Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (306. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.155
Cevap
185
Favori
563.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar sorum şu iş bankasıyla 2009dan beri çalışıyoruz maaş ve kredi kartı var o zamandan beri olan aidatlara itiraz edeceğiz ama bankaya kredi başvurusu da yapmak zorundayız ocak 15e kadar babamı emekli edeceğiz de inşallah
    1) bu sonucu olumlu olumsuz etkiler mi
    2) kredinin ve kredinin de dosya masrafı vs olacak mı kaldırıldı muhabbeti vardı ?
    3) aidatsız kart talep edeceğim maximum aidatsızı aldıktan sonra normal maximum kapattırılacak sizce kredi kartına itiraz edeyim mi alınmış olan aidatlar için? yoksa kredi başvurusundan sonra mı itiraz edeyim etkiler mi krediyi almamı?

başka önerileriniz varsa da açığım ilk kez kredi çekmek için başvuruda bulunacağız

• arkadaşlar şuan tüketici mahkemelerinde kart aidatı ve işlem ücreti için açılan davalarda tüketici mahkemesi haklı buluyor kazandınız dilekçesi geliyor ama sonradan bir dilekçe daha geliyor banka dava açıyoz size ve davayı kaybediyormuşsunuz bu defa kart aidatlarını geçtik mahkeme ve avukat masraflarını davayı açan kişiden tahsil ediyorlarmış. abim dava açtı garanti bankası için kazandı yazısı geldi gitti bankaya verdi o yazıyı. bankada karşı savunma davası açmış şimdi kaymakamlıkla görüştü şuan bankalar yeni bir yasa ile bu aidatları alacakmış. işte bankalar artık kart aidatı olmayan kartlar çıkarıyormuş isteyen aidatlı isteyen aidatsız kart alabiliyormuş vs vs. yani devlet insanları yine kumpasa getirdi. bunu bilen hakem heyetide bankaların karşı dava açıp insanlardan mahkeme masrafı alacağını bildiği halde söylemiyor. varmı son bir aydır iade alabilen?

(not) abim dilekçesini nisan 2014 de verdi.

ayrıca bende 11.2014 de dava açtım eylül öncesi için hesap işletim ücretleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 23 Ocak 2015; 9:19:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: scoopi

Evet vadesiz hesaplardan alinan hesap isletim ucretleri geri alinamiyor. Ben de gecen yaz bu durum icin hakem heyetine basvurmaya gittigimde, oradaki gorevli yargitayin karari geregi hesap isletim ucretleri artik iade edilmiyor dedi, hatta basvurumu bile kabul etmemisti.

geçen ayda ben başvuru yaptım banka matik kartı işlem ücretleri için benim dilekçemi aldılar hiç alınamıyor vs birşeylerde söylemediler. şuan beklemedeyim gerçekten öyle alınamıyor banka dava açıp kazanıyor ise gidip dilekçemi alsammı iye düşünmeye başladım
  • Davada şöyle birşey kullanabilirsiniz?

Tüketici heyetine verdiğiniz tarihte bankanın aidatsız kredi kartı var mıydı?

Kredi kartını aldığınız tarihde bankanın aidatsız kredi kartı seçeneği var mıydı?

Banka size bunu yazılı bir şekilde aidatsız kartımız vardır diye bildirdi mi daha önce?

Hepsinde de haklı çıkacağınızı düşünüyorum. Pek bilgim yok hukuki olarak detaylı şekilde sadece tüketici olarak düşüncemi yazdım. Avukatla görüşüp daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Ayrıca davaya mutlaka gidin ve sözlü savunma verin.
  • jacktheblack J kullanıcısına yanıt
    biz aslında zaten bu kanun yasalaşmasından öncesi için hak talebinden bulunuyoruz . yani eylül 2014 öncesi alınanları yazdık . tüketici mahkemeside heyetide net bir cevap vermiyor
  • Onlara kalsa zaten çoğu birşey bilmiyor. 3 ay önce dosyaları dizili halde götürdüğüm bazı başvuruları almadı. Aynı dosyayı 2 hafta sonra başka birisiyle gönderdim aldı

Bazende çok bilmiş şekilde biz bunları almıyoruz, bunun iadesini alamazsınız, içinden şunu alırsınız derler. Biz buna olumlu karar vermiyoruz diyor. Ben diyorum ki, siz avukat mısınız, yoksa burada çalışan belgeleri almakla yükümlü memur musunuz? Kanundaki maddeyi kafanıza göre nasıl yorumluyorsunuz. Başka olumlu karar veren mahkemeler, heyetler muz cumhuriyeti mahkemesimi yoksa heyeti mi? Siz olumluda olsa olumsuzda olsa almak zorundasınız çıkacak kararla bırakın mahkemeye gitmekle ben uğraşayım diyorum.

