Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (291. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.155
Cevap
184
Favori
563.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 289290291292293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ju3x

Bize de daha yeni THH ti kağıtları geldi :)
    Ve bankalara götürdük verdik.

AKBANK yatırdı.
    WORLD yattı.
    BONUS kaldı, bakıcaz...

800 tl kart ücreti iadesi aldık...

Ne zaman başvurmuştunuz thh ye?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Normalde benim bankaya gitmeme de gerek yok sanırım.
    Heyecan işte Baba mı tutamadım :)
    Gitcem de gitcem bari elimde belge olsun dedi :)
    Şubedeki kadın kağıdı görünce sanki cebinden parası çıkmış gibi yorum yapmış :)
    Sonuç BANKAyı komple değişiyoruz :)
    ENPARAda olcak paramız artık...

Siz nasıl yaptınız.

Bilgi almışsınızdır yada şubeye gitmişsinizdir.
    Nasıl diyoloğ geçti :)

Süreç nasıl işliyor bilgi alalım sizden :)

Direk diğer ekstreye yansıyormuydu...

Kaymakamlıktaki hakem heyetine 2 dilekçe ve 2 tane de ücretin kesildiği aya ait ekstre fotokopisi veriyorum.
    Yaklaşık 2 ay içerisinde süreç sonuçlanıyor.
    Sonuçlandıktan 3-4 hafta sonra da kartın dönemiçi işlemlerine düşüyor.

En son Vakıfbank'tan aldım. Sanırım Mart 2013 gibiydi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Matematik -- 16 Temmuz 2013; 16:35:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

quote:

Normalde benim bankaya gitmeme de gerek yok sanırım.
    Heyecan işte Baba mı tutamadım :)
    Gitcem de gitcem bari elimde belge olsun dedi :)
    Şubedeki kadın kağıdı görünce sanki cebinden parası çıkmış gibi yorum yapmış :)
    Sonuç BANKAyı komple değişiyoruz :)
    ENPARAda olcak paramız artık...

Siz nasıl yaptınız.

Bilgi almışsınızdır yada şubeye gitmişsinizdir.
    Nasıl diyoloğ geçti :)

Süreç nasıl işliyor bilgi alalım sizden :)

Direk diğer ekstreye yansıyormuydu...

Kaymakamlıktaki hakem heyetine 2 dilekçe ve 2 tane de ücretin kesildiği aya ait ekstre fotokopisi veriyorum.
    Yaklaşık 2 ay içerisinde süreç sonuçlanıyor.
    Sonuçlandıktan 3-4 hafta sonra da kartın dönemiçi işlemlerine düşüyor.

En son Vakıfbank'tan aldım. Sanırım Mart 2013 gibiydi...

Merhabalar Acaba Hangi Dilekçe Örneği İle Aldınız Bende World Ve Garanti ye Başvuru yapmak istiyorum. Kredi kartı sözleşmelerimi istedim benim kredi kartı sözleşmem 2006 da olduğu için yazı puntoları 12 punto değil o yüzden alınabiliyormuş galba yeni sözleşmelerde bankalar kazanıyormuş davayı ve avukat ücreti çıkartıyorlarmış 600--700 lira gibi bide 200-300 lira alalım 600-700 liradan olmayalım. bir yol gösterirseniz ona göre alabiliceksek eğer hakkımız varsa alalım bankalardan bu haksız paraları

• quote:

Bankasya'nın haksızca aldığı 30 TL'yi geri almak için kredi kartı ekstresi kesilince, ben de çıktısını alıp Üsküdar hakem heyetine gitmeyi düşünüyordum.
    son gelişme nedir?
    tüketici dernekleri uyumuyordur umarım.

