Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (296. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.155
Cevap
184
Favori
563.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 294295296297298
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: swing

quote:

quote:

gecen yıl şubat ayında geriye dönük on yıllık kredi kartı aidatını geri almak için yapı kredi bankası ve ing bankı (ing dört yıllık) tüketici hakem heyetine şikayet ettim,dört ay sonra ykb ile ilgili karar yazısı geldi ve banka buna istinaden parayı kredi kartına "karar yazısı" açıklaması ile geri yatırdı
    fakat ing bank ile ilgili herhangi bir gelişme olmadı, THH ne gidip sorduğumda ing bankın işleminin uzun sürüğünü söylediler (sistemlerine baktılar bulamadılar sonrasında baştan savmak için sanırım böyle bir cevap verdiler.)sormak istediğim daha önce böyle bir şey yaşayan,şikayeti sonuçlanmayan varmı, varsa ne gibi bir yol izlediler.
    saygılarımla.

ING bank ile ilgili şikayetimin akıbetini öğrenmek için THH ne tekrar gittim,bir yıldır sonuçlanmadığını sordum,mümkün değil dediler,bu sefer ilgilendiler,karar yazısını buldular 01 mart 2012 de bankadan savunma istemişler banka savunma vermemiş,karar lehime çıkmış haksız kesilen 110 tl.nin bana iadesine karar verilmiş. bankaya ve bana postayla karar yazısı göndermişler buraya dikkat (postaları bende gördüm)sözde posta ilgili adreste beni bulamamış,muhtarlıktada kaydım yokmuş geri gelmiş,bankaya gönderilende aynı gerekçeyle (bankada kimse yokmuş )geri gelmiş,neyse karar yazısını imza karşılığım aldım,bankayada aynı yazıyı tekrar göndereceklerini söylediler 1-1,5 ay bekle dediler itiraz haklarını kullanabilirler sonra ödeme yapılmazsa icra yoluyla alırsın dediler.Bekleyelim bakalım,tek sermayemiz zaman.
    Bu arada gitmişken geçen yıl 10 yıl geriye dönük aidatlarımı aldığım yapı kredi anlaşılan uslanmamış bu yıl içinde 75 tl. kesmiş şimdi arayıp iptal edin vs. şu kadar kota harçayın iptal edelim hikayeleriyle sinirlenmektense konu hakkında tecrübe sahibi olduğumdan bunun içinde bir dilekçe verdim 3-4 ay sonra iade ederler,bekleyelim,dediğim gibi sermayemiz zaman.

Bu girişimi yaptıktan bir hafta sonra İNG bank tan talebiniz bilmem kaç no. ile değerlendirmeye alınmıştır diye bir mesaj geldi akabinde de 8 mart ta 110 tl.yi k.kartı hesabıma iade etmişler sağolsunlar,bir yıldan sonra 10 günde hal olması iyi oldu,darısı yapı kredinin başına oda 3 ay içinde iade eder.
    artık müşteri hiz. ile vs. uğraşıp hiç kendimi üzmüyorum,direkt THH gidip dilekçe veriyorum,sadece biraz zaman(ING bank gibi 444 lü noyu arayıp otomatik olarak kart üçretini iptal (puan olarak kartına yatıran)edenlerde var.
    Bu esnada bankalar nezdinde sevilmeyen tüketici olduğumuz kesin artık,fişliyorlar mıdır acaba?

yapı kredi bu ay ki ekstreme "karar yazısı üyelik ücreti iade" şeklinde paramı geri iade etti.

Tekrar ifade edeyim;müşteri hiz. ile vs. uğraşıp hiç kendimi üzmüyorum,direkt THH gidip dilekçe veriyorum,sadece biraz zaman.Bu bankaların bu konuda en büyük sermayesi bizlerin üşengeçliği.
    saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swing -- 5 Eylül 2013; 20:50:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kurmaytr

YKB'den 9 yıllık kredi kartı aidatlarını geri almak için, 14 Mayıs'ta Üsküdar Tüketici Hakem Heyeti'ne yaptığım başvuru ile başlayan süreç, 16 Ağustos'ta kararın lehime sonuçlaanmasını tebliğ eden karar ve 2 Eylül'de bankanın parayı kartıma yatırmasıyla olumlu bir şekilde sonuçlandı.

