Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (283. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.155
Cevap
184
Favori
563.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 281282283284285
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR ykb için tüketici hakem heyetine başvurup kart aidatını alan varmı?Lehe karar çıkınca bu banka dava edip avukat ücretleride bize kalarak davayı kazanıyormuş ne diyorsunuz???Geçenler bunla ilgili bir haber vardı adama birde 600 TL avukat ücreti çıkmış..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fusem

quote:

Orijinalden alıntı: freeagle

Arkadaşlar acil bir şey sormak istiyorum; Yapı Kredi Play Kartım var. Üyelik ücretini WORLDPUAN-YILLI CRETİ ÖDE -4000 şeklinde alıyorlar. Bu da 20 tl'ye tekabül ediyor. Şimdi ben hakem heyetine şikayet ederken world puan olarak mı şikayet etmeliyim?

ücretler aynı olmasa da benim şikayete benzer bir şikayet şu sitede gördüm, somut bir işlem yapılmış mıdır sizce?http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1437081/yapi-kredi-bankasi-worldpuan-borcu-adi-altinda-aidat-aliyor

yapı kredi internet şubesinde kart aidatını world puanlarla ödeme opsiyonu var.
    bence önce bankanın müşteri hizmetleriyle görüşün. ondan sonra şikayet kanallarına başvurun.

müşteri hizmetleri bir şey yapamayacaklarını, internette world puan ödeme opsiyonu işaretlendiğini, istersem gelecek yıldan itibaren iptal edebileceklerini söyledi. bu sene için bir şey yapamam dedi. şikayet kanallarına başvururken 'PUANDAN KESİNTİ' yapılan forumda biri daha yok mu yardımcı olacak?

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar acil bir şey sormak istiyorum; Yapı Kredi Play Kartım var. Üyelik ücretini WORLDPUAN-YILLI CRETİ ÖDE -4000 şeklinde alıyorlar. Bu da 20 tl'ye tekabül ediyor. Şimdi ben hakem heyetine şikayet ederken world puan olarak mı şikayet etmeliyim?

ücretler aynı olmasa da benim şikayete benzer bir şikayet şu sitede gördüm, somut bir işlem yapılmış mıdır sizce?http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1437081/yapi-kredi-bankasi-worldpuan-borcu-adi-altinda-aidat-aliyor

bence önce bankanın müşteri hizmetleriyle görüşün. ondan sonra şikayet kanallarına başvurun.

müşteri hizmetleri bir şey yapamayacaklarını, internette world puan ödeme opsiyonu işaretlendiğini, istersem gelecek yıldan itibaren iptal edebileceklerini söyledi. bu sene için bir şey yapamam dedi. şikayet kanallarına başvururken 'PUANDAN KESİNTİ' yapılan forumda biri daha yok mu yardımcı olacak?

kesilen aidat yüzünden kartı iptal etmek istediğini söyle. puan yükleme önerirler.

• ykb world kart kart ücretini iade etmeyeceğini ancak 3 ayda 2800 harcarsak iade edileceğini belirtmişti bunu da kabul etmedik kartı kapattık.2 gün sonra kart ücretini iade edip kartınızı açalım diye aradılar ve iade ettiler.
  • Akbank yine yapmış yapacağını. 2 Nisan'da kesilecek olan ekstrenin ödemesini TEB'e ödeme yapacağım diye 1 Nisan tarihinde hem TEB'e hem Akbank'e EFT çıkartmıştım. Buraya kadar güzel. Gel gelelim Akbank 2 Nisan tarihinde 75 TL + 38 TL + 2,5 TL olarak 3 kalemde kart aidatı (asıl, ek ve sanal kart) alıyor ve benim 1 Nisan'daki ödemem yetersiz kaldığı için ve ben de ödedim olarak bildiğim için bugün mesaj geliyor; borcunuz gecikmeye girmiştir.
    Gün içerisinde aradım aidatları iade ettiler, gelecek ekstreye yansıyacak.

Geri vereceğin şeyi alıyorsun birde gecikmeye sokuyorsun. Aferin yani ne diyeyim.
  • Yapı kredi 85TL kart ücreti kilitlemiş..

