Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.155
Cevap
184
Favori
563.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: faruxxx

öncelikle bankaya dilekçe göndermeden hakem heyetine başvursak acaba sorun çıkarmı yada kabul edilirmi?

Aslında Bu bankaya dilekçe gönderme olayıda yeni moda oldu,,Sanırım Tük hak.Hey. ya çok yoğun yada başlarından sağmak için bu yolu başvuruyorlar
    İlk başta git Sor,,Gak guk derlerse,, önceden arkadaşım burdan bu şekilde başvurdu falan de Bir zarf at bakalım Zarfa düşeceklermi.
  • Card Finans University kullanıcısıyım. Bu ayki ekstrede şubat ayından itibaren yıllık kart aidatı 25 tl ibaresi dikkatimi çekti.
    2-3 gündür aklımdaydı az önce aradım . Bu seneki kart ücreti 25 tl olduğunu bunun üniversite öğrencisi için yüksek bir rakkam oldunu belirttim. Bu kartı bana vermeye çalışan müşteri temsilcisi kart ücreti alınmayacak yada cüzi bir rakkam 5tl civarı ücret alınacağını sölemişti diye ekledim. Telefondaki bayan ücretlerin arttığını 25 tl nin zaten senede bir kere alınan cüzi bir rakkam olduğunu belirtti. 25 tl evet dünyanın parası değil ama bir öğrenci için genede para. Neyse bu durumda kartı kapattırmak istediğimi belirttim. Bayan ücreti aldıktan sonra kapattırmamı daha sonra bana yardımcı olacaklarını belirtti. Bu önerisini red ettim. Daha sonra ki önerisi 6 ay boyunca kartı kapattırmassam 1 defaya mahsus kart ücretini almicaklarını belirtti. Bu önerilerine olumlu cevap verdim. 2011 yılında tekrar kart ücreti talep ediceklermiş. Seneye yine aynı şekilde arayıp aynı şeyleri söylerim. Olmazsa kapattırırım sanırım.

Geçmişe dönük birşey değil ama Card finans kullanıcısı arkadaşlar olabilir diye paylaşmak istedim .

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cain -- 21 Ocak 2010; 19:33:11 >

• peki başka bankanın ekstrelerine ekleyebiliyor muyuz dilekçeye yoksa ayrıca mı başvurmak lazım. yanı garantinin ve fortisin ekstrelerini ayrı ayrı mı vermek gerekiyor. hepsini bir verir isek olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: caferkaya

peki başka bankanın ekstrelerine ekleyebiliyor muyuz dilekçeye yoksa ayrıca mı başvurmak lazım. yanı garantinin ve fortisin ekstrelerini ayrı ayrı mı vermek gerekiyor. hepsini bir verir isek olur mu?

Her banka için ayrı dilekçe vermen gerekiyor, çünkü ekstrelerle dilekçenin birer sureti ilgili bankaya gönderiliyor. Zaten hazır dilekçe örnekleri var orada, sadece boşlukları (kart no., isim, miktar vs.) dolduracaksın.
  • Arkadaşlar

Akbank ın sitesindeki iletişim bölümünden 2003-2010 yılları arası hesap ekstremn adresıme yollanmasını ıstemiştim bugun de kargoyla göndrmişler.Kapıda kargocuyu ve akbank zarfını gorunce gerçekten cok şaşırdım .

