Şimdi Ara

Kotu Yol Arabaya Zarar Verir Mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
12.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sissil

zarar vemez... amortisör ne güne var ?

o amortisörü yollarda gitmek için yapıyolarlar, patates tarlasından bozma ülkemiz patikaları için değil, uzun vadede her türlü zararı olur araca. Kısa vadede ise çok hızlı çukrlara girmediğiniz sürece çok bir şey olmaz.
  • Kellerman kullanıcısına yanıt
    Bişey olmaz merak etme işimizi görmeyecekse ne diye varlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykpnrgz

quote:

Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

bütün vidaları,eklemleri gevşer,ilerde sağdan soldan langır lungur gacır gucur ses gelir

+1

sensörlerede zarar verir.

+1
    Metal yorgunluğunu arttırır ve metal parçalar ileriye dönük olarak daha çok zayıflar ve daha çabuk paslanır
    Süspansiyonlara zarar verir ve konfor düşer
    ön takımıda kötü etkiler
  • fahrenhayt46 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşla mersine gittik,, sonra dedikki dönüşte dağlara çıkalım, kuzey toroslara yayla yolundan çamlıyayla dan geri aşağı iner eve gideriz... başımına gelmeyen kalmadı

Mersin Tece den bastık kuzeye doğru,, önce plan yaptık,, mersin tece > çamlı yayla > gülek > karaisalı > adana ... bilmediğimiz yerde durup, navigasyonu kurcalamak istemedik,,

tece > cemili >kuzucubelen > fındıkpınarı > demirışık > çağlarca ...... çamlı yayla...

çağlarcaya kadar herşey normal gezinti olarak devam etti,,, gökteki tüm yıldızları belkide bu yaşıma kadar 2. defa böyle güzel gördüm, uzansam tek tek tutacak gibiydim,
    mersin güneyimde aşağıda kalmıştı, şehri izliyordum,, izlemek isteyenler için uygun bir kaç yerde araçlar park etmiş dinleniyorlardı, tabi önümüzdeki yoldan emin değiliz saat akşam 8.
    çağlarcaya varınca ,, çamlı yayla yazdık, kuzeydeki rotayı seçtik, rota üzerinde cehennem deresi vardı, öyle yerler gizemli ve çekici olur dedik,,
    Yol bozulmaya başladı, daha 10 km bile gitmemiştik,, 77 km yola 3s 5dk yazdı navigasyon,, dedikki zaten geziyoruz..
    10 km daha sonra yol iyice bozulmaya başladı, 2. viteste tın tın,, keskin dönüşler,,
    şimdi navigasyona girip tekrar baktım, 35 - 40 tane u şeklinde 30-40 derecelik açı ile dönüş var,,,, saat 22:30 oldu, çünkü annem aramıştı, geri arayamayıp, sms atmıştım,, ordan hatırlıyorum..
    bu yol üzerinde karşımda bir karaltı,, oda ne sim siyah bir inek belkide ayı anası yolun kenarında oturuyordu, ürperdim,,
    2 km gittim,, önümden ayı yürüyerek geçti,, kipriler,, kertenkele ler ,, ne ararsanız var, neyse dedik buz gibi üşüyor insan o yükselikte, navigasyonda korku filmi gibi 1s 11dk da takıldı kaldı, ama daha çamlı yaylaya 20 km var,,, vallahi araba arıza yapsa, biri gelse kesse, dönemesen bir yere vursan,, yolun bir bölümü düzdü ama komple beyaz toz çakıl, araba kayıyor bazen hoşumuzada gidiyor,,, kötü yolda önünde hafif tümsek var ama araba geçerken nerdeyse motoru vuracak,, aboo araba engin, karter kapağına taş gelse, yağ akar,,, ordada bi hayvana yem oluruz,,, tarsus tekir mersin hiç birisi yok çevrende, ev de yok,, unut yani bir insan gelir veya yürüyerek bir yere giderim, imkansız,, babanı arasan gelsede telaş yapar o yolda, heyecandan korkudan kalbi tık der allah korusun,,,,
    neyse çamlıyayla yerleşimine 10dk 3-5 km var,,,

Teypten ciivvv cciiivvzz motor sesi gibi bir ses duyar gibi oldum,, o kadar tozun toprağın sarsıntılı yoldan geçtik, ufak bir arıza olmuştur diye teybi kapattım,, ses hala var ,

viteste giderken belediye otobüsü motor kabininden cızvz cuvz sesler gelirya öyle ses geliyor,,, yaylaya daha varmamışım, en yakın şehre 80 km var,,, arabaya birşey olmasın diye başladım dua etmeye,, ne biliyorsam dua etmeye başladım...
    3 viteste daha az oluyor du, 3 ile gitmeye çalıştım,,,
    neyse beni bir yola girdirdi,, kale arkası yoluymuş, yumrukyumruk taşlar, ve 1. viteste çıkılacak yol,, abi arabanın altına deyipte yuvarlanıyor sanki,, motora bir yere deymesin diye yusuf yusuf,, viteste giderkende ciuv ciuv ötme sesi, tık dese kalsa,,,, 100m gittim, sola dönülmez, aşağıdaki yolu blmiyorum, düz gittim 30m yol bitti,, geri döndüm,,, aşağı yola döndüm,, neyseki iyi bir yola indim,,
    o yumruk gibi taşlar inanın insan yürüyemez,, yakın yoldan götürecem diye dağın dibinden mi götürülür be navigasyoncum,,
    neyse 500m inişten sonra asvalt yayla merkeze geldik,,,,, benim amacım ordan kuzeye gülek yoluna gidip ordanda karaisalıdan eve gitmek,, motorun o durumu ile hepsini sildim,,, çamlı yayladan tarsus yolu yazdım, en yakın şehir tarsus,,
    elimden geldiğince 2000 devirde, 4 viteste gitmeye çalıştım,,, ses artık alışıldık oldu, öyle gittim tarsusa,,, sonra boşta beklerken baktım ses motordan geliyor, ciuviz ciuviz ciıvz ediyor devamlı,,, aklıma ilk başta v kayışı geldi, onun sesi gibi değil ama internet bağlantısı gibi elektronik bir ses,,, neyse ordan otobana girdim, adanaya geldim, ses azaldı gibi,,,
    araba gidiyor seste azalınca saat 00:40 ..
    baktım sesi duymuyorum bile çok çok azaldıki,,, eve gitmedim,, biraz daha gezim diye, göl yoluna girdim, 30km orası,,, sonra adana aladağ kavşağı yoluna girdim kozan yolu,, 60 km gidiş geliş,,, oldu saat 03:30
    motordan gelen sesler galiba çok aşırı tozdan oldu, arıza olsa gittikçe artardı,, bu ses ile ilgili yorumu olan ???
    sonuç, arabanın bir kaç yerinden gelen sesler arttı, gögüs tarafındanda sesler geliyor ....
    okuduğunuz için Teşekkürler ...