Bende bir gelişme yok. Daha önce sorunsuzca işlem yapan Üsküdar THH eğer bu sefer bu kadar net reddettiyse ve Tüketici Mahkemesi'ne gidin dediyse, acaba kanunda mı değişme oldu diye düşünüyorum, aklıma başka birşey gelmiyor.
  • Prof.Matematik kullanıcısına yanıt
    Biz kapattığımız hesaptan aldıkta o bakımdan hesap numarası yada elden bi işlem yappmamız gerekiyordu :)
    Bi vadesiz hesabımız varmış kapatmadığımız ona yatırcaklar bakalım onuda alında onuda kapatcaz...

Garanti BAN...
    Akbank BAN...
    Ziraat zaten yokuş yaptı.Emelkli maaş kartından adam aidat keser mi ve vermem der mi dedi :)
    Finansa geçirtcem.Babamın emeklisini :)
  • reisburak78 R kullanıcısına yanıt
    Adamım Ekstreleri çıkarttır.
    World sorunsuz veriyor kartım açıldığından itibaren ekstrelerin hepsini mail adresime istiyorum de...
    Vermese hesap dökümü istiyorum de.
    Kredi kartı aidatlarının olduğu dökümanları al 2 kopya.
    İşaretle aidatleri fosforlu kalemle.

Bonus artist tir :)
    Cindir, ekstreler için para ister :)
    Verme dilekçe ver :)
    T. Garanti Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğüne diye...
    xxxxxx kart nolu kredi kartı müşterinizim kart aidatlarımın bulunduğu ekstrelerimi talep ediyorum.
    Ve iadelerini istiyorum diye.
    İletişim bilgilerinle beraber şubene ver.(MAİL HESABINI MUTLAKA YAZ)
    Ve hangi ekstrelerde aidat kesildiğinin belirten bir döküman yollucaklar.
    Cevap mail adresine gelcek, sana veremiyoruz dicekler ama blöf :)
    Sadece seni zora koşuyorlar.Uğraştırıyorlar azcık...
    Sounçta alıyorsun...

Tüketici Hakem Heyeti Kaymakamlıkta.
    Sana yardımcı olacaklardır.
    Dİlekçeler zaten orda var.
    Boşluk dolduruyorsun.
    Bitti gitti.
    2 aydan 4 aya kadar bi tarihte evine geliyor kağıt...
    Ve diğer ekstrede düşüyormuş :)

Biz kartı kapatmıştık bankaya gittik o kadar basit yaniii...

• geçen gün kredi kartlarımın aidat iadeleri için gittim kaymakamlığa onlar için belgeleri verdim ordaki görevliye bankamatik kartı için de aynı şeyleri yapabiliyormuyuz dedim hesap işletim ücreti olarak yazıyorsa onlar yasal alınamaz dedi kart aidatı olarak yazıyorsa alırsın dedi akbank iş bankası finansbank da hesap kartım var alan var mı daha önce alınabilir mi ?
  • oy oy oy 9.madde de yazılanlar doğrumu?

"9. Kredi kartı aidatları için THH'ye başvuru hakkınız vardır ancak sözleşmede kart aidatı yazıyorsa kazanma şansınız düşüktür. Kartınız eski ise, o yıllarda yapılan sözleşmelerde kart aidatı ücretinden pek bahsedilmediği için kazanma ihtimaliniz yüksektir"

ee şimdi yapı kredi worldcard göndermiş bana geçen ay..sözleşme de de kart aidatı alınır yazıyor şimdi bizden 60 tl kart aidatını keserse geri alma şansımız yokmu o zaman...aman diyim kapatsak mı napsak hemen
  • quote:

Orijinalden alıntı: reisburak78
    Merhabalar Acaba Hangi Dilekçe Örneği İle Aldınız Bende World Ve Garanti ye Başvuru yapmak istiyorum. Kredi kartı sözleşmelerimi istedim benim kredi kartı sözleşmem 2006 da olduğu için yazı puntoları 12 punto değil o yüzden alınabiliyormuş galba yeni sözleşmelerde bankalar kazanıyormuş davayı ve avukat ücreti çıkartıyorlarmış 600--700 lira gibi bide 200-300 lira alalım 600-700 liradan olmayalım. bir yol gösterirseniz ona göre alabiliceksek eğer hakkımız varsa alalım bankalardan bu haksız paraları

Ju3x arkadaşın yukarıda yazdıklarını aynen uygularsanız sonuç alırsınız.

davaya gerek olmadan Tüketici HH ile halloluyor genelde.
    yani ben en son mart gibi sonuç aldım.
    kanunlarda değişiklik oldu mu bilemiyorum.
    yakında BankAsya rezaleti için hakem heyetine gideceğim...

