Şimdi Ara

Koşu yapmadan önce ısınma hareketleri yapmak gereklimi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar geçen gün sahilde 1 saat karışık yürüyüş arada da koşu yaptım full koşu yapmadım çünkü yoruluyordum daha önce spor yapmadım ama artık hafiften başladım diyelim.Koşu yaptıktan sonra bir kaç gündür bacaklarım ağrıyordu ama öyle aşırı şiddetli sürekli ağrı değil arada bacaklarımı hareket ettirirken ağrı oluyordu 4 gün sonra geçti.Bu ağrılar daha spor yapmaya alışık olmadığım için mi oldu yoksa sakatlandığım için mi?Koşuya çıkmadan önce ısınma hareketleri yapmak gereklimi bir sakatlık çıkmasın sonra?Yoksa bir sorun olmaz mı bu ağrılar normal mi ve bir süre sonra alışınca geçer mi?Teşekkürler.

• up
  • evet özellikle ayak bileklerinizi ısıtın ve masaj yapın faydasını göreceksiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayfon kullanan adam

Bu mesaj silindi.
    gerekli
  • quote:

ısınmadan kosu yaparsan 1 km yol koşana kadar tıkanırsın.ısınarak yaparsan bacak germe falan 5 km rahat yol alırsın

Peki nasıl ısınacağım dışarıda mı ısınmalıyım yoksa evden çıkmadan mı?Evde ısınsam daha iyi çünkü dışarıda rahat yapamam.Bir de nasıl hareketleri yapmalıyım,hangi hareketleri yapmalıyım?Daha önce spor yapmadığım için bir fikrim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepfears -- 23 Nisan 2016; 22:38:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deepfears

quote:

ısınmadan kosu yaparsan 1 km yol koşana kadar tıkanırsın.ısınarak yaparsan bacak germe falan 5 km rahat yol alırsın

Peki nasıl ısınacağım dışarıda mı ısınmalıyım yoksa evden çıkmadan mı?Evde ısınsam daha iyi çünkü dışarıda rahat yapamam.Bir de nasıl hareketleri yapmalıyım,hangi hareketleri yapmalıyım?Daha önce spor yapmadığım için bir fikrim yok.

Alıntıları Göster
    kardesim sakın kosmadan ısınma hareketleri yapma, sakatlık cıkarırsın basına. once kos bi terle vücudun ısınsın ondan sonra gel evde yap ısınma hareketlerini sonrada al dusunu uzan. vücut ısınmadan hareket yapılmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kukki

kardesim sakın kosmadan ısınma hareketleri yapma, sakatlık cıkarırsın basına. once kos bi terle vücudun ısınsın ondan sonra gel evde yap ısınma hareketlerini sonrada al dusunu uzan. vücut ısınmadan hareket yapılmaz.

Nasıl yani?Koşmadan önce ısınma yapiyim mi yapmamayım mı?Koşudan sonra da mı ısınma yapılıyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu nasıl bir fitness hareketi?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Nasıl yani?Koşmadan önce ısınma yapiyim mi yapmamayım mı?Koşudan sonra da mı ısınma yapılıyor?

Alıntıları Göster
    futbolcular ısınma hareketlerini yapmadan önce kosu yaparlar biliyorsundur. eger kosmadan ısınma hareketleri yaparsan sakatlık riskin artar, ısınma hareketleri kosudan sonra olur.

• quote:

futbolcular ısınma hareketlerini yapmadan önce kosu yaparlar biliyorsundur. eger kosmadan ısınma hareketleri yaparsan sakatlık riskin artar, ısınma hareketleri kosudan sonra olur.

Koşudan sonra ısınma yapmazsak ne olur?
  • quote:

quote:

Koşudan sonra ısınma yapmazsak ne olur?

Alıntıları Göster
    bi sey olmaz, amacın ne bilmiyorum ama kilo vermektir heralde, kosu yeter ısınma hareketlerini yapmasanda olur

• Koşmadan önce 5 dakika tempolu yürüyüp, hızını kademeli olarak koşacağın seviyeye kadar arttırırsan ısınmış olursun.
    Esneme ve germe fiziksel aktive sonrası yapılır. Öncesinde yaparsan sakatlık riski oluşur.
    Ayrıca fiziksel aktivite sonrası ısınma diye bir şey yoktur.

