Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (299. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.155
Cevap
184
Favori
563.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 297298299300301
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YKB World Kart için ne yapıyorsunuz gecen sene alamadim bu sene yine kesmişler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fusem

quote:

Orijinalden alıntı: MUTAF

Bonus kartıma yansıyan 69tl aidat için aradım.
    tamamını iade edemem, zaten yıl içerisinde 4yuz küsür bonus kazanmıssınız bonus kartınızdan. size sadece 40tl bonus olarak iade verebilirim, 29tl ödemiş olursunuz dedi
    kabul ettim..

Bayada ısrar ettim ama yemedi. olsun 69 ödemektense 29 ödemek daha iyidir.

kart aidatsız bonus flexiye geçseniz 400 tl bonus kazanamaz mısınız hocam ?

Bilgi verirmisin hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benden bir ev parası hesap işletim ücreti ve aidat almışlardır 12 senede 7 den 2 ye düşurdum 1 tanesini kullanıyorum diğerini de geçen 2 sene önce ki hesap ücreti diye hesaba yatan parayı 2 defa sıfırladı denizbank oto fatura talimat verin alınmayacak dediler hop para yatar yatmaz yine aldılar finansbanktda 4 senedir aidat senelik hariç her ay benzin market kampanyası ile 16 lira 16 lira çekmiş aidat senede birde hesap ucreti her ay alınıyor ve 2 3 sene sonra tamamını ay ay bir anda para yatınca çektiler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeR_FeCt

Sanırım konunun geçerliliği kalmamış konuyu tesadüfen başka bir konudan denk geldim ve yıllardır babam ziraat, akbank ve finansbanktan toplamda 7 tane kart kullandığı ve ziraat neyse 10-20tl kart parası alıyor ancak finansbank 80 lira civarında bir ücret alıyor ve finansbank o kadar illet bir banka ki borcunuzu tümden kapatsanız bile size yine borç çıkartıyorlar finansbank ile türk telekom 2 side aynı kafadan şirketler.

Son msjdan geriye doğru okuduğumda sanırım artık hakem heyeti kabul etmiyor bu dilekçeleri? tam olarak bilgi verebilecek arkadaş var mıdır başvuran? Ayrıca Kredi kartı ve Kredilerle ilgili bankalardan kesilen ücretlerle ilgili geri almak için bilgisi olanlarda yazarsa sevinirim.

Bu arada bu 3 kart için son 1-2 yıllık mail deki hesap özetlerini kontrol ettiğimde 400 lirayi geçiyor.
    Birde Kredi faizi adı altında her ay 20 küsür lira kesilmiş ziraat maximumda bu neyin nesiymiş

Geçen sene Cardfinans gold'a Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere 2 kere 65 lira
    Bu yıl ise Ocak ayında 79TL Temmuzda gene gelicek bu kadar kart ücreti olur mu ya insaf!

30.01.2014 tarihinde dilekçemi verdim hakem heyetine ve toplam 615 TL kart bedelinin tarafıma ödenmesi yönünde karar çıktı yani hakem heyetleri dilekçeleri kabul ediyorlar.

Ama para hala hesabıma geçmedi acaba Garanti Bankası nı aramama gerek varmı hesaba geçmesi için paranın

• thh'ye gidince sonuç çıkması ne kadar sürüyor,bir de başvurudan sonra hesabı kapatorsam ne olur açık mı kalması gerekiyor sonuçlanana kadar acaba ?
  • yakın zamanda aldığım 2 iadeye dayanarak direk email ile iade alabileceğiniz yöntemi yazıyorum.thh ne başvurmadan önce yapmalısınız.daha sağlıklı sonuç almanız olası.araçlar;başvuru adresi aşağıda, foxit pdf ,hellofax,outlook (email)

http://www.tbb.org.tr/tr/tuketiciler-icin/musteri-sikayetleri-hakem-heyeti/hakem-heyeti/91

-önce yazılı şikayetvar yada şubeye yazılı başvurup yazılı red yazısı alınacak.imzanızı resim olarak pc ye atıp pdf formatındaki evraklarınıza ekleyebilirsiniz.ben beyaz bir kağıda imzalayıp ceple çekip aktardım ve pdfe temiz şekilde ekleyebildim.
    -tüm dekont,yazılı başvuru ve cevabı pdf halinde hazırlayın.
    -yukardaki başvuru formuna girerek dikkatlice doldurun ve çıktısını pdf olarak kaydedin ve imzanızı foxitle ekleyin.tüm pdf dosyaları hakemheyeti@tbb.org.tr adresine gönderin.
    1 ay içinde ilgili şubeden yetkili yönetici sizi arayıp muhtemelen iade yapıldı şeklinde bilgilendirme yapacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Riven_

yakın zamanda aldığım 2 iadeye dayanarak direk email ile iade alabileceğiniz yöntemi yazıyorum.thh ne başvurmadan önce yapmalısınız.daha sağlıklı sonuç almanız olası.araçlar;başvuru adresi aşağıda, foxit pdf ,hellofax,outlook (email)

http://www.tbb.org.tr/tr/tuketiciler-icin/musteri-sikayetleri-hakem-heyeti/hakem-heyeti/91

