Şimdi Ara

Kredi kaldırılarak araç alma doğru prosedür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, farklı bir şehre giderek şahıstan 2. el bir araç almayı düşünüyorum nasipse. Ancak alacağım aracın üzerinde kredi var. Önce kredi kaldırılacak. Adamın ekstradan krediyi kaldıracak parasının olmaması sebebiyle benim paramla kaldırılacak olan kredi mevzusuyla ilgili kendimi garantiye almak adına nasıl bir yol izlemeliyim. Bu durumun bir yolu vardır heralde aksi halde araba alacağım adamı tenzih ederim (samimi bir izlenim verdi çünkü) dolandırıcılığa çok müsait bir durum. Adam krediyi kapatıp hadi bana eyvallah diyebilir.

Bilgisi ve bu konuda tecrübesi olan bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim. Mümkünse konu biraz acil. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sevgili kardeşim, önce krediyi nereden almış? Bankadan bankaya veya kurumdan kuruma değişiklik gösteriyor sanırım bu durum.

Ben 2013 ağustos ayında bu şekilde bir araç alacaktım fakat sahibi 1günde kalkıyor diyor, aracın bayisi 1 haftada diyor; kime inanayım?

"Aramızda sözleşme yapalım, kağıt imzalayalım, arabayı güvenilir yere bırakalım, araç kredi çekilen bankayla muvafakatname imzalayalım" olmuyor sevgili kardeşim...Bu konuyu noterle, avukatla, bankayla konuştum, onlardan yardım istedim, resmi olarak o parayı şahısa verdiğimi nasıl kanıtlayabileceğim hakkında bir yol göstermelerini istedim fakat hiç bir kanıtın veya delilin olmayacağını söylediler her biri.

Satıcıyı tanımıyorsun, varsayalım karşına böylesi bir durum çıktı ne yapacaksın? Yani gittin ve rehin 1 haftada kalkıyor dediler veya 1 gün sonra kalkıyor, ne yaparsın? Bekleyecek misin? Hadi bekledin, satıcı gelmediği an olan size olacak...

Ben almadım, size tavsiyem siz de almayın.

• Parayi ona senet karşılığı versen aracı alincada senedi yirtarsin. Bu sekilde olabilir belki

• Ağrısız başa ağrı almamak gerek hocam. Bence başka araç bakının.

• Öldür fiyatı öyle al:))

• Dertsiz başına dert alma arkadaşım, karşındaki insan belki dünyanın en karakterli düzgün insanıdır ama bilemessin. Bulaşma bu işe derim.
  • Sıkıntılı işler kardeş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet gerçektende sıkıntılı işler ortada azda olsa bir risk söz konusu O yüzden aracı çok beğenmeme fiyatı da anlaşmamı rağmen vazgeçmek durumundayım Bu riski göze alamıyorum benim de araştırdım kadarıyla bu işin bir sistemi ve yasal olarak resmi olarak beni koruyacak bir Yolu yok. Dikkate alıp cevap veren bütün arkadaşlara teşekkür ederim .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.