Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (292. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.155
Cevap
184
Favori
563.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 290291292293294
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tutar dusuk oldugu icin itiraz hakki bulunmuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ju3x

Adamım Ekstreleri çıkarttır.
    World sorunsuz veriyor kartım açıldığından itibaren ekstrelerin hepsini mail adresime istiyorum de...
    Vermese hesap dökümü istiyorum de.
    Kredi kartı aidatlarının olduğu dökümanları al 2 kopya.
    İşaretle aidatleri fosforlu kalemle.

Bonus artist tir :)
    Cindir, ekstreler için para ister :)
    Verme dilekçe ver :)
    T. Garanti Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğüne diye...
    xxxxxx kart nolu kredi kartı müşterinizim kart aidatlarımın bulunduğu ekstrelerimi talep ediyorum.
    Ve iadelerini istiyorum diye.
    İletişim bilgilerinle beraber şubene ver.(MAİL HESABINI MUTLAKA YAZ)
    Ve hangi ekstrelerde aidat kesildiğinin belirten bir döküman yollucaklar.
    Cevap mail adresine gelcek, sana veremiyoruz dicekler ama blöf :)
    Sadece seni zora koşuyorlar.Uğraştırıyorlar azcık...
    Sounçta alıyorsun...

Tüketici Hakem Heyeti Kaymakamlıkta.
    Sana yardımcı olacaklardır.
    Dİlekçeler zaten orda var.
    Boşluk dolduruyorsun.
    Bitti gitti.
    2 aydan 4 aya kadar bi tarihte evine geliyor kağıt...
    Ve diğer ekstrede düşüyormuş :)

Biz kartı kapatmıştık bankaya gittik o kadar basit yaniii...

teşekkürler zaten benim ekstrelerim elimde mevcut arşivden çıkarttım hepsini direk thhye başvuru yapıcam fakat dilekçe örneğini düşünüyorum kredi kartı sözleşmem 12 puntodan küçük 2006 yılında falan yapmışız sözleşmeyi ona göre bir dilekçe doldurursam daha iyi olurmu acaba diye düşünüyorum çünkü yanlış dilekçe doldurursak bankanın lehine sonuçlanıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: reisburak78

teşekkürler zaten benim ekstrelerim elimde mevcut arşivden çıkarttım hepsini direk thhye başvuru yapıcam fakat dilekçe örneğini düşünüyorum kredi kartı sözleşmem 12 puntodan küçük 2006 yılında falan yapmışız sözleşmeyi ona göre bir dilekçe doldurursam daha iyi olurmu acaba diye düşünüyorum çünkü yanlış dilekçe doldurursak bankanın lehine sonuçlanıyor

dilekçeye onları yazmana gerek yok, sadece ücretin iadesini istiyorum de.
    büyük bir ihtimal hazır dilekçe vardır kaymakamlıkta.
    gerekli sebebi sözleşmeden hakem heyeti buluyor.
    zaten bankadan sözleşmeni de isteyecekler.
    banka sözleşmeni göndermezse otomatik sen kazanıyorsun.

• arkadaşlar ben de artık son haddeye geldim ve kredi kartımı kapattırıyorum.bundan böyle de hesap işletim ücreti yıllık aidatı alan hiçbir bankayla da çalışmayacağım.bu tamamen sömürüdür başka birşey değil.ben sizden sadece şunu öğrenmek istiyorum ben kredi kartımı kapattırsam da geçmişe dönük aidatları mahkeme kararıyla geri alabilirmiyim.yani mahkemeye başvuru için kartın açık olmasına gerek varmıdır...
  • Evet GARANTİ bankasından da korkmadan iade alabilirsiniz.
    Bankaların gönderdiği tehdit mesajları alamazsınız yok avukat masrafları göz korkutma :)

Biraz önce aradım 444 0 338 Garanti Haklı Tüketici Hattını.
    Dedim benim para iadem vardı nasıl olcak.
    Vadesiz hesabımda kapanmış, en yakın şubeye isminize havale yapıyorum dedi.
    3 gün içinde alırınız.
    Tşk ettim bitti gitti :)