-önce yazılı şikayetvar yada şubeye yazılı başvurup yazılı red yazısı alınacak.imzanızı resim olarak pc ye atıp pdf formatındaki evraklarınıza ekleyebilirsiniz.ben beyaz bir kağıda imzalayıp ceple çekip aktardım ve pdfe temiz şekilde ekleyebildim.
    -yukardaki başvuru formuna girerek dikkatlice doldurun ve çıktısını pdf olarak kaydedin ve imzanızı foxitle ekleyin.tüm pdf dosyaları hakemheyeti@tbb.org.tr adresine gönderin.
    1 ay içinde ilgili şubeden yetkili yönetici sizi arayıp muhtemelen iade yapıldı şeklinde bilgilendirme yapacaktır.

Hocam şimdi şikayetvar daha çok incelemeye aldık diyorlar bir daha dönmüyorlar.
    Şubeye yazılı başvurupta bize tekrar dönüceklerinide tam sanmıyorum
    Ben kendi sitelerinden Bize ulaşın bölümlerinden yazdım 3 bankayada artık ne zaman dönerlerse.

Bu bankalardan cevapları beklemek yerine tük hak heyetine gitmek daha iyi galiba

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fusem

quote:

Bonus kartıma yansıyan 69tl aidat için aradım.
    tamamını iade edemem, zaten yıl içerisinde 4yuz küsür bonus kazanmıssınız bonus kartınızdan. size sadece 40tl bonus olarak iade verebilirim, 29tl ödemiş olursunuz dedi
    kabul ettim..

Bayada ısrar ettim ama yemedi. olsun 69 ödemektense 29 ödemek daha iyidir.

kart aidatsız bonus flexiye geçseniz 400 tl bonus kazanamaz mısınız hocam ?

Bilgi verirmisin hocam.

http://www.bonus.com.tr/pages/kart-cesitleri-bonus-flexi-card.aspx

aidat ödemek istemiyorum, var olan kartımı iptal edip bonus flexi yollayın diye blöf yap.

kalan 29 lirayı da alırsın hocam

• PeR_FeCt kullanıcısına yanıt
    ben ykb ye şikayetvardan ulaştım.emailime cevap geldi.olumsuz.aynı şekilde işbank şikayetvardaki yazıma ordan olumsuz yanıt verdi.şubeye fax çektim.mutlaka yazılı emaille cevap rica ediyorum diye.cevapları geldi.bize ulaşın kısmıda aynı işi görür evet.
    sonra tbb den başvuruları yaptım.gayet ciddiyetle yaklaştıklarını ön cevap yazılarından anladım.sonuç 1ay sonunda arayıp iadeleri yapacakları yönünde oldu.açıkçası thh yakında değil gitmeye üşenirim derseniz bu yöntemle iyi bir sonuç alırsınız bence.

bu arada kesintiler hesap işletim ücreti idi.

• anladım bizimki kart aidatı konusu ve 3 bankayı toplasak 500 lira civarlarında kaldıki finansbank yılda 2 kez ücret almakta ve aldıkları ücret geçen yıl 65 bu yıl 79 hiçte az miktar değil mh i aradığımdada bana siz extreleri nabıcaksınız diyor ba ba yarın arayıp full isticem gidicem heyete artık onlar mı kazanır ben mi bilmiyorum. sitelerindede yazmışlar kart ücreti yasal diye ama artık görücez.
  • quote:

yakın zamanda aldığım 2 iadeye dayanarak direk email ile iade alabileceğiniz yöntemi yazıyorum.thh ne başvurmadan önce yapmalısınız.daha sağlıklı sonuç almanız olası.araçlar;başvuru adresi aşağıda, foxit pdf ,hellofax,outlook (email)

Hocam rahatsız ediyorum. Bu hesap işletim ücretlerinin kesildiğini internet bankacılığından dekont olarak göndersek bir problem olur mu ? Bankaya gidip dekont istersem ziraat bankası büyük ihtimal kıllık yapıp para isteyecek.

Bir de şikayetvara başvurduğunuz metin elinizde var mı ? Paylaşabilirseniz çok sevinirim.

