Şimdi Ara

Kredi Hayat Sigortası Kesin İptali (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
717
Cevap
61
Favori
110.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -PoseidoN-

Merhabalar,

2020 yılında annem adına (55 yaşında) çektiğimiz konut kredisine istinaden, Bugün 2 poliçe ziraat bankası tarafından otomatik olarak kesildi, Öncesinde iptali için bankaya yazılı mail attım ve şubedeki kredi temsilcisi ile yazılı görüştüm cevaplarını ekledim. Bugün e-devlet üzerinden bankalar birliğine başvuru yaptım, sonucu paylaşacağım.

Buraya yazma amacım ileride başka bir arkadaş olursa araştırırsa görsün. 1 tane arkadaş vardı ağlama ödeyemeyeceksen diye, olay ödeyip ödeyememek değil herkes bütçesini ödeme planına göre ayarlıyor ayrıca yasal olarak zorunlu olmayan birşeyi dayatıyorlar. Ben HAKKIMI arıyorum kardeşim senin zoruna gitmesin. Umarım yazdıklarım yardımcı olur.

Bu arada kredi hayat sigortası için aegon'dan mı yaptırsak acaba diye düşündüm ama oda uçuk teklif çıkardı... En azından şu 3-4 seneyi böyle geri alabilirsem ondan sonraki senelerde maddi durumum el verir ise sigortanın devamını sağlayabilirim, malum şu sıralar ülke durumu covid canımızı okuyor.

3 ay sonra güncelleme, HEYETE sunulmuş.

Kredi Hayat Sigortası Kesin İptali

• Konuya ilişkin bilgilendirme ve diğer arkadaşlara yol göstermek adına yazıyorum.

Vakıfbank dan çekmiş olduğum ihtiyaç kredisi için tarafımdan hayat sigortası - ferdi kaza sigortası ve vakıfbank kazandıran tarife adı altında ücret almışlardı. (50 bin tl kredi için toplam 1029 tl)

Konu için e devlet üzerinden tüketici hakem heyetine başvuru yaptım ve bugün karar tutanağı "tüketicinin iptal isteğinin KABULÜNE" şeklinde ilgili sayfada yer aldı.

bu süre zarfında tarafların 15 günlük bir itiraz hakkı mevcut. Ben bu süreyi bekleyeceğim eğer ödemezler ise önce talep edip sonra icra yoluna başvuracağım ki karara istinaden konunun bu noktaya gelmeyeceğini düşünüyorum.

Edit: (14.10.2021) Konuya yeniden yazmak yerine düzenleme yapmak istedim. Bankanın itiraz süreci olan 15 günlük süre geçtikten sonra mobil bankacılık aracılığı ile thh kararının uygulanıp tarafıma ödeme yapılmasına dair talep gönderdim. Aradan 2-3 saat geçmeden bankadan aradılar ve sadece "KAZANDIRAN TARİFE" adı altında alınan ücreti geri ödeyebilecekleri, diğer sigorta poliçelerin sigorta şirketleri tarafından alındığı için "ÖDENMEYECEĞİ" ve kabul edip etmeyeceğimi sorup kabul etmemem durumunda thh kararına karşı daha açılacağını belirttiler. Bu durum karşısında teklifi kabul etmeyip thh kararının uygulanmasını aksi durumda konuyu icra ya taşıyacağımı belirttim. Büyük ihtimalle dava acacaklar ve bende icra açmaya hazırlanıyorum.

Edit (15.12.2021) Kaldığımzı yerden devam ediyorum. Banka konu ile ilgili ödememek ve thh nin kararını iptal ettirmek için dava açtı. Dava süreci devam ediyor.

Edit (29.03.2022)

Arkadaşlar aylar sonra tekrardan merhaba;

Dava sonucum dün itibari ile sonuçlandı. Mahkeme tarafından kısmen kabulüne karar verildi. Kısaca tarafımca ödenmiş olunan ferdi kaza sigortası ve vakıfbank kazandıran tarife adı altında alınan ücretler iade banka tarafından iade edilecek. Ancak hayat sigortasının tarafıma ve olası ölüm vs sebepleri nedeniyle yakınlarıma fayda sağlayacağı düşünülerek verilmesine yer olmadığına karar verildi.

Şimdi ise sorum şu;

Vakıfbank mobil uygulamasında sigortalarım bölümünde mevcut poliçelerim gözükmekte. Ben bu hayat sigortasını peşin ödemiştim ve ödemelerim devam ediyor. Şu anda bunu iptal etsem tarafıma herhangi bir ödeme yapılır mı ? Bilgisi olan yazabilir mi

Dava SONUÇLANDI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikatech -- 29 Mart 2022; 10:6:17 >

• benim son 5 yılda ,kredi kartı yıllık aidatları , ve kredi hayat sigortasına ödediğim rakam sigorta 850tl , kart aidatı 4-5 bin tl vardır toplamda merak ettiğim kart aidatları için başvursam hakem heyetine kartları kapatırmı bankalar , çünkü kartları kullanmaya devam etmek istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackwhite23 B kullanıcısına yanıt

