Selam sali günü kötü bir kaza geçirdim. Servisle bugün en son konuşmam da araç perttr olabilir dedi. Altında hasar varmış, travers taşıyıcı falan değişecek dedi servistekiler. Pert durumunda güncel değerine yakın ödeme alır mıyım? Ve süreç ne kadar sürer? Perte çıkacak kadar hasar var mı? Airbag acmadi. Motor çalışır durumdaydı. Çok moralim bozuk. Arabasız kalmak çok sıkıntılı gerçekten, 2 cocuk var eşim çalışıyor. Dimdizlak kaldık. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 10 Mayıs 2023; 19:52:12 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bu arac pert olur mu ?
-
-
Ben bu hasarla perte çıkacağını pek sanmıyorum açıkçası. Kaskonuz yok mu ikame araç için başvursanız?
Çok geçmiş olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şase üzerinde kaynak gerektirecek bir durum varsa kafadan pert. Zaten aksini kabul etmeyin.
-
Geçmiş olsun. Olay nasıl oldu?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
görünen hasar az. airbagler açılmamış. travers taşıyıcı vs. maliyetli kalemler. araç bu haliyle satılsa iyi para eder. pert olma ihtimali yüksek. yetkili servise çektiyseniz muhtemelen pert olur. özel servisteyse bir şekilde tamir edilebilir.
kasko varsa ikame araç isteyin.
-
Çoktan açılmıştır dosyası, eksper geldiyse her türlü tramer işler ne yazık ki.
Öncelikle teşekkürler, açıkçası aracı daha kullanma niyetim olduğu için doğrudan yetkili servise çektirdim, tramer kaydını şu aşamada çok önemsemiyorum, aracım düzgün şekilde onarilsin, sıkıntı çıkarmasın.
Ama pert olabilir demesi benim açımdan şu aşamada büyük sıkıntı, anladığım kadarıyla bu durumda aracın güncel değerine yakın bir ödeme alacağım ama süreç 90 günü bulabilir dedi sigortacim.
Kredi çekme imkanı yok ,biraz kenarda param var ama içime sinen düzgün bir araca yetmez .
İkame araç konusu da sadece 1 hafta olarak hakkım var.
Önümüzdeki hafta başvuracağım.
Çok kötü bir zamanda ,çok talihsiz kaza yaşadım, yağmurdan dolayı otoyol da adeta gölet oluşmuştu bende yaklaşık 100 km ile suya dalınca araç kontrolü kayboldu.
Yani kredi kullanabilsem, 500 600 kredi çekip 200 300 ekleyerek araç almak daha mantıklı ama o miktarda krediyi nerden kimden alabilirim .hiç bilmiyorum.
Acaba otoshop tarzı kurumsal firmalar kredi kullandırır mi ?
Malum sıfır araçta yok piyasada.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkürler acaba yüksek miktarda kredi kullanabileceğim nmne tur bir satış yeri olabilir? 400 500 bin kredi kullanma şansım olur mu ?
Sınırda gibi bence … Pert olması daha iyi olur sanırım çünkü aracın onarımı da uzun sürecektir , pert olursa siz bu sürede yeni araca geçişini tamamlarsınız diye düşünüyorum …
Teşekkürler, ödemeyi ne kadar sürede yaparlar? Ray sigorta kasko firmam
ben 6 ay önce perte çıkardım aracı. bu araç perte çıkarmı bilinmez. benimde sadece bir far kırıldı bir çamurluk hasar aldı ama alt takımda hasar olunca perte çıktı. airbagler filan açmamıştı. önemli olan hasarlı parçaların masrafı. ben toplamda 3 haftada almıştım paramı şirket allianz dı. en hızl ödeyen allianz mış.
-
Size de geçmiş olsun aracınızın güncel değerine yakın bir ödeme alabildiniz mi ? Yoksa sigorta birliğinin araç değerinden mi ödeme yaptılar
Misal benim kasko ederim 460 görünüyor ama güncel piyasada değeri 620 630 binden aşağı değil.
Nasıl olacak bu durumda?
büyük geçmiş olsun. kaza çok kötü durmuyor.
en son 9bin tl + kdv ye clio 1.0 benzinli kirlaık teklifi aldım. aylık kiralayabilirsiniz. birkaç ay idare eder.
-
Kiralık araçların çoğunda kasko yok. Hele 9 bine araç verende hiç yoktur. Sadece trafik sigortası vardır.
size kendilerinin yaptığı sigorta poliçeleri teklif ederler. Örneğin 4 bin tlye kadar olan hasarlar 150 tl gibi.
bu tarz mini onarım, orta onarım, büyük onarım gibi içir zıvır sundukları her sigortayı kabul ederseniz o 9 bin 2 katına çıkacaktır.
dersenizki ben aracı süper kullanıyorum, üstüne taş bile sektirmem, biri aracı gelip çizerse yahut vurup kaçarsa bu ücretleri Rent a car, o ekstra sigortaları yaptırmadiginiz sürece ödemediği gibi, aracın çalışamadığı gün başına sizden para alıyor.
yani basit bir tampon hasarında o 9 binlik kiranız 39 binlik olabilir.
bende iyi cesaret.
hele birde çoluk çocuk kiralık diye hoplata zıplata kullanmiyorlar mı, gelecekleri kararacak hiç haberleri yok. Büyük cahillik.
Sigorta şirketlerinin perte ayırma kriterlerini biliyorsanız eğer bu aracı çok büyük ihtimalle pert edeceğini anlarsınız.
Kaportada sadece ön + arka tampon, marşpiyel ve jant hasarı görülüyor. Harika bir "boyasız hatasız sigorta şişirmesi ağır hasarlı" örneği.
Sigorta şirketi bu aracı sizden pert diye alır, güzel bi fiyata dışarı satar. Aradaki fark da kesinlikle onarımdan daha az olur. Satın alan kişi de 2 tampon bi marşpiyel boyası, muadil parça ile alt takım onarımı yapar, çok rahat bi şekilde satar.
Bence sizin sonuç belli, kalanı sadece zaman meselesi.
-
geçmiş olsun. airbag'ler de açılsaydı %100 pert derdim ama alttaki hasarlı parçaların sayısına bağlı olarak perte çıkartabilirler.
aquaplaning'den dolayı kaza yapmışsınız. verilecek sadakanız varmış daha kötüsü de olabilirdi, yine canınıza kötü bir şey gelmediğine şükredin. lastiklerin markası neydi? aslında lastik su tahliye kanalları da yağışlı havaya uygun (düz hat)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 28 Nisan 2023; 16:3:38 > -
Çok geçmiş olsun hocam. Not düşeyim. İzlediğim bir videoda Aquaplaning üst limiti 90 km olarak ölçülmüştü. Yağışlı yollarda 90 km hızı kesinlikle geçmeyin.
-
Bridgestone Turanza, 1 yıllıkti lastikler ama çok derindi su birikintisi, video ve fotoğraflar var , adamlar önlem almaya çalışmış ama suyun yanında trafiği yavaşlatmaya çalışıyorlardı,
Adamlar, 20- 30 metre geriden önlem almayi akil etseler, kaza bile olmazdı. Rutinimiz alt üst olmazdı.
-
Acı şekilde tecrube ettim. Asla bir daha 80 i bile geçmem
Benzer içerikler
- panelvan aracı minibüse çevirme maliyeti
- ferodo balata yorum
- acea c2 nedir
- radyatör tıkayıcı motora zarar verir mi
- bora otomatik şanzıman
- bmw jeep 2024
- mercedes-maybach s600 fiyat
- honda freed
- bmw elektrikli motor
- dacia duster 2022 fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X