Nitekim alıyorlar zaten. Siz başvurunuzu yapın çekinmeden. Bazen sinirlerinizi bozabilirler dikkat edin sadece

Bir ara vergi dairesinde işim çıktı. Yüklü bir miktar vergi yatırıcam. Kimse yok sıra bekliyoruz arkadaşla. 5-6 bayanda muhabbet ediyor. 5 dakika bekledik bakmıyorlar. Hadi 10 dakika daha bekledik. Sinirlendim muhabbetiniz bittiyse vergi yatırıcam dedim. Sizin memurluğunuzada yapacağınız işede deyip yatırmadan çıktım Arkamdan hala özür diliyorlardı. Siz bizi yanlış anladınız vs. Gittim başka vergi dairesine yatırdım. Nitekim devlet dairesinde ne yazık ki böyle dinazorlar hala bulunmakta. Siz başvurun o zaten almakla yükümlü. Almazsada gidin kaymakama şikayet edin dilekçemi almıyor diye

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkeyStar

quote:

Orijinalden alıntı: scoopi

Evet vadesiz hesaplardan alinan hesap isletim ucretleri geri alinamiyor. Ben de gecen yaz bu durum icin hakem heyetine basvurmaya gittigimde, oradaki gorevli yargitayin karari geregi hesap isletim ucretleri artik iade edilmiyor dedi, hatta basvurumu bile kabul etmemisti.

geçen ayda ben başvuru yaptım banka matik kartı işlem ücretleri için benim dilekçemi aldılar hiç alınamıyor vs birşeylerde söylemediler. şuan beklemedeyim gerçekten öyle alınamıyor banka dava açıp kazanıyor ise gidip dilekçemi alsammı iye düşünmeye başladım

Hakem heyeti sizi hakli bulup kazansaniz bile, insiyatif bankaya kaliyor. Cunku emsal karar oldugu icin banka karari ust mahkemeye tasirsa avukat masrafiyla beraber davayi kaybedersiniz. Bi ara isbankasi ust mahkemeye tasimis davayi banka kazanmisti sanirim, forumdan biri anlatiyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bir konuyla ilgili yardıma ihtiyacım var:

benim garanti bankasından gs bonus kredi kartım vardı, iki yıldır para kesiyorlardı, gidip veriyim dilekçeyi dedim, kartı da kapatıyım durmasın boşuna dedim. aradım bankayı, yok kapatmayalım filan bir sürü laf, en son 40 tl bonus yatıralım dediler. iyi dedim yatırın. sonra yatırılan bonusu kullanmadım, geri silinmiş süresi geçince. geçen gün tekrar aradım bankayı kartı kapatmak için, bu sefer de adam size 40 tl bonus vermişiz, eğer kartı kapatırsak onu borç sayarız dedi. ben o bonusu kullanmadım, kullanmadığım parayı bana nasıl borç yazıyorsunuz dedim, siz söz vermişsiniz bir yıl kartı kapatmamak için dedi. kapatırsanız 40 tl borç çıkar dedi. ama bir önceki konuşmada böyle bir borçtan bahsetmemişti telefondaki görevli. benim kullanmadığım puanı bana borç olarak yazmaları yasal mı? bana pek yasal gibi gelmedi. bir de önceki konuşmanın ses kaydını dinleyebiliyor muyuz? çünkü böyle bir durumdan bahsedilmediğine eminim. edilse kabul etmez ilk görüşmede kapattırırdım kartı.

bu konuda bilgisi olan kimse var mı?

• uA006 kullanıcısına yanıt
    bankalar bedavaya günahını vermezler. size bonusdan bahsettiklerinde işte 1 yıl 6 ay neyse sizden söz almışlar kapattırmama sözü
  • Arkadaşlar, Ben ing bank'tan kullandığım kredinin dosya masrafı dekontunu istedim. tüketici hakem heyetinden dosya masraflarımı alacağım çünkü. Akbank ve YKB hemen vardı dekontları. İNG altunizade şubesi beni destek hattına yönlendirdi. Destek hattı 15 dk. telefonda beklettikten sonra bu dekontu 50 TL karşılığı verdiklerini söyledi. Hemen twitter'dan yazdım, dekont 3 gün sonra ücretsiz bir şekilde kargoyla elime geldi, kargo ücretini de kendileri ödemiş. Dikkat!! sesi çıkmayandan alıyorlar 50 TL'leri...
  • Denizbank müşteri hizmetlerini aradığımda benden geçmişe dönük kart ekstrelerinin tamamı için para istiyorlar. Toplamda 40 TL para ödemem gerekiyormuş ...
  • şikayetle ilgilenen sitelerden yada sosyal medyadan dile getirin ücret istediklerini, ücretsiz göndereceklerdir.Denizbank ücret istedi, şikayetim vara yazdım ücretsiz gönderdiler.Tüketici hakem heyeti kararlarına karşı 15 gün içinde tüketici mahkemesine gidilebiliyor. Banka kaybedip gitmezse karar kesinleşiyor ve kesinleşen tüketici hakem heyeti kararları ilam niteliğindeki belge statüsünde olduğundan icraya ilamlı icraya koyabilirsiniz. tüketici mahkemesinde ise usuli eksiklik olmazsa vatandaş lehine sonuç çıkmaktadır. Tüketici Mahkemesinin kararını yerine getirmezse yine ilamlı icraya koyabilirsiniz.
    https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/2765203/denizbank-hesap-ekstresini-vermek-icin-ucret-istiyor/qb33h

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rid.van -- 16 Şubat 2015; 23:41:53 >

• Merhaba arkadaşlar.