• quote:

Orijinalden alıntı: signore

quote:

Bankasya'nın haksızca aldığı 30 TL'yi geri almak için kredi kartı ekstresi kesilince, ben de çıktısını alıp Üsküdar hakem heyetine gitmeyi düşünüyordum.
    son gelişme nedir?
    tüketici dernekleri uyumuyordur umarım.

Bende bir gelişme yok. Daha önce sorunsuzca işlem yapan Üsküdar THH eğer bu sefer bu kadar net reddettiyse ve Tüketici Mahkemesi'ne gidin dediyse, acaba kanunda mı değişme oldu diye düşünüyorum, aklıma başka birşey gelmiyor.

BankAsya cebimden izinsiz aldığı paramı iade etmezse ben de yakında Üsküdar'da bir şansımı deneyeceğim, sizi bilgilendiririm konuyla ilgili.

Bu arada yaşadığınız olayı şu derneklere bir sorun isterseniz:
    http://www.tuketici.gov.tr/
    http://www.tuketicihaklari.org.tr/
    http://www.tukoder.org.tr/

• Arkadaşlar tüketici heyetine ben de başvurcam ama bir kaç kere sonradan bankalar dava açmış müşteriye, sonra hem aidat paralarını geri almışlar hem de
    mahkeme ücretini ödetmişler(1.500 tl dolaylarında) açıkçası bundan korkuyorum biraz.
  • quote:

Adamım Ekstreleri çıkarttır.
    World sorunsuz veriyor kartım açıldığından itibaren ekstrelerin hepsini mail adresime istiyorum de...
    Vermese hesap dökümü istiyorum de.
    Kredi kartı aidatlarının olduğu dökümanları al 2 kopya.
    İşaretle aidatleri fosforlu kalemle.

Bonus artist tir :)
    Cindir, ekstreler için para ister :)
    Verme dilekçe ver :)
    T. Garanti Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğüne diye...
    xxxxxx kart nolu kredi kartı müşterinizim kart aidatlarımın bulunduğu ekstrelerimi talep ediyorum.
    Ve iadelerini istiyorum diye.
    İletişim bilgilerinle beraber şubene ver.(MAİL HESABINI MUTLAKA YAZ)
    Ve hangi ekstrelerde aidat kesildiğinin belirten bir döküman yollucaklar.
    Cevap mail adresine gelcek, sana veremiyoruz dicekler ama blöf :)
    Sadece seni zora koşuyorlar.Uğraştırıyorlar azcık...
    Sounçta alıyorsun...

Tüketici Hakem Heyeti Kaymakamlıkta.
    Sana yardımcı olacaklardır.
    Dİlekçeler zaten orda var.
    Boşluk dolduruyorsun.
    Bitti gitti.
    2 aydan 4 aya kadar bi tarihte evine geliyor kağıt...
    Ve diğer ekstrede düşüyormuş :)

Biz kartı kapatmıştık bankaya gittik o kadar basit yaniii...

Dilekçe ile olmasada telefon ile başvurumu yaptım yukarıda gösterdiğim olumsuz yanıt verildi

3 adet kredi kartım için alınan ücretler ve olumsuz olduklarını belirten kagitlari goturmem yeterli mi?

