Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (300. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.155
Cevap
184
Favori
563.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 298299300301302
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, benimde bankalardaki hesabımda kesilen hesap işletim ücretleri var bunları nasıl alırım ? daha doğrusu hakem heyeti için nasıl bir dilekçe yazmam gerekli ?
  • Garanti bankası Yıllık Kart ücreti olarak 69 TL den başlayan fiyatlarla bugün itibariyle yansıtmaya başladı. Ekstreleri kontrol edelim atlamayalım.
    İptal için aradım 40 TL bonus teklif ettiler kabul etmeyip iptal ettirdim. Ekstre ile hakem heyetine başvuracağım yine.
  • Garanti Bankası kredi kartı aidatı için tbb.org.tr den itiraz ve başvuru formunu doldurup bankadan gelen iade edemeyiz maillerine de ekledim. Yaklaşık 1 ay oldu. Bankaya müşteri ile iletişime geçerek sorunu çözün demişler. Dün banka aradı ve kesilen 68 TL yerine 60 TL bonus 8 TL karta iade yapalım, kartı 1 yıl kapatmama taahhütü verin dedi. Ben öne kabul ettim, onaylıyormusunuz dediğinde onaylamazsam ne olacak dedim, o da TBB ye biz müşteri iletişiminde olumsuz cevap aldık diye bildiereceğiz dedi. BEnde onaylamıyorum dedim. Banka tekrar sizin talebiniz nedir, paranın tamamını iade mi istiyorsunuz diye kıvırmaya başladı. Ben sorgulatıp tekrar döenyim dedi 10 dk. sonra aradı işleminiz onaylandı iadeyi yapıyoruz dedi.

TBB ye internet üzerinden başvurabiliyorsunuz.

hakemheyeti@tbb.org.tr
  • Bende tüketici hakem heyetinden kredi kartı aidatlarının tarafıma ödenmesi yönünde karar çıktı fakat Garanti bankası beni Tüketici mahkemesine vermiş bakalım ne sonuç çıkacak beklemedeyim.
  • Arkadaşlar Opet World card için yıllık ücret 85 TL olmuş gelen ekstre'de öyle yazıyor ! daha önce Opet world card için bankayı arayıp yıllık kart ücretini iptal ettiren oldumu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 5 Mart 2014; 14:24:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Arkadaşlar Opet World card için yıllık ücret 85 TL olmuş gelen ekstre'de öyle yazıyor ! daha önce Opet world card için bankayı arayıp yıllık kart ücretini iptal ettiren oldumu ?

Aynı sorunla bende karşı karşıyayım. adios kredi kartıma 90 tl yıllık kart ücreti yansıtmışlar. yıllk kredi kartı ücretinin iptali veya ödenmesi için yapı kredi bankası biz müşterilerine üç seçenek sunuyor.
    1. Üç ay boyunca sistemleri tarafından belirtilen toplam harcama tutarı kadar taksitli veya tek çekim işlemi yaparsak yıllık kart ücretini iptal ediyorlar.
    2. bir yıl boyunca kazanacağımız world puanlarıyla yıllık kredi kartı ücretimizi ödeyebileceğiz. bu puanların bir yılın sonunda karşılamaması durumunda kalan kredi kart yıllık ücreti extremize yansıtılacakmış.
    3. kartımızda mevcut puanımız varsa hemen tahsilini yapabileceklerini söylediler.

Ben harcama sözü vermek istedim. eğer makul bir harcama önerirlerse diye ancak bana üç ayda toplam 1950 TL harcamanız durumunda yıllık kredi kartı ücretinizi iptal edebiliriz dediler. şuan böyle bir harcama ihtimalim yok. bizlere zorla yüksek tutarlarda harcama yapmamızı teşvik ediyor bu bankalar.
    Ondan sonra. alacaklarımızı müşterilerimizden tahsil edemiyoruz diye, haberlere çıkıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RENAT27 -- 5 Mart 2014; 16:41:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RENAT27

quote:

Arkadaşlar Opet World card için yıllık ücret 85 TL olmuş gelen ekstre'de öyle yazıyor ! daha önce Opet world card için bankayı arayıp yıllık kart ücretini iptal ettiren oldumu ?

Aynı sorunla bende karşı karşıyayım. adios kredi kartıma 90 tl yıllık kart ücreti yansıtmışlar. yıllk kredi kartı ücretinin iptali veya ödenmesi için yapı kredi bankası biz müşterilerine üç seçenek sunuyor.
    1. Üç ay boyunca sistemleri tarafından belirtilen toplam harcama tutarı kadar taksitli veya tek çekim işlemi yaparsak yıllık kart ücretini iptal ediyorlar.
    2. bir yıl boyunca kazanacağımız world puanlarıyla yıllık kredi kartı ücretimizi ödeyebileceğiz. bu puanların bir yılın sonunda karşılamaması durumunda kalan kredi kart yıllık ücreti extremize yansıtılacakmış.
    3. kartımızda mevcut puanımız varsa hemen tahsilini yapabileceklerini söylediler.

Ben harcama sözü vermek istedim. eğer makul bir harcama önerirlerse diye ancak bana üç ayda toplam 1950 TL harcamanız durumunda yıllık kredi kartı ücretinizi iptal edebiliriz dediler. şuan böyle bir harcama ihtimalim yok. bizlere zorla yüksek tutarlarda harcama yapmamızı teşvik ediyor bu bankalar.
    Ondan sonra. alacaklarımızı müşterilerimizden tahsil edemiyoruz diye, haberlere çıkıyorlar.

peki diyelim ki kartı iptal ettridik içerdede borcumuz var ? hala o borcu taksitle ödeyebiliyormuyuz ?