Sonuç Mutlu Tüketici :)
  • Axess iyice şaşırdı. 75 TL yıllık aidat kesmiş
    mail attım olumsuz yanıt verdiler. aynı şekilde
    cardfinans ise 65 TL yansıtmış. yine internetten
    ,başburdum. Kaydınız alındı işlem devam ediyor diyor.
    ikisi içinde Ankara Mamak THH" ne başvurdum. Memur.,
    bu aralar çok başvuru var 1 yıla kadar sürebilir dedi.
    Not Başvuruda pul parası zarf arası dosya vs İSTENMEDİ.

Son zamanlarda Ankara Mamak Hakem Heyetinden
    Axees ve Finansbank için karar alan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmustafa06 -- 18 Temmuz 2013; 17:57:45 >
  • Arkadaşlar adios için yapıkredi 90 lira para kesmiş iade edin dedim edemiyoruz dediler kapattırıcam kendimi sömürülmüş hissediyorum bir daha özel bankalarla işim olmaz vakıf öğretmen kartım var aidat ödemiyorum bu kartla devam edicem kendini kullandırmak isteyen varsa kullanmaya devam etsin bu özel bankaların kredi kartlarını bu kadar şerefsizlik olmaz.
  • bankasyanın tv lerde bas bas aidat yok deyip temmuzda 3 kağtçılığını belli eder şekilde kestiği 30 tl için, katılım bankaları birliğine şikayet ettim. bana bir form gönderdiler, aynı tüketici hakem heyeti gibi bu bankaların birliğininde böyle bir hakem heyeti varmış, fom gönderdiler doldurup müracaat ettim bakalım. sonuç ne çıkacak. birde cemaatin bankası, nasıl böyle yalancılık yapar anlamadım....
  • Arkadaşlar bende world'den (yapı kredi) mağdurum fakat şöyle bir durum var.

Temmuz 2012 de kredi kartı ücretini yansıtmışlar 65TL olarak fakat ben sözleşmemde kredi kartı ücreti worldpuandan ödensin dedim die 65TL karta geri ödeme yapılmış ve yerine worldpuanım 65 TL karşılığı olan -13.000 puana düşürülmüş.

Tam 1 yıl sonra yani bu ay bu worldpuanı artıya çıkaramadığım için geriye kalan 12bin puan karşılığı 60 TL ekstrede geldi. Ve yine kart ücreti olarak 75TL kesip yerine ödeyip -15000 puana çevrilmiş.

Temmuz 2012 Ekstre'de şu şekilde

17 Temmuz 12 ÜYELİK ÜCRETİ 65,00
    17 Temmuz 12 YILLIK ÜYELİK ÜCRETİ İPT. +65,00

17 Temmuz 12 WORLDPUAN-YILLIK ÜYELİK ÜCRETİ ÖDEME -13.000

Temmuz 2013 ekstresi

DEVREDEN WORLDPUAN'INIZ -12.102

15 Temmuz 13 WORLDPUAN BORCU 60,51
    17 Temmuz 13 ÜYELİK ÜCRETİ 75,00
    17 Temmuz 12 YILLIK ÜYELİK ÜCRETİ İPT. +75,00

17 Temmuz 13 WORLDPUAN-YILLIK ÜYELİK ÜCRETİ ÖDEME -15.000

444'lü hatla konuştum. Parayı ödüyoruz ama puanı ödemiyoruz diye cevap verdiler. Kapatıyorum dedim kapatırsanız 15.000 puanı 75TL olarak bi sonraki ekstrenizde görürsünüz dediler. Temmuz 2014'e kadar kullanın puanı 0layın filan dediler.

Bu parayı geri alma olasılığım var mı acaba? Bir yol gösterir misiniz?