Ek olarak; sürekli aynı tempoda koşmak yerine farklı tempolarda koşmak daha faydalıdır.
    Aktivite sonrası protein ağırlıklı beslenirsen daha az ağrın olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irish -- 23 Nisan 2016; 22:55:24 >
  • quote:

bi sey olmaz, amacın ne bilmiyorum ama kilo vermektir heralde, kosu yeter ısınma hareketlerini yapmasanda olur

Biraz kilo vermek zayıfım ama hafif göbeğim var bir de arada stres atmak için iyi geliyor.Bir de koşmak büyüme hormonu mu ne salgılıyormuş belki boyumun uzamasına da yardımcı olur o yüzden.
  • Kosmaya baslamadan once biraz yururum 50-100 metre sonra bacaklari biraz gerdirme yaparim arkaya one yana cekerim. Sonra kosarim.

Eger boyle isinma yapmadan direkt kosarsan bacak agrisindan duramiyorum su an oldugu gibi baldirim agriyor sabah 10 saniye kostum diye.
  • Önce çok hafif tempo jog şeklinde koşarak başla, eğer bir statyumda koşuyosan 2-3 tur yeterli olur bacakları ısındırmak adına, eğer ki düz bir alanda koşuyosan 600-700 mt düşük tempo koş ve sonunda bacakların hafiften ısınacaktır. Bu aşamadan sonra açma germe hareketleri yapman gerekiyor, baştan başlayarak kollar bel, baldır, bacak diye devam et açma germe hareketlerine, birde hareket bilmiyorum yazmışsın, google a basit açma germe hareketleri yazıp videoları inceyebilirsin.

Son olarak kilo vermek için koşuyosan içine bir tişört üzerine yağmurluk giymeni tavsiye ederim, hatta yağmurluğun üzerinede bir tişört giyebilirsin eğer yağmurlukla dolanmak istemiyorum bu sıcaklarda dersen, spor için yapıyosan koşu yaparken yürü-koş-yürü-koş şeklinde yapma, yavaş tempo koş ama kendine bi hedef koy seni az biraz zorlayacak, misal aynı tempoda 15 dk koşcam de, veya belli bir yere belli bir dk içerisinde ulaşmaya çalış, faydasını görürsün. Aynı zamanda çalışmaların bittikten sonrada vücudu rahatlatmak adına açma germe yaparsan vücut kendini daha çabuk toparlar ve yorgunluğu daha çabuk atlatırsın. Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ismailbbyigit

Önce çok hafif tempo jog şeklinde koşarak başla, eğer bir statyumda koşuyosan 2-3 tur yeterli olur bacakları ısındırmak adına, eğer ki düz bir alanda koşuyosan 600-700 mt düşük tempo koş ve sonunda bacakların hafiften ısınacaktır. Bu aşamadan sonra açma germe hareketleri yapman gerekiyor, baştan başlayarak kollar bel, baldır, bacak diye devam et açma germe hareketlerine, birde hareket bilmiyorum yazmışsın, google a basit açma germe hareketleri yazıp videoları inceyebilirsin.

Son olarak kilo vermek için koşuyosan içine bir tişört üzerine yağmurluk giymeni tavsiye ederim, hatta yağmurluğun üzerinede bir tişört giyebilirsin eğer yağmurlukla dolanmak istemiyorum bu sıcaklarda dersen, spor için yapıyosan koşu yaparken yürü-koş-yürü-koş şeklinde yapma, yavaş tempo koş ama kendine bi hedef koy seni az biraz zorlayacak, misal aynı tempoda 15 dk koşcam de, veya belli bir yere belli bir dk içerisinde ulaşmaya çalış, faydasını görürsün. Aynı zamanda çalışmaların bittikten sonrada vücudu rahatlatmak adına açma germe yaparsan vücut kendini daha çabuk toparlar ve yorgunluğu daha çabuk atlatırsın. Kolay gelsin.

Dediğin şekilde giyinmenin kilo verme adına herhangi bir faydası yok. Hatta gereksiz sıvı ve mineral kaybı yapması nedeniyle zararı bile var.

• quote:

Orijinalden alıntı: irish

quote:

Önce çok hafif tempo jog şeklinde koşarak başla, eğer bir statyumda koşuyosan 2-3 tur yeterli olur bacakları ısındırmak adına, eğer ki düz bir alanda koşuyosan 600-700 mt düşük tempo koş ve sonunda bacakların hafiften ısınacaktır. Bu aşamadan sonra açma germe hareketleri yapman gerekiyor, baştan başlayarak kollar bel, baldır, bacak diye devam et açma germe hareketlerine, birde hareket bilmiyorum yazmışsın, google a basit açma germe hareketleri yazıp videoları inceyebilirsin.

Dediğin şekilde giyinmenin kilo verme adına herhangi bir faydası yok. Hatta gereksiz sıvı ve mineral kaybı yapması nedeniyle zararı bile var.

