Şimdi Ara

Mezun senesinde EA geçecekler var mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
3
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba ben 2020 ve 2021'de sayisal olarak hazirlandim.2020'de çalışmadım diyebilirim 2021'de ise ayt çalışamadım düzgün ondan dolayı istediğim sıralamalar gelmeyecek.Tekrardan mezuna kalmak istiyorum ama kafamda acaba eşit ağırlık mı denesem fikri var.Eğer sayısaldan hazırlanırsam fizik harici çalışırsam yapabilirim ve ayt'ye gereken önemi vermediğimden bu sene ayt'ye çok daha fazla önem vererek hazırlanacağım.Eşit ağırlıktan hazırlanırsam matematiğim kötü değil ocağa kadar tyt + ayt sos + ayt mat çalışıp ocaktan sonra edebiyat başlamayı düşünüyorum.Bu arada hiç edeb sos bilgim yok

İstediğim bölüme gelirsek bunca sene doğru düzgün meslek belirlemeyip sadece sayısal çalıştım ama aslında baktığımda fizik yüzünden çoğu mühendislik bölümünü istemiyorum,sağlık alanı da bana uygun değil.Aklımda sadece ceng vardı ama bu sene sanırım 100k civarı birşey gelecek o sıralamayada düzgün ceng yok.Sayısaldan hazırlanırsam yine ceng için hazırlanırım

Eşit ağırlıkta ise önemli olan sanırım matematik ve benim matematiğimde kötü değil.O yüzden bu matematiği ilerletip yanına sos edebiyat çalışıp iyi bir sıralama yapabileceğimi düşünüyorum.Aslında lisenin başından beri hiç düşünmediğim eşit ağırlıkta bana uygun bölümler daha fazla ybs ekonomi iktisat işletme dersleri bana daha yatkın sanki.

Ne yapacağımı bilmiyorum benim gibi olan varmı acaba konuşalım biraz.Son mermim kaldı eşit ağırlıktanda patlarsam elimde hiçbir şey kalmaz ama bir yandan da ea hazırlanırsam iyi birşeyler yapabilirim gibime geliyor.

Eğer ea geçecekler varsa ne zaman başlamayı düşünüyor , hangi derslere öncelik verecekler nasıl çalışacaklar planlarını biraz anlatırsa çok iyi olur

• hocam gerisini okumadım ama şimdiden fiziği yapamam dersen o iş olmaz zaten daha önünde bir yıl var

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 100k ya ceng bulursun illa bence yaz, çünkü çok iyi bir yerde okumasan bile ceng cengdir. Kendini geliştirmene bakar.

Üni de önemli ama kendini geliştirdikten sonra ve 1-2 yerde çalıştıktan sonra, hangi üni de okuduğun vs. hiç önemli olmuyor. Tecrübene bakıyorlar.

Bende 2019 yks de sayısaldan girdim ve fizik, kimya yapamadığım için mezuna kalmak zorunda kaldım. 2.girişimde ailem ve rehberlik hocamın ısrarı üzerine tm den girdim ve pişmanım diyebilirim. Çünkü seni bilmem ama sayısal bölümler ilgimi çekiyordu benim. Tm de adam akıllı bölüm bulamamıştım son ana kadar. Son günlerde işte ybs buldum yazdım gittim.

İyi düşün hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-45D1DBC07 -- 24 Temmuz 2021; 19:30:6 >
  • Saydan kac yapmistin eadan kac yaptin hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otuzayeteyabtimlanetolsun -- 24 Temmuz 2021; 20:25:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bilader 2k civarı ea yapacam adam gibi bölüm yok.

Hukuk hakkında atılan mesajlar ortada 1k hariç adam gibi İİBF yok hepsinde bir kusur vs bulunuyor(Boun vs kusursuz demiyorum ama bunlarda biraz fazla gibi.) Eğer ilgi alanin buraysa elbette yonel ama sırf puan sıralama içinse uzak dur derim

• Ben geçtim 60k sayısaldan. 500-1300 arası bir sıralama bekliyorum. Pişman değilim şahsen. Sayısal olsam da endüstri müh. İstiyordum bu şekilde top bir iibf kazanmış olacağım inşallah benzer bir iş oldu. Sözel derslerim kuvvetli olduğu için sayısal kadar zorlanmadım. Küfür ederek fizik çalışıyordum sayısal senemde.

• Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    Hocam senin mesajlarını okudum ve istediğimiz bölüm ilgi alanı falan baya uyuşuyor. Sınavını kontrol ettiysen netlerin nedir ve Boğaziçi gelmezse nereyi düşünüyorsun?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cakir3 C kullanıcısına yanıt

Tyt geçen seneden 12-13k aytyi de bu sene 63.75 yaptım. Sınavdan önce son 2 ay 50 civarı deneme çözdüm ortalamamı hesapladığımda 73 çıkmıştı. Biraz düşüş oldu maalesef sınavda.

boğaziçi olmazsa arkasına bilkent ekonomi yazarım gibi duruyor o da olmazsa boğaziçi yönetim bilişim

Hocam ea temelin varmiydi edeb ayt sos falan nasil calistin? Edebiyat sos ne zaman basladin?

• Ilgi alanimida pek bilmiyomki sayisalda ceng, mat muh , istatistik dusunmustum guzel unilerde bi ara , esit agirlikta iste dedigim bolumler ekonomi isletme iktisat ybs dersleri ilgimi çekiyor ama seninde dedigin gibi bunlardada guzel uniye gitmek lazim kararsiz kaldim valla

• Edebiyat temelim yoktu. Bayağı 0 derecesindeydim.

Tarih ilgi alanımdı ama onda da emek sarf etmek gerekiyor. Müfredat detay çünkü edebiyata göre zor.

coğrafya zaten genel kültür limitten okuyup sb çözsen 6/6 gelir büyük ihtimal.

edeb 22/2

tarih 8/2

coğrafya 6/0

tarihe kasımda falan başladım ramazan yetginin uzun bir playlisti var sindire sindire bitirdim.

edebiyata ocak şubat gibi başladım. Bol bol tekrar edip ezber yapmak lazım.

coğrafyaya mayıs gibi başladım.

edebsosta aşırı deneme çözdüm. 150 denemeyi geçmişimdir edebiyatta da tarihte de

Hocam ramazan yetgin'in ayt playlisyi yeter mi peki tarih sanirim tyt-ayt ortakti tarihte.

Birde tyt-ayt mat calismalarinzdan bahsedermisiniz buyuk ihtimalle en cok onlara calismisinizdir.Kac kitap bitirdiniz , her gun mu calistiniz?

• Ayt mata her gün çalışmaya özen gösterdim evet. Behzat Rasuli Kaf 2-3-4 bu üçünü bitirdim. Apotemi Fonksiyonlar ve İntegral bitirdim. Karekök Ayt Mat sb bitirdim. Youtubedaki soruları falan inceledim. Nokta atışı çalışmaya başladım bir süre sonra tüm konudan soru çözmektense. TM’nin olayı ayt mat zaten tamamiyle ayt matta çelik gibi olursanız derecesiniz zaten.

tyt mat bu sene çalışmadım dediğim gibi geçen seneki sıralamamı korudum. Geçen sene 1 sb çözmüştüm bilgi sarmaldı. Çap problemler çözmüştüm sonra full deneme. Tyt matematikte 1 soru bankası yeter bence gerisi full denem.

geometriye de özen gösterin kenan karadan çalıştım. Birey B ve Bilgi Sarmal Geo bitirdim. Bilgi Sarmal geo çok iyiydi.

Cok tesekkurler

• Hocam hangi ünide okuyorsunuz ybsyi?

• Bende mezun senede ea geçeceğim yüksek ihtimal ile sadece önerim kendimi geliştiririm zırvasına kapılıp bir bölüm yazma sonuçlar geldiğinde düşünüp karar ver sayısal çıkışlıyım seneye bende iktisat ekonomi işletme tarzı bir bölüm için çalışacağım

• duman23 D kullanıcısına yanıt

çok iyi bir yer değil isim vermiyim çünkü milleti aşağılamayı, eziklemeyi bekleyen bir tayfa var. Onlar konuşmaya başlayınca moralim bozuluyor açıkçası.

100k dan geride diye bilgi vermiş olayım  

• kanka iktisatla ekonomi aynı

• İktisat” bir amaca yönelik zihinsel bir çaba ve teori “ekonomi” ise bu zihinsel çaba ve teorinin bir uygulaması demektir. Bir bakıma “ekonomi”, bir iktisat politikası/uygulamasıdır yani dar ve sığdır. Genel olarak iktisat ile ekonomi aynı anlamlarda kullanılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chamaYKS -- 24 Temmuz 2021; 23:6:36 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.