• arkadaşlar yapıkredi word kartımın temmuz ekstresinde 60tl üyelik ücreti yansıtılmış.444 aradım 2005 den bugüne kullanıyorum ve ödemelerimi düzenli olarak yapıyorum;bu yüzden de üyelik aidatından muzdaribim dedim.hanımfendi bana tamam sizi kaybetmek istemiyoruz birikmiş 88 tl puanınız var oradan düşelim demez mi.yüzsüzlüğün bu kadarı...dedim ki kimin parasıyla kime iyilik yapıyorsunuz kapatın dedim kartımı istemiyorum.peki tamam dedi 2. şeçenek sunayım.neymiş efendim 90 gün içinde 900 tl lık alışveriş yaparsam aidatı yansıtmayacaklarmış.dedim ki ben bu şekilde dayatmayla bu işi çözmek istemiyorum sizden rica ettim siz de yapmıyorsunuz anlaşıldı dedim.kapatın kartımı dedim.kapatırsanız 88 tl lık puanınız silinecek dedi.tamam dedim şimdi kapatmayın bugün harcayıp yarın kapatacağım dedim.ardından da aynı bankaya ait 2 tane daha kredi kartım vardı hemen onları kapattım.bugün de benzin alacağım puanlarla ve onu da kapattırıyorum.yapı mkrediyle artık işim kalmıyor...teb den ömür boyu aidatsız bonusum var ona devam.ayrıca vakıfbanktan kredi çekmiştim bana vakıf world göndermişlerdi.hiç kullanmamıştım şifre dahi almamıştım.bugün aradım şifre alacağım ama aidat alacaksanız direk şifre almadan kapattıracağım dedim.tamam dedi aidat almayacağız.artık world olarak da vakıfı kullanacağım.dün de belirttiğim gibi aidat alan hiçbir bankayla çalışmayacağım.eğer toplum olarak bu şekilde ortak hareket edebilirsek bence müşteri kapabilmek için çok uğraşırlar.bakalım 1 yıl hiçkimse kredi kartı kullanmasa neler derğişir bu ülkede.bu sadece kredi kartı için geçerli değil.herkes kontağını kapatsa 1 ay benzin almasa bakın neler değişir bu ülkede.ben açıkçası 5 aydır özel mecburiyetlerim haricinde aracımı kullanmıyorum.işe arabayla gitmiyorum tepki olarak.bütün forumdaşlarımı bu konuda desteğe çağırıyorum.bu hepimiz için en iyisi emin olun...

• Bank Asya'yı kredi kartı ücreti için şikayet etmek isteyenler şuraya başvurabilir:

Türkiye Katılım Bankaları Birliği Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti

http://www.tkbb.org.tr/Default.aspx?pageID=69#992

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Matematik -- 19 Temmuz 2013; 18:33:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

Bank Asya'yı kredi kartı ücreti için şikayet etmek isteyenler şuraya başvurabilir:

Türkiye Katılım Bankaları Birliği Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti

http://www.tkbb.org.tr/Default.aspx?pageID=69#992

1 temmuz 2013 ve sonrası kartı kullanmadıysanız bankanın yaptığı sözleşme değişikliğini kabul etmemişsiniz demektir.
    bu durumu thhye bildirirseniz kart aidatını geri alıp kartı iptal etme süreciniz hızlanır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ScHeNKii_ScP

