. Tabi kilo vermek için ya da kondisyonunu geliştirmek için istiyorsan. Onun dışında dışarda yapabilme imkanın yoksa bir şey diyemem.
Öneriniz için teşekkür ediyorum tabiki dışarı çıkıp koşu yapmak daha sağlıklı ancak koşu bandı gereken bir durum var sadece koşu bandı konusunda bilgi ve tavsiye bekliyorum...
Dunlop Reform veya Dynamic Fox ikisi de iyi ürünler. Ayrıca Dunlop Z8 i de düşünebilirsiniz. Ben geçen hafta Dynamic Fox model siparişi verdim. Kargo 10 günde anca gelecek. Carrefourun bu fiyatları iyi sayılır. Mart ayında fiyatlar artar , çünkü kış boyu börekleri, kekler, çörekleri götüren hanımlar bir furyayla zayıflamak için koşu bandı almaya hücum ederler.
koşu bandı alırken ev tipi mi düşünüyosun yoksa daha profesyonel birşeymi önce buna karar vererek başla. Sonraki soru ise bu koşu bandında max kaç kilo insan koşucak yani taşıma kapasitesine bakıcaksın koşu bandının ve bu koşu bandında sıkıntı olmadan nekadar uzun süre koşabilirsin bu sorunun cevabına motorun gücü ve kalitesi ile cevap bulursun. Ama aceleye gelcek bir konu değil güzelce araştır ve deneyerek al.
Yardımlarınız için teşekkür ederim...bugüne kadar nerdeyse hiçbir ürünü danışmadan araştırmadan almadım o yüzden bunu da fiyatta indirim var diye atlamıyalım dedim ve aldırmadım...Dunlop'un biraz araştırmayla iyi bir ürün olduğuna kanaat getirdim benim almak istediğim kilo kapasitesi yüksek(max. 120 uygundur), ev tipi bir ürün ancak fonksiyonları fazla olursa farklı tarzlarda kullanılır ve daha kullanışlı olur düşüncesindeyim. Sizce twist ve masaj vs. modları artı olarak sunulan ürünler daha çok mu sorun yaratmaya müsait ürünlerdir?? bu şartlar altında f/p ürünü bildiğiniz ve tavsiye edeceğiniz bir koşu bandı var mı?
koşu bantı alırken dikkat edilecek özellikler;
Koşu Bandı Almadan Önce Koşu bandının verimini, kullanım yoğunluğu ve kullanıcıların ağırlıkları belirliyor.Koşu bandı seçerken, kullanıcı (ağırlık, yaş, boy) ve kullanım süreleriyle ilgili bilgileri mutlaka uzmanlara bildirmek gerekiyor. Motor gücü, bir koşu bandının en önemli özelliklerinden biri. Motor gücü "beygir gücü" ile tanımlanıyor ve ev kullanımı için tasarlanmış koşu bantlarının sürekli beygir gücü (hp), 1.25 ile 2.5 arasında yer alıyor. Belirtilen beygir gücünün "sürekli beygir gücü" olması, yani aynı performansı uzun süre devam ettirebilmesi de önem taşıyor. Bunun yanısıra, bir koşu bandının motor gücünün yüksek oluşu, her zaman daha verimli olduğunu göstermiyor. Sürekli beygir gücünün yanında, soğutma sistemi, rulolarının büyüklüğü, elektronik ve mekanik tasarımı gibi pek bahsedilmeyen ama önem taşıyan başka faktörler de bulunuyor. Bu nedenle, koşu bandının sizin için uygun olup olmadığını anlamanın en iyi yöntemi, koşu bandını denemektir. Koşu bandının üzerinde yürürken, motor zorlanmıyorsa veya yavaşlamıyorsa, bu koşu bandının kapasite olarak size uygun olduğunu söyleyebiliriz. Koşu bandının bant boyutlarının da kullanıcıya uygun olması gerekir. Bandın, rahat adım atmaya olanak sağlayacak boy ve ende olması, kullanım rahatlığı için