• Bakım kitapçığında da triger vs. gibi ağır bakımların süresini yarıya indirir. 10 yılsa 5 yıl, 150 bin km ise 75 bin km gibi.

Ayrıca uyarır: filtrelerinizi daha sık değiştirmeniz gerekebilir diye.

Ağır koşullar için üretilen araçlar yerine şehir arabasını ağır koşullarda kullanmak ise yukarıda arkadaşların bahsettiği gibi uzun vadede alt takıma ciddi zararlar verecektir. (şase eğilmesi gibi)
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun mu desem, ne güzel gezmişsiniz mi desem bilemedim. Mal canın yongası olunca ve maalesef kötü bir araba en az ortalama geliri olan bir kişinin 2-3 yıllık maaşına denk gelince insan üzülüyor. Yoksa yaşadıklarınız ömür boyu unutulmayacak güzel bir macera olmuş. Ayılar, kirpiler, yıldızlar, yaylalar v.s. v.s.
    Camliyayla gozne yolu cehennemdere vadisinden gecer ve mk1 kasa s40 imla bir kac defa gecmistim o yoldan arabada bir sikinti olmamisti dediginiz gibi cok tozlu degil bi ihtimal bilyalardan gelebilir o ses

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bozuk yol aracin butun parcalarina ek stress meydana getirir hatta ve hatta sasilerine kaynak noktalarina ve kaportasina bile ekstra yuk bindirir ve yorar alt takimi degistirebilirsiniz ama aracin sasilerini degistirne sansiniz yok o yuzden bi kaza aninda duzgun kullanilan arav daha fazla guvenlik saglayacaktir

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Evet, şehrin ışığından arınmış gök yüzü için yine giderim mersine ama çağlarcadan geri güneye inerim veya diğer çamlı yayla güney öneri rotayı denerim,,
    arabanın kötü olduğunu nerden çıkardınız, her ses yaptı yolda endişelendim denilen araba, eski araba değildir,,, son model araçda arıza yapmayacak diye bir kural yoktur, veya ben yanlış anladım.
    adam tüpsüz şahin ile tam şu anda 2000km yola çıktı (konusu güncel şu anda),,, 94 model. bizde var 84 model bende giderim, yeterki bakımlı olsun,, konuda bahsi geçen araç ise 2008 model,,

arabanın bozulacak olabileceğini düşünürsek, kimse piskolojik olarak yola çıkmaz,,, sesi duyduğumda vadiyi geçmiş, çamlıyayla tek tük evlere varmış sayılırdım,,, sesi heryerden uzak vadide fark etseydim, o zamanki ruh halim daha endişeli olurdu,,,
    kenara park eder, ürpere ürpere dağ otele giderdik artık, it köpek hav hav hırr demezse , bende gece gezmeyi seviyorum, aşırı çekingenlik var ,, müzik açıp yavaştanda sigara içerken doğayı izlerim,,, gündüz sanki herkes bana bakıyor gibi oluyor, güzdüz asla sigara içemem, çünkü bilirim toplum için kötü görüntü sigara, gece her türlü rahatım, piskolojimde rahat ,,, yol kenarındaki 2m boyundaki inek karaltısınıda unutmıcam .... hepsi gecenin süprizi ....

Arabanız kötü demedim, genel değerlendirmede bulundum. Kötü araçlar dahi 2-3 yıllık gelirimize denk geldiği için bizler çok önem veriyoruz araçlarımıza. Avrupa gibi 6-7 aylık maaşımızla araç alabilsek, dağa taşa rahatça düşünmeden süreriz.
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Anladım, diğer gezinti rotam, gülek > tekir > karagöl ... bir gezinti ekibi karagöldeki sessiz kurbağaları ezdiği gerekçesiyse kişi başı 4 bin tl ceza ve karagöl e araç girişi kapatılmış ,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 6 Eylül 2018; 19:14:42 >
  • araç içindeki lambaya kadar zarar verir.

insanı gam duvarı nem makineyi titreşim bitirir
  • Karacabey boğaz yoluna geçen yıl yolun 10 km lik uzunluğuna mıcır dökülmüş.ertesi günde o yola girmek zorunda kaldım.aracimin sol arka kapısından ufak tıkırtı sesi geliyor hafif tumsekten gecince.daha önce böyle bir ses yoktu.bozuk yolun zararı olurmu oluyor işte.sesin artmasını bekliyorum.su an bir tamirciye gitsem orasını burasını kurcalayacak.ses ye sinirimimi bozuyor.

Seninki de büyük macera olmuş birader.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.