Şimdi Ara

Kredi kartlarında şifresiz işlem limiti 1500 TL oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) nisan ayında bankalara gönderdiği yazıda temassız kart ödemelerinde şifresiz işlem limitinin 750 TL'den 1500 TL'ye yükseltilmesi 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor.

2 yıl sonra 2 katına çıkarılıyor

1 Temmuz Pazartesi gününden itibaren kredi kartlarında şifre gerektirmeden temassız ödeme yapma işleminde yeni döneme geçiliyor. 1 Temmuz 2022'de 750 liraya çıkarılan temassız işlem limiti tam 2 yıl sonra 1500 TL'ye çıkarılıyor. 2020 yılında koronavirüs salgınının etkisiyle temassız ödeme yöntemleri öne çıkmış ve tüketicilerin hijyen hassasiyeti taşıması güvenli ödeme yöntemlerine talebi artırmıştı.

Ayrıca Bkz.Volkswagen, Rivian'a 5 Milyar dolar yatırım yapıyor

BDDK'nın 2 yıl sonra kredi kartlarında şifre gerektirmeden yapılan temas ödeme limitlerini 1500 TL'ye çıkarmasının kullanıcılara kolaylık sağlaması beklenirken bu kararın enflasyonun etkisiyle ürünlerdeki aşırı artışla da ilgili olduğu yorumları yapılıyor.

• 750tl 2 kişinin yemek parası zaten geldiğimiz durumda bak ya

• markete girip temel ihtiyaçlar onu geçiyo komedi :S

• Parayı ve maaşları devalüe etmemenin böyle acı acı tuvalet seansları olur :) :)

Daha beklesin Mcqueen, abd faiz indirip dünyaya para pompalayacak diye

Ki o paranın gideceği sayısız ülke var yüksek faiz/enflasyon kıskacında
    Çok beklersiniz 2005'teki gibi bize gelecek diye:) :) :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 28 Haziran 2024; 10:56:25 >
  • Acilen 500 tl ve 1000 tl banknotlarda gelmeli atm den para çekince cüzdana sığmıyor.

• 2017 den beri kullanmıyorum varsa yoksa nakit bir tek banka kartı var :) nakit şu dönem zorluyor çünkü hemen bitiyor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1500TL gunumuz ekonomisi icin oldukca dusuk kalmis.Olacaksa en az 3000TL olmaliydi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • egonomi coook iyi diyen akpliler nerede? hadi gelin. yorumlarda buluşuyoruz. böylece sizleri engellemek daha kolay oluyor. 200tl ile yemek yenmiyor artık. basın artık 500 tl, 1.000 tl, 5.000 tl, 10.000 tl. 200tl yi de bozuk para yapın. yakında anca sakız alınacak çünkü.

• Sonunda biri 4-5 kişilik ailesiyle ortalama bir yere gidip temassız ödeme isteyip 700 lira limiti görünce aklına bunu getirmiş bravo, gerçi iki kişi gidip döner falan yeseler de bu hesap 700 üstü gelebilirdi , 1000 yaparlar diyordum 1500 daha iyi olmuş 300 400 700 derken tak 1500, umarız daha arttırmak zorunda kalmazlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Başlık yanlış olmuş, şifresiz işlemler için geçerli bir limit bu. Daha bugün 2500tl lik temassız ödeme yaptım, tabi şifre istiyor. Ama ödemeye mani bir durum değil.

• eski parayla 150 lira, yeni nesil bilmez 

• 1500₺ bir gün için standart bir para oldu, evet başardık.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • -OFLU- kullanıcısına yanıt
    Aynen haklısınız, başlığı güncellledim. Yorumunuz için teşekkür ederim

• Bari kart ayarlaından temassız ac kapa seceneği gelse...sahsen kullanmıyorum...adamlar toplu tasımada ellerinde pos cihazlarıyla dolanıyorlar....

• Rivyalı_Geralt1 kullanıcısına yanıt
    Devlette akıllı adamlar varsa hayatta cıkarmaz...turkiyede nakit para dolasımı genelde vergisiz işlemlerde kullanılıyor...

• Bayadır temassız kullanamıyorduk 2 parça birşey alıyorsun 1000 lira zaten  

• Yok 5 bin yapın! Yahu temassız okutunca 750 TL üzeri ise ödeme şifre ile gerçekleşiyordu zaten.
    Cüzdanda bir kaç kartınız varsa olası bir kayıpta gitti bir emekli aylığı kadar para... Temassız ödeme limitinin acil sanal kart gibi kişilerin tercihine göre ayarlanabilmesi lazım!

• Parayı pul ettikleri için yakında 1500’de değersiz hale gelecek ve limiti 3-5 bin yapacaklardır. Müstehak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • El_domingo kullanıcısına yanıt

bi akıllı sensin, o tür işleri yapan adam her türlü yapar.

paranın taşınacak bir yanı kalmayınca millet dövize altına kaçar.

• Rivyalı_Geralt1 kullanıcısına yanıt

bu saatten sonra 500,1000 ne işe yarayacak ? pazardan meyve sebze alıyorum 1200tl civarı gidiyor. asgari ücret bu şekil artmaya devam ederse 2000 bile birkaç sene sonra yetersiz kalır.

Bundan 15yıl önce bakkallar 100tl bile zor bozuyordu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.