Arkadaşlar merhaba, KPSS'yi tam bilmiyorum, sormak istiyorum, internete yazınca KPSS A grubu için böyle bir tablo çıktı. Ben Kamu Yönetimi okuyorum, genel yetenek ve genel kültür + aşağıda yazanlardan hangilerine girmek gerekiyor. Herhalde hepsine girilmiyordur ya da hepsine mi giriliyor? Benim alanım Kamu Yönetimi kendi alanıma mı girebiliyorum yoksa bütün sınavlara mı girmek gerekiyor? Aydınlatırsanız sevinirim. |
KPSS A grubu sınav soruları nasıl oluyor?
-
-
Benim bildiğim genel yetenek + bu alanlardan hangisini istiyorsan ona giriyorsun
Yani hepsine girmiyorsun bunların hepsine -
teşekkürler.
-
Hocam a grubu kadrolarda torpil işi %95 her kurum kendi yarışma sınavını ve mülakatını yapıyor kimin gireceği sınavdan önce belli oluyor
araya kaynayan oluyodur tabi
b grubu merkezi atamada torpil 0 ama puanlar çok yüksek
-
anladım hocam. peki birşey daha sorabilirmiyim. kurumlarda memur adı altındaki mesleklerde beden işçiliği var mı ? Mesela kömür işletmeleri , şeker fabrikaları buralarda çalışanlar masa başı memur mu yoksa beden işçisi mi ?
-
Eğer ciddi şekilde kamuya atanmayı istiyorsanız beklemeden hemen bir KPSS A grubu kursuna gidip detaylı bilgi alın. Çünkü KPSS A grubunda sizin seçeceğiniz mesleğe göre özel çalışma yapmanız gerekiyor. Yüzeysel bir bilgi ile 1 seneniz boşuna gider. Özellikle KPSS A grubunda bu hatadan çoğu kişi kamuya atanamıyor. Her kurum ayrı ayrı mülakat yapıyor kimi kurumlar 2. bir sınav yapıyor. Bunları detaylı şekilde öğrenmeniz lazım.
KPSS A Grubu kendi alanı dışında aynı zamanda banka mülakatlarına düz memurluklara polis asker gümrük muhafaza gibi birçok alana aynı anda hazırlanıyor. İyi puan alıp 7-8 mülakata giren var. Bunlardan 1-2 mülakatı geçsen tamamdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onsos1100 -- 22 Ağustos 2023; 14:5:24 > -
Hocam cevabınız için teşekkürler. Kpss B ye çalışıcam sanırım. Peki bir üstte ahmet tuzcu arkadaşa sorduğum sorunun cevabını biliyormusunuz?
-
Şimdi şöyle söyleyeyinim.quote:
Orijinalden alıntı: skyline94Hocam cevabınız için teşekkürler. Kpss B ye çalışıcam sanırım. Peki bir üstte ahmet tuzcu arkadaşa sorduğum sorunun cevabını biliyormusunuz?
Yıl başında merkezi bütçe açıklanır. Tüm kurumların bütçeleri belli olur. Kurumlar ve bağlı bulunduları bakanlıklar alacakları personel sayısını kabaca açıklarlar. Mesela Maliye Bakanlığı bu yıl 3000 personel alacak diye haber olur.
Daha sonra KPSS sınavı gerçekleşir. Ama 1 tane KPSS sınavı yok. Ortaöğretim KPSS var Ön Lisans KPSS var Lisans KPSS var.
Sonra kurumlar bir bir ilana çıkar. Orada personel sayısı personelin niteliği ve görev tanımı ve istenen puan türü vardır.
Mesela Sağlık Bakanlığı 500 doktor 200 Hemşire 50 Şoför 1 Bilgisayar Teknikeri 1 Aşçı 5 Gassal 1 Berber diye ilana çıkar. "Berber" alacaksa Ortaöğretim kpss puanı ile alır. Yaş grubu sabıka durumu falan hepsi ilanda bulunur. Farklı bir meslekte Yabancı dil şartı varsa o da bulunur. Bunlar hep farazi örnekler. Ancak bazı meslek grupları Lisans KPSS ile alım yapmaz. Özellikle ortaöğretim ve önlisans ile alır. Bu nedenle lisans okuyanlar arasında bazıları üniversiteyi bitirmeden ortaöğretim KPSS ye girer ver buradan atanmaya çalışır. Lisans KPSS ye girip puanı aldığın an mezun olursan ortaöğretim puanın yanar.
Kurum beden işçisi alacaksa genelde ortaöğretim KPSS ile alır. Teknik elemanı ön lisans Profesyonel adamı da Lisansla alır.Bazı kurumlar beden işini taşerona verir. Özel şirket burda çalıştırır sonra bir kanunla hepsi kadroya geçer. Her bakanlığın alım şartları farklıdır.
-
anladım hocam. dediğim gibi kömür ve şeker fabrikası kurumları kulağa fabrikasyon, işçilik isteyen alanlar gibi geldiği için sordum. cevabınız için teşekkür ederim.
-
Hocam değerli vaktinizi çalıyorum ama bir şey daha sorucam.Kpss b grubu memurluklarında işe alım için deneyim şartı aranıyor mu ?
-
Örnek bir tane attım burda mesela ehliyet istemiş. Kurumların çoğu özel ihtisaslı personel yada mühendislik hizmeti yada kalfalık belgesi gibi deneyim gerektiren belge istemiyorsa çalışma şartı istemez. memurlar.netZonguldak İl Özel İdaresi 2 memur alacakhttps://ilan.memurlar.net/ilan/71631/zonguldak-il-ozel-idaresi-2-memur-alacak.html
-
teşekkür ederim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X