Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (290. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.155
Cevap
184
Favori
563.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 288289290291292
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mert969

quote:

Orijinalden alıntı: Khalasar

Yapı kredi de benden bugün kesmiş 65 TL, 65 tl nedir arkadaş, ben yıl boyunca bu kadar puan kazanmıyorum bunlardan, birde kart öğrenci kartı olacak Allah'tan korkun ya. Yarın yardırıcam müşteri hizmetlerine vallahi.

Yapı kredinin öğrenci kartı bende de var play kart ama 20tl almışlardı sizin kartın çeşidi ne acaba?

Benimde play ama ogrenciliği bozmuşlar staj yapiyorum okul sigorta yapti diye. Sanki maaş aliyorun. Lanet banka. Kapattim bugun karti, kestikleri parayida alicam hakem heyetine verim. Yanlarina kar birakmam.

Edit: Arkadaslar hangi kaymakamliga basvursam en kisa surede sonuc alirim acaba? Bagcilar kaymakamligi gecen gittigimde cok ilgili degildi, bir sonuc cikmayacak gibi hissettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khalasar -- 9 Temmuz 2013; 17:34:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben maaşımı teb'den alıyorum. işyeri bu bankayla anlaşmalı olduğu için ordan hesap açtılar. bugun maaşım yatmış ve 79 tl kesinti yapmış bu lanet banka. benim bildiğim hiçbir banka maaş hesabından kesinti yapmazken bu mahluklar bu ahlaksızlığı yapmış. ülkemizde gerçekten yasal soygun var ve buna dur diyen yok. maaş hesabından kesinti ne demek ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scoopi

ben maaşımı teb'den alıyorum. işyeri bu bankayla anlaşmalı olduğu için ordan hesap açtılar. bugun maaşım yatmış ve 79 tl kesinti yapmış bu lanet banka. benim bildiğim hiçbir banka maaş hesabından kesinti yapmazken bu mahluklar bu ahlaksızlığı yapmış. ülkemizde gerçekten yasal soygun var ve buna dur diyen yok. maaş hesabından kesinti ne demek ya.

bankayla nasıl anlaşmış ki sizin muhasebeci

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fusem

quote:

Orijinalden alıntı: scoopi

ben maaşımı teb'den alıyorum. işyeri bu bankayla anlaşmalı olduğu için ordan hesap açtılar. bugun maaşım yatmış ve 79 tl kesinti yapmış bu lanet banka. benim bildiğim hiçbir banka maaş hesabından kesinti yapmazken bu mahluklar bu ahlaksızlığı yapmış. ülkemizde gerçekten yasal soygun var ve buna dur diyen yok. maaş hesabından kesinti ne demek ya.

bankayla nasıl anlaşmış ki sizin muhasebeci

butun personelden kesiliyor, kimse salak gibi gikini bile cikarmiyor. Muhasebeci adam olsa buna izin vermez. Olmadi en son thh'ye giderim.

• gece Akbank Axess ekstrem geldi bir baktım 75 TL kart ücreti almışlar. az önce aradım bu ücretin geri iadesini istiyorum dedim çağrı merkezindeki hanım kız tabi efendim dedi geri iade yaptılar bir sonraki ekstrenizde yansıyacaktır dediler. acaba ay sonu kesilen ekstre ile mi geri ödeme yapıyorlar
  • Bir sonraki ekstrede + bakiye olarak ekstrenize yansıyor. Akbank bu konuda çok iyi hemen iade ediyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • finans banktan kendım ve hanımıma olan ek kartımın yıllık aıdatlarını ıstıyecegım fınans bankın son tutumu nedır acaba arkadaslar
  • DOSYA MASRAFI - YAPILANDIRMA - İPOTEK ÜCRETİ - SİGORTALAR - KREDİ KARTI AİDATLARI - HESAP İŞLETİM ÜCRETİ HAKKINDA BİLGİLER:

1. Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuru sınırı 01.01.2013'den başlayarak 1.191,52 TL dir, yani bu miktara kadar Tüketici Hakem Heyetine (THH) başvuru zorunludur.
    Miktar bunun üzerinde ise Tüketici Mahkemesine (TM) başvuru zorunludur.

