Şimdi Ara

kredi karti - pin kodu mevzusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugun kredi karti ile bir alisveris yaptim hesabi odemek icin karti verdim garsona iki dakka sonra geldi karti verdi. bana pin sifresini sormadan kartimdan ucreti cekmis. bende garsona sordum sifre olmadan nasil cektiniz diye. pini sordugu zaman "iptal" tusuna basip cekim yapabiliyoruz dedi.

aklima takildi. bir gun oncede ayni yerde yemek yemistim ama cekerken sifre istediler. baska yerlerle de kullandigimda sifresiz cekim olmadi hic.

bu pin kodu mevzusu yoksa hikayeden mi?

• İmza attırmalıydı.Bugün kadıköy Little Big'e gittim,yeni kartımın şifresini almıştım ama şifre dediler nufus kağıdım yoktu fakat başka kart gösterince verdiler anlamadım
  • benim merak ettigim pin sifresi hikaye mi? magazanin pinsizde karttan cekim yapabilmesi garip gelidi bana. o zaman illaki gene bir kimlik gorup karttan cekim yapmasi lazim firmalarin sanirim.

kimlik illaki sart sanitim yoksa yasal hukumluluk gene firmalarin olacak
  • Eğer chip li kısmı okutursa alete ozaman şifre soruyor. Ama eğer manyetik taraftan geçirise pos dan ozaman şifre sormadan direk çekio. Ama çıkan fişe imza atman lazım yoksa sen bi arıza çıkartsan kaçak iş yapmış sayılır iş yeri.
  • verilen fiste "pin sifresi girilmeden islem yapilmistir" yaziyordu. herhalde dediginiz gibi manyetik taraftan yapildi.
  • zaten pin çok gerekli degil. o kredi kartını not edip garson internetten istedigini alır
  • pin olayı hikaye işin özünde evt
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eski kartım şifresiz çekiyodu bilmiyodum şifreyi zaten ama yeni yolladıkları kart hiçbiyerde çekmedi şifresiz. direk diyodum şifreyi bilmiyorum şifresiz çekin diye izin vermiyodu. pek de hikaye değil yani
  • Konuyu hortlatacağım ama bugünde benim başıma geldi.

34 TL tuşlayacağına, 0.34 TL tuşlamış iptale basında 0.34 çekti.

Bunu kapatabiliyor muyuz acaba? (Kart Garanti Bonus)

Sözde şifresiz işlem yapılamıyordu. Hemen mesaj geliyor şifrenizi bilmiyorsanız şöyle yapın diye. Ee, iptale basınca çektikten sonra alsam ne şifreyi almasam ne?

Sözde internetten ve telefondan alışverişlere kapamıştım ama hala %100 güvenli değil sanırım...
  • pin değil de senin kartı aldığında kart bilgilerinle beraber arkadaki 3 haneli rakamı kaydettiyse rahat rahat internetten işlem yapabilir.
  • şu an yeni pos makinalarında yapılmıyor sanırım ama bazen iptale basınca çekim yapılabiliyor dikkat etmek lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.