büyük önem taşıyor. Koşu bandının esnek ve yumuşak bir zemine sahip olması, eklemlere baskı yapmamasını sağlar. Bazı koşu bantları, diğerlerinden daha esnek ve yumuşak zemine sahiptir. Spor ayakkabılarınızla koşu bantlarını deneyerek aradaki farkı hissedebilirsiniz. Koşu bantlarının bazılarında katlanabilme özelliği bulunuyor. Bu özellik, evinde yer sorunu olan kullanıcılar için seçim yaparken çok önemli bir faktör... Kalp atış hızının, yani nabzın, spor yaparken izlenmesi büyük önem taşıyor. Birçok koşu bandında elden, kulaktan veya göğüsten nabzı ölçmek olasıdır. Bu yöntemler arasında,en sağlıklı ve hassas neticeyi veren ölçüm tekniği göğüsten ölçümdür Eğer beğenilen koşu bandının nabız ölçme işlevi yoksa, Polar nabız ölçer opsiyonel olarak eklenebilir. Koşu bandının eğim seçenekleri manuel mi ayarlanıyor yoksa otomatik mi? Almadan önce mutlaka sormanız gereken önemli bir ayrıntı...Eğer otomatikse, hiç koşu bandından inmeden eğimi düğmeden ayarlamanız mümkün... Koşu bantlarının bazılarında, üretim aşamasında tasarlanmış hazır egzersiz programları bulunuyor. Bazı koşu bantlarında ise, hazır programlara ek olarak kullanıcıların da tasarlayıp koşu bandının hafızasında saklayabileceği özel programlar yer alıyor. Koşu bantlarındaki program çeşitliliğini, kullanım amacınıza göre değerlendirmeniz mümkün. Koşu bandı alırken firmanın teknik servis ve yedek parça olanaklarını da mutlaka inceleyin. Koşu bandına verilen en az bir yıllık garanti süresi, bu süre içinde ve sonrasında sunulacak hizmetin kalitesini kesinlikle araştırın...
Kısaca maksimum değil sürekli motor gücü önemli tavsiye sürekli motor gücü en az 2 beygir olsun, bant genişlikleri önemli, tavsiye en az 45-50 cm en 135-140 cm boy olsun, zemini darbe emici olsun, otomatik eğim olsun, katlanabilir olsun, en az 120-130 kg taşısın, servisi yaygın olsun, Dunlop-Voit markalar fena değil mali sorun yoksa ketler, trimline, sportsart,
kalekale bu ayrıntılı ve bilgilendirici yazınız için çok teşekkür ederim alırken bu önerilerinizi mutlaka dikkate alacağım saygılar..
Hocam dunlop 1.5hp carefourda kipa da satılanlardan al bi tane. Benimkinin kapasite 100 kg. Ben 96 kiloyum dunlop 1.5hp almıştım, 699 liraya geçen sene hiç te bi problem yaşamadım.
Şahsi fikrim hiç alma.. Çok acıyorum o paraya. 3 ay sonra koşmayı bırakacaksın. Benim de özel durumum vardı kardeşim için almıştım ama o da bıraktı.
Ayrıca biraz araştırırsan koşu bandında max. ne kadar kalori yakabileceğini görürsün. Bu resmen devede kulak kalıyor verilmesi gereken kalori yanında. Bir topkek yesen bir saatte o kaloriyi yakamazsın koşu bandında. Ayrıca oksijence zengin ortamda bulunmadığın için faydasını çok göremezsin. Sonucta koşarken camı pencereyi açamıyorsun evde...
Çok samimi söylüyorum. Başka bir özel durumun varsa onu bilemem ama bence hiç alma...
quote:
Orijinalden alıntı: Vincent Lord
Hocam dunlop 1.5hp carefourda kipa da satılanlardan al bi tane. Benimkinin kapasite 100 kg. Ben 96 kiloyum dunlop 1.5hp almıştım, 699 liraya geçen sene hiç te bi problem yaşamadım.