Alıntıları Göster
    Ya bu açma germe hareketlerini koşu yapmadan önce mi yoksa koşuyu tamamen bitirdikten mi sonra yapacağız?Yoksa yarısında mı anlamadım?Bir de dışarıda yapamam ki bu hareketleri millet tuhaf tuhaf bakacak zaten özgüven eksikliğim var.

• Biz ısınmak için koşuyoruz. Siz ise koşmak için ısınmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: denopan123

Ya bu açma germe hareketlerini koşu yapmadan önce mi yoksa koşuyu tamamen bitirdikten mi sonra yapacağız?Yoksa yarısında mı anlamadım?Bir de dışarıda yapamam ki bu hareketleri millet tuhaf tuhaf bakacak zaten özgüven eksikliğim var.

Yukarıda yazdım önce vücudu az biraz ısındırcaksın peşine açma germe yapıcaksın daha sonra yüklenmeye başlıcaksın vücuda, çalışmaların sona erdikten sonra vücudu dinlendirmek için tekrar açma germe yapıcaksın, insanlar sana neden baksınlar sen onlar sana bakıyo sanıyodursun özgüven eksikliğinden ötürü yoksa kimse bakmaz bu hareketleri yapan birine ortada tuhaf bir durum yok gayet normal bisey bu.

@irish ; tamam işte su ve mineral kaybedicek spor haricinde günlük hayatında bol bol su tüketerek kaybettiği suyu minerali tekrar karşılıcak vücut, dediğim gibi giyinirse toksinleri vücuttan daha rahat atarak kilo kaybı daha rahat yaşanır ortada zararlı bir durum yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailbbyigit -- 23 Nisan 2016; 23:49:19 >

• quote:

quote:

Yukarıda yazdım önce vücudu az biraz ısındırcaksın peşine açma germe yapıcaksın daha sonra yüklenmeye başlıcaksın vücuda, çalışmaların sona erdikten sonra vücudu dinlendirmek için tekrar açma germe yapıcaksın, insanlar sana neden baksınlar sen onlar sana bakıyo sanıyodursun özgüven eksikliğinden ötürü yoksa kimse bakmak bu hareketleri yapan birine ortada tuhaf bir durum yok gayet normal bisey bu.

@irish ; tamam işte su ve mineral kaybedicek spor haricinde günlük hayatında bol bol su tüketerek kaybettiği suyu minerali tekrar karşılıcak vücut, dediğim gibi giyinirse toksinleri vücuttan daha rahat atarak kilo kaybı daha rahat yaşanır

Peki açma germe yapmadan koşarsak ne olur?Bir de koşmak yerine hızlı tempo yürüyüş yapsak açma germe onun için de gereklimi?

• quote:

quote:

quote:

Yukarıda yazdım önce vücudu az biraz ısındırcaksın peşine açma germe yapıcaksın daha sonra yüklenmeye başlıcaksın vücuda, çalışmaların sona erdikten sonra vücudu dinlendirmek için tekrar açma germe yapıcaksın, insanlar sana neden baksınlar sen onlar sana bakıyo sanıyodursun özgüven eksikliğinden ötürü yoksa kimse bakmak bu hareketleri yapan birine ortada tuhaf bir durum yok gayet normal bisey bu.

@irish ; tamam işte su ve mineral kaybedicek spor haricinde günlük hayatında bol bol su tüketerek kaybettiği suyu minerali tekrar karşılıcak vücut, dediğim gibi giyinirse toksinleri vücuttan daha rahat atarak kilo kaybı daha rahat yaşanır

Peki açma germe yapmadan koşarsak ne olur?Bir de koşmak yerine hızlı tempo yürüyüş yapsak açma germe onun için de gereklimi?

Ne tür tempoda koştuğuna bağlı açma germenin gerekliliği ki daha önce spor yapmadım dediğine göre pek tempolu koşamıyodursun, eğer ki gerçekten bir tempon varsa sakatlanma vb yaşamamak adına yapmanda yarar var, en kötü şöyle açıklıyım sakatlanmasan bile açma germe yapmadan tempolu koşarsan bilek üzerinde bacakta sertleşme olur bunu önlemek adına dediğim gibi 20 turluk bir koşu yapan bir insan 2 turla başlayıp açma germe ardından devam etmelidir.

Eğer ki tempolu koşmuyosan yapmasanda olur ancak vücudunu zorluyosa yapmanı tavsiye ederim zor bişey değil utanılcak bişey hiç değil, tempolu yürüyüş için herhangi bir açma germe yapmana gerek yok, sadece yavaştan başlayarak temponu yükseltmen yeterli.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.