Şimdi Ara

Kredi Hayat Sigortası Kesin İptali (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
695
Cevap
61
Favori
105.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

kredi kullandırırken

1- kazandıran tarife diye 500 tl falan bişeyi zorla kesiyorlar (iade yolu varmıdır)

2- hayat sıgortası kesiyolar (iade yolu varmıdır))

sagolunuz

• hayat sigortasını iptal edebilirsiniz özellikle kredi çektikten sonra 14 gün geçmeden başvuru yapın dilekçe verin banka olumsuz cevaplarsa heyete başvurun

• hakem heyeti verdiği cevapta cayma süresi içerisinde başvuru yapıldığı için onayladıgını belirtmiş..

• Kredi hayat sigortası geri almak için başvurmuştum edevletten. Öncesinde bankaya başvurmuştum ama olumsuz yanıt vermişti. Hakem heyeti şunu cevap verdi:

İlgi: 18/11/2019 tarihli, Sigorta iptal talebi konulu QNB Finansbank A.Ş. hakkındaki 10 Haziran 2021

tarihli başvurunuz.

Yukarıda takip numarası belirtilen QNB Finansbank A.Ş. hakkındaki başvurunuzun gündeme

alınmasını takiben, Bankadan görüş talep edilmiştir. Birliğimiz görüş talebine karşılık, Banka

tarafından gönderilen yazı Birliğimize ulaşmıştır.

Bireysel Müşteri Hakem Heyetinin Oluşumu, Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında Tebliğ'in (Tebliğ)

"Heyete iletilecek başvuruların kapsamı" başlıklı 7'nci maddesinin 1'inci fıkrasında " Heyet, bankalar

hakkında aşağıda belirtilenler dışında kalan tüm başvuruları inceler. Aşağıda belirtilen başvurular

Birlik tarafından Heyet gündemine alınmaz": hükmüne, aynı maddenin (h) bendinde ise, "Başvuru

sahibinin itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla, başvuru sahibi ile banka arasında çözüme

kavuşturulmuş olan başvurular" hükmüne,

Tebliğ'in 11'inci maddesinin 2'nci fıkrasında ise; "Banka tarafından, Birliğe başvurunun

çözümlendiğine ilişkin yanıt verilmesi halinde, banka yanıtının alınmasını izleyen yirmi gün içinde

söz konusu başvurunun gündemden çıkarıldığı hakkında Birlik tarafından başvuru sahibine bilgi

verilir. Başvuru sahibinin, başvurusunun gündemden çıkarılmasına ilişkin itirazı olması halinde,

Birliğin bildirim yazısının ulaştığı tarihten itibaren otuz gün içinde itirazını yazılı olarak Birliğe

bildirmesi gerekir." hükmüne yer verilmiştir.

Tebliğ'in 7'nci maddesinin 1'inci fıkrası ve Banka yanıtı esas alınarak yapılan değerlendirme

sonucunda ilgide kayıtlı başvurunuz Hakem Heyeti gündeminden çıkarılmıştır. Başvurunuzun

Hakem Heyeti gündeminden çıkarılmasına itirazınızın olması halinde, Tebliğ'in yukarıda belirtilen

11'inci maddesinin 2'nci fıkrasına uygun olarak başvurmanız durumunda itirazınız değerlendirmeye

alınacaktır.

napmam lazım?

• Arkadaşlar kolay gelsin.

18/08/2021 de Vakıfbank dan 50 bin TL ihtiyaç kredisi çektim. Forumdaki konu üzerine 23.08.2021 tarihinde Vakıfbank Bize Yazın bölümünden yapılan hayat sigortası, ferdi kaza sigortası ve kazandıran tarife adı altında yapılan ödemelerin iadesini istedim ve haliyle red cevabı geldi ve e devlet den Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Müşteri Hakem Heyetine başvurdum. Şu anda Başvuru değerlendiriliyor aşamasında..

Sorum ise şu;

Mobil bankacılıktan girince hayat sigortası ve ferdi kaza sigortasının iptal edilebileceğini gördüm (iptal seçeneği mevcut) acaba buradan direk poliçeleri iptal edersem (kazandıran tarife diye bir poliçe yok onu masraf olarak aldılar) TBB Bireysel MH nin yanıtını beklemeden iadeyi alabilir miyim ?

Konu hakkında daha önce Vakıfbank ile bu durumu yaşayan var mı?

Cevap verirseniz sevinirim.

• Seyid Battal Gazi S kullanıcısına yanıt

Siz banka ile anlastiniz mi hocam .. buradan onu anladim ben anlastiniz ve konunun gundemden cikarilmasi gibi bir durum skz konusu dger boyle bir sey yok ise 30 gun icinde tekrar itiraz edebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikatech

Siz banka ile anlastiniz mi hocam .. buradan onu anladim ben anlastiniz ve konunun gundemden cikarilmasi gibi bir durum skz konusu dger boyle bir sey yok ise 30 gun icinde tekrar itiraz edebilirsiniz

Bankaya atmıştım ilk başta mesaj. çünkü redetmeleri lazımdı. Başka sigorta bulun, iade edelim dedi enpara. Ben de bir şey demedim ama anlaştık sanıyor

30 gün içinde tekrar paramı geri istediğime dair enparaya kayıt açsam tekrar sonra hakeme başvursam nasıl olur?

• konudaki yazilanlari ornek alarak dun bende turkiye bankalar birligi bireysel musteri hakem heyetine basvurdum degerlendiriliyor asamasinda. kac gunde sonuclaniyor acaba ortalama

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gun degil sanirim da ay olarak bekleyecegiz..

• Hiç yapı kredi yok mu sigortalı kredilerin faiz oranları düşük çıkıyor şimdi almak istiyorum ama sigorta ücreti 5000 tl çıkıyor geri nasıl alabilirim acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: dwho

Hiç yapı kredi yok mu sigortalı kredilerin faiz oranları düşük çıkıyor şimdi almak istiyorum ama sigorta ücreti 5000 tl çıkıyor geri nasıl alabilirim acaba

Yapı krediyle ilgili tecrübesi olanlar bilgilendirebilirse seviniriz. Teşekkürler

• benim basvurumun uzerinden 1 hafta gecti hala degerlendiriliyor asamasinda
    acaba takip eden varmi daha once kac gunde heyete sunuldu kac gunde heyet bankadan gorus istedi vs

• Arkadaşlar, enpara ve garantide kredilerim var. Bunları alma konusunda tecrübeli bir arkadaş beni de bilgilendirebilirse gerçekten çok sevinirim. Teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E4980CA16

benim basvurumun uzerinden 1 hafta gecti hala degerlendiriliyor asamasinda
    acaba takip eden varmi daha once kac gunde heyete sunuldu kac gunde heyet bankadan gorus istedi vs

1-5 ay sürüyor ortalama.

• First Premolar kullanıcısına yanıt
    bende finansbanktan cektim takipteyim ek olarak daha once kredi cektigimde arayip ikna etmislerdi hayat sigortasi iptal etmemem icin busefer de arayip duruyorlar tbb ye basvurdugumdan beri numaralarini engelledim insallah sorunsuz iade yaparlar tamamini ev alacagim icin 30 bin eksigim vardi 28 yatirdilar ayip ya birde iade edemeyiz diyorlar bireysel ihtiyac kredilerinde hayat sigortasi sart degilmis diyip kanun soyleyince

• Arkadaşlar özel konut sigortasının (dask değil) iptalini istiyorum iki sene ödedim https://hepsiecza.net/ bu sene yenilenmesin istiyorum. Kabul etmiyor ziraat bankası. Nasıl ilerlemeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgngns -- 18 Haziran 2022; 22:17:22 >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.