Şimdi Ara

Kredi ile taşıt alacaklara Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir taşıt almaya karar verdik ve bütçemizde ki eksiği kredi çekerek tamamlamayı düşünüyoruz.
    İşte tam bu aşamada çok güzel bir soru belirlemeye başlıyor zihnimizde.
    Taşıt alırken taşıt kredisi kullanmak mı daha mantıklı yoksa ihtiyaç kredisi mi ?
    Bu sorunun net bir cevabı yoktur. Önemli olan kredi çekmek isteyen kişinin kazanabileceği fayda olduğuna göre iki krediyi enine boyuna incelemeli ve aldığımız kredinin en maliyetsiz olanını seçmeliyiz. Şimdi ihtiyaç kredisi ve taşıt kredisi arasında ki farkları şöyle kısaca bir inceleyelim.
    Diyelim ki bir ihtiyaç kredisi çekerek aracımızı satın aldık. Bizi bekleyen maliyetler kabaca sıralamak gerekirse şöyle olacaktır.
    * Dosya masrafı
    * Hayat sigortası
    * Ve hayatın vazgeçilmezi bankanın can damarı faiz
    Tam tersini yapar ihtiyaç kredisi değil de taşıt kredisi çekerek aracımızı satın alırsak başımıza neler gelecek diye bakarsak eğer tam olarak şöyle olacaktır.
    *Dosya masrafı
    *Hayat sigorotası
    *Kasko
    *Zorunlu Trafik Sigortası
    *Aracın üzerine konulan rehin
    *Ferdi kaza sigortası ( bazı bankalar taşıt kredilerinde zorunlu koşul olarak kullanabilir)

Yeni gelen yasal düzenleme ile ihtiyaç kredileri 36 aydan 48 aya kadar uzatılmış olmasına rağmen taşıt kredileri hala 48 ay vadeden daha fazla olmuyor. Yani vade sayesinde herhangi bir ödeme kolaylığı sunmuyor taşıt kredileri.
    Genellikle ihtiyaç kredilerinin faiz oranlarının daha düşük olduğunu söylersek cebimizden ne kadar az para çıkarsa o kadar iyi mantığı ile ihtiyaç kredisine yönelmenin doğru olacağını söyleyebilirim.
    İhtiyaç kredisi 1-0 öne geçti.

Fakat her iki kredide de dosya masrafı, hayat sigortası mevcut ve en az faizli olanı seçmem gerektiğini biliyorum ayrıca mecburuz zaten zorunlu trafik sigortasını yaptırmaya dediğinizi duyar gibiyim.

Evet zorunlu trafik sigortası yaptırmaya mecbursunuz fakat istediğiniz sigorta şirketinden yaptırmaya özgürsünüz. Eğer taşıt kredisi kullanırsanız zorunlu trafik sigortası ve kaskonuzu kredi kullandığınız bankanın seçtiği yani anlaşmalı olduğu iştiraki olan sigorta şirketinden yapmanız gerekiyor olacak. Böyle bir durumda herhangi bir sigorta şirketi size 500 lira gibi bir fiyata sigorta imkanı sunuyor olsa dahi siz gidip bankanın belirlediği şirketten aldığınız için daha yüksek fiyat ödemek zorunda kalabilirsiniz

http://www.yazanherif.com/2016/10/tast-alrken-hangi-krediyi-kullanmak.html
    kaynak:www.yazanherif.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ValerieConcepcion -- 16 Ekim 2016; 11:08:02 >

• ValerieConcepcion V kullanıcısına yanıt
    En güzeli koç dan yada renodan faizsiz kredi kullanmak. Zaten pahalı fiyatlar bide üstüne en az 10 bin civarı faiz ekleniyor, e ne anladık bu işten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabi koç ve benzeri finansmanlar daha mantıklı hal olabiliyor.

Fakat finansman kullanma imkanınız olmadığında yazı oldukça faydalı olabilir.
  • Ford K zannedip girdim, çıkıyorum..,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasıl böyle bir hata yapıp konu başlığını K yaptım bilmiyorum, Kredi ile taşıt almayı düşünenlere bilgi içerikli yazı diye paylaşacaktım oysa :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ticari kredi kartı tavsiyesi ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.