Bu başlığı açan ve katkı sağlayan tüm arkadaşlara teşekkür ederim...

Hakkınızı aldığınız için sizi tebrik ediyorum hocam. Ayıptır sorması 9 yıllık kart ücreti toplam tutarı ne kadar iade ettiler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert969

quote:

Orijinalden alıntı: kurmaytr

YKB'den 9 yıllık kredi kartı aidatlarını geri almak için, 14 Mayıs'ta Üsküdar Tüketici Hakem Heyeti'ne yaptığım başvuru ile başlayan süreç, 16 Ağustos'ta kararın lehime sonuçlaanmasını tebliğ eden karar ve 2 Eylül'de bankanın parayı kartıma yatırmasıyla olumlu bir şekilde sonuçlandı.

Bu başlığı açan ve katkı sağlayan tüm arkadaşlara teşekkür ederim...

Hakkınızı aldığınız için sizi tebrik ediyorum hocam. Ayıptır sorması 9 yıllık kart ücreti toplam tutarı ne kadar iade ettiler?

347 TL
  • İyi akşamlar arkadaşlar ben bişi öğrenmek istiyorum benim 3 yıllık kredi kartım var bundan her sene 40 tl aidat ücreti alıyorlar konuyu görünce size danışmak istedim ben bu 3 senenin ekstreleri mailimde çıktılarını alıp tüketici hakem heyetine başvursam geçmişe dönük olarak paramı alır mıyım yoksa bu seninkini mi verirler?
  • mephısto_06 M kullanıcısına yanıt
    5 altı sayfa okumalısın :) benim yazıları okusan yeter :)
    Her türlü alırsın...
    Garanti ve tuzu kurular korkutmaya çalışır onlarda veriyor tırsma yeter...
    Ekstre için para isterlerse bankaya elden dilekçe ver oldu bitti. (Bu dilekçeleride nasıl yazcan analatmışım :)
  • Arkadaşlar Merhaba;Balıkesir Hakem heyetine kredi kartı aidatlarını almak için Temmuz 2012 tarihinde başvuruda bulundum ancak 14 aydır karar çıkmadı,hakem heyetine gittiğimde daha Nisan-Mayıs 2012 aylarındaki işlemlere bakıyoruz sırası geldiğinde sizinki de sonuçlanacaktır diyorlar. Bimer'e her ay şikayetimi yazıyorum ancak aylardır her başvurumun sorgulamasında sadece alan ve gönderildiği kurum olarak Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü yazıyor,başka hiç bir bilgi yok. Hakem heyetine Bimer'e şikayette bulundum diyorum çalışanın hiç umurunda değil farketmez bize bildirildiğinde sırası geldiğinde sonuçlandırılacaktır yazarız diyor. Kanuna göre en geç 3 ay içinde Hakem heyeti karara bağlar demesine rağmen 14 ay olmuş kimin umurunda. Kimi kime şikayet edeceğiz anlamadım.

Edit: Nasılsa bunca zamandan sonra bugün bir bankaya ait karar tarafıma ulaştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neman -- 13 Eylül 2013; 17:51:49 >
  • imzası yeterli en azından ben öyle yaptım babamın kartlarını ben yaptım işleme aldılar
  • ek kartı bilmiyorum
  • Kredi kartında oluyorda hesap kartındada oluyor mu ?
  • Selamlar arkadaşlar 1998 den 2012 kadar iş bankası kredi kartına ödediğim 154.50 tl için tüketici hakem heyetine başvurdum ve ödenmesi yönünde kara çıktı karaı bankaya götürdüm bir araştırma yapacağız biz size telefon ile döneriz dediler bugün Tüketici mahkemesinden tebligat geldi İş bankası 154.50 tl için YHH kararının iptali için dava açmış avukat tutmuş, cevabı hazırladım 2 hafta içinde mahkemeye cevap vermem lazım. Hukuk bilgisi olan dostların dava masrafına maruz kalmamam için dikkat etmem gereken noktaları bildirmesi mümkün mü. Ayrıca cevabi dilekçe için bir örnek yazı bilen varsa çok makbule geçer İyi günler
  • denizbank kart aidatlarımın olduğu dilekçeler için 400 tlye yakın ucret talep etti.telefon yolu ile halledemedim.sanırım dilekçe ile genele merkezlerine iadeli taahhhütlü posta atıcam bu dilekçeye örnek varmı yardımcı olurmusunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sweetydreams