Mh iptal edemiyormuş, siz bilirsiniz dedim, bütün ilişkimi kestim kendileri ile..
  • world kart yine klasik olarak 55 lira kart parası geldi borcum olmadığı için kapattırdım benden faiz alamadıkları için birdahada aramadılar giden 55 liram oldu kartım kapalı en azından kartım var diyip alışveriş yapmıyorum açtırmayıda düşünmüyorum huzurluyum mutluyum :)
  • THH'ye başvurmadan Ziraat'ten kart aidatı alabilen oldu mu? Ben geçmiş yıllarda ancak THH aracılığıyla almıştım. Yine aidat yansıtılmış.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 gün önce bankaya dilekçe yazıp yolladık, gelişmeleri paylaşırım burada benim gibi aidatı puandan kesinti olan olursa örnek olur, kalın sağlıcakla
  • Banada bu ay garantiden 59 tl lik kart aidati hesap ekstreme yansitilmis. Musteri hizmetlerini aradim. 20 tl bonus teklif ettiler. Aninda red edip kartimin kapatilmasini talep ettim. Tamam dediler. Bir kac sn sonra sistemlerinde bir yil karti kapatmassam aidatin geri alinacagi yazisi cikmis. Kabul edermisiniz dedi. Olur dedim:))

Artik o sistemde cikan yazi gercekmi yoksa musteri hizmetleri benimi yedi anlamadim.

Ancak kredi karti borcumu duzenli odedigim ve kararli oldugum icinde bole bisi yapmis olabilirler.

Kredi karti kapatma secenegini mutlaka kullanin. Yoksa adam olmaz bu garanti bankasi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Hocam selam aynı durumdayız bendende geçen ay kesmişler eksi worldpuanları gördüm bugün şans eseri neymiş diye araştırırken üyelik ücreti iptali +20 yazıp -4000 wp yüklemişler. Konuştum mh ile iptal karşlığı 4000 wp lik alışveriş yapmanız gerekiyor diyor. Sözleşmede varmış falan ilk sene yokmuş sonrakş seneler varmış. Napalım başvuralım mı hakem heyetine

• Bankaların Hesap İşletim Ücreti kazıklarına bende maruz kaldım.Tüketici hakları hakem heyetine başvuracağım.Fakat bir arkadaşımdan THHH den çıkan karara bankanın itiraz ettiği ve karşı dava açtığını, bankanın da çoğunlukla davayı kazandığını duydum.50 lira geri alayım derken 700-800 lira dan olmayayım.Bu gibi olay ile karşılaşan arkadaş var mı?
  • 2 ay önce babam için başvurmuştum. bugün sonuçlanmış 10 yıllık toplam ücreti almaya hak kazanmışız. 340 tl. bereket versin.
    bu işi meslege dökmesem iyidir. kendi kartlarımın tüm ücretini aldım babamınkini de şimdi aldım. sırada akrabalarımın var. bereket versin bir imzaya ortalama 300 lira :D
  • geçen hafta hsbc için 5 yıl geriye dönük evrakları teslim ettim yaklaşık 5 gün sonra kabul edildiğine dair kağıt geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurguner

2 ay önce babam için başvurmuştum. bugün sonuçlanmış 10 yıllık toplam ücreti almaya hak kazanmışız. 340 tl. bereket versin.
    bu işi meslege dökmesem iyidir. kendi kartlarımın tüm ücretini aldım babamınkini de şimdi aldım. sırada akrabalarımın var. bereket versin bir imzaya ortalama 300 lira :D

hocam merhaba, nasıl oldu bu dediğiniz; süreç tam olarak nasıl işledi, biz de başvursak izlememiz gereken prosedür nedir? biraz detay verebilir misiniz? teşekkürler..!
  • quote:

Orijinalden alıntı: muamma1

quote:

2 ay önce babam için başvurmuştum. bugün sonuçlanmış 10 yıllık toplam ücreti almaya hak kazanmışız. 340 tl. bereket versin.

hocam merhaba, nasıl oldu bu dediğiniz; süreç tam olarak nasıl işledi, biz de başvursak izlememiz gereken prosedür nedir? biraz detay verebilir misiniz? teşekkürler..!

hocam çok kolay
    1- şimdi bankanı ara son 10 yıllık kart ücreti kesildiği ayki faturalarımı e-mailime yollayın de. hepside yolluyo merak etmeyin 2-3 iş günü içinde yolluyolar.
    2-e mailindeki ücretin kesildiğini gösterir sayfaların çıktısını al. doğruca kaymakamlık binasına. orda tüketici hakem heyeti birimi var. oraya git. kendileri zaten dilekçe dolduruyo imzala çık.
    3- 2 ay sonra paranı al :D

• quote:

hocam çok kolay
    1- şimdi bankanı ara son 10 yıllık kart ücreti kesildiği ayki faturalarımı e-mailime yollayın de. hepside yolluyo merak etmeyin 2-3 iş günü içinde yolluyolar.
    2-e mailindeki ücretin kesildiğini gösterir sayfaların çıktısını al. doğruca kaymakamlık binasına. orda tüketici hakem heyeti birimi var. oraya git. kendileri zaten dilekçe dolduruyo imzala çık.