arkadaşlar yapıkredi word kartımın temmuz ekstresinde 60tl üyelik ücreti yansıtılmış.444 aradım 2005 den bugüne kullanıyorum ve ödemelerimi düzenli olarak yapıyorum;bu yüzden de üyelik aidatından muzdaribim dedim.hanımfendi bana tamam sizi kaybetmek istemiyoruz birikmiş 88 tl puanınız var oradan düşelim demez mi.yüzsüzlüğün bu kadarı...dedim ki kimin parasıyla kime iyilik yapıyorsunuz kapatın dedim kartımı istemiyorum.peki tamam dedi 2. şeçenek sunayım.neymiş efendim 90 gün içinde 900 tl lık alışveriş yaparsam aidatı yansıtmayacaklarmış.dedim ki ben bu şekilde dayatmayla bu işi çözmek istemiyorum sizden rica ettim siz de yapmıyorsunuz anlaşıldı dedim.kapatın kartımı dedim.kapatırsanız 88 tl lık puanınız silinecek dedi.tamam dedim şimdi kapatmayın bugün harcayıp yarın kapatacağım dedim.ardından da aynı bankaya ait 2 tane daha kredi kartım vardı hemen onları kapattım.bugün de benzin alacağım puanlarla ve onu da kapattırıyorum.yapı mkrediyle artık işim kalmıyor...teb den ömür boyu aidatsız bonusum var ona devam.ayrıca vakıfbanktan kredi çekmiştim bana vakıf world göndermişlerdi.hiç kullanmamıştım şifre dahi almamıştım.bugün aradım şifre alacağım ama aidat alacaksanız direk şifre almadan kapattıracağım dedim.tamam dedi aidat almayacağız.artık world olarak da vakıfı kullanacağım.dün de belirttiğim gibi aidat alan hiçbir bankayla çalışmayacağım.eğer toplum olarak bu şekilde ortak hareket edebilirsek bence müşteri kapabilmek için çok uğraşırlar.bakalım 1 yıl hiçkimse kredi kartı kullanmasa neler derğişir bu ülkede.bu sadece kredi kartı için geçerli değil.herkes kontağını kapatsa 1 ay benzin almasa bakın neler değişir bu ülkede.ben açıkçası 5 aydır özel mecburiyetlerim haricinde aracımı kullanmıyorum.işe arabayla gitmiyorum tepki olarak.bütün forumdaşlarımı bu konuda desteğe çağırıyorum.bu hepimiz için en iyisi emin olun...

Merhaba bu ay gelen hesap ekstreme baktığımda 90tl üyelik ücreti yansıtıldığını gördüm müşteri hizmetlerini arayıp bu ücretin silinmesini talep ettim fakat telefondaki müşteri hizmetleri yetkilisi talebi kabul etmedi ısrarla kartımı kapatacağı ve bankanızla çalışmayacağımı söylememe rağmen yardımcı olmadı.en kısa sürede kartımdaki puanları harcayıp kartımı kapattıracağım.yapı kredi doğrudur en kaliteli ve en iyi hizmeti veren bankadır ama yapı kredinin bu kadar büyümesinde kullanıcıların payıda büyüktür ama emin olun bu strateji ile giderseniz çok müşteri kaybedeceksiniz şimdiye kadar bir telefonla iptal ettirdiğim kart ücreti ne olduda şimdi yok 3 ay şu kadar harcayın bu kadar harcayın gibi çocukça tekliflere dönüştü.

Bu sinirle axess platinum kartım vardı 2 senedir ücret almıyordu adamlar onu aradım kapattırmamak için adam 2014 eylüle kadar kart ücreti almayalım benim ismim yaşar kayıt altında herşey 2014 ten sonra da her aradığınızda 1 sene erteleriz diye gayet ılımlı ve sıcak konuştu.ama ok yaydan çıktı.7

vakıf world ü kapattım.---arayın iptal ederiz yıllık ücret yansıdığında dediler ama kabul etmedim.
    play kartı kapattım.....2 gün geç yatırmışım farkında olmadan 1 sms atmışlar 6tl bildirim ücreti aldılar 1 sms karşılığı....aradım kapattım sonra tekrar aradılar fakat kabul etmedim.
    axess platinium---2 senedir ücret almıyordu adamlar onu aradım kapattırmamak için adam 2014 eylüle kadar kart ücreti almayalım benim ismim yaşar kayıt altında herşey 2014 ten sonra da her aradığınızda 1 sene erteleriz diye gayet ılımlı ve sıcak konuştu ama kapattım.
    adios---90tl yansıtmış aradım worldpuan olarak ödeyin geri verelim dediler yok dedim 3 ayda 1000 tl harcayın dediler yok dedim direk kapatacaktım puan olduğu için kapatamadım en kısa zamanda puanları harcayıp kapatıcam.
    ing bonus--kart ücreti almıyor hiçbir avantajı yok ama ücreti olmadığından sadece bunu kullanıcam.

son olarak paraf iyi şu aralar yıllık ücret yoksa parafa başvurucam.