7 YILLIK HESAP EKSTREMI KARGO İLE GÖNDERMİŞLER.

Sizde aynı şekilde akbank ın sitesindeki iletişim bölümüne isteğiinizi yazın size de göndereceklerdir.
  • YKB'deki hesabım için 2009-2.altı aylık dönem için kesilen 33 TL'm için tüketici hakem heyetine aralık sonu gibi itiraz etmiştim. Bankayı sadece telefonla aradım, posta ile ihtar göndermedim. Dün hesabımın olduğu şubeden aradılar, iade işlemini yaptılar..
  • Arkadaşlar max. kaç senelik ücreti geri alabiliyoruz.
    25 senelik ykb world card var banka kaç sene boyunca hesap özetlerini saklar kaçını geri alabiliriz
  • bende zamanında teknosa için aynı işlemi yapmıştım iade ürün sebebiyle ama bu işlere girecek arkadaşlara tavsiyem sabırlı olmaları,burası Türkiye ve acı bir gerçek var ki o da tüketicinin işini/sorununu en az 3 ayda halledebilmesi.Oysaki kredi kartı 10 günde elinizde ya da en basitinden bir cihaz aldığınızda paranızla 10 dakikada elinizde.Ama sorun olduğunda en az 3 ayı gözden çıkarın
  • nasıl oldu bende şaşırdım ama geçen ay aldıkları 35 tl üyelik ücretini bu ay geri iade etmişler ve borçtan mahsup etmişler bende anlamadım, fazla da kurcalamadım, bahsettiğim kart Maximum, 2004 almıştık kartı
  • Başına ne geleceğini biliyor demek ,,Sus payı vermiş sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunesser -- 24 Ocak 2010; 16:09:19 >
  • Konuyu başlatan arkadaşa teşekkürler.Kapatmak üzere olduğum bi kart vardı.Önce hesabımızı keselim öyle kapatalım bari :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuMé®@NG

Bu sabah Zeytinburnu Tüketici Hakem Heyetine gittim.. bende 5 tane ekstre var.. 2 tanesi kredi kartı, 3'ü hesap işletim ücreti için.. ekstre başına 5TL'lik pul getirin dedi sonra şimdi getirmenize gerek yok ayın 25'inde toplantı var ona gelirken geitirsiniz dedi.. ne için bu 5TL diye sorduğumda ise kararı sizin adınıza bankaya göndermek için 5TL'lik pul almanız gerekiyor dedi.. bende sadece kredi kartlarını verdim şimdilik eğer onlar olumlu sonuçlanırsa hesap işletim ücretlerini vericem

7 Ocaktaki başvurum kabul edilmiş.. az önce hakem heyetini aradım dün kabul edilmiş şimdi bankalara kararı göndereceklermiş paralar hesaba yatarsa burda yayınlarım ekstreleri teşekkürler gunnesser

• quote:

quote:

Bu sabah Zeytinburnu Tüketici Hakem Heyetine gittim.. bende 5 tane ekstre var.. 2 tanesi kredi kartı, 3'ü hesap işletim ücreti için.. ekstre başına 5TL'lik pul getirin dedi sonra şimdi getirmenize gerek yok ayın 25'inde toplantı var ona gelirken geitirsiniz dedi.. ne için bu 5TL diye sorduğumda ise kararı sizin adınıza bankaya göndermek için 5TL'lik pul almanız gerekiyor dedi.. bende sadece kredi kartlarını verdim şimdilik eğer onlar olumlu sonuçlanırsa hesap işletim ücretlerini vericem

7 Ocaktaki başvurum kabul edilmiş.. az önce hakem heyetini aradım dün kabul edilmiş şimdi bankalara kararı göndereceklermiş paralar hesaba yatarsa burda yayınlarım ekstreleri teşekkürler gunnesser

Vay,,İnanki Yazını görünce Çok sevindim,,Artık bir çayını içeriz ,,Saygılar..

• günde 10 tane mesaj atan AKBANK.. nedense paramı gasp ederken en ufak bir bilgilendirme gereği duymuyor...

haftasonu acil bir ödeme için bir yerden borç para buldum.. 450 tl yatırıyor hesaba arkadaş.. otomatikmen 5 tl masraf kesiliyor.. 5 dakika içinde bankomata gittim.. 445 i çekeyim diye.. gerçi bankomat 5 tl vermediği için 440 yazdım.. bir de ne göreyim bakiye yetersiz diyor.. allah allah nasıl olur... meğersem sistem otomatiğe bağlamış ya neredeyse yatıran adamın elinden çekecek 32,5 lirayı gasp etmiş... 410 lira parayı ancak alabildim...