Kredi Kartlari tamam birde Banak hesablari için Hesap işletim ücreti alınıyot o da dahil mi

• Kuray K kullanıcısına yanıt
    THH ne belge götürmelisin.
    Belgesiz olmaz olumsuz kağıtta bir belgedir.
    Olmadı bankaya dilekçe verceksin alcaksın o ekstreleri...
    Vermese bile Garanti şu tarihlerde banka aidatı aldık ama yok şuda yok buda mahkeme kararıda vermiyoruz diyip korkutup caydırmaya çalıştığı belge var.
    Ben o belgeyi verdim aldım...
    Yatmadı daha hesap kapatmıştık çünkü 3 gün oldu.
    Yatıncada bilgilendiririm.
    THH ne 15 gün lük itiraz süresi vardır onada itiraz etmemiş.
    Sonuç yatırcak yaniii...

THH heyeti bilir.
    Alırsınız derse alırsınız alamazsınız derse alamazsınız dilekçe doldurtmaz bile size...
    UZMAN onlar.

Hesap işletim ücretide tamamen KEYFİ alınan KEYFİ kendi kendilerine koyduğu ve belirlediği bişey...
    Kural yok çevçevesi yok.
    Alırız demişler ama sözleşmede nasıl alıncağını belirlememişler.
    Buda bi açık sayılır iptal nedenidir.
    Siz itiraz edebilirsiniz.
    Banka haksız görülecek ve hesap işletim ücretide iade edilecektir.
    Tek taraflı menfaat oluyor.
    Kötüye kullanama oluyor.
    Eğer belirli sınırlarda şu kadar alınır dese sözleşmede OK.
    Ama öyle bi fiyat yok...

SONUÇ:

BÜTÜN KESİNTİLERİ ALIRSINIZ :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ju3x -- 17 Temmuz 2013; 21:49:29 >

• Merhaba arkadaşlar. Ben de HSBC advantage var, ve benden şu zamana kadar 210 tl yıllık üyelik ücreti kesmişler. Kartı kapattıracağım ve THH'ne başvuracağım. Kartı önce kapattırsam ve sonra da THH'ne başvurup olumlu sonuç alsam, alınan yıllık üyelik ücretleri karta iade yapılabilir mi?
  • Geçen sene bu konuyu okuyarak başlamış olan kart aidatı hikayem 2 gün önce Garanti bankasının açmış olduğu davayı kazanması sonucu sona erdi.

2012'nin ağustos ayında tüketici hakem heyetine başvurdum 3 ay kadar bir süre sonra hakem heyeti benim lehime karar çıkardı fakat 2 hafta içinde banka aidatları iade etmedi.

2 ay içinde dava açıldığına dair mahkemeden yazı geldi.Cevap yazmam istendi.Cevap yazdım sonra 3 ay kadar sonra duruşma tarihini belirten bir yazı daha geldi.2 gün önce duruşmaya girdim davanın kabulüne karar verilmese de öğrenci olduğum için sulh oldu yani bankayla anlaşmaya gideceğiz böylece vekalet ücreti ödemek durumunda kalmayacağım.

Avukat tanıdığm ise davayı alacağımı düşünüyordu onun girmş olduğu ziraat bankası kart aidatında hakim hiç bakmadan bankanın açmış olduğu davayı reddetmiş.Bu konuda tarafınıza dava açılmışssa sanırım hakimin görüşü önemli.

Tavsiyelerim tarafınıza dava açtırmayın açarlarsa davayı kaybetme ihtimaliniz mevcut.Kaybederseniz 1500 lira gibi bir masraf yokmuş sadece vekalet ücreti 440 lira ve mahkeme masrafları varmış.

Sormak istedikleriniz olursa cevaplayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Standartuye -- 17 Temmuz 2013; 1:04:30 >

• geçen gün kredi kartlarımın aidat iadeleri için gittim kaymakamlığa onlar için belgeleri verdim ordaki görevliye bankamatik kartı için de aynı şeyleri yapabiliyormuyuz dedim hesap işletim ücreti olarak yazıyorsa onlar yasal alınamaz dedi kart aidatı olarak yazıyorsa alırsın dedi akbank iş bankası finansbank da hesap kartım var alan var mı daha önce alınabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskts

geçen gün kredi kartlarımın aidat iadeleri için gittim kaymakamlığa onlar için belgeleri verdim ordaki görevliye bankamatik kartı için de aynı şeyleri yapabiliyormuyuz dedim hesap işletim ücreti olarak yazıyorsa onlar yasal alınamaz dedi kart aidatı olarak yazıyorsa alırsın dedi akbank iş bankası finansbank da hesap kartım var alan var mı daha önce alınabilir mi ?