Bu ay gelen hesap ekstreme baktığımda 90tl üyelik ücreti yansıtıldığını gördüm. Müşteri hizmetlerini arayıp bu ücretin silinmesini talep ettim. Fakat telefondaki müşteri hizmetleri yetkilisi talebi kabul etmedi. Israrla kartımı kapatacağı ve bankanızla çalışmayacağımı söylememe rağmen yardımcı olmadı. En kısa sürede kartımdaki puanları harcayıp kartımı kapattıracağım.

Şimdiye kadar bir telefonla iptal ettirdiğim kart ücreti ne oldu da şimdi yok 3 ay şu kadar harcayın bu kadar harcayın gibi çocukça tekliflere dönüştü.

yapı kredi world kart.

world kart ve yapı kredi müşteri bazlı çalışmıyor artık kart aidatını bir telefonla yada telefona bile gerek olmadan kendileri iptal ederlerdi eskiden şimdi arıyorum umurlarında değil tok esnaf gibiler işinize gelirse diyor açık açık işime gelmiyor kardeşim yok 3 ayda şu kadar harca yok puandan keselim gibi adamı tavuk yolar gibi yolmaya çalışmaya başladılar eski kampanyalar yok eski müşteri memnuniyeti yok şikayet oluşturuyorsun geri dönüş yok.bende puanları harcayıp en kısa sürede kapattıracağım.şu an için kart ücreti almayan ve bol kampanya bol puan veren halkbank paraf var ona başvurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christopher Moltisanti -- 19 Temmuz 2013; 18:48:03 >

• Daha önceki mesajlarda bazı arkadaşlar geçmiş tarihli ekstre talep edince ücret istendiğinden bahsetmiş ama ben tekrar bu konuda hatırlatma yapmak istedim;

Bugün İşbankasına gittim ve 2005 tarihinden itibaren aldıkları kart aidatı olan ekstrelerin kopyasını istedim. Banka çalışanı "bu işlem arşiv taramaya girer ve 50,65 TL ücreti vardır" dedi. Ben bu parayı ödemem dedim ve boş bir A4 kağıt verin, o ekstreleri e-mail adresime yollamanız için dilekçe yazacağım, başlık olarak genel müdürlükmü yazayım yoksa sizin şubenizin adınımı yazayım diye sordum. Kendi şubelerinin adını yazdırdılar ve saat 17:00 gibi e-posta`larıma baktığımda istediğim ekstreleri ücretsiz olarak e-mail adresime yolladıklarını gördüm.

Kısacası, siz hakem heyetine başvurmayasınız diye ekstre istediğinizde bile 50 küsür TL para isteyerek sizi bu işten caydırmaya çalışıyorlar. Sanki Osmanlı devlet arşivinde tarama yapacaklarmış gibi hiç utanmadan 50 küsür TL para istiyorlar. Bu modern tefecilere kesinlikle para ödemeyin ve benim yaptığım gibi dilekçe yazın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garabet2 -- 19 Temmuz 2013; 20:12:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Garabet2

Daha önceki mesajlarda bazı arkadaşlar geçmiş tarihli ekstre talep edince ücret istendiğinden bahsetmiş ama ben tekrar bu konuda hatırlatma yapmak istedim;

Bugün İşbankasına gittim ve 2005 tarihinden itibaren aldıkları kart aidatı olan ekstrelerin kopyasını istedim. Banka çalışanı "bu işlem arşiv taramaya girer ve 50,65 TL ücreti vardır" dedi. Ben bu parayı ödemem dedim ve boş bir A4 kağıt verin, o ekstreleri e-mail adresime yollamanız için dilekçe yazacağım, başlık olarak genel müdürlükmü yazayım yoksa sizin şubenizin adınımı yazayım diye sordum. Kendi şubelerinin adını yazdırdılar ve saat 17:00 gibi e-posta`larıma baktığımda istediğim ekstreleri ücretsiz olarak e-mail adresime yolladıklarını gördüm.