• Xapheon X kullanıcısına yanıt
    zaten dekontu int.şubeden alıp pdf,html vs onu göndereceksiniz,bankaya gitmeden.tabii çok eski ise mecbur şube şart sanırım.şikayetvardaki başvurumun özel önemi yok.derdinizi anlatacaksınız güzelce.onlar klasik kanun gereği kesildi vs paragraflık cevaplarını yazacaklar.işbanka mesela çok ağır yazdım cebimdeki parayı kesmenin hırsızlıktan ne farkı var diye.onlar cevap verdi güçlerine gitmişti belli.yazımı sonra yumuşatmışlar şikayetvar aracılığıyla.sonra bu süreci başlattım.

tbb başvurusu çok etkili emin olun.adeta bankalar müdürünün x banka şubesinin 2.-3.yöneticinin kulağını çekip müşterinin şikayetini giderin diye emrivaki yapması gibi bir şey.aradıklarında ANLAYACAKSINIZ

• quote:

zaten dekontu int.şubeden alıp pdf,html vs onu göndereceksiniz,bankaya gitmeden.tabii çok eski ise mecbur şube şart sanırım.şikayetvardaki başvurumun özel önemi yok.derdinizi anlatacaksınız güzelce.onlar klasik kanun gereği kesildi vs paragraflık cevaplarını yazacaklar.işbanka mesela çok ağır yazdım cebimdeki parayı kesmenin hırsızlıktan ne farkı var diye.onlar cevap verdi güçlerine gitmişti belli.yazımı sonra yumuşatmışlar şikayetvar aracılığıyla.sonra bu süreci başlattım.

tbb başvurusu çok etkili emin olun.adeta bankalar müdürünün x banka şubesinin 2.-3.yöneticinin kulağını çekip müşterinin şikayetini giderin diye emrivaki yapması gibi bir şey.aradıklarında ANLAYACAKSINIZ

Eyvallah yardımın için . daha çalabilirim hocam kapını .

Bana bir artistlik yaptı Ziraat Bankası bugün yediremedim kendime. Operasyon elemanlarıyla görüştüm ödeyemiyoruz hakkımız var almaya müdür bey böyle dedi diyor . Dedim müdürün babasının parası ya vermesin geriye . Eğer alırsam parayı gidip müdüre 2 çift laf edip kapattıracağım ziraat bankası hesabımı.

Dekontlar html olarak indirdim pc ye zaten onda sıkıntı yok. Tek çekincem şikayetvar üzerinden olumsuz bir yanıt yazıp geri dönmemeleri ve ya mail göndermemeleri.

Şikayetvara şu şekilde yazdım.

quote:

24/09/2013 tarihinde 01.04.2013 , 28.06.2013 / 02.01.2103 , 29.03.2013 dönemleri için 20'şer TL olmak üzere 40 TL TL hesabımdan kesilmiştir.

21/02/2014 01.10.2013 , 31.12.2013 dönemi için ise Euro hesabımdan 5.43 kesilmiştir. Bu hesapları kullanmamın sebebi Erasmus kapsamıyla okulun bana verdiği hibedir ve siz benim öğrenci olmamı bilmenize rağmen bu paraları kanun dışı kesmektesiniz.

Bu belirttiğim dönemlerde kesilen 40 TL + 5.43 'nun hesabıma ivedilikle iade edilmesini istiyorum aksi taktirde tarafınızdan e-mail adresime YAZILI RED CEVABI istiyorum ve Türkiye Bankalar Birliği'ne başvuruda bulunacağım.

• son cümleye gerek yoktu ya neyse
    elinizde karşı cevap olunca başvurabilirsin.en garantilisi şubede muhatap müş.tem.ile görüşüp faxla geçmek itirazı ve emaille cevap istemek.süreç yavaş olabilir sorun değil.sadece onların cevabından sonra engeç 2ay içinde başvuru koşulu var.
    ykb şikayetvar başvurumun cevabını emaille yaptı.zaten artık tbb ye isterseniz başvurabilirsiniz diye yazıyorlar.karar çıktı belki bilmiyorum.ziraat te gevşek davranılabilir belki.yazılı sıkıştırmaya ve emailinize cevap istemeye devam edin.1-2 ay sürsede olumlu sonuç alırsınız muhtemelen.

• Hocam bilginiz olsun
    Dediydim ya bankalara mail çektiydim finansbanktan bugun dönüş oldu.
    sorgulattığımda sitede olumlu cevap verildi dendi.
    Bizde bu sabah cardları iptal ettik finans'ı göremeidm tabi ne kadar iade sonra msj gelmiş cep tlfn'una, bir başvurunuza istinaden bir defaya mahsus son kesintiniz geri iade edilmiştir diye.
    Ben bunlara geriye dönük hepsini istiyorum yazdım bunlar 1 taneyi yansıttılar hayır verdikleri cevapta olumlu olmuş oldu adamlardan olumsuz cevap beklerken.