Çok fena sallamış, hesap işletim ücreti yasal ne demek ?!? Önemli olan sözleşmenin nasıl yapıldığı ve sözleşmede iade alabilmek için gerekli şartların olup olmadığı.

Ben Garanti Bankası'ndan geçmiş yıllarda iade aldığım zaman, gelen karar kağıdında "sözleşmenin 12 puntodan küçük yazılmış olması" gibi sebeplerle haklı bulundum ve Garanti Bankası da karar faksını aldıktan sonra gık demeden iadeyi gerçekleştirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: signore

quote:

geçen gün kredi kartlarımın aidat iadeleri için gittim kaymakamlığa onlar için belgeleri verdim ordaki görevliye bankamatik kartı için de aynı şeyleri yapabiliyormuyuz dedim hesap işletim ücreti olarak yazıyorsa onlar yasal alınamaz dedi kart aidatı olarak yazıyorsa alırsın dedi akbank iş bankası finansbank da hesap kartım var alan var mı daha önce alınabilir mi ?

Çok fena sallamış, hesap işletim ücreti yasal ne demek ?!? Önemli olan sözleşmenin nasıl yapıldığı ve sözleşmede iade alabilmek için gerekli şartların olup olmadığı.

Ben Garanti Bankası'ndan geçmiş yıllarda iade aldığım zaman, gelen karar kağıdında "sözleşmenin 12 puntodan küçük yazılmış olması" gibi sebeplerle haklı bulundum ve Garanti Bankası da karar faksını aldıktan sonra gık demeden iadeyi gerçekleştirdi.

kredi kartı için yaptıklarımı yapsam alabilirmiyim alabilirmiyim yani

• quote:

kredi kartı için yaptıklarımı yapsam alabilirmiyim alabilirmiyim yani

Başvuru hakkınız var, sonrası sözleşmenize bağlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Standartuye

Geçen sene bu konuyu okuyarak başlamış olan kart aidatı hikayem 2 gün önce Garanti bankasının açmış olduğu davayı kazanması sonucu sona erdi.

2012'nin ağustos ayında tüketici hakem heyetine başvurdum 3 ay kadar bir süre sonra hakem heyeti benim lehime karar çıkardı fakat 2 hafta içinde banka aidatları iade etmedi.

2 ay içinde dava açıldığına dair mahkemeden yazı geldi.Cevap yazmam istendi.Cevap yazdım sonra 3 ay kadar sonra duruşma tarihini belirten bir yazı daha geldi.2 gün önce duruşmaya girdim davanın kabulüne karar verilmese de öğrenci olduğum için sulh oldu yani bankayla anlaşmaya gideceğiz böylece vekalet ücreti ödemek durumunda kalmayacağım.

Avukat tanıdığm ise davayı alacağımı düşünüyordu onun girmş olduğu ziraat bankası kart aidatında hakim hiç bakmadan bankanın açmış olduğu davayı reddetmiş.Bu konuda tarafınıza dava açılmışssa sanırım hakimin görüşü önemli.

Tavsiyelerim tarafınıza dava açtırmayın açarlarsa davayı kaybetme ihtimaliniz mevcut.Kaybederseniz 1500 lira gibi bir masraf yokmuş sadece vekalet ücreti 440 lira ve mahkeme masrafları varmış.

Sormak istedikleriniz olursa cevaplayabilirim.

karara itiraz hakkı bulunmuyor mu?
    bir de mahkemelerde şöyle bir şey var, bir mahkemenin evet dediğine öteki hayır diyebiliyor...
    gerçekten ilginç...

• 
Sayfa: önceki 289290291292293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.