Şimdi Ara

Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi Borçlarına 60 Aya Kadar Yapılandırma (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
340
Cevap
14
Favori
24.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben bu bankaya aklınıza gelebilecek her yerden mesaj attım Şikayetvara yazdım twitterdan yazdım günde 5 kere görüştüm gün içinde 3 farklı şubesine gittim ve dedim ki
    ben bu borcu ödemek istiyorum. ama aylık 70bin asgarisini ödeyemem yapılandırın dedim. 12 ay yaparız başka yapamayız dendi. 36 ay yapılandırsana hem senin işin hallolsun hem benim diyorum. bi ton faiz ödeyeceğim bankaya diyorum. yok 12 aydan fazla yapmadılar. hadi icralık olayım bari avukat ücreti ıvır zıvır dahil 36 ay ödeyim diye düşündüm onlarda 12 ay yapıyormuş. bende bari avukat ücreti falan ödemeyim diye bankadan yapılandırdım. bilseydim borcu 2 ay geciktirmezdim son ana kadar 60 ay yapılandırma olur diye bekledim maalesef yapmadılar 16.000 tl faiz ödeyeceğim sırf bu yüzden.
  • borcu dediğim gibi 2 ayda bir ödeyeceğim zaten gecikmes faizi ile birlikte 36 ay yapılandırma yapmış gibi bişey olacak. hadi benim suçum var koskoca banka öğrenci adama nasıl 149.900 tl kredi kartı limiti verir anlamadım.. dediğim gibi baş suçlu benim ama bu bankalar nasıl insanlara bu kadar kredi açabiliyor anlamadım. yazın da anneme 250.000 tl krediniz hazır diye bildirim gelmişti.
  • burada yazıp yardım eden herkese teşekkür ediyorum. bir çok bilgi edindim. gençlik hatası diyip daha genciz diyip kendimizi avutmaktan başka çarem yok.. büyüklerim derdi bu faiz çok büyük bela diye fazla dinlemezdim. büyükleri dinlemek gerekiyormuş
  • samothe kullanıcısına yanıt

Hocam sizin dediğiniz spor araba ile yolda 300 km hız yapıp kazadan sonra "devlet neden bu kadar hızlı gidilebilecek yollara izin veriyor" demek gibi.

Hata sizde sadece, başkalarına yıkmak vicdanınızı rahatlatmak dışında bir işe yaramaz. Limitlerin 100k, 200k olması artık pek önemli değil çünkü bir buzdolabı, ne bileyim bir bilgisayar veya bir telefon almak istediğinizde zaten 60-70k'dan aşağı çıkamıyorsunuz. Umarım gönlünüzce olur her şey, bugünler de geçer elbet.

• Mr. Ketmut M kullanıcısına yanıt

teşekürler sizde haklısınız

• Mr. Ketmut M kullanıcısına yanıt

banka da gerçek gelirine göre kredi limiti tanımlamalı

ödeyemeyeceği krediyi borçlanan kadar; o kişiye, o limiti tanımlayan banka da aşırı risk almış, yani bir nevi kumar oynamış oluyor

• Bugün iki bankaya bddk yapılandırma ile alakalı dilekçe yazdım. Genel müdürlüğe gönderdim. Sonucu buraya yazarım. Pek umudum yok son şans.

• hidensa H kullanıcısına yanıt

hayırlısı olsun ama reddedilirse gene şaşırmayın çünkü benim anladığım olabildiğince işi yokuşa sürmekte kararlılar..birlik olmuş gibi..

red cevabı gelirse de salın gitsin yapacak birşey yok..

Ben bddk aracılığıyla gönderdim, yine sonuç yok.

Madem 1 yıl içinde başvurulabilecek, bu dosya icralık olmadan nasıl olacak dedim; bddk biz metni yanlış yazdık, hukuksal bir metin yazacabilecek bir çalışanımız yok diyemedi.

• Akbank 22 ay vadeli ve 3. dönem gecikmedeki kredimi, 12 ay olarak yapılandırdı.

Gecikmeden çıkmak ve zaman kazanmak için yaptım. Bu sürede yeni bir karar çıkarsa, ne ala.