denizbank kart aidatlarımın olduğu dilekçeler için 400 tlye yakın ucret talep etti.telefon yolu ile halledemedim.sanırım dilekçe ile genele merkezlerine iadeli taahhhütlü posta atıcam bu dilekçeye örnek varmı yardımcı olurmusunuz.

quote:

Orijinalden alıntı: Radamel Falcao

Bulamadığım ekstre için Garanti'yi arayıp toplu ekstre talebinde bulunsam ne kadar para keserler?
    Daha önce bu konuyla ilgili bir mesaj yazmıştım;

quote:

Orijinalden alıntı: Garabet2

Daha önceki mesajlarda bazı arkadaşlar geçmiş tarihli ekstre talep edince ücret istendiğinden bahsetmiş ama ben tekrar bu konuda hatırlatma yapmak istedim;

Bugün İşbankasına gittim ve 2005 tarihinden itibaren aldıkları kart aidatı olan ekstrelerin kopyasını istedim. Banka çalışanı "bu işlem arşiv taramaya girer ve 50,65 TL ücreti vardır" dedi. Ben bu parayı ödemem dedim ve boş bir A4 kağıt verin, o ekstreleri e-mail adresime yollamanız için dilekçe yazacağım, başlık olarak genel müdürlükmü yazayım yoksa sizin şubenizin adınımı yazayım diye sordum. Kendi şubelerinin adını yazdırdılar ve saat 17:00 gibi e-posta`larıma baktığımda istediğim ekstreleri ücretsiz olarak e-mail adresime yolladıklarını gördüm.

Kısacası, siz hakem heyetine başvurmayasınız diye ekstre istediğinizde bile 50 küsür TL para isteyerek sizi bu işten caydırmaya çalışıyorlar. Sanki Osmanlı devlet arşivinde tarama yapacaklarmış gibi hiç utanmadan 50 küsür TL para istiyorlar. Bu modern tefecilere kesinlikle para ödemeyin ve benim yaptığım gibi dilekçe yazın.

Ben Ağustos başında THH`ye başvurmuştum, henüz karar çıkmadı ama sanırım hakem heyetinden bankaya yazı gitti çünkü bugün Finansbank`tan bana "Eğer hakem heyetinin ücret iadesini alırsanız kartınızı iptal ederiz" diye bir SMS geldi. Yani akıllarınca yeni bir tehdit yapıyorlar :)

• finansbank ... uzak durmak gerek.. az önce cardfinanslarımdan birine 79 tl üyelik ücreti eklendiğini gördüm. gecenin bu saatinde hiç erinmedim aradım müşteri hizmetlerini. 2 kredi kartım vardı 2 sinide iptal ettirdim. daha birde telefonda müşteri temsilcisine kısa yoldan bağlanmak istersem 20 tl bilmem ne görüşme ücreti ödeyecekmişim.. bunlar kart kullanıcılarını kendilerine köle zannediyorlar galiba. biz ne dersek o demeye getirityorlar. bunu duyunca iki tanede normal bankamatik kartı (cardfinans nakit) vardı onlarıda bir güzel makasın altına yatırdım. bir daha önünden geçmem bu bankanın. işyerimde çalışanlarıma da bakıcam yarın tüm cardfinansları iptal ettirecem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skynetic -- 23 Eylül 2013; 0:43:55 >
  • arkadaşlar ilk sayfaya baktım göremedim kusura bakmayın;

sorum şu benim ziraatten 2010 ocak ta araç kredim var bunun için başvurabilir miyim masraf için yoksa belli bir zaman aşımı var mı?

