Şimdi Ara

Krallığa giden yol 2 ' Serverı Sırtlamak '

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Krallığa giden yol 1. mesajı için link (http://forum.donanimhaber.com/m_32590014/tm.htm )

Kralın en önemli görevi server içindeki rekabet ortamını koruyup, düşmanlık boyutuna gelmesini engellemektir.
    Şeyh Edebalı Osman Gaziye "Askerine ikram et insan ihsanın kuludur" der.
    "Krallığa giden yol 1" mesajımda belirttiğim şekilde kaleyi de ele geçiren bir kral kale gelirinden 100m'i servera dağıtır. Bunu şöyle yapar. Her şehire guild üyelerinden birer kişi gönderir. Globalle "isteyen herkesin stal açıp 250k dan pot koymasını ister ve 30dklık bir süre içinde guild üyeleri üzerinde "250k pot vb bir uyarı bulunan" stalları gezerek potları alır, Bir staldan önce bir tane pot alınır eğer yeterli talep olmazsa sonra geri kalan potlar da alınır. Kişi başı 250k-1m civarı para dağıtılabilir. Yeni başlayanlar için güzel bir destektir. Paranın paylaşılması oyuncular arasındaki kıskançlığı minimale indirerek serverı yumuşatır.
    Free Taxiler: Oyuncuların paradan çok sevdiği şey free taxilerdir. Belli aralıklarla globalden duyurup guildce 1-2 saat free taxi yapın. Hiç bir şey kaybetmez çok şey kazanırsınız. Çarı 1-2 saat bota bağlamak zor değil.
    Free itemler: Sizin bir işinize yaramayan ama birinin ihtiyacı olan itemleri verin gitsin.
    Free sos yarışmaları: Haritada bir koordinat verin ve size ilk ulaşana bir sos hediye edin. D7 sosların 3-5 m olduğu dönemde zor birşey değil.

Tüm bu anlattıklarım servera hareket katacak ve oynanabilir bir hale getirecektir. Tüm bu iyiliklerin iki temel faydası var;
    1- Daha önce sahtekarlığa uğrayarak içinde kin ve düşmanlık oluşmuş, hatta kendisi de sahtekara dönüşme ihtimali olan insanların içindeki bu duyguları temizlemek.
    2- Kendisine iyilik yapıldığı için borçlanan insanlar başkasına iyilik yapma ihtiyacı hissedecektir. Free taxinize 7 kişi almanız, daha sonra free taxi yapacak 7 kişi anlamına gelebilir ki bu da katlanarak artan bir iyilik zincirine önderlik etmeniz demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihbarut -- 25 Ağustos 2009; 18:40:18 >

• Vay be hocam neler döktürüyosun böyle
  • Eğlenceli ve faydalı olur
  • online dünyada kimseye güven olmaz
  • Bu da ''Gönüllerin Kralı'' olmak olsa gerek
  • Bu yazıda çok güzel olmuş ellerine sağlık...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Happycan

online dünyada kimseye güven olmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yazılarınızın coğunu okudum gayet başarılı .
    Fakat sonuc ta sadece internet uzerinden oyananan sanal bir oyun
    Dediklerinize katılmamak mümkün değil .Fakat bunları yapacak adam tam bir asosyal olur
    İnsanlara para vermek onları ücretsiz kasmak gibi şeyler onları iyiliğe değil kolaylığa alıştırır
    Silkroad gibi bir oyunda Krallıkdan söz etmenin mantığını çok saçma.Parayı basan kral olur
  • Bence server kralı olmak icin hosgoru deil iyi bi strateji ve charınızın id pw bilgilerini verebilecek kadar yakın oldugunuz arkadaslar gerekir.Sen adama free taxi yaparsın,taxi bitti dersin adam paramı aldı taxiden cıktı der globalle.(Basıma geldi ordan biliyorum).Camur at izi kalsın hesabı millette sana guvensizlik olusuyo.Aynı sekilde 5k plsciye 100k verdim ,adam bi daha 100k istedi vermedim diye ana avrat sövdü. Yani demek isticegim acıma acınacak hale dusersin.Bide ilk yazında kral her lvlde adını duyuracak kadar unique kesmis olmalı demissin.Bladerlar kral olamıcakmı?.Kral ayrıdır unique kralı ayrıdır.İkisini birbirine karıstırmamak gerekir.Ayrıca ilk yazdıgın yazıda ilk once char wizard char acın sonra asıl uildinize sp kasın demissin.64 lvlle 1.5m sp kasmak en az 1.5-2 ay alır.Bu sure icinde ilk olarak asıl charını kasan kisiler yuksek lvllerde ve bos spotlarda rahat rahat lvl atlar.Ayrıca sox item bulma sanslarıda daha yuksek olur.Boylece sen sadece full farm bi char olmus olursun ama bi bakarsın ki karsındaki sun seti dizmis senin ff charını yerden yere vuruyo .Yinede guzel bi calısma olmus.Eline saglık.

