Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (293. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.155
Cevap
184
Favori
563.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 291292293294295
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hesap Hareketlerini belgele...
    Hesap Dökümünü al yani, sonra THH ne git, ordakiler sana illaki yardımcı olur.
    Bence alırsın hesap işletim ücretini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ju3x

Bu hafta geçti TŞK :)
    Onları öğrenince duramazdık yaniii :)

Finansın detayları aşağıdaki linkte hocam.

http://www.finansbank.com.tr/Bankacilik/bireysel/maas-odemeleri/finansbank-emeklilik-paketi.aspx
  • Şekerbankın bonusunu kullanan var mı?Nasıl bir kart tavsiye edilir mi?garanti bonusu kapatacağım kampanya ile kart ücreti ödemeyeceğim şekerbonusa.
  • Garanti bankası iade ediyor mu ?
    Kredi kartı değil de banka kartı olan paracard kullanıyorum,
    1 ay önce kadar 49TL çektiler,şikayetvar.com'dan şikayet bildirdim şimdi mail atmışlar geri vermiycez diye mail şöyle;

quote:

www.sikayetvar.com ‘dan göndermiş olduğunuz şikayetiniz numarası ile Haklı Müşteri Hattı’nda kayıt altına alınmıştır.

Bankamızın Haklı Müşteri Hattı’na ilettiğiniz numaralı mesajınızı detaylı olarak inceledik. Öncelikle Bankamızdan hizmet aldığınız için teşekkür ederiz. Hesap işletim ücretleriyle ilgili bazı bilgileri sizinle paylaşmak isteriz.

Bankalardaki vadesiz hesaplar, yüksek miktarda nakit taşıma sorununu ortadan kaldırırken, günün her saatinde ATM’ler aracılığıyla nakit çekme, banka kartları aracılığıyla alışveriş ve ödeme yapma gibi avantajlar sağlamakta, zaman kazandırarak hayatı kolaylaştırmaktadır. Bu hesaplar sayesinde, şubelerin yanı sıra İnternet Şubesi ve Alo Garanti üzerinden, her türlü bankacılık işlemi kesintisiz olarak gerçekleştirilebilmektedir.

Bankalardaki tüm vadesiz hesaplar için açma, kapama, işletme ve arşivleme işlemleri yapılmaktadır. Aynı zamanda bu hesaplar, 7 gün 24 saat sizlerin kullanımına hazır tutulmaktadır. Güvenli bir şekilde ve her geçen gün artan bir kaliteyle bu hizmetlerin sürdürülebilmesi için, teknoloji ve insan kaynağı tabanlı ciddi maliyetlerin ortaya çıktığını belirtmek isteriz.

Müşterilerimizle imzaladığımız sözleşmeler kapsamında ve yasalara uygun olarak yılda iki defa yansıtılan hesap işletim ücreti, size sunduğumuz bu hizmetlerin oluşturduğu maliyetlerin bir kısmıdır.

Hesap işletim ücreti yansıtma dönemi ve tutarı bilgisi ile ücret yansıtılmayan istisnai uygulamalarımızahttp://www.garanti.com.tr/tr/bireysel/mevduat_ve_yatirim/mevduat_urunleri/vadesiz_tl_hesabi.page internet adresinde yer alan “Ücretler” bölümünden ulaşabilirsiniz.

İncelemeye konu olan hesabınızın, istisnai durumların dışında kaldığını ve bu nedenle hesap işletim ücreti yansıtıldığını bilgilerinize sunarız. Bir sonraki dönemde hesabınızın belirtilen istisnalardan herhangi birini sağlaması durumunda, Bankamız hesap işletim ücretini sizin adınıza karşılayacaktır.

Ayırca kız arkadaşım'da 10 yıldır iş bankası banka kartı kullanıyor geri alma şansı var mı hesap işletim ücretlerini ?
    Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: vindobona

Arkadaşlar yardımınız gerekiyor,

AXess platinum kredi kartım var.
    Geçen sene 2012'de 500 tl masrafsız hızlı para kullanmıştım, hesaba yatmamıştı ve hesap işletim ücreti alınmıyordu, 2010'dan beri açık olan hesap var ama bir şey ödemedim. Bu 500 tl kullanımı sırasında benden otomatik ödeme talimatı almışlar güya ve kredi kartımın borcu son ödeme gününde yatırmazsam oradan asgarisini çekiyorlarmış (bir senedir ödemediğim oldu ama hiç vadesiz hesaptan asgeri borçu çekmediler - eksi bakiye olarak-)

neyse sorun şu,

Axessin hesap kesim tarihi 19uydu, ben 18inde borcumu ödemedim (para vardı, online eft yaptım hazır imkan varken) neyse, ekstre kesildi kart aidatları olarak 145 TL, aradım iptal ettirdim, hesaba iade ettiler aidatları.