• Trevista T kullanıcısına yanıt

ben de o şekilde yapmıştım süreci sıfırladım ve takibe eski yapılandırılmamış hali ile düştü, hiç taksit ödememiştim. sizde de öyle olur muhtemelen

• bu bddk işi fos çıktı.

bankalar buna uymak zorunda değil sadece tavsiye kararı vermişler tıpkı pandemi kredisinde yaptıkları gibi.

yani bu şartlarla yapsanız iyi olur diyor ama yapmak zorunda değilsiniz diyor.

haliyle banka da sallamıyor.

borcu olanlara kolaylıklar valla durumlar çok zor :(

• Durumları görüyorsunuz arkadaşlar. Rakamlar böyle. Bankalar yapılandırma yapmamaya devam etsin bakalım. Heryer yapılandırma şikayetleri ile dolu.

Son bir haftada yasal takibe düşen

kredi kartı borçları 1 milyar 629 milyon lira;

tüketici kredisi borçları 1 milyar 688 milyon lira arttı.

Takipteki kredi kartı borçları 48,4 milyar lira;

tüketici kredisi borçları 50,4 milyar liraya yükseldi...

• keanureis K kullanıcısına yanıt

komple herkesi patlatmaya çalışıyorlar herhalde..hayır ödeme yapamayan icra yolu ile nasıl yapacak onu düşünmüyorlar herhalde..evine arabasına çökeriz diye düşünüyorlarsa da aklı olan zaten onları icralık olmadan önce satar veya başkasına devreder..bakalım sonu nereye varacak bu işin

• Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt

Niyetleri tahsilat olsa; 2 bankaya yazılı ve sözlü olarak 2'şer defa, 36 ay vade ile %4 faiz oranından yapılandıralım teklifine olumlu yaklaşmaları gerekirdi.

Telefonda durumu da açıkladım, kabul edilmediği taktirde; masraflarla beraber 4-5 yıldan önce bitmeyeceği için sona kalan banka ya da dosyalarda tahsilat yapılamayacağını ve varlık yönetim şirketine devredileceğini söyledim.

Herhangi bir dönüş olmuyor. Maaşın 1/4'ü gidince, kalandan ne kadar ek ödeme yapabilirsem artık, o olacak.

• Trevista T kullanıcısına yanıt

kendileri bilir yapacak birşey yok hocam..hayırlısı olsun.

• Ptt ile gönderdiğim dilekçelere istinaden hiçbiri dilekçemi onaylamadı. Bddk'nın kararı 31 günü sunuyorlar hepsi. 26 Eylül öncesi kredim var diyorum 31 gün gecikmediniz diyorlar. Boşuna pttye 210 lira para verdik :D Ya icra ya tekrar bir yapılandırma oda 12 aylık. Nasıl olacak bilmiyorum. Kör şeytan düş icraya görsünler günlerini diyor. Diğer taraftan da o kadar dosyayla kim uğraşacak diyor. Kafayı yemelik tam.

yapmazlar hocam kesin uygulama şerhi koymadıkları için bddk tarafından da ucu açık bir kanun olarak çıktı piyasaya yalapşap birşeyler yapmışlar maksat milletin gazını almak..benim enpara kredi kartı ve 1 tane kredim takibe düştü 2 hafta olacak hala icra açılmadı yani öyle zart diye 90 gün geçince icra açmıyorlar anladığım kadarıyla gene size bir ödeme süresi veriyorlar o da olmazsa icra sürecine geçiyorlar..şimdilik kart ve kredi toplam 500bine yakın bir mebla icraya düşecek..devamı da gelecek tabi daha parça krediler var..ne olacak bilmiyorum..Hakkımızda hayırlısı

• Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt

Hocam konudan bağımsız bir sorum varda size. İcra sürecinden önce Banka ihtarname gönderdi mi size hiç ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidensa -- 25 Kasım 2024; 8:27:18 >

ihtarname hiç almadım. İlk etap enpara gecikmeye düştü, direkt hukuk bürosuna devrettiler. Onlar herhalde tebligat yollayıp ardından icra sürecine geçecekler.. her bankanın işleyişi farklı sanırım..sırada denizbank var..onlar büyük ihtimal ihtarname yollar.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.