• Bahsettiğin sos yarışması gerçekten süper zevkli oluyor..
  • Güzel bir yöntem..Fakat geçenlerde birini ptye aldım bedavadan kasıyordum..karakterini yanına getirememiş bende bilgisayar başında değildim geldiğimde..ptden çkmış ve pt konuşma penceresine ağıza alınmıcak küfür bi gelip beni almadın diye..iyilik yapmayada gelmiyor anlıcağınız.
  • Server'da 100m gibi bir meblağ dağıtmak yerine bence vergiler biraz daha düşük düzeyde tutulabilir. Ya da dönem dönem vergi sıfıra hatta eksiye bile çekilebilir. Rev6'da dolaşırken görmüştüm, kendilerini hiç bilmem; ama forumda çok duydum (zaten benim server'ımda da değiller) "kuwait" guildinin jangan kalesine uyguladığı vergi oranı -%20 idi.

Serverda adının cömerte çıkması yandaş bulma açısından da kolay olur. Para dağıtmak yerine vergide yapılacak değişiklikler daha mantıklı, bence.

EDIT: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 25 Haziran 2009; 18:48:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: erden1978

Yazılarınızın coğunu okudum gayet başarılı .
    Fakat sonuc ta sadece internet uzerinden oyananan sanal bir oyun
    Dediklerinize katılmamak mümkün değil .Fakat bunları yapacak adam tam bir asosyal olur
    İnsanlara para vermek onları ücretsiz kasmak gibi şeyler onları iyiliğe değil kolaylığa alıştırır
    Silkroad gibi bir oyunda Krallıkdan söz etmenin mantığını çok saçma.Parayı basan kral olur

Bu dediklerini yapmak serverda sana saygınlık kazandırır...
    Krallık çok farklı birşeydir,SRO'da kral diye birşey yoktur,sadece en iyiler vardır(Full Sun vb) ve bunlar içinde para basmak gerekir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __EFENDİ__ -- 25 Haziran 2009; 18:56:39 >

• quote:

64 lvlle 1.5m sp kasmak en az 1.5-2 ay alır.

kendi hazırladığım yazıda günde 60k dan az sp kasarsanız zarar ediyorsunuzdur yazmıştım. Bu da bir premium süresi (28 gün) içinde 1.200.000 den fazla ediyor hesaplarsan.

İkinci mesele 19-30 level arasında power farm yapmamış çar sıkıntıdan başka bir şey vermez. Sonradan sp farm yapmak sadece süründürür. Günde 60k sp kasmak nerde günde 5-6k sp kasmak nerde.
    Artık iyice anlaşılması gerek power farm yapmadan bu oyuna başlanmaz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihbarut -- 26 Haziran 2009; 10:08:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Xapheon

Bu da ''Gönüllerin Kralı'' olmak olsa gerek

• İyi güzel yazmışsınızda belli bir süre sonra serverın bütün ezikleri sürekli özel ileti yollamaya başlıyor. 7/24 Onları kasmamızı istiyorlar ki buda kabak tadı veriyor. Ben burada samimi olarak söylüyorum onglarda kendi charıma sp kasarken benimle beraber 10 larca kişiyi level farketmeksizin kastım. İnsanlara farmı bitirdiğimi söylediğimde %80 inden ağza alınmayacak küfürler işittim. Herneyse sp kastıüım charıma poverlevel yaparken 5 kuruş almadan 10 larca kişiyi kastım tekrar. İhtiyacı olana itemde verdim, guildde attım. Herneyse kendimi kasarken bile kastığım eziklerden sürekli mesaj aldım meşgulum dediğimde yediğim şey tekrar tekrar küfür oldu.

Ezik char kasmanın hiçbir getirisi yok %90 ı 70 leveli geçemior bile

• 1- ben herkeze ne kadar kasacağımı baştan söylüyorum.
    2- Level 90 moblara kadar her levelda free taxi yaptım. Ezik olmak zorunda değil.
    3- Veda partimde 100 92 92 77 ve 65 çarlarımla farklı moblarda free taxi yaptım hiçbirinde küfür olmadı bilakis çok memnun olup teşekkür ettiler.
    her zaman densizler olacaktır ama onların bile bir yerlerinde bir gün isyan edip denliliğe geçme isteği uyandırabilir bu iyilikler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.