AMA bugün hesaptan 43 tl eksiye düşmüşüm, yukarıdaki anlattığım nedenden dolayı, yani karta borcum yok ama ben erken ödemişim falan fıstık mh temsilcisi de afalladı salladı bir şeyler.

Hemen kartı kapattırdım tabi, bir daha asla bu bankayla çalışmıcam ama

ben bu 43 tl ödemeyi yaparsam hesap işletim ücreti de geçirecekler bana,

olmayan borcun asgarisini alıyorlar,

öyle bir talimatım da olmamasına rağmen,

ne yapmalıyım? nereye şikayet etmeliyim? Fikirlerinizi bekliyorum.

Teşekkürler,

kendimden alıntılıyorum,

hesap işletim ücreti ödemeden hallettim, artı para hesabında hesap işletim ücreti yokmuş falan. kullanmadığım tl ve euro hesaplarımı (ki euro hesabını neden açmışlar anlamadım) ve kredi kartımı kapattım, akbank'tan kurtuldum, bir daha da bulaşmam, birileri şu bankaları adam akıllı yola sokmalı artık, kafalarına göre iş yapmaya fazla alışmışlar.

adios ve parafla yola devam..

• quote:

quote:

Arkadaşlar yardımınız gerekiyor,

AXess platinum kredi kartım var.
    Geçen sene 2012'de 500 tl masrafsız hızlı para kullanmıştım, hesaba yatmamıştı ve hesap işletim ücreti alınmıyordu, 2010'dan beri açık olan hesap var ama bir şey ödemedim. Bu 500 tl kullanımı sırasında benden otomatik ödeme talimatı almışlar güya ve kredi kartımın borcu son ödeme gününde yatırmazsam oradan asgarisini çekiyorlarmış (bir senedir ödemediğim oldu ama hiç vadesiz hesaptan asgeri borçu çekmediler - eksi bakiye olarak-)

neyse sorun şu,

Axessin hesap kesim tarihi 19uydu, ben 18inde borcumu ödemedim (para vardı, online eft yaptım hazır imkan varken) neyse, ekstre kesildi kart aidatları olarak 145 TL, aradım iptal ettirdim, hesaba iade ettiler aidatları.

AMA bugün hesaptan 43 tl eksiye düşmüşüm, yukarıdaki anlattığım nedenden dolayı, yani karta borcum yok ama ben erken ödemişim falan fıstık mh temsilcisi de afalladı salladı bir şeyler.

Hemen kartı kapattırdım tabi, bir daha asla bu bankayla çalışmıcam ama

ben bu 43 tl ödemeyi yaparsam hesap işletim ücreti de geçirecekler bana,

olmayan borcun asgarisini alıyorlar,

öyle bir talimatım da olmamasına rağmen,

ne yapmalıyım? nereye şikayet etmeliyim? Fikirlerinizi bekliyorum.

Teşekkürler,

kendimden alıntılıyorum,

hesap işletim ücreti ödemeden hallettim, artı para hesabında hesap işletim ücreti yokmuş falan. kullanmadığım tl ve euro hesaplarımı (ki euro hesabını neden açmışlar anlamadım) ve kredi kartımı kapattım, akbank'tan kurtuldum, bir daha da bulaşmam, birileri şu bankaları adam akıllı yola sokmalı artık, kafalarına göre iş yapmaya fazla alışmışlar.

adios ve parafla yola devam..

En güzeli bu tür ücreti alan bankalarla çalışmamak yeri geldiğinde bankalara sizin yaptığınız gibi rest çekebilmek emin olun bu gün toplum olarak 2 gün bankaları kullanmasak ve %20 kadar kredi kartlarını kapattırsak geçici olarak bakın çok şey değişir.Ben mesela bankanın birinde param duruyordu baktım hesap işletim ücreti kesmiş hemen parayı çektim hesabı kapattım bitti bir daha o bankayla vadesiz hesap açmam ve yatırmam ben değil banka kaybetti.

• Evet, bende bu şekilde yaptım. Dün Akbank'dan aradılar, dediler Hesap Kesim Ücreti için şu kadar hesaba para yatırmanız gerekiyor diye...
    Bende tabi ki yok dedim. Kartımı iptal ettim, hesabı da edicektim ettirmediler.

Bende dedim kalsın nasıl olsa kullanmayacağım.
    Bugünde şikayet ettim Tüketici Haklarına, zoraki olarak işlem yaptırmıyorlar diye....

Bir daha da AKBANK !!! ile çalışmayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bossa

Evet, bende bu şekilde yaptım. Dün Akbank'dan aradılar, dediler Hesap Kesim Ücreti için şu kadar hesaba para yatırmanız gerekiyor diye...
    Bende tabi ki yok dedim. Kartımı iptal ettim, hesabı da edicektim ettirmediler.

Bende dedim kalsın nasıl olsa kullanmayacağım.
    Bugünde şikayet ettim Tüketici Haklarına, zoraki olarak işlem yaptırmıyorlar diye....

Bir daha da AKBANK !!! ile çalışmayacağım.

Tüketiciler olarak gerekli tepkiyi verebilmiş olsak toplumun geneli olarak bu bankalar bu şekilde davranamazlar mesela garanti bankası asıl bonusum için kart kullanım ücretini iade etti fakat ek kartınkini iade etmedi 1 aya kadar iptal ettireceğim asıl bonusa iade edilen ücretide tahsil edecekler etsinler bir daha garantinin önünden geçmeyeceğim.Benim aylık minimum 1500 TL kart ödemesi yaptığım ve son ödeme tarihinden en az 1 hafta önce asgari tutarı değil tamamını ödediğim halde ek kart ücretini iade etmiyorsa bende garantiyle olan bütün bankacılık işlemlerini iptal ettiririm tüketici olarak güçlü olduğumuzu onlara ihtiyacımız olmadığını bildirmemiz gerek.Kart kullanım ücreti alınmayan Parafı kullanıyorum şu anda bonus iptal edilene kadar harcama yapılmadan duracak en geç 1 ay içinde kapanacak.

• Bossa kullanıcısına yanıt
    Hesabıda iptal edin.
    E-icra diye bişey var artık...
    Bir yerde bakarsınız başka banka hesabınızdan para çekilmiş AAA derseniz olmaz :)

Kullanmadığınız çalışmadığınız bankalardaki hesabı kapatın.
  • Biarkadasabakipcikicam kullanıcısına yanıt
    Yukarda benim yazılarımı oku ben hepsini aldım...
    Garanti Bonusu kapatmıştık onunda geriye dönük almışım oku :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ju3x

Hesabıda iptal edin.
    E-icra diye bişey var artık...
    Bir yerde bakarsınız başka banka hesabınızdan para çekilmiş AAA derseniz olmaz :)

Kullanmadığınız çalışmadığınız bankalardaki hesabı kapatın.

Şimdi garantiden vadesiz hesabımı kapatırsam internet bankacılığını kullanabilir miyim?Kullanmamdaki amacım kartıda iptal edince var olan taksitler devam ettiği için ekstra borç çıkardıklarında görebilmemdir yoksa başka bir bankanın internet bankacılığını maaş hesabından dolayı ücretsiz kullanıyorum.
  • Saolasın, biliyorum e-icra yada hacizi direk maaş hesabına da gönderebiliyorlar.
    Ben kapatmak istedim zaten fakat borcunuz var kapatmayız dediler.
    Bende borcum varsa faturalandır göreyim dedim ama sonuç olarak ne faturalandırdılar ne de hesaba kapatma talimatını aldılar...

Bende talebim üzerine bu şekilde hareket etmediklerinden dolayı Tüketici haklarına şikayet ettim.
    Şimdi sonucunu bekliyorum.
  • Adalet mülkün temeli kullanıcısına yanıt
    Bankayla konuşun.
    Hesap kart bütün ilişkiyi kesince borcumu devam ettirebilirmiyim.Bence ettire bilirsin.Aylık ödemeler şeklinde.
    Eee yok yan çizerlerse.
    Ödeme yapcağın hesap kalır.
    Gerisini iptal edersin.

AMA boşta duran hesap bişey olmaz demeyin.Yararı olmaz.Olursa kesin ZARARI OLUR...

E-İCRA çıktı mertlik bozuldu :)
  • Haklısın o konuda... Yolum zaten kapatma doğrultusunda fakat kapatmıyorlar ki :D
    Zorla kapattırırlar insana :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bossa

Haklısın o konuda... Yolum zaten kapatma doğrultusunda fakat kapatmıyorlar ki :D
    Zorla kapattırırlar insana :D

Dilekçe vererek kapatmalarını talep edin kabül etmezlerse genel müdürlüğe gönderin bence.
  • Onu da deniyelim, yarın şubeye gideyim barim.
  • hsbc advantage aidat alınıp da telefonla geri alabilen oldu mu bu aralar. Benden de eylülde alınacak. Kartı kapattırsam mı acaba?
  • Benim karar çıktı. Hakem Heyeyi lehe karar verip bankanın aldığı yıllık 100 TL Hesap İşletim ücretini bana iadesine hükmetti
    Faiz lobisine paranızı kaptırmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 2 Ağustos 2013; 11:19:28 >
  • yapı kredi de son 1-2 yıl içinde, 12 punto yazılmış kredi kartı sözleşmesi olupta kart aidatını geri alabilen hiç kimse var mı acaba?
  • @TUVNERA , aynı yazıyı aynı banka aleyhine THH bende çıkarttırdım fakat işlem hacminiz yüklü değilse , YKB kararın bir geçerliliği olmadığını söylüyor..
  • 
Sayfa: önceki 291292293294295
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.