AKBANK yüzünden tekrar borç para aramak zorunda kaldım.

1- Günde 10 mesaj atıp kredi satmaya çalışan bir banka en azından 1 mesajla hesaptan hesap işletim ücreti alındığını söyleyebilirdi. Ben de bankomatın başında mağdur olmazdım.

2- Hesap işletim ücretini kesiyorum dediği hesap benim maaş hesabım.. Ücretsiz izinde olduğum için ve izin dönüşü yine aynı yerden maaş almaya devam edeceğim anlaşma ve sözleşme gereği sabit iken... paramı gasp ettiği için.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: gunesser

quote:

quote:

Vay,,İnanki Yazını görünce Çok sevindim,,Artık bir çayını içeriz ,,Saygılar..

ayıpsın lafı mı olur bi çayın

• bu sekılde yapıkredıyı dıze getırdım paramı aldım kartımı ıptal ettım hsbc kartımı ıptal ettım hakem heyetıne dılekcemı yazdım sımdı ondanda hayırlı haberlerı beklıyorum herkes bu yolu denesın bu soyguna bır dur dıyelım
  • Benim 127 lira tutuyor.Başvursam mı emin değilim.Banka onaylı hesap hareketleri elimde.2006 sonrası 90-100 arası tutuyor.

Şimdi Vakıfbank mahkemeye verip kazanırsa mahkeme masrafı bana mı kalıyor?
  • Arkadaşlar en fazla kaç yıllık alıyoruz diye sormuşlar

Önceleri zaten yoktu bu hesap işletim ücretleri yani varsa bile çok azdı 1 mılyon falandı.

2004-2005 sonrası alınan mıktarlar yuksek bu yuzden bankanızdan 2004-2010 yılları ekstresını ısteyın oncekı yıllardan bırsey cıkmaz yanı
  • bugun tuketıcı hakem heyetıne gıttım ordakı amca bu dılekceyı doldurup bankaya yolladıgımda paramın gerı kalanını yatacagını soyledı baska bıseye gerek yok dedı umarım yardımcı olur...

…………………………………………………………………..
    ………………………………

Bankanızın …./…./……. Tarihinden beri …………………………………………………………..
    Nolu kredi kartı(……………..kart) üyesiyim.
    Bankanız tarafından sözü edilen kart için hesabımdan yıllık/6 aylık olmak üzere
    ………….Tl çekilmiştir.

4822 sayılı kanun ile değisik 4077 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun’un ‘‘Sözleşmelerde haksız şartlar’’ başlıklı 6. Maddesine göre bankanızın alkış olduğu bu kart ücreti tüketici aleyhine haksız bir şarttır.

Buna göre haksız bir şart içeren sözleşmeler geçersizdir.
    Yine bankanızın almış olduğu bu kart ücreti aynı kanun’un 10 A maddesine göre mal veya hizmetin kredi kartı ile satın aldığı durumlarda satıcı veya sağlayıcı tüketiciden komisyon veya benzeri isim altında ilave ödemede bulunmasını istemez hükmü uyarınca yasal değildir.

Bu nedenle bankanız tarafından……………..yılı hesabımdan kesilen ………..Tl kart bedelinin geçmiş yıllara ait kesilmiş olan kart bedellerinin ve ……….Tl iadeli taahhütlü posta ücretinin eğer sözleşme yapılmış ise sözleşmenin 1. Suretinin tarafıma verilmesini diğer yasal haklarımın saklı kalmak üzere en geç 7 gün içerisinde tarafıma iade edilmesini bundan sonra sözü edilen kart ücretinin alınmamasını yazılı olarak cevabınızın belirtilmesini aksi taktirde hakkınızda yasal yollara başvuruda bulunacağımı tarafınıza ihtar olunur.

Adres: imza
    Adı Soyadı

• Bende en yakın zamanda işe koyulacağım başlık için çok teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.