Merhabalar;

Sadece hayat sigortası mı yapılmıştı ? Kaza sigortası ve başka ad altında herhangi bir masraf alınmışmıydı .. Bende ihtiyaç kredisi çekmiş ve hayat sigortası, ferdi kaza sigortası ve kazandıran tarife adı altında ücret almışlardı. THH ne başvurdum karar olumlu sonuçlandı banka karşı daha açacağını söyledi bende icra ya başvuracağımı söyledim. Şu anda icra aşamasındayım. Neler önerirsiniz ? Banka (Vakıfban)

• 11.11.2020 tarihinde ziraatten konut kredisi kullandım. Krediden kesinti yaptıkları için tahsis ücreti, hayat sigortası ve özel konut sigortası iadesi için başvurmak aklıma gelmedi. Şimdi sigortaların yenilenme zamanı geldi. Dask zorunlu bildiğim kadarıyla ama diğerleri için başvurmayı düşünüyorum. Krediyi çekerken kesilenleri geri alamam değil mi? Bir de eksi hesap kredi kartı fatura talimatı gibi bir sürü şeyi zorunlu tuttular bunları da iptal edebilir miyiz?

• Enpara 2 ay surdu ama bugun iade oldu konudaki paylasimlara tesekkur ediyorum.

• -PoseidoN- kullanıcısına yanıt

Hocam sonuç alabildiniz mi? Benim bankaya yaptığım iptal dilekçesine cevap bile vermediler.

• DemBabus D kullanıcısına yanıt

Ben direkt thh'ye verdim iptal dilekçesi vermeden. 5.aydayız heyete sunuldu görünüyor halen muhtemelen 1 aya sonuçlanır paylaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 12 Aralık 2021; 11:1:36 >
  • Saçmalığa bakın.Açık onayım varmış. napsaydım. Sigorta zorunlu diyor enpara. napacğaım şimdi

6 Ay Sonra ARAR CIKTI

Bankada yazili cevap vermiş ama sonuç bize olumlu çıktı

Arkadaşlar.birsey yapmamız gerekiyormu şimdi ?

Odemenin tarafiniza yapilmasi icin bankanin 15 gunluk suresi var bu sure icinde odeme yapilmaz ise talep ediniz ancak bankanin odemeyi yapmayip tuketici hakem heyetinin kararinana itiraz icin mahkemeye verme hakki da var sureci uzatmak icin bende su anda o durumda mahkemeligiz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ikatech İ kullanıcısına yanıt

Pekala sağ olun

• Selam donanımcı arkadaşlar 100k ihtiyaç kredisi çekeceğim enparadan 2100tl gibi sigorta parası gösteriyor. Bunu iade alabiliyor muyuz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

ÖDEMEYİDE ALDIK ARKADAŞLAR BANKA YATIRDI

• Enpara'dan bugün kredi çektim 850 lira hayat sigortası kesildi. Müşteri hizmetleri iptal etmiyor bunu iptal ettirmemin kesin yolu nedir ? Thh harici çözüm yok mu ? Thh kesin iptal eder mi?

• ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt

Merhaba,

İlk olarak bankaya yazılı olarak internet şubesi üzerinden şikayet talebi oluşturup ' hayat sigortasının iptalini ve ücretin iadesini kabul edilmez ise türkiye bankalar birliğine başvuracağınızı ' yazacaksınız, ek olarak bankadan cevap telefon ile değil yazılı olarak isteyeceksiniz. İptal olmayacağını yazdıkları an ekran görüntüsünü ve bankanın kesmiş olduğu dekontların görseli ile e-devlet üzerinden türkiye bankalar birliği'ne şikayet için başvuracaksınız. Orada zaten derdinizi anlatırsınız açıklamada. Muhtemelen çok yoğunlar ki bence normal kolay iş değil, 6 ay sürdü bizim sonuçlanması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 15 Aralık 2021; 12:31:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -PoseidoN-

Merhaba,

İlk olarak bankaya yazılı olarak internet şubesi üzerinden şikayet talebi oluşturup ' hayat sigortasının iptalini ve ücretin iadesini kabul edilmez ise türkiye bankalar birliğine başvuracağınızı ' yazacaksınız, ek olarak bankadan cevap telefon ile değil yazılı olarak isteyeceksiniz. İptal olmayacağını yazdıkları an ekran görüntüsünü ve bankanın kesmiş olduğu dekontların görseli ile e-devlet üzerinden türkiye bankalar birliği'ne şikayet için başvuracaksınız. Orada zaten derdinizi anlatırsınız açıklamada. Muhtemelen çok yoğunlar ki bence normal kolay iş değil, 6 ay sürdü bizim sonuçlanması.

Siz öyle mi yaptınız? Tbb'nin iptal etme yetkisi var mı etmezse thh'ye mi başvuracağım. Çoğu kişi thh'ye başvurmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbayram5 -- 15 Aralık 2021; 12:41:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.