Şimdi Ara

KOÜ Makine Mühendisliğinden Yatay Geçiş ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İtü veya Ytü ye geçmeyi düşünüyorum illa makineyemi geçmek zorundayım , yoksa hangi bölümlere geçebilirim ? Üni.den üniye değişiyor biliyorum fakat benim bu 2 sininkini öğrenmem lazım

• Yapay Zekanın Yanıtı

KOÜ Makine Mühendisliği'nden Yatay Geçiş

Makine Mühendisliği bölümünden yatay geçiş yapmayı düşünen öğrenciler için, Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ) mevcut olan seçenekler şunlardır:

• Elektrik-Elektronik Mühendisliği
    • Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
    • Bilgisayar Mühendisliği
    • Endüstri Mühendisliği
    • Malzeme Bilimi ve Mühendisliği
    • Yazılım Mühendisliği

Yatay geçiş için gerekli şartlar ve ortalamalar her bölüm için farklılık göstermektedir. Genel olarak, öğrencilerin not ortalamalarının 3,00 ve üzeri olması gerekmektedir. Ayrıca, geçiş yapmak istedikleri bölümün müfredatına uygun dersleri almış olmaları ve bu derslerden başarılı olmaları şartı aranmaktadır.

Öğrenciler, yatay geçiş başvurularını ilgili bölümlerin öğrenci işlerine teslim etmelidirler. Başvurular, genellikle bahar döneminin sonunda veya yaz aylarında alınmaktadır. Başvuru tarihleri ve şartları hakkında detaylı bilgiyi KOÜ'nün resmi web sitesinden veya ilgili bölümlerin öğrenci işlerinden edinebilirsiniz.

Makine Mühendisliği'nden diğer bölümlere yatay geçiş yapmak, kariyer hedeflerinizi ve ilgi alanlarınızı daha iyi yansıtan bir eğitim almanızı sağlayabilir. Yüksek not ortalamanız ve bölüm müfredatına uygun dersler almanız, yatay geçiş başvurularınızda başarı şansınızı artıracaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up !!
  • geçemezsin hocam 4.00 yapsan bile geçemezsin.puan kriteri var max 5 puan düşük almış olmalısın o seneki taban puanından bu gazide 5 hacttepe ve odtüde 3 diğerleride öyledir
  • mühendislik fakültesindeki tüm bölümlere geçiş yapabilirsin. elektrik elektronik gibi.

@ateşkes ytü için tüm dersleri verdiğin sürece puanın önemi yok. ama itü için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galois_

mühendislik fakültesindeki tüm bölümlere geçiş yapabilirsin. elektrik elektronik gibi.

@ateşkes ytü için tüm dersleri verdiğin sürece puanın önemi yok. ama itü için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

ytü elektriğe geçebilirim yani ? yada elektrik-elektronik , elo haberleşmeye ?
  • YTÜ ve İTÜ'nün yatay geçiş başvuru şartları.. Belki faydası dokunur.

quote:

YTÜ BAŞVURU KOŞULLARI:

Kurumlar arası yatay geçiş, Önlisans diploma programlarının sadece üçüncü yarıyılına; lisans diploma programlarının üçüncü ve beşinci yarıyılına yapılır.

YTÜ’ye Yatay geçiş başvurusu yapabilmek için başvuru sırasında eşdeğer bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrenci statüsünde olunması zorunludur.

Yatay geçiş başvurusu, öğrencinin geldiği Yüksek Öğretim Kurumunda tamamladığı yarıyılı takip eden yarıyıla yapılır.

Kurumlar arası yatay geçiş için öğrencinin kayıtlı olduğu yüksek öğretim programında bitirmiş olduğu yarıyıllara ait öğretim planındaki tüm derslerden başarılı olması ve genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 60 olması (4 üzerinden en az 2.4) şarttır. Koşullu başarılı dersleri olanların başvurusu aşağıdaki fıkraya göre değerlendirilir.

Üst fıkradaki başarı şartını sağlayamayan ancak merkezi yerleştirme puanı geçiş yapmak istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olan adaylar yatay geçiş başvurusu yapabilir. Bu şekilde başvuran adayların başvuruları sadece üst fıkraya göre başvuran adayların yerleştirmesi bittikten sonra boş kalan kontenjan olması halinde değerlendirilir.

Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliğinin 10 uncu maddesinde sayılan fiiller nedeniyle, başarısızlık veya disiplinsizlik nedeni ile ilişiği kesilenler ve disiplin cezası alanlar yatay geçiş için başvuramazlar.

Yükseköğretim kurumlarında ikinci öğretimden sadece ikinci öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Ancak, ikinci öğretim diploma programlarından başarı bakımından bulunduğu sınıfın ilk yüzde onuna girerek bir üst sınıfa geçen öğrenciler birinci öğretim diploma programlarına kontenjan dâhilinde yatay geçiş yapabilirler.

Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden 80 veya üzeri olması veya kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir.

Yatay geçişle gelen öğrencilerin önceki diploma programından almış olduğu dersler hariç tutularak, AGNO’su YTÜ’den almış olduğu derslere göre belirlenir.

