Şimdi Ara

Koşu yapmadan önce ısınma hareketleri yapmak gereklimi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Tamamen yanlış bir düşünce ve hareket.
    Bu konuda vücudu rahat bırakmak gerekiyor.
    Aksi taktirde vücut sıcaklığına müdahale etmiş oluruz. Bu da faydalı bir durum değil.
    Mevsimine göre giyinmek gereklidir. Ekstra herhangi bir şeye gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailbbyigit

quote:

Orijinalden alıntı: denopan123

quote:

quote:

Ya bu açma germe hareketlerini koşu yapmadan önce mi yoksa koşuyu tamamen bitirdikten mi sonra yapacağız?Yoksa yarısında mı anlamadım?Bir de dışarıda yapamam ki bu hareketleri millet tuhaf tuhaf bakacak zaten özgüven eksikliğim var.

Yukarıda yazdım önce vücudu az biraz ısındırcaksın peşine açma germe yapıcaksın daha sonra yüklenmeye başlıcaksın vücuda, çalışmaların sona erdikten sonra vücudu dinlendirmek için tekrar açma germe yapıcaksın, insanlar sana neden baksınlar sen onlar sana bakıyo sanıyodursun özgüven eksikliğinden ötürü yoksa kimse bakmak bu hareketleri yapan birine ortada tuhaf bir durum yok gayet normal bisey bu.

@irish ; tamam işte su ve mineral kaybedicek spor haricinde günlük hayatında bol bol su tüketerek kaybettiği suyu minerali tekrar karşılıcak vücut, dediğim gibi giyinirse toksinleri vücuttan daha rahat atarak kilo kaybı daha rahat yaşanır

Peki açma germe yapmadan koşarsak ne olur?Bir de koşmak yerine hızlı tempo yürüyüş yapsak açma germe onun için de gereklimi?

Ne tür tempoda koştuğuna bağlı açma germenin gerekliliği ki daha önce spor yapmadım dediğine göre pek tempolu koşamıyodursun, eğer ki gerçekten bir tempon varsa sakatlanma vb yaşamamak adına yapmanda yarar var, en kötü şöyle açıklıyım sakatlanmasan bile açma germe yapmadan tempolu koşarsan bilek üzerinde bacakta sertleşme olur bunu önlemek adına dediğim gibi 20 turluk bir koşu yapan bir insan 2 turla başlayıp açma germe ardından devam etmelidir.

Eğer ki tempolu koşmuyosan yapmasanda olur ancak vücudunu zorluyosa yapmanı tavsiye ederim zor bişey değil utanılcak bişey hiç değil, tempolu yürüyüş için herhangi bir açma germe yapmana gerek yok, sadece yavaştan başlayarak temponu yükseltmen yeterli.

Tamam hocam anladım çok teşekkürler ilginiz için.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ya bu açma germe hareketlerini koşu yapmadan önce mi yoksa koşuyu tamamen bitirdikten mi sonra yapacağız?Yoksa yarısında mı anlamadım?Bir de dışarıda yapamam ki bu hareketleri millet tuhaf tuhaf bakacak zaten özgüven eksikliğim var.

Yukarıda yazdım önce vücudu az biraz ısındırcaksın peşine açma germe yapıcaksın daha sonra yüklenmeye başlıcaksın vücuda, çalışmaların sona erdikten sonra vücudu dinlendirmek için tekrar açma germe yapıcaksın, insanlar sana neden baksınlar sen onlar sana bakıyo sanıyodursun özgüven eksikliğinden ötürü yoksa kimse bakmak bu hareketleri yapan birine ortada tuhaf bir durum yok gayet normal bisey bu.

@irish ; tamam işte su ve mineral kaybedicek spor haricinde günlük hayatında bol bol su tüketerek kaybettiği suyu minerali tekrar karşılıcak vücut, dediğim gibi giyinirse toksinleri vücuttan daha rahat atarak kilo kaybı daha rahat yaşanır

Peki açma germe yapmadan koşarsak ne olur?Bir de koşmak yerine hızlı tempo yürüyüş yapsak açma germe onun için de gereklimi?

Ne tür tempoda koştuğuna bağlı açma germenin gerekliliği ki daha önce spor yapmadım dediğine göre pek tempolu koşamıyodursun, eğer ki gerçekten bir tempon varsa sakatlanma vb yaşamamak adına yapmanda yarar var, en kötü şöyle açıklıyım sakatlanmasan bile açma germe yapmadan tempolu koşarsan bilek üzerinde bacakta sertleşme olur bunu önlemek adına dediğim gibi 20 turluk bir koşu yapan bir insan 2 turla başlayıp açma germe ardından devam etmelidir.

Eğer ki tempolu koşmuyosan yapmasanda olur ancak vücudunu zorluyosa yapmanı tavsiye ederim zor bişey değil utanılcak bişey hiç değil, tempolu yürüyüş için herhangi bir açma germe yapmana gerek yok, sadece yavaştan başlayarak temponu yükseltmen yeterli.

Tamam hocam anladım çok teşekkürler ilginiz için.

rica ederim.

• İlk önce koşulur,koşu bittikten sonra ısınma hareketleri yapılır. Yapmasan da olur ama tavsiyem yapmandır. Temponu bir anda %100'e çıkarma,kademeli şekilde git. Yoksa kramp girme riski çok yüksek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spora başlayalı 1 hafta oldu. Bakıyorum ki burada cok sporla ilgilenenler var. Bende programda yok? Fikirleriniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: irish

Tamamen yanlış bir düşünce ve hareket.
    Bu konuda vücudu rahat bırakmak gerekiyor.
    Aksi taktirde vücut sıcaklığına müdahale etmiş oluruz. Bu da faydalı bir durum değil.
    Mevsimine göre giyinmek gereklidir. Ekstra herhangi bir şeye gerek yok.

açıkçası ben antrenmanlarımda kalın giyiniyorum, mola verirken soğumamamı sağlıyor.ama arkadaş sadece koşmak için öyle bir şey düşünüyorsa, evet haklısın gereksiz, sadece ne kalın ne ince bir spor sweatceket giyse üstüne yeter (öyle bahar ayı t-shirtle de koşulmaz ki canım)
  • Forumda görmek istediğimiz konular mesajım bulunsun.

• bununla ilgili bir makale yayınladıydım aşağıdaki linkten okuyabilirsin.
    dhbr.co
    www.fitmaraton.com | 522: Connection timed out
    http://dhbr.co/bsKV
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.