Finansbank'dan kredi kartı hesap ekstremi 50 tl ücret ile aldım. Toplamda benden 318 tl kredi kartı aidati kesmişler. 50 tl de bu hesap özetini almak için verdim. Makbuz filan vermediler. Elimde Hesap ekstrem kesilen aidat miktarı var. Şuan yapmam gereken Tüketici Hakem eyetine gidip forum doldurarak evrakları teslim etmekmi yoksa başka bir yol mu izlemem gerekiyor ? Yardımcı olursanız sevinirim bu ilk deneyimim olacak. Ayrıca Vakıfbank'dan kredi kartı hesap ekstremi İnternet üzerinden istedim geri dönüşlerini bekliyorum

• 50 TL verdiğinizi belgeleyemediğiniz takdirde hakem heyeti 50 TL nedeniyle olumsuz belgelediğiniz kısım için olumlu sonuçlanacaktır. Dikkat etmeniz gereken husus geçmişe yönelik 10 yıl olması ve bazı hakem heyetleri ilk önce bankaya başvurup reddedilme şartı aramakta. ikametgahınızın bulunduğu hakem heyetine (vatahut şubenizin bulunduğu ilçedeki hakem heyetine) başvuru şartı arayıp aramadığını sorabilirsiniz.
  • işlem ücreti iadesi alan varmı? tüketici hakem heyetine başvuru yapıp?
    ben aralıkda başvurdum beklemedeyim kazanamıyorsak geri çekicem dosyayı
  • Arkadaşlar gecen sene kasım ayında kapattıgım 7 yıllık axes kartımın ek kartı da vardı bununla beraber geriye dönük aidatların iadesi için talepte bulunucam ama son durumda bankanın tavrı nasıldır bu kayınlarda akbanktan parasını alabılen varmı?
  • babamın üzerine garanti bankasında bir vadesiz hesap vardı, yaklaşık 2 yıldır hiç kullanmıyordu. geçen ay 300 lik bir para yattı, 60 TL sini kesmişler.
    büyük ihtimalle hesap işletim ücretidir. Bunu almanın bir yolu varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunesser

quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

hocam şu yazdığın dilekçeyi buraya da bir yazarsan biz de faydalanırız.
    cümleler falan benzer olsun ki bizde sonuca ulaşalım...

Oradan matbu bir kağıt veriyorlar,,onu dolduruyon,,alınan kart aidat ücretlerimin iadesini yazıyorsun o kadar,,
    gerisini tük.hak.hey. hallediyor..

Nr kadar surdu iade yapilmasi peki

• quote:

Orijinalden alıntı: srdr91

quote:

quote:

quote:

quote:

öle bir şansımız varmı sadece kart ücreti ödediğim yıllardakilerin çıktısını istiyebiliyormuyum bide para isterlerse ekstreler için desek tüketici heyeti bunun kanunen hakkımız olduğunu söylüyo desek zorluk çıkarırlarmı ?

ben hepsini istemiştim,,bankayı kıllandırmamıştım,,Sonradan öğrendim Bankalar ücretsiz vermek zorundalarmış..

hepsi çok fazla tutabilir baya süredir kullanıyo babam yani sen dedin ya 1 tl sayfa başı para istediler işte öle derlerse kanunen hakkım dersem güvenlikle falan girmesinler sora kapışmayalım orda :D

En temizi email ile istemek

yani e-mailine yolluyolar sen çıktı alıyosun dğrumu anladım? eğer öyle ise sadece yıllık kart ücretlerinin olduğu sayfalarımı çıkarıp hakem heyetine sundun yoksa tamamını eksiz çıkarıp mı ?

E-mail ile isteyin bence tüketici hakem heyetindeki arkadaşlar yanlış bilgi vermişler Bankalar hesap ekstresi için alınan masrafı BDDK 'ya bildiriyorlar.
    Aldıkları masraf yasal yani ama şöyle bir gerçek var hakem heyetine başvurduğunuzda o bedeli de geri alabiliyorsunuz:)
    son dönemde Bankalar artık Hakem heyetine göndermeden kendileri de iade edebiliyorlar anlaşarak.
    ekteki yazı faydalı olabilir.
    http://www.kucukpara.com/hesap-isletim-ucretleri/tuketici-hakem-heyeti-nden-parami-ne-zaman-alabilirim/

• arkadaşlar merhaba, şuan kapalı olan shop and miles kartın aidatlarını geri almak için tüketici hakem heyetine başvurmuştum.karar olumlu çıkmış fakat bana herhangi bir tebligat birşey gelmedi mahkemeden ? şimdi izlememiz gereken yol nedir ? icraya mı vermeke gerekiyor bankayı ? birde alacaklıyken borçlu duruma düşmeyelim internetden benzeri şeyler okudum çünkü ? bilgisi olan arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim.teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.