Kısacası, siz hakem heyetine başvurmayasınız diye ekstre istediğinizde bile 50 küsür TL para isteyerek sizi bu işten caydırmaya çalışıyorlar. Sanki Osmanlı devlet arşivinde tarama yapacaklarmış gibi hiç utanmadan 50 küsür TL para istiyorlar. Bu modern tefecilere kesinlikle para ödemeyin ve benim yaptığım gibi dilekçe yazın.

bilgi için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Garabet2

Daha önceki mesajlarda bazı arkadaşlar geçmiş tarihli ekstre talep edince ücret istendiğinden bahsetmiş ama ben tekrar bu konuda hatırlatma yapmak istedim;

bilgilendirme için teşekkürler bende yakın zamanda ekstrelerimi isteyeceğim

• Arkadaşlar yardımınız gerekiyor,

AXess platinum kredi kartım var.
    Geçen sene 2012'de 500 tl masrafsız hızlı para kullanmıştım, hesaba yatmamıştı ve hesap işletim ücreti alınmıyordu, 2010'dan beri açık olan hesap var ama bir şey ödemedim. Bu 500 tl kullanımı sırasında benden otomatik ödeme talimatı almışlar güya ve kredi kartımın borcu son ödeme gününde yatırmazsam oradan asgarisini çekiyorlarmış (bir senedir ödemediğim oldu ama hiç vadesiz hesaptan asgeri borçu çekmediler - eksi bakiye olarak-)

neyse sorun şu,

Axessin hesap kesim tarihi 19uydu, ben 18inde borcumu ödemedim (para vardı, online eft yaptım hazır imkan varken) neyse, ekstre kesildi kart aidatları olarak 145 TL, aradım iptal ettirdim, hesaba iade ettiler aidatları.

AMA bugün hesaptan 43 tl eksiye düşmüşüm, yukarıdaki anlattığım nedenden dolayı, yani karta borcum yok ama ben erken ödemişim falan fıstık mh temsilcisi de afalladı salladı bir şeyler.

Hemen kartı kapattırdım tabi, bir daha asla bu bankayla çalışmıcam ama

ben bu 43 tl ödemeyi yaparsam hesap işletim ücreti de geçirecekler bana,

olmayan borcun asgarisini alıyorlar,

öyle bir talimatım da olmamasına rağmen,

ne yapmalıyım? nereye şikayet etmeliyim? Fikirlerinizi bekliyorum.

Teşekkürler,

• bank asyaya başvuran arkadaşlar sonuç aldı mı hiç?

bankalar birliğine dilekçeyi internetten gönderemiyoruz heralde

birde kartı kapattım parayı nasıl alacağız bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ju3x

Biz kapattığımız hesaptan aldıkta o bakımdan hesap numarası yada elden bi işlem yappmamız gerekiyordu :)
    Bi vadesiz hesabımız varmış kapatmadığımız ona yatırcaklar bakalım onuda alında onuda kapatcaz...

Garanti BAN...
    Akbank BAN...
    Ziraat zaten yokuş yaptı.Emelkli maaş kartından adam aidat keser mi ve vermem der mi dedi :)
    Finansa geçirtcem.Babamın emeklisini :)

300 TL veriyor finans emeklilere promosyon ayrıca havale eft ücretsiz internet bankacılığından ve tüm banka atm lerinden ücretsiz bakiye sorgulama ve para çekme hakkınız var çok avantajlı.
  • Adalet mülkün temeli kullanıcısına yanıt
    Bu hafta geçti TŞK :)
    Onları öğrenince duramazdık yaniii :)
  • 
Sayfa: önceki 290291292293294
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.