Şimdi Ara

Kredi borcu olan araba almak ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaslar. Daha once ikinci el bir araba almamistim ama bu sefer alacagim araba ikinci el olacak.

Begendigim bir arac var, sahibi ihtiyactan satiyor ancak arabanin kredi borcu varmis (sahibinin). Satis isleminden once kredi borcunun kapatilmasi gerekiyor. Dikkat etmem gereken konular nelerdir?

• ben böyle bir araç almıştım. yaptığım işlemleri anlatayım. yanıma bir arkadaşımı alıp aracı satan kişiye gittik .ilk önce araç satıcısından arkadaşıma aracı istediğine satabilir diye noterden vekalet aldık . ardından satıcıyla birlikte bankaya gidip aracın borcunu ödedim .trafikten yazıyı alıp vekaletle aracın işlemlerini yapıp aracı hemen üzerime aldım.
    tabii karşıdaki satıcıya biraz güvenmek gerekiyor yoksa her an bir yamukluk olabilir .
  • arkadas detaylı anlatmış.bu iş çok alengirli bir iş değildir.zaten çoğu insan arabasını uzun vadeli kredi ile alıyor vade bitmeden satışa çıkarılan da pek çok araba var haliyle.
  • Dikkat etmek gerekiyor, karşındaki kişi güvenilir olmalı...
  • Yada şöle yapabilirsin, güven sorunu yaşıyacaksan banka kredisini ödedigin miktar kadar senet yapın.. Satım noter karşısında tamamlandıktan sonra seneti satıcının karşında yırtıp atabilirsin..sonuçta her iki tarafı bağlar..
  • Tesekkurler. Fiyatta anlasabilirsek bu bilgilerin buyuk faydasi olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALOK

ben böyle bir araç almıştım. yaptığım işlemleri anlatayım. yanıma bir arkadaşımı alıp aracı satan kişiye gittik .ilk önce araç satıcısından arkadaşıma aracı istediğine satabilir diye noterden vekalet aldık . ardından satıcıyla birlikte bankaya gidip aracın borcunu ödedim .trafikten yazıyı alıp vekaletle aracın işlemlerini yapıp aracı hemen üzerime aldım.
    tabii karşıdaki satıcıya biraz güvenmek gerekiyor yoksa her an bir yamukluk olabilir .

şu işi siz veya bilen biri biraz açabilir mi? ben de belki bu durumda bir araba alabilirim..

Şimdi adamla bankaya gittik ve kredi borcu için gereken parayı verdik..Bunun herhalde banka genel merkezinde onaylnan bir yazısı olmalı. Dolayısıyla banka bu yazıyı 1 saatte veremez herhalde..Biraz beklenecek...

Şimdi bankanın verdiği bu borcu yoktur yazısı yeterli mi? Yani notere bunla gidersek satış olur mu ,yoksa borcu yoktur yazısının trafikten falan onaylanması mı lazım?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kredi ile ev almak
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bankadan alınan kağıttan trafiğe gidip trafikten banka rehininini kaldırıp sonra arkadaşla notere gideceksiniz.
  • satıcı kişi rehini kaldırırken tekrar ruhsat çıkarmasına gerek yok değil mi?
  • Eğer araç çok cazip değilse bulaşmamak gerek zira diğer yöntemden daha fazla yani rehinsiz araç almaktan daha uğraştırıcı.Ama dediğim gibi fiyat uygunsa ve karşındaki kişiye güveniyorsan neden alınmasın
  • karşımdaki kişi bayan. tanımıyorum nette bulduğum bir araba. fiyatı cazip denilmese de iyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.