ve diğer kredi kartı vs içinde bilgi verirseniz sevinirim.
  • merhaba arkadaşlar,

1-2 gün önce thh uğradım sohbet ederken görevli arkadaş artık banka hesap işletim ücretleri veya kart ücretleri için müracaat edilemiyor gibi birşey söyledi, yoğunluktan dolayı tamda anlatamadı aslında konu ile ilgili bilgisi olan varmı acaba.
  • CARD FINANS kart aldım yeni kartı henüz acdırmadım kart ücreti fln yansıtırlarmı bu karta??
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.gokmen

CARD FINANS kart aldım yeni kartı henüz acdırmadım kart ücreti fln yansıtırlarmı bu karta??

Kartı kargodan aldığınız gibi zaman işlemeye başlar. Şifre alıp almamanız önemli değil, o kart o şekilde dursa bile ücret yansıtıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: skypowernet

finansbank ... uzak durmak gerek.. az önce cardfinanslarımdan birine 79 tl üyelik ücreti eklendiğini gördüm. gecenin bu saatinde hiç erinmedim aradım müşteri hizmetlerini. 2 kredi kartım vardı 2 sinide iptal ettirdim. daha birde telefonda müşteri temsilcisine kısa yoldan bağlanmak istersem 20 tl bilmem ne görüşme ücreti ödeyecekmişim.. bunlar kart kullanıcılarını kendilerine köle zannediyorlar galiba. biz ne dersek o demeye getirityorlar. bunu duyunca iki tanede normal bankamatik kartı (cardfinans nakit) vardı onlarıda bir güzel makasın altına yatırdım. bir daha önünden geçmem bu bankanın. işyerimde çalışanlarıma da bakıcam yarın tüm cardfinansları iptal ettirecem...

20 lira görüşme ücreti mi?!?! Bu Finansbank iyiden iyiye azıtmaya başladı!

• benim de gittigim hakem heyeti basvurumu kabul etmedi. Sebep olarak yargitayin bankalar lehine verdigi karari gösterdi. Yani thh yolumuz da yargitay tarafindan engellenmis oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: robotica

quote:

Orijinalden alıntı: skypowernet

finansbank ... uzak durmak gerek.. az önce cardfinanslarımdan birine 79 tl üyelik ücreti eklendiğini gördüm. gecenin bu saatinde hiç erinmedim aradım müşteri hizmetlerini. 2 kredi kartım vardı 2 sinide iptal ettirdim. daha birde telefonda müşteri temsilcisine kısa yoldan bağlanmak istersem 20 tl bilmem ne görüşme ücreti ödeyecekmişim.. bunlar kart kullanıcılarını kendilerine köle zannediyorlar galiba. biz ne dersek o demeye getirityorlar. bunu duyunca iki tanede normal bankamatik kartı (cardfinans nakit) vardı onlarıda bir güzel makasın altına yatırdım. bir daha önünden geçmem bu bankanın. işyerimde çalışanlarıma da bakıcam yarın tüm cardfinansları iptal ettirecem...

20 lira görüşme ücreti mi?!?! Bu Finansbank iyiden iyiye azıtmaya başladı!

şu konuya bir açıklık getireyim arkadaşlar.

bildiğiniz gibi bankaların çağrı merkezi bant kaydında, kayıp-çalıntı ve şüpheli işlem bildirimi için bastığımız tuşla, daha hızlı müşteri hizmetleri temsilcisiyle görüşüyoruz.

fakat buradan kayıp-çalıntı nedeniyle kart iptali dışında başka bir işlem yaptırmak isterseniz 20 tl ödemek durumunda kalıyorsunuz.

bu nedenle dikkatli olun.

• 
Sayfa: önceki 294295296297298
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.