Şimdi Ara

ITU Ekonomi istiyorum. EA 9055.yim, işsiz kalmaktan korkuyorum. DHForum'dan yardım diliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
7
Favori
2.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar. Dediğim gibi işsiz kalmaktan korkuyorum. Şöyle bir başlayayım.
    11.sınıfın ilk haftasında eşit ağırlığa geçtim bulunduğum anadolu lisesinde. Çünkü sosyal bilimlere (özellikle içinde matematik barındıranlara) ayrı bir fantezim vardı. örnek olarak: siyaset bilimi ve kamu yönetimi, işletme, iktisat, ekonomi tarzı bölümler. Geçen sene 35bine girmiştim. Bulunduğum şehirde özel burslu hukuk geliyordu ve daha iyi bir üniversite öncelikli olarak, şehir dışına çıkma isteğim aşırıydı. Babam tüccar, toptan ticaretle uğraşıyor ve bir işyerimiz var. Bulunduğumuz bölgede maddi olarak değil, manevi olarak itibarımız yüksek diye düşünüyorum. Bu sene mezuna kaldığımda en kötüsünden bir 4k civarına girmeyi hedefliyordum. Kendimi pek kandırmaya veyahut sınavı suçlamaya gerek yok, ne hak ettiysem onu aldım. Bu sene 9055.yim eşit ağırlıkta. Buraya kadar çok uzatmış olabilirim şöyle devam edeyim. Çok yönlü bir kişi olduğuma inanıyorum. Ekonomi, hukuk, iktisat, işletme, psikoloji, sosyoloji gibi dallar daha fazla ilgimi çekiyor diye düşünüyorum. ITU Ekonomi yazmayı düşünüyorum, Boğaziçi ve Galatasaray tercihlerimden hemen sonra. Özel de yazmayı düşünmüyorum pek bilmiyorum bir nebze önyargılıyım. ITU Ekonomi %100 ingilizce olan bir bölüm, 3.5 civarı bir ortalama sağlanırsa ÇAP imkanı da var, İşletme Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği ile. Bu bölümü okuyan veya bilgi sahibi olan varsa kendinden özellikle bir cevap bekliyorum. Hedefimde akademisyen olmak üst mevkilere yükselmek veya ticaretle uğraşmak var. Para işlerini ve para teorilerini seviyorum. Hukuk da düşünüyorum ancak hukukta zaten İstanbul'da özel olmayan İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Türk-Alman Üniversitesi alternatifleri var. Şu an önceliğim ve sizden ricam ITU Ekonomi hakkında yorumlarınız ve genel olarak bana bir yol göstermeniz bildikleriniz ile.

Bölümler hakkında diyecek sözü olmayanlardan da ricam, özel mi vakıf mı sorusuna cevap vermeleridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joppofish -- 30 Temmuz 2020; 20:18:32 >

• ÜNİVERSİTE İŞ BULMA PLATFORMU DEĞİLDİR

ÜNİVERSİTE İŞ EDİNME PLATFORMU DEĞİLDİR

ÜNİVERSİTE İŞ ARAMA PLATFORMU DEĞİLDİR

ÜNİVERSİTE İLERDE YAPACAĞIN - YAPMAYI DÜŞÜNDÜĞÜN KARİYERİNİN SADECE YARDIMCISIDIR.

ÜNİVERSİTE İŞ BULMA PLATFORMU DEĞİLDİR

Iktisat isletme ve endustri muhendisleri genelde ayni isleri paylasirlar. Itu endustri muhendisligi okuyanlara linkedinden bak, uretim gibi fabrikada olan isler haric sen de oralarda calisacaksin.

