Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (264. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.155
Cevap
184
Favori
563.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 262263264265266
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hakem heyetine başvurmuştum Garanti'den yıllık üyelik ücretini iade aldım. Borçtan düşmüşler.
    Ama vakıfbank denen adi banka hesap işletim ücretini hala iade etmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Körfez89 -- 29 Ocak 2013; 16:21:42 >
  • Vakıfbank kredi kartımın 3 yıllık üyelik bedelini iadesi için siteye girdiğimde mail adresi çıkmıyor açılan bölümü doldurduğumdada doldurduğuma veya ne yazdığıma dair bilgide verilmiyor, dolayısı ile THH ye önce bankaya iade için başvurduğumu kanıtlayacak bir belgemde yok.. Vakıfbak mağdurlaru arkadaşlar siz nasıl yaptınız bana mail adresi yada taahütlü gönderdiyseniz posta adresi verebilirmisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StrangeEmptiness

quote:

Orijinalden alıntı: jedicork

bende garanti ve hsbc için işlemlere başladım. hsbc den aidat kesimine ilişkin döküm ve parayı iade etmiceklerini belirten bi yazı geldi. garantidende aynı şeyler gelince hakeme gideceğim. sonuçları paylaşırım. umarım sonuç alırım. inegöl den başvuran oldumu daha önce?

HSBC'ye mail attım hala cevap vermediler gerekli işlemleri bende halletmeyi düşünüyorum bu hafta da cevaplamazlarsa

her ikisinede aynı gün gönderdim yazıları. hsbc karşılığını hemen gönderdi, garantiden henüz ses yok. yakında gönderirler..:)
  • Arkadaşlar bankaya atılacak örnek mail vs. örneğini paylaşırmısınız?
  • arkadaslar hcbs'den normal hesap actırdım 5-6 ay oncede aylık 6,5 tl kesıyorlar..

acaba para iadesine basvurmak ıcın ne kadar beklememız gerekıyor.. bellı bır zaman dılımı varmı acaba.. tesekkurler..

bırde arkadaslar bır kere gerı almayı basardıgımız zaman bır daha kesıntı yapmıyorlar degılmı.. benım ıcın onemlı olan bu gecmıse yonelık fazla bır kesıntı yok sonucta..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quetm -- 30 Ocak 2013; 2:34:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: quetm

arkadaslar hcbs'den normal hesap actırdım 5-6 ay oncede aylık 6,5 tl kesıyorlar..

acaba para iadesine basvurmak ıcın ne kadar beklememız gerekıyor.. bellı bır zaman dılımı varmı acaba.. tesekkurler..

Beklemene gerek yok hocam kesildiyse eğer dekontları topla tshhye git yada e devletten başvur
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkke_3319

quote:

Orijinalden alıntı: quetm

arkadaslar hcbs'den normal hesap actırdım 5-6 ay oncede aylık 6,5 tl kesıyorlar..

Beklemene gerek yok hocam kesildiyse eğer dekontları topla tshhye git yada e devletten başvur

hocam kusura bakmayın konuya yabamcıyım da yontemı bıraz anlatırsanız cok sevınırım...

tesekkuler bu arada..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quetm -- 30 Ocak 2013; 2:46:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmeto89

Hakem heyetine başvurmuştum Garanti'den yıllık üyelik ücretini iade aldım. Borçtan düşmüşler.
    Ama vakıfbank denen adi banka hesap işletim ücretini hala iade etmedi.

kanunen hesap işletim ücretleri halen iade ediliyor mu?
    bana edilmiyor dediler ben de başvurmadim, edilecek ise ben de başvurayim dostum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yapı kredinin sitesinde bize ulaşın bölümünden yazdım gönderdim ama umarım geri dönerler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

yapı kredinin sitesinde bize ulaşın bölümünden yazdım gönderdim ama umarım geri dönerler.

dönüyorlar.ben ordan yazdım döndüler hatta geri ödediler.kartı iptal ettirmiştim ilk yıl ücretsiz dedikleri halde ücret aldıkları için.ilk yazdığım maile olumsuz sonuçlanmıştır denmişti. daha sonradan 2. mailde biraz giydirip lafları yolladım.cevap olarak incelemeler sonucu kartınız iptal edildiğinden ücret iadeniz yapılmıştır diye mail geldi ve iade edildi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cgty89

quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

yapı kredinin sitesinde bize ulaşın bölümünden yazdım gönderdim ama umarım geri dönerler.

dönüyorlar.ben ordan yazdım döndüler hatta geri ödediler.kartı iptal ettirmiştim ilk yıl ücretsiz dedikleri halde ücret aldıkları için.ilk yazdığım maile olumsuz sonuçlanmıştır denmişti. daha sonradan 2. mailde biraz giydirip lafları yolladım.cevap olarak incelemeler sonucu kartınız iptal edildiğinden ücret iadeniz yapılmıştır diye mail geldi ve iade edildi.

Valla ben öğrenci olduğum halde kesmişler bu parayı şubeden daha önce dilekçe verdim öğrenci belgemide koydum ama yaklaşık 130 lira verceklerdi 50 lirayı verdiler üstü tabiri caizse yalan oldu ama peşini bırakmam o paranın, burs param çünkü o.Umarım geri dönerler sağol bilgi için.