Şahsi fikrim hiç alma.. Çok acıyorum o paraya. 3 ay sonra koşmayı bırakacaksın. Benim de özel durumum vardı kardeşim için almıştım ama o da bıraktı.
Ayrıca biraz araştırırsan koşu bandında max. ne kadar kalori yakabileceğini görürsün. Bu resmen devede kulak kalıyor verilmesi gereken kalori yanında. Bir topkek yesen bir saatte o kaloriyi yakamazsın koşu bandında. Ayrıca oksijence zengin ortamda bulunmadığın için faydasını çok göremezsin. Sonucta koşarken camı pencereyi açamıyorsun evde...
Çok samimi söylüyorum. Başka bir özel durumun varsa onu bilemem ama bence hiç alma...
Üstad bu söylediklerine kesinlikle katılıyorum zaten kendm için düşünmüyorum gün boyu koşuşturmacadan kilo alma ihtimalim yok ailem için sormuştum bu söylediklerinizi ben de söylüyorum sen yine bak dediler ondan araştırmak istedim, ufaktan ben de babamın kafasını çelmeye başladım kendisi yürümeyi de sever ama insanın bazen çıkası gelmiyor vs. o yüzden çıkmayacağı zaman en azından evdeyken bi heves getirir diye..
naptın hocam aldın mı ?
dunlop reform var bende 4-5 ay önce carrefourdan aldım almadan önce birsürü araştırdım bunu tavsiye ettiler... üzerine en fazla 10 kere çıktım benim gibi yapmayacak biri varsa görüşelim... ihtiyacı olan biriyle anlaşalım... şu an evim müsait değil çocuk bekliyorum çocuğun odasını işgal ediyor hayırlı günler...
Yağların enerji olarak kullanılabilmesi için yaptığımız egzersizin düşük şiddetli ve uzun süreli olması gerekmektedir. Spor yapmaya başladık, şiddeti de düşük tutuyoruz, ilk yirmi dakika enerji eldesi için neredeyse hiç kullanılmayan yağlar bu süreden sonra vücuda enerji sağlamaya başlayacak ve katkısı otuz dakikadan sonra hızlı bir artışa geçecektir. Bu durumda egzersizin süresini ne kadar uzun tutabilirsek yaptığımız spor zayıflamamız için o kadar faydalı olacaktır. Kısaca, Yağ yakımı için spor yapıyorsak, egzersizin süresi minimum yirmi dakika olmalı ve mümkün olduğunca uzun tutulmalıdır.
Dolayısı ile yukarıdaki paragrafta anlatıldığı üzere eğer kilo problemi varsa 40-45 dak. koşmayı/yürümeyi göze almamız gerekiyor. Piyasadaki 1,5 hp koşu bantlarını en çok 30-35 dak. çalıştırabiliyorsunuz. Sonrasında yarım saat dinlendirmek gerekli, yoksa motoru yakma riski var. 30-35 dak. çalıştırabilecein 1,5 hp lik koşu bandı sana çok fayda sağlamaz. Bu nedenle en az 2 hp motor gücüne sahip bir koşu bandı bak... Bant genişliği an az 40 cm olsun.. Eyim özelliği çok elzem değil. Piyasada 2-3 kademe maneul eğimli (Düz, hafif yokuş olacak şekilde eğim) koşu bantları var. Zaten düz hali pek kullanılmıyor, genelde hafif yokuş halini kullanıyorsunuz en azından ben düz halini hiç kullanma ihtiyacı hissetmedim. İşte eğim özelliği olmayan koşu bantları da hafif yokuş olacak şekilde eğim verilmiş şekilde geliyor... Bu nedenle eğim özelliği çok da elzem değil. Ayrıca vucut yağ oranı ölçen, nabız ölçen modeller var bu özellikleri de hiç kullanmadım desem yeridir, çok elzem değil.. Gelelim en önemli konuya... Bant kalitesi. Dikkat ederseniz piyasada pahalı olan kaliteli koşu bantlarında göze hoş gelen parlak kumaş kullanılmış, ucuz olanlarda da mat bir kumaş kullanılmış. Bantın parlak kumaş olmasına dikkat et. Hem daha uzun ömürlü olur hemde görüntü kirliliği oluşturmaz.