NOT: Büyükşehir statüsünde bulunan illerde faaliyet gösteren il hakem heyetlerinin uyuşmazlıklara bakmakla görevli ve yetkili olmalarına ilişkin alt parasal sınır 01.01.2013'den başlayarak 3.110,58 TL'dir. (Bu konuda yasada çelişki varmış. Antalya'da bu konuyu araştırdık, 1.191 TL üzeri İçin Tüketici Mahkemesine başvuru yapın, dediler.)

2. Kredi kullanırken alınan dosya masrafları (konut kredisi, tüketici kredisi) için THH'ye veya TM'ye başvuru hakkınız vardır. Dosya masrafının içeriğini banka ispatlamakla yükümlüdür. Eğer ispatlayamazsa ödemek zorunda kalır.
    Örnek: Sizden 2.000 TL dosya masrafı alındı, TM'ye gittiniz, banka TM'ye savunma verir. TM'nin belirlediği bilirkişi masrafları inceler ve TM bilirkişi raporuna göre masrafın tamamını veya bir kısmını size iade edebilir.

3. İpotek fek (kaldırma) ücreti için THH'ye başvuru hakkınız hakkınız vardır. (Genelde bu ücret yasal sınır altında 250-500 TL civarı olduğu için TM'ye başvurulamaz.)
    İpotek koyma ücreti için başvuru hakkı olup-olmadığını bilmiyorum.

4. Eğer konut kredisi borcunuzu erken kapatırsanız, bankanın yasal olarak %2 erken kapama cezası kesme hakkı vardır ve bu hak yasaldır. THH'ye veya TM'ye başvuru hakkınız yapmayın, %100 kaybedersiniz.

5. Kredinizi aynı bankada yapılandırdıysanız ve sizden %2 ceza kesildiyse bunun için THH'ye veya TM'ye başvuru hakkınız vardır ve %99 kazanırsınız. Ancak başka bankaya transfer ettiyseniz ve önceki bankanız sizden %2 ceza kesti ise THH'ye veya TM'ye başvuru yapmayın, %100 kaybedersiniz.

6. DASK zorunlu bir sigortadır, THH'ye başvuru yapmayın, %100 kaybedersiniz.

7. Konut Sigortası ve Hayat Sigortası isteğe bağlıdır, ancak siz sözleşmede "Bu sigortaları istemiyorum." diye bir şerh koymadıysanız, bu sigortaların ücretlerini geri isteme hakkınız olmaz.

8. THH'nin kararlarına karar tebliğinden 15 gün içinde TM'ye itiraz hakkı vardır. Bu durumda TM'nin verdiği karar kesin olur. Yargıtay'a gidilemez.
    TM'nin kararlarına ise 15 gün içinde Yargıtay'a itiraz hakkı vardır.

9. Kredi kartı aidatları için THH'ye başvuru hakkınız vardır ancak sözleşmede kart aidatı yazıyorsa kazanma şansınız düşüktür. Kartınız eski ise, o yıllarda yapılan sözleşmelerde kart aidatı ücretinden pek bahsedilmediği için kazanma ihtimaliniz yüksektir.

10. Bildiğim kadarıyla "hesap işletim ücreti" konusunda THH'nin karar verme yetkisi olmadığına dair yargı kararı var, zaten birçok THH, hesap işletim ücreti başvurularını kabul etmiyor.

NOT: Hukukçu değilim. Yukarıdaki açıklamalar, bu konulardaki araştırmalarım ve tecrübelerim sonucunda öğrendiklerimdir. Sorumluluk kabul edemem. Çünkü THH'ler ve TM'ler aynı konuda farklı kararlar verilebiliyor. Yanlışım varsa düzeltiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: BarbarosTUGRUL

finans banktan kendım ve hanımıma olan ek kartımın yıllık aıdatlarını ıstıyecegım fınans bankın son tutumu nedır acaba arkadaslar

finans bu sene iade etmeme politikası uyguluyor.üstelik hiç kullanılmayan kartlara bile ücret kesiyor.
    itiraz ettiğinizde ise ücretsiz olan fixcard verelim diyorlar.
    size tavsiyem başka kartınız varsa iptal ettirin finansı.
  • Bankasya iki hafta önce konuştuğumda ücret almayacağız dedi ama 30 TL kesmiş.
    Aradım, yapacak birşey yok o zaman (iki hafta önce) iptal etseydiniz diyorlar bir de utanmadan.

Ekstre kesilsin, soluğu hakem heyetinde alacağım.
    Paramın iadesi yapılınca da Bankasya'daki hem kendi kartımı, hem ailemin kartlarını, hem de tüm hesaplarımızı kapatacağım...

Bu kafayla zaten tenha olan şubelerinde artık bol bol sinek avlarlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Matematik -- 15 Temmuz 2013; 22:13:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qantas

quote:

finans banktan kendım ve hanımıma olan ek kartımın yıllık aıdatlarını ıstıyecegım fınans bankın son tutumu nedır acaba arkadaslar

finans bu sene iade etmeme politikası uyguluyor.üstelik hiç kullanılmayan kartlara bile ücret kesiyor.

fınansı hersekılde ıptal ettırıcem ama onlarda param kalsın ıstemıyorum en azından kart aıdatımı gerı alabılırmıyım onun hesabındayım acıkcası
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Qantas

quote:

fınansı hersekılde ıptal ettırıcem ama onlarda param kalsın ıstemıyorum en azından kart aıdatımı gerı alabılırmıyım onun hesabındayım acıkcası

fixcard alma teklifini kabul ederseniz kartınızı iptal edip aidatı iade ediyorlar.
    fixcardı 6 ay kapatmama koşulu var.bir de 15 tl fixcard basım ücreti kesiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

Bankasya iki hafta önce konuştuğumda ücret almayacağız dedi ama 30 TL kesmiş.
    Aradım, yapacak birşey yok o zaman (iki hafta önce) iptal etseydiniz diyorlar bir de utanmadan.

Ekstre kesilsin, soluğu hakem heyetinde alacağım.
    Paramın iadesi yapılınca da Bankasya'daki hem kendi kartımı, hem ailemin kartlarını, hem de tüm hesaplarımızı kapatacağım...

Bu kafayla zaten tenha olan şubelerinde artık bol bol sinek avlarlar...

Kurtulun asyadan

• işten ayrılmama rağmen kart ücreti yansımamıştı henüz.bugün hesabımda kaç para ver diye bir kontrol edeyim dedim.baktımki hesabımda kalan 36 lirayı cukkalamışlar.nasılsa thh'ine başvurup geri alırım dedim ama konuya girince moralim bozuldu.herkes olumsuz şeyler yazmış.

müşteri hizmetlerini aradım.hesabımı kapatın belki para falan gelir kesilmesin para dedim.uğraştı uğraştı beceremedi.paracardı kapattı.hesabı şubeden kapatabilirsiniz dedi.bu adamlar kredi kartındanda para keserlerse yandım valla.şişlideki hakem heyetine bi gidip bir sorayım bakayım durum neymiş
  • Genelde bankalar her yilin belli bir ayi kart ucreti kesiyolar , hangi ekstre tarihli ayda gozukur ki (12.ay -aralik ekstresi mi ) ? Özellikle bonus -garanti icin ?

Her ayin ekstresini gondermiyebilirler?

• bakalım artık bır yolunu bulacaz kurtulmanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

quote:

Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli

quote:

Orijinalden alıntı: signore

Arkadaşlar ben geçmiş yıllarda Üsküdar THH'ye başvurarak, Garanti Bankası'ndan hem hesap işletim ücretlerini hem de kart aidatlarını geri almıştım ama bu yılın başınca 2012 yılı kesintilerinin iadesi için yine Üsküdar THH'ye dilekçe vermek istediğimde, çok net şekilde "eğer kredi masrafı ile ilgili değilse artık biz kabul edemiyoruz; doğrudan Tüketici Mahkemesi'ne başvurmanız gerekir" dediler.

Hani Kadıköy THH olsa, onlar daha önce de yardımcı olmamışlardı ama, daha önce iade almamı sağlayan Üsküdar THH bu yönde bilgi verince doğru olma ihtimali daha yüksek gözüktü.

Son durumda, (2013 yılı içinde, son aylarda) İstanbul'da herhangi bir THH'ye hesap işletim ücreti ve/veya kart aidatı için dilekçe veren ve olumlu karar aldırıp, bankadan da iade alan oldu mu acaba ?

Tüketici mahkemesi belli limitin üzerinde olduğu zaman çözüyor yanılmıyorsam 1191 TL bu tutara kadarını hakem heyeti çözümlüyor.İnternete tüketici hakem heyeti karar tutarı yazdığınızda karşınıza birçok bilgi çıkacaktır.

Cevap için teşekkürler ama Üsküdar THH'nin bu sefer başvuruyu kabul etmemesinin sebebi bu limit olamaz. Çünkü daha önce de son 1 yıl için başvuru kabul ediyorlardı ve 1 yılda kesilebilecek hesap işletim ve kart aidat ücreti bu limitin üzerinde olamaz.

THH görevlisi, kendinden emin ve net şekilde "artık biz kabul etmiyoruz; doğrudan Tüketici Mahkemesi'ne gitmeniz gerekiyor" demişti.

Bankasya'nın haksızca aldığı 30 TL'yi geri almak için kredi kartı ekstresi kesilince, ben de çıktısını alıp Üsküdar hakem heyetine gitmeyi düşünüyordum.
    son gelişme nedir?
    tüketici dernekleri uyumuyordur umarım.

• Prof.Matematik kullanıcısına yanıt
    Bize de daha yeni THH ti kağıtları geldi :)
    Ve bankalara götürdük verdik.

AKBANK yatırdı.
    WORLD yattı.
    BONUS kaldı, bakıcaz...

800 tl kart ücreti iadesi aldık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ju3x

Bize de daha yeni THH ti kağıtları geldi :)
    Ve bankalara götürdük verdik.

AKBANK yatırdı.
    WORLD yattı.
    BONUS kaldı, bakıcaz...

800 tl kart ücreti iadesi aldık...

tebrikler.

yalnız kararları bankaya götürmenize gerek yok.
    aynı karar onlara da postalanıyor.
    yani ben de garanti'den olsun, vakıfbank'tan olsun bayağı aidat geri aldım.
    kararı hiç bankaya götürmedim.

gerçi sizin ki gözlerine sokmak şeklinde ayrı bir zevk de olabilir...
    denemek lazım.

• Prof.Matematik kullanıcısına yanıt
    Normalde benim bankaya gitmeme de gerek yok sanırım.
    Heyecan işte Baba mı tutamadım :)
    Gitcem de gitcem bari elimde belge olsun dedi :)
    Şubedeki kadın kağıdı görünce sanki cebinden parası çıkmış gibi yorum yapmış :)
    Sonuç BANKAyı komple değişiyoruz :)
    ENPARAda olcak paramız artık...

Siz nasıl yaptınız.

Bilgi almışsınızdır yada şubeye gitmişsinizdir.
    Nasıl diyoloğ geçti :)

Süreç nasıl işliyor bilgi alalım sizden :)

Direk diğer ekstreye yansıyormuydu...
  • 
Sayfa: önceki 288289290291292
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.