Şimdi Ara

Kotu Yol Arabaya Zarar Verir Mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
12.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabaya ne gibi zararlar verir kotu yol

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Dingil ve akslara zararı olabilir.Ayrıca sanırım lastiklere de.
  • Alt takıma uzun vadede zarar verir. Bizim buralarda doğru düzgün yol yoktur. Her yer çukur, bozuk yol ve tümsektir. Arkadaşımın 2009'da sıfır aldığı Corolla'sı şimdi komple ön takım istiyor bu bozuk yollar yüzünden. 1750 TL masraf.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brian O Conner

Alt takıma uzun vadede zarar verir. Bizim buralarda doğru düzgün yol yoktur. Her yer çukur, bozuk yol ve tümsektir. Arkadaşımın 2009'da sıfır aldığı Corolla'sı şimdi komple ön takım istiyor bu bozuk yollar yüzünden. 1750 TL masraf.

Bir kac kez koy yolu zarar verir mi lastik onemli degil

• uzun süre bozuk yolda kulanılırsa alt takıma zarar verir.
  • bütün vidaları,eklemleri gevşer,ilerde sağdan soldan langır lungur gacır gucur ses gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

bütün vidaları,eklemleri gevşer,ilerde sağdan soldan langır lungur gacır gucur ses gelir

+1

sensörlerede zarar verir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kötü yol arabanın her yerine zarar verir. Vibrasyonun olduğu her yerde mekanik aksam azda olsa hasar görür.
  • Benim de tozlu yollarla sıkıntım var. Az çok trafik de varsa tozdan göz gözü görmez, aracın filtreleri tıkanır, aracın içine az-çok toz girer.
     Kotu Yol Arabaya Zarar Verir Mi
  • Eski arabamda lastiklere zarar vermişti. Arabanın balansı bozuk sanıyordum ancak lastik zarar görmüş. Tam yuvarlak şeklini kaybetmiş. Bu sebepten erkenden lastik almak zorunda kalmıştım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbo -- 19 Ağustos 2013; 22:18:40 >
  • zarar vemez... amortisör ne güne var ?
  • Bi kaç kez gidip gelmeyle bişey olmaz merak etme gerektiği yerde çıkacak dağa bayıra büyük taşlar varsa dikkat et tekerleri yarabilir yavaş git
  • Araçlar tek parça olarak üretilmediği için uzun süreli vibrasyonlar aracın birleşim yerlerini zorlar.Ayrıca vidaları da gevşetir.

İç mekandaki parçalara kadar etkisi vardır.

Tabiki ara sıra bozuk yolda yardırmayla olacak şey değil, sürekli kullanımda 1 sene içerisinde araca olan etkileri hissedilir seviyeye gelir.
  • Özellikle sert süspansiyonlu araçlarda amorsitor aks ve rot başları gibi aksamlar zarar gorur
    jantın eğrilebilir
    çok fazla devirsiz gidildiğinden baskı balata fren balataları gibi akşamların ömrü kısalır
    sensorleri zarar gorur
    sağından solundan ses gelir
    uzun vadede bunlar olabilir
    bikaç defadan bile olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yavas kullaniyorsaniz birşey olmaz , hizliysaniz araba hasat olur .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorulma dayanımı diye bir kavram var, dinamik yüklerde parçaların belirli ömürleri vardır ve bunu aracın 100 200 bin km ömründe kolay kolay dolduramazsınız orda burda çukura tümseğe girerek.

Birde parçanın akma sınırını aşan yükler vardır bunlar ya şekil değiştirmeye yada kırılmaya yol açar bu zaten anında hasar vermiştir ama gözle görülmesi kırılma değilse zordur. Bukadar hasar vermenizde kolay değil baya ciddi darbe alması lazım ki genelde kırılır parça.

Birde titreşim ve darbeler sonucu vida ve bağlantılarda gevşeme, alt takım ayarlarının bozulması, bollaşması gibi durumlar varki bunlar zaten zaman içinde olan normal şeyler. Özellikle bağlantı parçalarının belirli ömürleri olduğunu unutmamak lazım.
  • Bayram dolayısıyla köy bucak dere tepe gitmediğim yer kalmadı yollarda asfalt yok zaten toprak ve buda yetmezmiş gibi yumruk büyüklüğünde taş dökmüşler yola. Zıplaya zıplaya gittim geldim.

Bayramdan sonra sağ taraftan ses gelmeye başladı sanırım rot mili boşluk yaptı, klima gideri de tıkandı :D
    İnşallah başka bir şey olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kavalalı92

Bi kaç kez gidip gelmeyle bişey olmaz merak etme gerektiği yerde çıkacak dağa bayıra büyük taşlar varsa dikkat et tekerleri yarabilir yavaş git

40 ile gidiyorum. Yol nasil desem asinmis beton gibi birde kucuk kucuj taslar var

• düşük hızda çok sorun çıkaracağını zannetmiyorum
  • Hani su yollarda hendek gibi kasisler varya yavaş gidin diye onlara uyuz oldum,alt takimi resmen bitiriyor,adam evinin onune bile kasis yapmis,bozuk yol arabaya zarar verir,rot ayari bozulur vs.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.