Eğer limitin 1000 Tl altında olacaksa Dunlup, Activa (Prostarda olabilir, Acitivanın ürünü) Dynamic in bazı modelerine bakmanı öneririm. Activa koşu bantları Vatan da çok ucuz. Benim bakmadığım mağaza, girmediğim internet sitesi kalmadı. En ucuz 850 tl olan Activa Genesisi Vatandan 720 liraya aldım. Yanında da yine Vatanda 150 Tl ye satılan Acitava Döküm Seti ve 40 Liraya satılan Activa Plates Topu Hediye edildi. Gerçi hediyeler işime yaramıyor hiç kullanmadım satacam ama sonuçta hediye verildi ve 200 Tl ye yakın değeri var.. (Hediyelere müşteri varsa görüşebiliriz:)) Çok ucuza verecem ) Dediğim gibi bakmadığım marka denemediğim model kalmadı desem yeridir. Hatta satın alıp sonra memnun kalmadığım için 2 gün sonra iade ettiğim koşu bandı bile var. Önerim Activadır. Çok memnun kaldım. Bir de aklım 900 liraya satılan Dunlupun bir modelinde kaldı..
Sonuç olarak önereceğim markalar; Activa, Dunlop, Dynamic (bazı modelleri) En ucuza satın alabileceğin yerler: Activa için kesinlikle Vatan Bilgisayar, diğer markalar için Hepsiburada.com, hizlial.com... Dikkat edin bazı modeller hepsiburada.comda daha ucuzken, diğer başka model hizlial.comda çok daha ucuz... Mesela hepsiburadada peynir ekmek gibi satılan yüzde bilmem kaç indirimli ve hergün stok miktarı 3 -5 tane düşen bir koşu bandı, aynı anda hizlial.com da 80 lira daha ucuzdu... Ya da tam tersi:)
Küçük bir test: Alacağınız koşu bandını üzerine çıkmadan çalıştırın, hızı yavaş yavaş artırın, özellikle 6-7 km hıza ulaştıktan sonra bir vuruntu sesi duyacaksınız. Eğer bu sesi duymuyorsanız o koşu bandını alın.. Nedense piyasadaki 1500-2000 liralık koşu bantlarında bu vuruntu sesini ben hiç duymadım. 1000 TL altındaki koşu bantlarının ise %80 inde bu vuruntu sesini duyarsınız... Diğer önemli bir konu, cihazın kapladığı yer ve evi çirkinleştirmesi, estetik görünmesi... Standart bir koşu bandı açıkken 70x160 cm yer kaplıyor... İskelet aksamı çok kalın olmamalı ki evin içinde görüntü kirliliği oluşturmasın. Mümkün olduğunda daha kibar görünen modele bakın.. Eğer koşu bandının üzerinde aksesuar olsun diyorsanız çok da elzem değil ama sadece masaj aleti olabilir. Ben masaj aleti olmayan koşu bandını aldım.. Bazı firmalar koşu bandının kurumunu kendiniz yaparsanız el masaj aleti hediye ediyor zaten. Kurulumda genelde çok basit, 8 tane vidayı sıkmak gibi..:)
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Eğer soracağınız şeyler olursa tecrübelerimle yardımcı olmaya çalışırım. Mesaj geçmişime bakarsanız, ben de zamanında koşu bandı alacakken çok yardım istemiştim buradaki arkadaşlardan..:)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme