Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (298. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.155
Cevap
184
Favori
563.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 296297298299300
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: idinc

merhabalar, gectigimiz hafta hesap isletim ucreti iadesi icin tuketici hakem heyetine gittim dilekce dekontlar vs butun ekleriyle birlikte, hakem heyetindekiler 2009daki yargitay kararindan dolayi artik hesap isletim ucreti iadesi icin basvuru almadiklarini soyledi, boyle birsey mumkunmudur ?

iki faklı ilin tüketici haklarını aradım, hesap işletim ücretini hala alabiliyor muyuz diye, yargıtaydan çıkan karar nedeniyle alamıyorsunuz, mahkemeye başvurmanız gerek dediler.
  • işbankası müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşme:

BEN: hesap işletim ücretini ödememek için bankamat ve k. kartına ayrı ayrı mı otomatik ödeme talimatı tanımlamak gerek?

MH: bankamat kartı hesp işletim ücreti alınmaması için ya bankam kartına ya da kredi kartına otomat ödeme tal. verebilirsiniz.Kredi kartına hesap işletim ücreti alınmaması için ise şubeden muafiyet durumunuzu öğrenmeniz gerekiyor (yani sizden ücret almamaları için herhangi bir –öğrenci olma,maaş alma vs - durumunuz var mı diye sormanız gerekiyor) muafiyet durumunuzu telefondan söyleyemiyoruz.

Eğer muafiyet durumunuz yoksa bile alınan hesap işletim ücreti geri ödenebiliyor bazı durumlarda (‘’hesap işletim ücretini geri verin yoksa kartımı kapatacağım’’, diye korkutunca sanırım geri veriyolar)

Kredi kartına otomat fatura ödeme talimatı verdiğiniz zaman 1-100 tl arası gelen faturalardan 1 tl, 100 tl ve üzeri gelen faturalarınızdan … tl (hatırlamyıorum ne kadar dediğini) kredi kartınızdan ekstra olarak ücret kesilir,ama aşağıdaki firmalardan bu ücret de kesilmez:

kredi kartına otomatik ödeme talimatı verildiği zaman ücret alınmayan kurumlar : avea, turkcell, ttnet, smart adsl, .. brkaç isim daha dedi, hatırlamıyorum.

BEN : sistem, hesap işletim ücretini bankada paramız kaç gün kalınca kesiyo,veya hangi tarihlerde kesiyo?
    MH: haziran ve aralığın son 2 haftasında kesiliyor, ama sistem geriye dönük 1 seneyi tarıyor, ayrıca hergün tarıyor ama hangi saatlerde olduğu bilgisi bizde yok (!)

• Arkadaşlar Bonuscard yıllık aidatı , kartı aldıktan sonra 11. aydamı geliyor yoksa 12 mi ? ona göre kartı kapattıracağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Escapetolife

Arkadaşlar Bonuscard yıllık aidatı , kartı aldıktan sonra 11. aydamı geliyor yoksa 12 mi ? ona göre kartı kapattıracağım.

Bence hemen kapattır. Garantinin işi belli olmaz.
  • Arkadaşlar geçenlerde Kartal THH'ne kredi kartları için başvurdum, dilekçelerimi aldılar. Ancak mevduat hesapları hesap işletim ücretleri iadesi için yazdığım dilekçeleri kabul etmediler, 2 ay önce hesap işletim ücretleri konusunda yetkimiz elimizden alındı dediler. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
  • benden kesilen hesap işletim ücretlerini kesin olarak alabilir miyim bu yolla?
  • Ağustos ayında 3 farklı bankadan kullandığım kredi kartların aidatlarının iadesi için hakem heyetine yaptığım başvuru 12 Aralık tarihinde tarafıma iadesi şeklinde sonuçlandı.

20 Aralık`ta Denizbank`ın bir şubesine gittim. Posta ile bana gönderilen kararın bir fotokopisini aldılar ve 2 gün sonra 144 TL`yi bana ödediler. Denizbank kartımı zaten 7-8 ay önceden kullanıma kapatıp, iptal ettirmiştim.

Finansbank ise onlara başvurduktan sonra 7-8 gün içinde 204 TL parayı kredi kartıma artı bakiye olarak iadesini yaptı. Bu kartı hala kullanıyordum fakat geri ödemeyi yaptıktan sonra kartı kullanıma kapattılar.

Kredi kartını yine 6-7 önce iptal ettirdiğim İş Bankası ise hala geri ödemeyi yapmadı. 20 Aralık`ta 3 farklı şubesine gittim fakat hiçbirinde hakem heyeti kararını işleme almadılar. Şube müdürü dahil ben hakem heyeti kararından bahsedince sanki vebalıymışım gibi dsadece telefonla müşteri hizmetlerini aramamı söylediler. Bende söyledikleri gibi telefonla iletişim kurdum. 31 Aralık`ta hakem heyeti kararının ellerine ulaşmadığına dair bana e-posta yolladılar ve bunun üzerine belirttikleri numaraya kararı faks olarak kendilerine ilettim fakat hala aidatları tarafıma ödemiş değiller. Şikayetvar sitesine baktığımda gördüm ki birçok kişi bu sorundan bahsetmiş. Anlaşıldığı üzere İş Bankası hakem heyeti kararına rağmen ödeme yapmayı geciktiriyor. Ama kararlıyım, eğer 1-2 hafta daha ödemezlerse 240 TL parayı icraya vererek alacağım.

• Arkadaşlar en acilinden bir kredi kartı çıkarmam gerekiyor. Sadece garanti bankası gs bonus kart sahibiyim. Adıma başka hiçbir kredi kart yok. Nakit kart olarak iş bankası ve encard mevcut. Limitli hemen çıkabilecek hemen teslim alıp hemen internetten alışveriş yapmak için kullanmaya başlayabileceğim bir kredi kartı hangi bankadan çıkartabilirim. Çabuk yapmıyolarsa İşlem hızlandırmanın bir yolu var mıdır. Şu kart çabuk çıkıyo diye bildiğiniz bir banka bir kart var mı. Acil cevap istiyorum pls.. Adresime gelmese de olur şubeye gidip ben alayım falan olabilecek en hızlı yöntem banka kart hangisidir. Tşkrler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar. Durumumu kısaca özetleyeceğim. Bu işlerle uğraşan tecrübeli olan arkadaşlardan yardımlarını isteyeceğim.
    Geç de olsa gündem nedeniyle kredi masrafları, hesap işletim ücretleri, kredi kartı yıllık ücretlerinin geriye alınabildiğini duydum.
    iki bankanın kredi kartını uzun süredir kullanıyorum. 10 yıl öncesine kadar bu masrafların geri alınabildiği ne kadar doğru bilmiyorum.
    Akbank axess kredi kartını 7-8 yıl kullandım. 2008 yılında akbankla olan tüm ilişiğimi kestim. Hesaplarımı bile kapattım. Bugün gitsem akbanktan geçmişe (son 10 yıla kadar) dönük kredi kartı ekstrelerimi, (kart yıllık ücreti hiç geri almamıştım) hesap hareketlerimi, (hesap işletim ücreti ödüyordum) bir kaç kez de kredi çekmiştim (dosya masrafları) bunların dökümlerini nasıl alabilirim ?
    İşbankasında ise hala kredi kartım var sürekli kullanıyorum. Bankanın müşterisiyim 7-8 yıldır kullanıyorum yine 7-8 yıldır maaş hesabım da işbankasında. Geçen aya kadar hiç bir ücreti geri almadım. Daha yeni kredi kartı ücretini geri iade ettiler. Hesap işletim ücreti ise önceden kesiyorlardı. Bu banka için de geçmişe dönük bu gelirleri belgeleyen hesap dökümleri, kredi kartı ekstrelerini nasıl alabilirim ? Sonuçta bu giderleri ispatlamam lazım. İşbankasının hala müşterisi olduğumdan ekstre ve hesap dökümlerini verirler diye düşünüyorum.
    Son olarak 2009 yılında validenin adına vakıfbanktan kredi çekmiştik. Dosya masrafı ikibin küsür liraydı. Kredinin ödemesini planlanmıs zamanda değil de erken ödediğimiz için ek bir masraf daha ödemiştik. Kredi çektiğimiz hesap hala açık. Bankanın hala müşterisiyiz.
    Bu masrafları geri almak için ne yapmamız lazım ? Öncelikle bunları belgelemek lazım galiba.
    Yardımcı olursanız çok memnun olurum arkadaşlar.

• hafta içinde kaymamkamlık hakem heyetine gittim örnek dilekçe için... Bana kredi kartı aidatlarında son 1 yıl içindekiler için başvurabileceğimi söyledi, kredi masrafı için 10 yıl iken kart için sadece 1 yıl oldugunu söyledi sürenin ...

Forumda 1 yıldan öncekı aidatı alan var diye biliyorum. Böyle bir yasa çıktı da haberim mi yok? tereddütte kaldım
  • 30 aralık 2013 tarihinde şikayet etmiştim garanti bankasını dün itibari ile e devlet şifresi ile girip baktığımdan KARAR BAĞLANDI yazıyor bu nedemek oluyor acaba benim için olumlumu olumsuzmu karar çıktı nasıl öğrenebilirim.
  • Arkadaşlar cahilliğimi mazur görün hayatımda hiç k kartı kullanmadım yalnız son zamanlarda gereksinim olarak düşünüyorum o yüzden tecrübeli arkadaşlara soruyorum acaba k kartı almalımıyım tavsiye edermisiniz? bir de bu hesap işletim ücreti nedir her k kartında mesela 100 tl alışveriş yaptım bundan hesap işletim ücreti mi kesiyor e o zaman ne anladım ben bu alışverişten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patikle penguentos

Arkadaşlar cahilliğimi mazur görün hayatımda hiç k kartı kullanmadım yalnız son zamanlarda gereksinim olarak düşünüyorum o yüzden tecrübeli arkadaşlara soruyorum acaba k kartı almalımıyım tavsiye edermisiniz? bir de bu hesap işletim ücreti nedir her k kartında mesela 100 tl alışveriş yaptım bundan hesap işletim ücreti mi kesiyor e o zaman ne anladım ben bu alışverişten.

http://forum.donanimhaber.com/m_83723898/tm.htm
  • mahkemeyi kazandım ve karar elime geçti benim bundan sonra yapmam gereken neler var acaba aidat kesintilerim ne zaman hesabıma geçiyor veya hesabıma geçmesi için bankayı aramam gereklimidir.
  • Play cardım var. Yıllık üyelik ücretini world puan ile alıyormuş. Eğer kartımı kapatırsam 20 tl aidat yansıyacakmış ekstreye. Ne saçma bir durum. Alırken özellikle sordum bana aidat yok demişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MUTAF

quote:

Orijinalden alıntı: Basri Mutaf

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fusem

quote:

quote:

iş bankası vadesiz hesabımda 5 6 tane otomatik ödeme var.
    haricen maximum kredi kartım var ve senelik 25 tl ucret yansımış.
    aramadım banakyı. web sitesinden açıklayıcı bir kaç guzel cümle yazdım. ödemek istemediğimi belirttim
    bir sonraki sabah uyandığımda 25tl ödemeyi iptal ettiklerini içeren mailimi okudum,kontrol ettim 25 tl silinmiş..
    Allah tüm bankaları iş bankası gibi yapmayı nasip etsin..

neredeyse 1 sene oldu,
    bakalım bu sene nabıcaz

40 liraya çıkaracaklarmış yıllık kart ücretini..

evet, bu seneki aidat 25 tl yansımış faturama.
    aramıcam müşteri hizmetlerini. direkt mail atıcam. ödemek istemediğimi söylucem..
    sonucu buradan yazarım

1 sene daha geçti
    bakalım kaç tl yansıtacaklar. yine ödemek istemediğimi mail olarak göndericem.
    umarım bu senede kabul ederler..

quote:

Sayın BASRİ MUTAF,
    Öncelikle alışverişlerinizde Bankamız Kredi Kartını kullandığınız için teşekkür ederiz.
    Değerlendirmelerimiz neticesinde üyelik aidatı tutarının bu seneye özel olarak Kredi Kartınıza iade edildiğini belirtmek isteriz.
    İşlemin detaylarını Dönem İçi Hesap Hareketlerinizde veya iadeyi izleyen ilk Hesap Özetinizde görebilirsiniz.

Maximum kredi kartınız, Maxipuan ve taksit avantajlarının yanı sıra sizlere birbirinden farklı ayrıcalıklar sunmaktadır.
    Kredi kartınız ile ilave taksit ve ekstra puan kampanyalarından, kartınıza ücretsiz verilen ek hizmetlerden faydalanabilir,
    kartınızı yurtiçinde ve yurtdışında dilediğiniz ülkede alışveriş ve nakit işlemlerinde kullanabilirsiniz.
    Kredi kartları için verilen hizmetlerin eksiksiz olarak sürdürülebilmesi için deneyimli ve büyük bir personel kadrosuna,
    yüksek maliyetli teknolojik altyapıya ve oldukça kapsamlı bir operasyona ihtiyaç duyulmaktadır.
    Bankamızın komisyon ve ücretleri bu maliyetler göz önüne alınarak belirlenmektedir.

Bankamızı tercih ettiğiniz için teşekkür eder, keyifli alışverişler dileriz.

Saygılarımızla,

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.
    ALTERNATİF DAĞITIM KANALLARI OPERASYONLARI BÖLÜMÜ
    Müşteri İlişkileri Grubu

Mümkünse bu senede aynı maili istiyorum iş bankasından.
    her sene şubattaki hesap kesimde bu ücret yansıyor ama geri iade ediyorlar sağ olsun lar

şu şöyle bi dursun

• Sanırım konunun geçerliliği kalmamış konuyu tesadüfen başka bir konudan denk geldim ve yıllardır babam ziraat, akbank ve finansbanktan toplamda 7 tane kart kullandığı ve ziraat neyse 10-20tl kart parası alıyor ancak finansbank 80 lira civarında bir ücret alıyor ve finansbank o kadar illet bir banka ki borcunuzu tümden kapatsanız bile size yine borç çıkartıyorlar finansbank ile türk telekom 2 side aynı kafadan şirketler.

Son msjdan geriye doğru okuduğumda sanırım artık hakem heyeti kabul etmiyor bu dilekçeleri? tam olarak bilgi verebilecek arkadaş var mıdır başvuran? Ayrıca Kredi kartı ve Kredilerle ilgili bankalardan kesilen ücretlerle ilgili geri almak için bilgisi olanlarda yazarsa sevinirim.

Bu arada bu 3 kart için son 1-2 yıllık mail deki hesap özetlerini kontrol ettiğimde 400 lirayi geçiyor.
    Birde Kredi faizi adı altında her ay 20 küsür lira kesilmiş ziraat maximumda bu neyin nesiymiş

Geçen sene Cardfinans gold'a Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere 2 kere 65 lira
    Bu yıl ise Ocak ayında 79TL Temmuzda gene gelicek bu kadar kart ücreti olur mu ya insaf!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeR_FeCt -- 19 Şubat 2014; 9:26:33 >

• garanti bonus kartıma 69tl yansımış
  • Bonus kartıma yansıyan 69tl aidat için aradım.
    tamamını iade edemem, zaten yıl içerisinde 4yuz küsür bonus kazanmıssınız bonus kartınızdan. size sadece 40tl bonus olarak iade verebilirim, 29tl ödemiş olursunuz dedi
    kabul ettim..

Bayada ısrar ettim ama yemedi. olsun 69 ödemektense 29 ödemek daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MUTAF

Bonus kartıma yansıyan 69tl aidat için aradım.
    tamamını iade edemem, zaten yıl içerisinde 4yuz küsür bonus kazanmıssınız bonus kartınızdan. size sadece 40tl bonus olarak iade verebilirim, 29tl ödemiş olursunuz dedi
    kabul ettim..

Bayada ısrar ettim ama yemedi. olsun 69 ödemektense 29 ödemek daha iyidir.

kart aidatsız bonus flexiye geçseniz 400 tl bonus kazanamaz mısınız hocam ?
  • 
Sayfa: önceki 296297298299300
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.