Şimdi Ara

Kötü tıp vs iyi diş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
5
Favori
6.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bu dediklerinizi dusununce bana da dis daha mantikli geliyor amma velakin disin de okumasinin cok masrafli oldugunu duydum malzeme paralari falan ozel konusunada gelince klinik acmak kolay degil ki be hocam ya ailenin maddi durumunun iyi olmasi gerekiyor yada saglam destekler gelmesi gerekiyor. Bende hastanede caluisuyim hastanenin suyu mu cikti diyorum ama dis hekimleri 2500-3000 tl maas aliyorlarmis tamam azimsamiyorum ama biz bunun icin mi bu kadar cile cektik diyorum ( maas konusunu dedigim gibi bilmniyorum oyle duydum )

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eskalibur

Biraz hızlı yazayım derken telden yazıyorumda baya sıkıntılı cümleler olmuş k.b anlarsın sen ama zeki adamsın ;)

Hocam sen demesen dikkatimi cekmemisti bile

• Elenyum E kullanıcısına yanıt
    bir de sana sunu söylicem bu sitede ki bazı zekiler rakip elemek için küçücük beyinleriyle iş çeviriyor...
  • Hocam okumak masraflıdır doğru duyumlarıma göre sabundan fln diş yapılıyormuş birçok alet edevat gerekiyormuş ama sonuç olarak bunu 1-2 sene yapıcaksın 1. Sınıf temel dersler 4.5. Sınıflar stajlae fln işde sadece 2. 3. Sınıflarda bu pratik eğitimleri yapacaksınız evt biraz meşakkatli ama olay bu birazda gülü seven dikenine katlanır misali..

-Maaş konusuna gelince güldüm baya hocam şöyle söyliyim şuan devlette diş hekime maaşları yaklaşık 3500-4000 aralığında ama bu normal aylık ödenen maaş bşrde bunun üstüne döner sermaye adı verilen parada üzerine ekleniyor ve yaklaşık maaş 4500-5000 dolaylarını bulabiliyor.

-Döner sermaye nedir?
    #Çalışdığın ay boyunca muayeneye gelen kişilerden kesilen paranın ay sonunda toplanıp doktorlara orda çalışan hekimlere eşit şekildd verilmesi olayıdır. Bir örnekle açıklayayım ;
    +Şimdi hani her doktora gittiğimizde devlet bizden 5 lira muayene ücreti kesiyor ya işte 1 ayda diyelimki çalıştığın hastaneye 5000 kişi muayene olmaya geldi diyelim bu 5000.5 den 25000 lira eder bunuda orda çalışan doktor sayısına böl atıyorum 25 doktor çalışşın kaç etti 1000 lira işte bu para senin maaşının üzerine ekleniyor 3500 alıosan 4500 alıorsun.

Ayrıca her ameliyata girdiğindede en aşşağa 100-200 lira daha devlet sana veriyor. İşte bu yüzden çoğu doktor hastalarını her fırsatta ameliyat etmek istiyor.

Bugünlük bnden bu kdr sorun olursa sonra cvplamaya çalışırım iyi geceler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eskalibur E kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam sayenizde bayaa aydınlandım

• ..

• quote:

Orijinalden alıntı: RedewoN25

Hocam erzurumda yaşıyorum ve grrçekten tıp istiyorum ama her hastaneye gittiğimde hastane kürt kaynıyor bildiğin kaynıyor. ( erzurum halkı değil ağrı kars van vs hepsi buraya naklediliyor. ) sonra diyorumki ben bunlara bakmak için mi çile çekeceğim ??.

nolur sen doktor falan olma kardeşim , hastalara bu gözle bakıyorsan git başka bir şey ol
  • Kötü tıp yoktur. İster ankara hacettepe mezunu ol ister van yüzüncü yıl mezunu. ikisinin de devletin gözünde yeri eşittir ikiside memur ikiside doktor diplomanın önemi yok.
  • RedewoN25 kullanıcısına yanıt
    Ya sen doktor olduğunda hastaya bakmayacanda kime bakacan

• Hocam dedigim gibi beni dusunduren sey egitimbeni degil sehir ve okuyacagim ortam?

• quote:

Orijinalden alıntı: Elenyum

Hocam dedigim gibi beni dusunduren sey egitimbeni degil sehir ve okuyacagim ortam?

Tıplarda pek bi sorun olmuyor sadece 6 sene boyunca bi hacettepe diyemezsin van dersin ama mezun olunca eşitsiniz sorun yok
  • .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

• diplomayı nerden aldığının bir önemi yok, tıpta okul değil şehir seç. ;)
  • ne istediğinle ilgili tıp ise isteğin baştan beri tıp yaz çünkü tatmin etmeyebilir diş ama eğer istediğin insanlara yardımcı olmaksa ve benim için vücudun neresi olduğu önemli değil hekim olmak önemli diyorsan elbette ki iyi bir okulda diş ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamthevoice

ne istediğinle ilgili tıp ise isteğin baştan beri tıp yaz çünkü tatmin etmeyebilir diş ama eğer istediğin insanlara yardımcı olmaksa ve benim için vücudun neresi olduğu önemli değil hekim olmak önemli diyorsan elbette ki iyi bir okulda diş ;)

Tesekkurler gorusleriniz icin

• tıp'ın kötüsü olmaz dostum :D
    Bence ATASÖZÜ olmalı
  • kotu tıp yoktur kotu öğrenci vardir. tip öğrencisiyim eger tip istiyorsan neresi olursa olsun git her zaman içinde burukluk kalir sonra doguda tip olacagina batida dis olsun mantığıni (mantiksizligini) hic anlamiyorum sehir secmiyoruz burada meslek seciyoruz okuyacagin 6 yil ve o meslekte geçireceğin 30 sene var. ve tum dunyada kabul olan sudur ki 30>6. kou tiptayim cok sukur ama Kars a bile gidebilirdim bolumumu cok seviyorum cok sevdigim icon de dersler agirmis eglenmeye vakit yokmus falan hic dert etmiyorum. gayet eglendigimiz zamanlar da oluyor. bir seyi istiyorsaniz ona sıkıca sarılın.

• Cümle güzel,tıpın kötüsü olmaz.Ama tus'un kötüsü olur.Tus'a çalışmayı göze alabiliyorsanız girin,yoksa 4-5 bin liraya hayatınız boyunca aptal aptal insanlarla uğraşırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: alykayhan

Cümle güzel,tıpın kötüsü olmaz.Ama tus'un kötüsü olur.Tus'a çalışmayı göze alabiliyorsanız girin,yoksa 4-5 bin liraya hayatınız boyunca aptal aptal insanlarla uğraşırsınız

Hocam dedigim gibi ne tus ne 6sene beni dusunduren zaten ben bunlari dusunerek bu meslege kendimi adadim dedigim gibi sehir yassami duzeni ve ortam kafami karistiran

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.