Şimdi Ara

Kredi Kartı borcu ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler merhaba bankalarla ilgili olan ve bu konuda tecrübeli olan arkadaşlardan akıl almak için açtım bu konuyu.

Sorunuma gelirsek kredi kartımın limiti 1000 tl ve yaklaşık 950 lira borcum var.Her ay yalnızca asgari ödemesini yaptığım için bu kadar katlandı.Yaklaşık 5 aydır ayda 250 lira ödüyorum ama borcum bir türlü azalmadı.

Öğrenciyim bu arada.Kafamda şöyle bir şey var bankaların verdiği taksitli nakit avanslar var.Onlardan birine başvurup 1000 tl alıp 9 taksite böldürsem.Çektiğim parayı direk borca yatırıp taksitli avansı ödesem kurtulur muyum? sonuçta ödeyeceğim miktar yakşalık 5 aydır ödediğim asgarinin bayağı altında olacak.Bilgili arkadaşlarım ve abilerim yardımcı olursa sevinirim iyi geceler

• Borcu borçla kapatmak pek mantıklı değil bence bro. Hem de bu nakit avansların faizi çok yüksek oluyor bildiğim kadarıyla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araştırdım biraz örneğin 1000 tl çekersen 1120 tl civarı bi miktar ödüyorsun ki bu miktar benim her ay ödediğim asgari tutar ile karşılaştırıldığında önemsenmemesi gereken bir miktar gibi görünüyor
  • Ailene durumu anlatıp, ailenden para almanı öneririm. Gerçekten borç, borç ile kapatılmaz. Ayrıca 1000TL yüksek bir miktar değil açıkcası...
    Bende Üniversite öğrencisiyim. Bir yandan da çalışıyorum. Sadece çektiğim kredinin taksiti 1050TL...
  • Kredi kartından nakit avans çekebilmek için kartında çekeceğin tutar kadar limit olması gerekiyor. Eğer bahsettiğin ihtiyaç kredisi ise o başka.
  • 250 dediğine göre asgari ödeme oranın %25. 950 borcun varsa ortalama 240 TL asgari tutarı ödemen gerekir ve bu şekilde devam edersen borç 4 aya kapanır. Ama sanırım sen hem asgariyi ödüyorsun hem de o açılan limit açığını hemen harcıyorsun ve olay içinden çıkılamaz bir hal alıyor.

Sana tavsiyem kredi kartını kırıp atman. Asgari tutarlarını öde ve borcu 4-5 aya kapat. Eğer o açılan limite de ihtiyacın var ise yandın demektir. Daha önce bu durumu çok yaşamış biri olarak söylüyorum: Eğer bir işte çalışmıyorsan borç ile borç kapatılmaz.

Ya part time bir işe gireceksin ya da durumu ailede bildirip yardım isteyeceksin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kredi Kartı ile Fon Almak
    9 yıl önce açıldı
    kredi kartı limiti hakkında
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.