Şimdi Ara

Kredi Kartı Dolandırıcılığı için Sahte Numaradan Arama Geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Az evvel 8502000666 numaralı, ancak başında +30 Yunanistan kodu gözüken ve kendisinin TEB müşteri hizmetlerinden olduğunu söyleyen biri tarafından arandım. Diyaloğu aşağıya yazıyorum.

DOLANDIRICI - Geçtiğimiz bir yıldır ücretsiz olarak devam eden bir sigortanız bulunmakta. Yeni dönemde 80 TL ödemesi olacak, bu hizmete devam edip etmek istiyor musunuz?
    BEN - Hizmet almak istemiyorum, hizmeti durduralım.
    DOLANDIRICI - Bankamıza kayıtlı kredi kartı numaranızı teyit edelim, ödeme bu durumda yapılmayacak. Kartınız Visa ya da Mastercard mıydı?

İlk olarak Yunanistan numarasını görünce şüphelenen ben bu esnada şüphe konusunda tavan yaptım. Ancak ezbere bildiğim TEB'in numarasını o esnada internette arattığımda doğru görüyordum.

BEN - *******
    DOLANDIRICI - Kart numaranızın tamamını söylemeden son 8 hanesini doğrulamamız gerekiyor. Söyler misiniz?
    BEN - Size neden güveneyim ve ne amaçla bunu yaptığınızı anlamadım. Numaranız Yunanistan'dan arıyor gözüküyor.
    DOLANDIRICI - iPhone kullanıyorsanız o şekilde görünüyor numaramız. Zaten işlem sonrası bankamızdan size SMS gelecek. Kart numaranızı iptal amaçlı olarak teyit edeceğiz. Zaten ilk 6 hanesi şu değil mi *******. (Burada benim Visa ya da Mastercard cevabını vermeme göre Banka bilgilerime dayanarak oluşan ilk 6 haneyi kendisi söyleyerek güven kazanmaya çalışıyor)
    BEN - Pardon ama sizi bekletmek zorundayım.

Tam bu esnada telefonu sessize alarak dolandırıcı şahıs için ne yapmam gerektiğini düşünürken hat kesildi. İşin garibi kartımın ilk 6 hanesini duyunca boşluğa gelip kalan numaralarımı da verebilirdim. Sonrasında hemen TEB müşteri hizmetlerini arayarak durumu bildirdim. İstersem kartımın yenilenebileceğini belirttiler. Ancak gerekli bir bilgiyi karşı tarafa vermediğim için gerek duymadım.

Lütfen dikkatli olalım ve telefonda herhangi bir kart numaramızı paylaşmayalım. Bu yöntemle kartımdan bir şekilde para çekilmiş olsaydı, müşteri hizmetlerinin yapabileceği hiçbir şey olmayacaktı. Savcılığa gidip uğraşıyor olacaktım.

• Gecmis olsun. Profesyonelce insanların bir anlık bosluklarından yararlanarak geri dönüsü zor olacak durumlarla karsılasmamak icin dikkatli olmak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonla asla ama asla bilgi vermeyin

size bilgilerinizi okuyup doğru mu diye teyit isteseler bile vermeyin

müsait bir zamanda şubenize uğrarım telefon üzerinden bilgi vermek istemiyorum deyin

gerekirse bankanın numarası oldugu kesin olsun, vermeyin

şunu yapsa herkes dolandırılan kalmayacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.