II. öğretim programlarından üniversitemiz II. öğretim programlarına yatay geçiş hakkı kazanan öğrencilerden, geldikleri yükseköğretim kurumunda, tamamladıkları sınıf itibariyle yapılan AGNO sıralamasında ilk yüzde on arasına girerek, 3843 sayılı kanunun 7. maddesine göre I.öğretim katkı payı ödemeye hak kazanan öğrenciler, yatay geçiş hakkı kazandıkları yıl için aynı haktan yararlanırlar.
    II. Öğretim programlarından I.Öğretim programlarına yatay geçiş yapan öğrenciler, II. öğretim ücretini ödemeye devam ederler.
    I.Öğretim programlarından II. Öğretim programlarına yatay geçiş yapan öğrenciler, II. öğretim için belirlenen ücreti ödemek zorundadırlar.
    Vakıf Yükseköğretim Kurumlarından ve Yurtdışındaki Üniversitelerden yatay geçiş yapan öğrenciler, üniversitemiz II. öğretim ücretini öderler.
    Katkı payını yatırıp kayıt işlemini yapmayanlar ile kayıt işlemini tamamladıktan sonra yatay geçiş hakkından vazgeçenlere katkı payı iadesi kesinlikle yapılmaz.
    Türkçe Öğretim yapan programlara başvuranlar 21 Temmuz 2011 tarihinde yapılacak olan İngilizce Yeterlik Sınavına (İYS) girmeyeceklerdir.

quote:

İTÜ - Kurumlararası Yatay Geçiş Kontenjanı İçin Başvuru Koşulları
    Madde 4.
    Bu yönergenin 3. maddesinin (a) bendinde belirtilen adayların başvuru yapabilmesi için aşağıda
    belirtilen koşulları sağlaması gerekir.
    a) Öğrencinin başvuru sırasında eşdeğer bir yükseköğrenim kurumunda kayıtlı veya izinli (öğrenci
    statüsünde) olması zorunludur.
    b)Öğrencinin programında (İngilizce Hazırlık Sınıfı dışında) en az iki dönemi (önlisans
    programlarında bir dönemi) tamamlamış olması zorunludur.
    c) Öğrencinin kayıtlı bulunduğu programda, bitirmiş olduğu dönemlere ait öğretim programında
    belirtilen tüm dersleri almış ve başarmış olması (İTÜ için kredili derslerde en az DD, kredisiz
    derslerde BL) zorunludur. Kayıtlı olduğu dönemlerde, öğretim programlarında (müfredat) yer alan tüm
    dersleri almamış olan öğrenciler ya da herhangi bir dersten başarılı olmayan (İTÜ için FF, VF, T)
    öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınmaz.
    d) Öğrencinin genel not ortalamasının en az 2.50/ 4.00 (yüzlük sistemi kullanan programlar için en az
    60/ 100) olması veya merkezi yerleştirme puanının geçiş yapmak istediği diploma programının taban
    puanına eşit veya yüksek olması zorunludur.e) Öğrencinin geçiş yapmak istediği programın varsa diğer başvuru koşullarını (mülakat, portfolyo
    vb.) yerine getirmiş olması zorunludur.
    f) Öğrencinin bulunduğu programda yatay geçiş yapacağı yarıyıla kayıt olup, o yarıyılı okumamış
    olunması zorunludur.
    g) Öğrencinin kayıtlı olduğu programda almış olduğu tüm dersleri dönem kaybı olmaksızın başarmış
    olması zorunludur.
    h) Madde 2‟deki İngilizce Yeterlilik şartının sağlanması gereklidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hcno -- 29 Ekim 2011; 1:56:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: uA_1905

quote:

mühendislik fakültesindeki tüm bölümlere geçiş yapabilirsin. elektrik elektronik gibi.

ytü elektriğe geçebilirim yani ? yada elektrik-elektronik , elo haberleşmeye ?

evet.
  • yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler , alttan cok mu ders vericem peki ?
  • Hocam ben çok araştırdım bu konuyu.Olay şöyle eğer bölümünü değiştirmek istiyorsan ilk sene sonunda kocaeli üni içinde eğer ortalaman yetiyorsa atıyorum makineden mekatroniğe geçeceksin.Daha sonra 2. sınıfın sonunda da gerekli şartları sağlayabilirsen yıldızın mekatroniğine geçebilirsin.Ben mi yanlış biliyorum acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

Hocam ben çok araştırdım bu konuyu.Olay şöyle eğer bölümünü değiştirmek istiyorsan ilk sene sonunda kocaeli üni içinde eğer ortalaman yetiyorsa atıyorum makineden mekatroniğe geçeceksin.Daha sonra 2. sınıfın sonunda da gerekli şartları sağlayabilirsen yıldızın mekatroniğine geçebilirsin.Ben mi yanlış biliyorum acaba?

abicim sen nettün ya öyle olamaz ya , öyle değildir :D
  • fark derslerini verirsin. tahminimce 2-3 ders
  • quote:

quote:

Hocam ben çok araştırdım bu konuyu.Olay şöyle eğer bölümünü değiştirmek istiyorsan ilk sene sonunda kocaeli üni içinde eğer ortalaman yetiyorsa atıyorum makineden mekatroniğe geçeceksin.Daha sonra 2. sınıfın sonunda da gerekli şartları sağlayabilirsen yıldızın mekatroniğine geçebilirsin.Ben mi yanlış biliyorum acaba?

Kerem öyle biliyorum olm ben bu arada sen olduğunu sonradan fark ettim.Bu işi net olarak öğrenmemiz gerekiyor.

• quote:

quote:

quote:

Kerem öyle biliyorum olm ben bu arada sen olduğunu sonradan fark ettim.Bu işi net olarak öğrenmemiz gerekiyor.

cano kaçmamız lazım burdan

• quote:

kurum içi yatay geçiş yapmaya gerek yok. direkt olarak kurumlar arası yatay geçişle farklı bir bölüme geçebilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_42309479/tm.htm bu konuya göz atarsanız daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oki91 -- 30 Ekim 2011; 2:38:07 >

• quote:

quote:

kurum içi yatay geçiş yapmaya gerek yok. direkt olarak kurumlar arası yatay geçişle farklı bir bölüme geçebilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_42309479/tm.htm bu konuya göz atarsanız daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

Pm attım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.