• denizbank ekstremi göndermek için 167 türk lirası talep etti. allah bin bir belalarını versin. 167 tl yatırcam hesabıma ondan sonra 100 tl hesap işletim çekerler. sonra tekrar 100 tl yatır der bunlar. şerefsizler.

denizbanka asla bulaşmayın. ekstre olmadan paramı alma imkanım var mı?
  • Arkadaşlar tüketici hakem heyetinden lehime karar çıkmasına rağmen Garanti bankası dava açmış durumda.henüz elime ulaşan bir belge yok.hesabımdaki bir miktar parayada bloke koymuş durumda.açtıkları davaları genellikle kazanıyorlarmış.150 lira alacakken 1200 lira kaybetmeyelim.ne önerirsiniz
  • telefon açmaktan bankalara başım döndü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Standartuye

Arkadaşlar tüketici hakem heyetinden lehime karar çıkmasına rağmen Garanti bankası dava açmış durumda.henüz elime ulaşan bir belge yok.hesabımdaki bir miktar parayada bloke koymuş durumda.açtıkları davaları genellikle kazanıyorlarmış.150 lira alacakken 1200 lira kaybetmeyelim.ne önerirsiniz

haklıysan kazanacaksındır. sana eğer para alacaklarına dahil, BÜYÜK PUNTOLU sözleşme imzalatmamışlarsa kaybederler.

yakın zamanda sözleşme imzalamadığına eminsen sıkıntı yok.

onlarca emsal dava var, bloke koydukları içinde ayrı mağduriyet davası aç, bence.

yaklaşık 500 e postayı ayıklamam lazım benimde. 200 tane geldi daha gelecekler var üstüne şubeden alacaklarım var. of of, takam böyle işe.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wheatley

quote:

Orijinalden alıntı: Standartuye

Arkadaşlar tüketici hakem heyetinden lehime karar çıkmasına rağmen Garanti bankası dava açmış durumda.henüz elime ulaşan bir belge yok.hesabımdaki bir miktar parayada bloke koymuş durumda.açtıkları davaları genellikle kazanıyorlarmış.150 lira alacakken 1200 lira kaybetmeyelim.ne önerirsiniz

haklıysan kazanacaksındır. sana eğer para alacaklarına dahil, BÜYÜK PUNTOLU sözleşme imzalatmamışlarsa kaybederler.

yakın zamanda sözleşme imzalamadığına eminsen sıkıntı yok.

onlarca emsal dava var, bloke koydukları içinde ayrı mağduriyet davası aç, bence.

yaklaşık 500 e postayı ayıklamam lazım benimde. 200 tane geldi daha gelecekler var üstüne şubeden alacaklarım var. of of, takam böyle işe.

Hocam banka haklı olmadığını düşündüğü davaya girmez diye düşünüyorum.150 liralık davayı ya kazanırsam diye açmaz.yani kendilerine göre haklı sebepler sunuyorlardır.banka davayı kazanıp avukat masraflarını ödeyen insanlar da var.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkaneker

quote:

Orijinalden alıntı: suleymanarik
    Arkadaşlar

İş Bankasının tüketici mahkemesine itiraz ederek hakkımda açtığı davanın son durusması bugun görüldü.

Davanın REDDİNE karar verildi. Yani Banka davayı kaybetti.

gerekçeli karar sonra gelecek.

Korkmayın, isteyin kesilen aidatları.

Tebrikler hocam. Gerekçeli karar çıktığında burada paylaşalım ki herkes faydalansın.

Dikkatimi çeken bir husus; 2000 TL'ye kadar mahkemeler kesin karar veriyorlar yani temyiz yolu kapalı oluyor. Sizin davanızın tutarı ne kadardı?

Hocam dava lehime sonuclandıı..
    dva miktarı 90 lira idi

ama banka temyize gitti. 2000 olayı diye bir şey yok demek ki.

ümitliyim. yargıtay kararı onaylar diye dusunuyorum.

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar

İş Bankasının tüketici mahkemesine itiraz ederek hakkımda açtığı davanın son durusması bugun görüldü.

Tebrikler hocam. Gerekçeli karar çıktığında burada paylaşalım ki herkes faydalansın.

Dikkatimi çeken bir husus; 2000 TL'ye kadar mahkemeler kesin karar veriyorlar yani temyiz yolu kapalı oluyor. Sizin davanızın tutarı ne kadardı?

dva miktarı 90 lira idi

Bi yargıtay kararında şöyle geçmiş.

Yargıtay 13. Hukuk Dairesinden:
    Esas No : 2009/12178
    Karar No : 2009/11295

4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 22/5 maddesi gereğince; 2007 yılında değeri 792.12 YTL altında bulunan ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında kalan uyuşmazlıklarda Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvuru zorunludur. Bu uyuşmazlıklarda heyetin vereceği karar tarafları bağlar, taraflar bu karara karşı onbeş gün içinde Tüketici Mahkemesine itiraz edebilir. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti kararlarına karşı yapılan itiraz üzerine tüketici mahkemesinin vereceği karar kesindir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar

dva miktarı 90 lira idi

Bi yargıtay kararında şöyle geçmiş.

Yargıtay 13. Hukuk Dairesinden:
    Esas No : 2009/12178
    Karar No : 2009/11295

4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 22/5 maddesi gereğince; 2007 yılında değeri 792.12 YTL altında bulunan ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında kalan uyuşmazlıklarda Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvuru zorunludur. Bu uyuşmazlıklarda heyetin vereceği karar tarafları bağlar, taraflar bu karara karşı onbeş gün içinde Tüketici Mahkemesine itiraz edebilir. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti kararlarına karşı yapılan itiraz üzerine tüketici mahkemesinin vereceği karar kesindir.

E o zaman banka avukatlari bunu bilmiyor mu? Ya da temyiz dilekcesini alan mahkeme builmiyor mu?

Yargitayda bu kadar cok dosya birikmesinin sebebi bunlar gibi bilgisiz meslek erbabi o zaman.
    Bilgi icin tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bütün bankalar için aynı mı?
  • 
Sayfa: önceki 262263264265266
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.