Şimdi Ara

KPSS A Grubu - Yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Bu yil kismet olursa kpss a grubu icin sinava girecegim. Calismalara tam manasi ile baslamadim, cunku aklimda ki sorulara daha cevap bulmus/teyit etmis degilim. Bu konuda yardim ederseniz sevinirim.

Ilk olarak muhendisim. Guncel a grubu ilanlarina baktigimda, muhendislerden p1 ile p10 arasinda ki puan turleri ile basvurmalari istenmekte. Bu puan turleri ise sadece GK ve GY sinavlarinin sonuclari ile belirlenmekte. Hal boyle olunca benim iktisat, maliye, muhasebe ve hukuk konularina ne zaman calismam lazim ? Pazar oturumuna girmeden, sinavlardan sonra, sadece ilgili kurumun istedigi konulara mi calismam gerekiyor yoksa benim pazar oturumunu cozmem, haliyle sinava kadar bu konulara calismam gerekiyor ?

Ikinci olarak, muhendisler icin, b ile a grubunun ne farki var ? Her iki seyde de ayni sorular cozulmekte ? A'nin bizim icin zorlugu nerededir ? (A uke uzman yardimciligi gibi meslekler, B ile de kendi meslegimizi yapabilecegimizi biliyorum).

Son olarak ise vermek istediginiz tavsiye var midir ? Bu sureci nasil atlatmam gerekmekte ? Atandiktan sonra, kis aylarinda para biriktirip, yaz aylarinda yurt disi gezileri yapmayi planlamaktayim. Bu hayalimi gerceklestirecek, gerceklestirirkende beni yormayacak meslek gruplari lazim.

Not: Yormayan meslekten kastim ise sudur arkadaslar. Her sabah kalktigimda o ise isteyerek gitmek. Benim icin onemli olan o sabah kalkislarinda ki istek/arzu.

Simdiden tesekkur ediyorum :(

• Valla mühendislikle ilgili genel durum hakkında bir fikrim yok. Hatta aslına bakarsan, hiçbir sorun hakkında bir fikrim yok. ama üniversite son sınıf bir kpss mağdur adayıyım. 3-4 ay kadar sonra aynı kervana gireceğiz. fazla bilgi öğrenmekten sıkıntı çıkmaz.

bana sorarsan polisliği de bir düşün derim dostum. 3450 lira bu devirde kimsenin kolay elde edebileceği bi mebla değil.
  • GirayHan34 kullanıcısına yanıt
    Hocam 5 yillik okulu polis olmak icin mi okudum ben xD Polisligi kucumsemiyorum ama pat diye de polislige yonelmek su an icin gereksiz.

Ayni soruyu memurlar.net uzerinde de sordum. Cevaben dediler ki muhendisleri gk, gy ve yds ilgilendirmekte. uzerinden gorebilirsiniz. Buna delil olarak da sunu gosterebilirim; [link=]http://ilan.memurlar.net/ilan/11376/ Burada ki ilanlara tek tek baktiginizda, muhendisler icin, P1 ile P10 arasinda ki puanlari istemekte. Bu puan turlerini ise sadece GK, GY ve Yds etkilemekte.

Uzun lafin kisasi, ben soyle bir yorum getirdim bu konuya. Kpss sinavina kadar gk,gy ve yds'ye asilip, sonrasinda da kurum sinavlarina odaklanmak. Tabi yine detaylica arastirmak lazim sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmopasa -- 4 Aralık 2016; 20:51:23 >

• Valla üstad bende 5. yılımdayım, Allah nasip ederse 3-4 ay sonra bitecek işte ama kusura bakma ABD'de falan yaşamıyorsun yani

Okul bitince ilk yapacağım şey konsolosluklara gitmek olacak. Göçmenlik başvurusunda bulunacağım. Olursa olur.

Olmazsa polisliği deneyeceğim. Sonuçta bu devirde kimse kimseye 3.450 lira maaş vermez. Hele ki, yeni yetme bi üniversite mezununa.

He o da olmazsa artık, kenar da köşede bi yerde iş bulup asgarinin biraz üstüne temenna edeceğim. Hakkımızda hayırlısı bro.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.