Bu arada bugun sabah Cardfinans Gold'u iptal ettik borçları aynen ödicez 1.5 falan var 3 ayda öderiz.
    Nakit kartı var 6 lira dönem borcu varmış paso bundanda kesiyorlar hesap işletim ücreti onuda kapatıcaz.
    Fix card vardı şimdilik o dursun bakalım dünya hali.
    Birde bize zamanında card göndermiş finans cip kartı dedi adam 65 tl borcu vardı onuda silip kapattı.
    Aslında hala sinirliyim bankaya ama en azından babamı ikna edip kartları iptal etmemiz bir nebze yetti şuan için herhalde hakem heyetine gitmicem.
    Tabi birde akbank'ı bekliyorum oda iade etse iyi olcak

• arkadaşlar hhakem heyetini kazanmama rağmen garanti bana tüketici mahkemesinde dava açmış. Duruşma yarın. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? emsal dava örnek dilekçesi olan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mussti19

quote:

Orijinalden alıntı: 10ly_10ur

arkadaşlar hhakem heyetini kazanmama rağmen garanti bana tüketici mahkemesinde dava açmış. Duruşma yarın. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? emsal dava örnek dilekçesi olan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum

ayni durumdayım hocam. garanti banada dava açmış. ayin 4 ünde. sonucunuzu bekliyorum hocam

ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Emsal de bulamadım nett dolaşıyorum birşeyler bulmak için bende burdan birilerinin yardım etmesini bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugayy

quote:

Orijinalden alıntı: PeR_FeCt

Sanırım konunun geçerliliği kalmamış konuyu tesadüfen başka bir konudan denk geldim ve yıllardır babam ziraat, akbank ve finansbanktan toplamda 7 tane kart kullandığı ve ziraat neyse 10-20tl kart parası alıyor ancak finansbank 80 lira civarında bir ücret alıyor ve finansbank o kadar illet bir banka ki borcunuzu tümden kapatsanız bile size yine borç çıkartıyorlar finansbank ile türk telekom 2 side aynı kafadan şirketler.

Son msjdan geriye doğru okuduğumda sanırım artık hakem heyeti kabul etmiyor bu dilekçeleri? tam olarak bilgi verebilecek arkadaş var mıdır başvuran? Ayrıca Kredi kartı ve Kredilerle ilgili bankalardan kesilen ücretlerle ilgili geri almak için bilgisi olanlarda yazarsa sevinirim.

Bu arada bu 3 kart için son 1-2 yıllık mail deki hesap özetlerini kontrol ettiğimde 400 lirayi geçiyor.
    Birde Kredi faizi adı altında her ay 20 küsür lira kesilmiş ziraat maximumda bu neyin nesiymiş

Geçen sene Cardfinans gold'a Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere 2 kere 65 lira
    Bu yıl ise Ocak ayında 79TL Temmuzda gene gelicek bu kadar kart ücreti olur mu ya insaf!

30.01.2014 tarihinde dilekçemi verdim hakem heyetine ve toplam 615 TL kart bedelinin tarafıma ödenmesi yönünde karar çıktı yani hakem heyetleri dilekçeleri kabul ediyorlar.

Ama para hala hesabıma geçmedi acaba Garanti Bankası nı aramama gerek varmı hesaba geçmesi için paranın

mesajım bulunsun, bütün tanıdıklarım için geriye dönük ücretleri iade almayı düsünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar banada THH'den taahütlü belge geldi benim lehime.
    Belgenin en altında 15 gün içinde tüketici mahkemesine dava açabilir vs. yazıyor ne yapmam lazım?
  • Geçen hafta Vakıfbank'a mail atmıştım. 66 liralık kart ücretini iade etmelerini ya da kartımı iptal etmelerini istemiştim.. Ertesi gün talebime olumlu yanıt veremediklerini ve isteğim üzerine kartımı iptal ettiklerini bildiren bir mesaj attılar..

1000 lira limiti bulunan ve sadece market alışverişlerinde kullandığım bir karttı. Bu yüzden her ay düzenli olarak 300 - 500 arası bir harcamam ve ödemem bulunuyordu. Bugün aradılar.. Kartımı neden iptal ettirdiğimi sordular. Ben de kart ücretinden dolayı dedim. Telefondaki kadın kart ücretini size iade edelim bir daha da kartınızdan ücret kesmeyelim dedi.. Dedim elimde başka bankalardan 3 adet kart daha var.. Açıkçası ihtiyacım yok kartınıza dedim. Öyleyse kartınıza bir kampanya tanımlayalım, önümüzdeki 3 ay boyunca 200 liralık alışverişinize 60 lira indirim uygulayalım dedi..

Ben de kabul ettim.. Ancak niye böyle bir teklifle geldiklerine bir anlam veremedim.. Yine de karlı bir anlaşma oldu

• 
Sayfa: önceki 297298299300301
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.