Her Hakem heyeti sizin dediğiniz gibi 2 ay sonra karar vermiyor.Temmuz 2012'de Balıkesir Tüketici hakem heyetine dilekçeyi ve eklerini verdim ancak halen karar yok. Tüketici sorunları hakem heyetleri Yönetmeliği 12.nci maddesinde:"Müracaatlar,başvuru tarih ve sırasına göre en geç üç ay içinde hakem heyetince görüşülüp karara bağlanır"denmesine rağmen 10 ay oldu,bunu 3 aydır 3 sefer Bimer'e şikayet olarakta yazdım ama hiç tınlayan yok ve hakem heyetine gidip sorduğumda da şu anda Ocak 2012 ayına ait dilekçelere işlem yapılıyor denildi,yani en az bir yıl sonra bizim dilekçelere sıra gelecek demektir.Bu kadar ağır çalışıyorlar ve bimer'de hikaye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neman -- 10 Mayıs 2013; 15:59:04 >

• quote:

quote:

quote:

hocam çok kolay

peki şöyle bi durumda dediğin olay mümkün mü? benim 3 tane farklı kredi kartım vardı (hsbc,world,bonus), bunların üçünü de kapattırdım (birini 2 yıl önce, diğerini geçen yıl,en son bonusu da geçen ay iptal ettirdim) ben şimdi bu bankaları arayıp geçmişe yönelik kredi kartı extrelerini mailime gönderin desem "ee sen zaten şu an bizim müşterimiz değilsin ki" diyebilirler mi? hsbc campuscardı taa üniversite yıllarından beri en az 8-10 sene kullandım diğerlerini keza en az 3-4 sene kullandım kapattım, bunlar için de hak iddia edebilir miyim?

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam çok kolay

peki şöyle bi durumda dediğin olay mümkün mü? benim 3 tane farklı kredi kartım vardı (hsbc,world,bonus), bunların üçünü de kapattırdım (birini 2 yıl önce, diğerini geçen yıl,en son bonusu da geçen ay iptal ettirdim) ben şimdi bu bankaları arayıp geçmişe yönelik kredi kartı extrelerini mailime gönderin desem "ee sen zaten şu an bizim müşterimiz değilsin ki" diyebilirler mi? hsbc campuscardı taa üniversite yıllarından beri en az 8-10 sene kullandım diğerlerini keza en az 3-4 sene kullandım kapattım, bunlar için de hak iddia edebilir miyim?

hocam istersen 9 sene önce kapat. kalan 1 yıllık kart aidatını bile alırsın.
    bankanı ara tc numaranı ver onlar sistemlerinden görüp yollarlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: neman

quote:

hocam çok kolay

Her Hakem heyeti sizin dediğiniz gibi 2 ay sonra karar vermiyor.Temmuz 2012'de Balıkesir Tüketici hakem heyetine dilekçeyi ve eklerini verdim ancak halen karar yok. Tüketici sorunları hakem heyetleri Yönetmeliği 12.nci maddesinde:"Müracaatlar,başvuru tarih ve sırasına göre en geç üç ay içinde hakem heyetince görüşülüp karara bağlanır"denmesine rağmen 10 ay oldu,bunu 3 aydır 3 sefer Bimer'e şikayet olarakta yazdım ama hiç tınlayan yok ve hakem heyetine gidip sorduğumda da şu anda Ocak 2012 ayına ait dilekçelere işlem yapılıyor denildi,yani en az bir yıl sonra bizim dilekçelere sıra gelecek demektir.Bu kadar ağır çalışıyorlar ve bimer'de hikaye.

sizin ora çok ağır işliyormuş o zaman. benim hep 2 ayı geçmedi.

• 
Sayfa: önceki 281282283284285
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.