Hukuk vs iibf isinde bence su an iibfler daha iyi konumda istanbul icin konusuyorum. Koc bilkent sabanci bogazici gsu odtu itu ozyegin marmara ytu istanbul buralarin ingilizcelerini bitirirseniz is bulursunuz.
  • Hocam itu ekonomi mezunu kendini geliştirmiş bir birey işsiz kalmaz fakat 9000ile itu ekonomi gelme ihtimalinin pek yüksek olduğunu düşünmüyorum. Önerim başka bölümler de araştırman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MetuuteM M kullanıcısına yanıt
    Tabi ki hocam başka bölümler bakıyorum. Önceliğim doğal olarak gelmese bile Boğaziçi, Galatasaray. Ondan sonra ITU Ekonomi yazağım, sıralaması 9.2k. Ondan sonra hukukları döşeyeceğim İstanbul'da. ITU'yü öne mi yazmalıyım yoksa Marmara ve İstanbul Hukuk'u ITU'den önce mi yazmalıyım onu kestiremiyorum şu an. ITU Ekonomi kontenjanı 60 kişi. diğerleri 300-400, üstüne üstlük ikinci öğretimlerle 800lere dayanıyorlar Marmara ve İstanbul.
  • EA 9K = SAY 90K = İŞSİZLİK.
  • Thomas Silverstein T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim çok güzel bir cevap sağ olun var olun.
  • Gsü sosyoloji yazabilirsin akademi konusunda kararlıysan.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • JusteMilieu kullanıcısına yanıt
    hocam akademi konusunda kararlıyım, ancak olur da aile şirketine dönersem o durumda da bir şeyler yapmam gerekecek. o sebeple hukuk ve ekonomi arasında biraz daha gidip geliyorum. gsu sosyolojiyi düşünmedim değil, tercih listemde son sıralarda. hukuk ve ekonomi daha fazla ilgi alanıma yatkın. sosyolojiyi gelirse mecbur seve seve yaparım diye yazacağım :) yorumunuz için teşekkür ediyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • joppofish J kullanıcısına yanıt
    Ben bu bölümlerin isimli üniversitelerde okunması taraftarıyım. O nedenle gsü sosyolojiyi iyi düşün derim ve odtü siyaset de düşünebilirsin. Orta seviye ünide ekonomi yerine bunu tercih ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomas Silverstein

EA 9K = SAY 90K = İŞSİZLİK.
    25-30K'dan hukuk-pdr-psikoloji okuyan arkadaşlar çatır çatır paralarını kazanırken bu yorum çok alakasız olmuş Sen sayısaldan devam et bu kafayla zaten
  • Hocam öyle bir başlık koymuşsun kiii
    Forumca para toplayalım isteyeceksin sandım girerken konuya

Gsü sosyoloji ekonomi bölümü istiyorsan pişman olabileceğin bir bölüm dikkat et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lastnovember L kullanıcısına yanıt
    Yok hocam gsü sosyoloji son tercihlerimden olacak büyük ihtimalle :) itü ekonomi düşünüyorum harıl harıl açıklamasından beri.

• AvşalıTavşan kullanıcısına yanıt
    ben de aynı görüşteyim hocam, sinir oldum biraz. Itü ekonomi konusunda görüşün nedir? Itibari olur mu sence? Ilk mesajda belirtilen bölümler hakkında görüşlerin nelerdir? :)

• ÜNİVERSİTE İŞ BULMA PLATFORMU DEĞİLDİR

ÜNİVERSİTE İLERDE YAPACAĞIN - YAPMAYI DÜŞÜNDÜĞÜN KARİYERİNİN SADECE YARDIMCISIDIR.

ÜNİVERSİTE İŞ BULMA PLATFORMU DEĞİLDİR

• melihceliktas kullanıcısına yanıt
    Hocam kesinlikle haklısınız ne diyeceğimi bilemedim. Ama aileden de bir beklenti var.

• ben sabancı işletme mezunuyum aylardır açım
  • :) hocam ciddiye almalı mıyım almamalı miyim? İşsiz kalmaktan kastım ac kalmak değildi. Herkes buna dem vuruyor.

İşsizim kardeşim iibf okunmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F92CEA8E2

ben sabancı işletme mezunuyum aylardır açım
    Hocam hem robert kolej hem sabancı mezunusun nasıl işsiz kaldın aklım almıyor. Sen işsizsen biz öleceğiz demektir.
  • Neden hocam peki? Sizce bu işsizliğin kaynağı nedir? Diğer üniversitelerdeki mezun olan iibfciler mi?

Evet. Adam mefte okuyor iş buluyor aq hiçbir vasfı yok. Bana hiçbir açıdan üstün değil. Bu ülkede girdiğim her sınavda %2 lik kesime girdim ama asgari ücret bulamıyorum
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.