• arkadaşlar merhabalar.bir arkadaşımın iş bankası maximum kredi kartından 20tl aidat kesmişler.daha önce benimde aynı banka aynı kredi kartımdan ücret kesilmişti,müşteri hizmetlerini arayıp kartı kapatmakla tehdit ettiğimde ücreti geri iade etmişlerdi.arkadaşımada aynı şeyi yapmasını söyledim.bugün aramış bankayı tamam iptal edelim deyip işlemi onaylamışlar.1-7 gün içinde kartınız kapatılacaktır demişler.şimdi kart kapatılsada bu borç ödenmek zorundamı yoksa siliniyormu?
  • quote:

quote:

quote:

peki diyelim ki kartı iptal ettridik içerdede borcumuz var ? hala o borcu taksitle ödeyebiliyormuyuz ?

hocam biz finansbank gold kartımızı iptal ettik borcu aylık olarak devam edicek.

• quote:

quote:

quote:

Kredi kartınızı iptal ettirmeniz durumunda kalan taksitli borcunuzu aynı şekilde taksitli olarak ödemeye devam edersiniz.

• Son dönemde vadesiz hesap işletim ücretini tüketici hakem heyeti aracılığıyla iade alan, ve ardından mahkemeye verilmeyen var mı? Yargıtay kararı ile hesap işletim ücretlerinin anlaşmazlığına mahkemeler bakıyor diye aklıma kalmış birkaç yıl öncesinden.
  • arkadaşlar ben bu cardfinans go için hakem heyetine başvuruda bulunucam 4 yılda öğrenci kartından 100 lira para çektiler. Acaba bu gecikme bildirim ücreti denilen hırsızlık için başvuruda bulunabiliyomuyuz 3 lira 3 lira kesmelerinden borcu kapatamadım bir türlü. bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim.
  • ING BANK e-mail adresini bilen varmı? butun mail adreslerine mail attım hepsi gönderilmedi
    Yazılı başvuruda bulunup ardından banka denetleme kuruluna şikayette bulunacam.
    TAM 79 liralık kart ücreti çektiler bende kapattım kartı ama bu parayı onlara yar etmeyecem
  • Arkadaşlar garanti bankasından almış olduğum bonus karta ait kart aidatının iadesi yönündeki kararı THH'den aldım. Alo Garanti'yi aradığımda burdan bir işlem yapamayacaklarını en yakın şubeye gitmem gerektiğini söylediler. Kart aidatını alan arkadaşların bu konu hakkında bilgileri var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet2555

Arkadaşlar garanti bankasından almış olduğum bonus karta ait kart aidatının iadesi yönündeki kararı THH'den aldım. Alo Garanti'yi aradığımda burdan bir işlem yapamayacaklarını en yakın şubeye gitmem gerektiğini söylediler. Kart aidatını alan arkadaşların bu konu hakkında bilgileri var mı acaba?

nasıl yaptınız yardımcı olurmusunuz?
    bankaya mail atamıyorum. yazılı cevap almam gerekiyormuşnasıl yaptınız yardımcı olurmusunuz?
    bankaya mail atamıyorum. yazılı cevap almam gerekiyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Karakartal-

ING BANK e-mail adresini bilen varmı? butun mail adreslerine mail attım hepsi gönderilmedi
    Yazılı başvuruda bulunup ardından banka denetleme kuruluna şikayette bulunacam.
    TAM 79 liralık kart ücreti çektiler bende kapattım kartı ama bu parayı onlara yar etmeyecem

yazdığın dilekçeyi kartı aldığın şubeye vereceksin.
  • -Karakartal- kullanıcısına yanıt
    THH'ne başvurdum yaklaşık 2 ay sonra benim lehime kara sonuçlandı. Kararı artık en yakın şubeye götüreceğim ancak orda da beni uğraştıracaklar gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet2555

THH'ne başvurdum yaklaşık 2 ay sonra benim lehime kara sonuçlandı. Kararı artık en yakın şubeye götüreceğim ancak orda da beni uğraştıracaklar gibi

hocam boşa uğraşıyorsunuz verin icraya.
  • arkadaşlar AKBANK ta sanırım 2008 yılında kredi kartı başvurumla beraber açılan ve

herhangi bir para hareketi görmeyen bir vadesiz hesabım vardı.

bu hesap 6 senede inaktif olmuş mudur yoksa iptal ettirmem gerekir mi?

bu konuda e-posta, sms ile aidat alınacağı duyurulmuş:http://forum.donanimhaber.com/m_89208406/tm.htm

deneyimleyen olduysa bilgilendirmesini rica ederim.
  • Arkadaşlar her yıl benimde Axess ve Maximum karımdan aidat kesilmekte. Gecen ay maximum kartımdan 40 TL. bu ayda Axess asıl kartımdan 80 TL. Ek karttanda yetmiyormuş gibi 40.50 TL. aidat ücreti kestiler. Maximuma gecen ay yaptığım gibi bu ayda Axess için banka müşteri hizmetlerini aradım. İptal ettirecem demeyin artık o eskidi gibi:) Şu şekilde konuşun, yani ben öyle yapıyorum iki yıldır iadede bulunuyorlar ertesi ay + olarak ekstreme yansıyor. "Bu nedir kardeşim, kartı almak istemiyoruz zorla kart veriyorsunuz kartı verirkende aidat ücreti ödemeyeceksiniz deniyor. Sözünüzde durun." diyip bi süre bekleyin, sonrasında iadenizi gerçekleştirdik diyorlar. Ben bu şekilde yapıyorum ki zaten bunu bile demeyip "o kesilen ücretin iadesi hak talebimi" istiyorum dendiğinde de yapmaları lazım. Umarım faydası olur

• 
Sayfa: önceki 298299300301302
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.